Komsuma kapiyi acmadim

Annemlerin de böyle yakın komşu grubu var ama telefon açmadan kimse kimseye gitmeZ. Zaten pazartesi günleri pazar var diye görüşmüyorlar

komşu biraz anlayışsız gibi. kendisinin anlamasını beklemeden, her zaman müsait olmadığını açık ve net bir şekilde söylesen? yani ben öyle yapıyorum. yeni evliyim, çalışıyorum. bizim apartmanda da genelde emekli hanımlar var, gençliklerinde çalıştıkları için anlıyorlar. biri var halden anlamıyor. çat kapı gelip, beni iş dönüşü çağırıp kahve içelim diyor. bu şekilde müsait olmuyorum, çok teşekkür ederim ama hiç vaktim yok diye açık açık bir kaç kez söyledim. baktı olmuyor, o da kapıya gelmeyi veya beni çağırmayı bıraktı. nezaketle söylediğim halde bozulduysa da kendi sorunu. eve gelirken bütün programım belli zaten. yarım saat komşuda lak lak etme gibi bir lüksüm yok.

Bunu sık sık yapıyorsa iyi etdin boşver. Ben komşularımın hepsini tanımıyorum bile sadece yaşlı bir teyze var eşiyle onlar çok iyi insanlar oda birşey oldumu ya beni arar yada whats app den yazar. Zaten yaşlarımız yakın değil ben onun torunu yaşındayım ara sıra ben giderim yanına. Çoğunlukla whats app den takılıyoruz zaten

Boşverin ya biraz yüzsüzmüş sizin komşunuz. Boşluktan kime gitsem otursam diye bakınıyor herhalde. Ararsa falan da müsait değilim, kayınvalideme gideceğim falan bahaneler bula bula mesafe koyarsınız biraz.

iyi yapmışsın ben olsam daha fazlasını yapardım, anlamıyorum bu insanları karşındaki seninle samimi olmak istemiyor ne diye zorluyorsun, bence belli et sıkılsın senden ki gelmesin öyle kafası estikçe, evinde sürekli diken üstünde mi oturacaksın ha geldi ha gelecek diye.

amann o ne beee herdakka vicik vicik olan insan..insan yeri gelince cocugunu cekemiyorr ..bosverr anlasin mesafe koymakda yarar var

bende çalışan biriyim benim de var sizinki gibi komşularım kırmamak adına hep kabul ederdim . ama baktım olacak gibi değil her seferinde kapıdan çeviriyorum temizlik yapıyorum misafirim gelcek ya da eşim evde diye yalan söylüyorum.insan bazen kendi ailesine vakit ayıramıyor bir de komşular özel ilgi bekliyor anlamıyorum ....

Kimseye çat kapı gitmem,kimsede gelmez bana ,bu konuda çok netim. Çevremde kimseye yapmadığım için kimsede bana böyle emrivakiler yapmıyor.
Yapmaya çalışan olsaydı,müsait değilim şu an derdim kapıyı aralayıp. Kapıyı acmamazlık etmezdim. Sonuçta bugün geldi"duymadı herhalde kapıyı"diye düşünüp yarın yine cat kapı gelecektir diye düşünüyorum.
Karşılaşırsanız,geldim açmadın vs derse,evet müsait değildim,gelmeden ararsan iyi olur"deyip geçin bence.

ev senin evin.kimseye kapını açma zorunlulugun yok

Canım sen kendi işine bakacaksin. Milletin çay kahve keyfini yapayım gönlü olsun diye düşünürsen o kadar zor ki işler yıgilir da yigilir. Hayır merak ettim siz is yaparken görüp yardım ediyor mu? Yani gerçek bir komşu olsa yardımcı olur en azından bir işin başından tutar sonra çay kahve içilir zaten.

Ben hoş bulmadım,müsait değilim demek daha doğru olurdu.

Bu ablamiz oyle kibarca ssoylemekten anlamayacak sanirim. En sinir olduğum nokta,kapiyi acmayinca yukati cikip benim cocuklarimin odasinin acik caminin üstünden hali cirpmasi oldu.
Oglumun alerjik astim oldugunu, ev tozu alerjisi oldugunu, cami odayi havalandirmak icin hep acik tuttugumu cok iyi biliyor. Hic gorusmesem daha iyi olacak gibi

Evde iken kapıyı acmamak saygısızlık bana göre ama fazla görüşmek istememek konusunda haklisin.

Bende de var böyle bir tane. Sürekli yemek vermeye çalışır. İşte sen çalışıyorsun, yorgun geliyorsun vs diye.
Yemeğin üstüne atlamadığıma da bozulur... Defalarca başkasının pişirdiğini yiyemiyorum dememe rağmen ısrarla getiriyor.
Allah affetsin çöpe atmak zorunda kalıyorum. Eve girer girmez kapıya dayanır. Ya yorgunum işte anlasana :))
Son dönem bende açmıyorum kapıyı... Ararsa da uyumuşum duymadım, duştaydım duymadım, süpürge açıktı duymadım diyorum. Halden anlamayan insanlardan yıldım...

Tamamen katılıyorum benimde ufak bebeğim var ve komşularım sağolsunlar bu şehirde ve bina da yeni olduğum için yalnız bırakmıyorlar ama zaman zaman çok sıkklarıda oluyor. Hamileliğimde bende birkaçkez açmamıştım kapıyı hemde evde bangı bangır tv çalışıyordu daha sonra sorduğunda da uyuyodum heralde duymadım dedim. Şimdi mecbur açıyorum bebeğim çok çabuk uyanıyor komşularımda çok ısrarcı davranıyorlar :s

Canim hic rahatsiz oldugun insan icin telini ucak moduna alma musit degilim de disari cikicam de misafir gelcek de baskalari icin sikıntıya sokma kendini zamanla anlar o da

istemiyorsaniz görusmezsiniz.kimsenin kimseyi rahatsiz etmeye hakki yok.belliki bos vakti cok konusacak icini rahatlatacak birini ariyor..ama bunu suistimal etmemek lazim.herkesin kendine gore derdi var.insanlari bunaltmamak lazim.insallh kusmeden kirilmadan bir sekilde anlasirsiniz.ikinizinde mutlu olacagi ihtiyac duydugu zamanlarda bir araya gelirsiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…