Komsuma kapiyi acmadim

anneyim83

Baş 69,guncel66.5,ilk hedef 65,son hedef 60
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2012
1.509
2.458
133
Hanimlar bende mi var sorun normali bu mudur bilemiyorum. 3 cocugum var hafta sonu dolu dolu geciyot cocuklar kreste simdi evde bebegimleyim. Hafta sonu temiLol camasir va ugradmadigimdam pazartesi gunune cok is kaliyor.
Ust komsum cocuklari buyutmus is sahibi yapmis annem yasinda. Istiyorki her gun oturalim kahve icelim 3 5 saat sohbet edelim. Gorumceaini eltisini annesini kayinvalidesini anlatsin da anlatsin.
Sabah cocuklari gonderdim evi topladim teli ucak moduna aldim aramasib diye. Neyse salonu temiLeuecegim koltugu oetaya çektim zil çaldı. Baktim kapidan acmadim. Ayip oldu belki bilemiyorum. Ama haftada 3 4 gun beraber olmaya ne gerek var.

Su an cocuklatin odasinin üstünden hali cirpiyor ve cam açıktı. Kapattım cunku oglumun toz alerjisi var bunu da biliyor. Boykece evde oldugumu da anlamış oldu

Haklısın. Bazen illahlah dedirtiyorlar. Ben bile çocuklarla ve ev işiyle helak oluyorum. 2 saat zamanım olsa dinlenmeye çalışıyorum. Çat kapı gelip saatlerce oturan hanımları anlamıyorum. E tmm senin işin gücün yok ama benim çok!!!!

Bos ver en iyisini yapmissin.

Acip kapiyi temizlik yapiyordum onemli bir durum mu vardi diyebilirdin ama o zaman daha ayip olurdu sanki.

bence su an temızlık yapıyorum deyıp buyur etmeseydınız ben sonra musıat olunca ararım deseydınız telı ucak moduna almaktansa....
bende kendı adıma komsuluk vs ıslerını sevmem ne gıderım ne bana gelınsın ısterım...
o nedenle merhabadan ote muhabbete gecmem...

Daha iyi gelmez dicem ama öyleleri arsız olur. İstenmediğini bile bile gelmeye devam ederler

Size bir yandan hak verdim, çünkü bende öyleyim, küçük çocuğum var, haftasonu eş evde olunca , pazartesiye işlerim yığılıyor, ve birgün bir işimi aksatsam devamını zor topluyorum.

Benim de samimi olduğum sadece bir komşum var, asla aramadan , mesaj atıp cvp almadan kapımıza gitmeyiz, üç aşağı , beş yukarı birbirimizin müsait saatlerini de biliriz. Sizin de bu dengeyi sağlamanız gerekli,

Bazen insanın modu düşük oluyor, bırak komşuyu, Anneyle eşle konuşası gelmiyor, ama bunu komşunuzla o dengeyi sağlayarak kurun. Size bir zararı yoksa , komşu da lazım insana.

Daha once de.geldiginde temizlik yapiyordum hic umursamadi gecti oturdu

Bosver en iyisini yapmissin. Kapiyi acip musait degilim demek daha ayip olurdu bence. Boyle birsey soylemeden rahatsiz oldugunu belli etmissin iyi de olmus.

Cami kapat demek icin gelmis olmasin.

Ama ayip olmaz belki banyodaydiniz duymadiniz nerden bilsin duyup acmadiginizi.

Ben gorusme taraftariyim, ama dengeyi bu ablayla kuramiyorum birbtu

haklısın telefonu da uçak moduna alma canım aradığında açmak zorunda değilsin

Cami kapat demek icin gelmis olmasin.

Ama ayip olmaz belki banyodaydiniz duymadiniz nerden bilsin duyup acmadiginizi.
Elinde tabak vardi oturmaya geldi buyuk ihtimalle. Bu hali cirpma olayina acayip gicigim zaten. 4 oda 6 pencete var gidip acik olandan cirpiyor cocuk odamin üstü üstelik.

Bu durumu Duş alıyordum o esnada duymadım diye toparlayabilirsiniz. ve bir dahaki sefere de bunun gibi bir durum yaşanmasın diye önceden aramasını İsteyin ki böyle dışarda kalmamış olur.
Bu şekilde belki alışır telefon ederek size gelmeye.komşu komşunun külüne muhtaç,yine de kalbini kırmamak lazım

Ben gorusme taraftariyim, ama dengeyi bu ablayla kuramiyorum birbtu

Eğer görüşme taraftarı iseniz, açık açık konuşun. Abla dediğinize göre yaşı da sizden büyük. Doğru cümlelerle ifade ederseniz , anlayacağını düşünüyorum.

"Abla çocukları biliyorsun, pazartesileri ev çarşı pazar oluyor , Bi yoruldum ki sorma " gibi derseniz anlar zaten pazartesileri müsait olmuyorsunuz.

Bir de mesela kendimden örnek vereyim; ben üzerimde eşofmanla kapıyı açmam, komşum bunu bilir ve dediğim gibi gelmeden kesinlikle arar yada mesaj yazar, mesajına Cvp vermeden de gelmez kapıya, bilir ki eşofmanla kapıya bakmam zaten, üstüme birşey alırım. Sizde böyle bir kural gibi birşey oluştura bilirsiniz.

Yada " abla Bebek küçük yemekleri öğlene kesinlikle pişirmem lazım ki. Bebek öğle uykusundan uyanınınca taze yemek yesin" gibi gibi işleriniz bitmeden keyif yapamayacağınızı anlasın.

Bir de ben yabancı bir yerdeyim bir tek komşum var ama annemlerde iken Bi an da zil çalar üç-beş kişi çaya gelmiş, habersiZ, elektrik süpürgesi ortada falan, hatta babam evde. Yani çevreniz tanıdıksa falan o da etkiliyor.

Amannn bizim x işte, müsaittir o müsait, ne işi olacak zaten, gibi düşünüyor insanlar.

Elinde tabak vardi oturmaya geldi buyuk ihtimalle. Bu hali cirpma olayina acayip gicigim zaten. 4 oda 6 pencete var gidip acik olandan cirpiyor cocuk odamin üstü üstelik.
Komsu takmis kendi istedigi dakika gorusulmeli modunda.Sordugunda bebegimle vakit geciriyordum kalkamadim gibi basit bir bahane bulunki anlasin.

Evdesin diye herzaman müsait olamazsın ya, belki duştasın, ya da çocuğu yıkıyorsun, uyutuyorsun vs. Aramadan gelen utansın, boşver.

Ay bu dertten ben de muzdaribim.Apartmanda geneli calismiyor ve hepsi colugunu cocugunu büyütmüş..Benimse küçük cocugum var çalışıyorum ve kafa olarak hic uyusmuyoruz onlarla ama gelgelelim durmadan haber gönderiyorlar karsi komşuyla bana gelmek icin.Daha once bikac defa karsi komsuyu davet ettim bende hepsinin birarada oldugu toplantilarina da katildim baktim uyusmuyoruz merhaba merhaba yeterli dedim ve ne ben gittim ne de çağırdım bi daha.Ama bunlar surekli her gorduklerinde iste toplantimiza gelmiyosun sohbet grubu kurmuslar telefonda ona ekleyelim seni muhabbeti yapıyorlar.Artik sinir oluyorum ya ben size gitmiyorum niye durmadan bana gelmek icin haber yolluyorsunuz degil mi ama.En son sert birsekilde o gruba eklemeyin benim isim gucum var size ayak uyduramam dedim.

Ben yogun calisiyorum temizlik yemek tum is bende.Cocugum zaten bu yil kresten dolayi hastaliktan kurtulamadi.Komsu muhabbetini cekemiyorum inanin.ne misafir agirlayacak ne de gidecek isteğim var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…