• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komsuma kapiyi acmadim

açıp şuan meşgulüm demek çok mu zor yapmayın insanlık ölmedi daha

Ne yalan söyleyeyim.Komşularıma Merhaba merhaba o kadar.Onun dışında ne giderim ne de gelmelerini isterim .Çok yapmacık geliyor bana komşu muhabbetleri , boş kaldığım zaman da da kimseyi oyalayamam valla...
Oturur kitap okur ,tv izlerim ...

Uğraşmak zorun da da değilsiniz .Açık ve net işlerim çok boş zamanında dinleniyorum .Sanırım kafa dinlemeye ihtiyacım var diyin .

ayıp olacak bir durum yok, her gün görüşmek zorunda da değilsiniz. kaldı ki annem bile olsa üst katımda oturan,her gün görüşmek istemem. biri evime gelmeden önce arayıp haber vermeli, vermemesi düşüncesizlik.

Ay hic sevmem yaa komsu mihabbetlerini o yuzden merhaba merhaba en iyisi kapiya bisey soylemek icin gelenide hic iceri davet etmem gerek yok sıkı fıkıya alisicak sonra ugras onlarla

Ayıp olmuş evet ama bir yandan da hak etmiş bıktırana kadar dadanmanın anlamı ne?
Boşver iyi yapmışsın...

Sen Çocuklarınla ilgilen sana onlar muhtaç. Annem de komşulara,arkadaslara yıllarını harcadı. Şimdi yanında kimse kalmadı. Dilinde "sonunda evlatla kaliyorsun" lafı vardır.

İsterse mahsus açmadığı düşünsün saatlerce onu dinlemek zorunda değilsin, başka yere taşınsan unutacagin biri alt tarafı.

Kimseyle kötü olmamaya çalışırım ama mesafesi de koyarım.

Su an cocuklatin odasinin üstünden hali cirpiyor ve cam açıktı. Kapattım cunku oglumun toz alerjisi var bunu da biliyor. Boykece evde oldugumu da anlamış oldu
Asil onun yaptigi ayip hali silkelemek yasak de. Kizdirmayin insani yahu... Bazi komsular insani cileden cikartiyorlar...

Su an cocuklatin odasinin üstünden hali cirpiyor ve cam açıktı. Kapattım cunku oglumun toz alerjisi var bunu da biliyor. Boykece evde oldugumu da anlamış oldu

zaten düşünceli bir komşu/insan olsa görüş görüşme şu yukarıda yazdığını yapmaz.
evde olduğunu anlasın, sende onun gerçek yüzünü görmüş oldun.

İyi yaptınız bende de vardı onlardan savdım başımdan,ununu elemiş eleğini asmış daha çok halden anlayacakları yerde müsait değilim lafını duymazdan gelip saatlerce oturabiliyorlar :duduk:
Onların yaptığı ayıp.

Cok haklisin , o ne oyle haftada 3 4 gun.. bir de yasit da degilsiniz bir yerden sonra sıkar..
Keske bu kadar icli disli olmasaymissiniz zamaninda..
Neyse artik araya mesafe koyarsiniz cocuklari bahane ederek..

Astımı olduğunu bildiği çocuğun tepesine halı silkeliyor
Al işte sağlam bir neden arayı açmak için....terbiyesiz kadın

ben olsam hali silkeleme olayindan sonra arama ciddi bir mesafe koyardim..

kapiyi acar kusura bakma isim var deyip kapatirdim..

cok yumusak yuzlusunuz belli ki..
hayir diyemiyorsunuz..
ama demeniz gerekiyor..

aman bsver ya ınsana ınsan gerek evet ama hakden anlayan gerek dedıkoducu anlayıssız ınsanlar ancak uzer yorar...

oturduğum binada herkes annemle yaşıt ve birbirlerine gidip geliyorlar sürekli.
başlarda beni de çok çağırdılar gitmedim.
ders çalışıyorum gelemem dedim ki yalan değil.
geçen sene oturduğum binada emsallerim vardı yine gitmiyordum.
komşuluk ilişkileri ne kadar güzel başlarsa başlasın sarpa saracağı inanışındayım.
bu yüzden vaktim olduğunda da samimi olacak ortamlara girmiyorum.
ama soğuk da değilimdir.merhaba merhaba,kapıdn hal hatır sorma.

yani demem o ki.düşünceniz doğru ama yapışınız yanlış.
mesela telefonu uçak moduna almak yerine aradığında:"x teyze haftasonu çocuklarda ecde oluyor çok yoğun ve yorgun oluyorum kusura bakma başka zaman inşallah" demeniz daha yerinde olurdu.
kadın belki akıl edemiyordur,hak verir haftasonu rahatsız etmez.
hem sizde açık açık demiş olursunuz,vicdanende rahat edersiniz.
ki zaten konu açmanıza neden olan birazda olsa vicdanınız değil mi :KK66:

onun yerine açıp şu an müsait değilim daha sonra ben seni çağırırım de
sürekli böyle nere kadar gider geçici çözüm

Hanimlar bende mi var sorun normali bu mudur bilemiyorum. 3 cocugum var hafta sonu dolu dolu geciyot cocuklar kreste simdi evde bebegimleyim. Hafta sonu temiLol camasir va ugradmadigimdam pazartesi gunune cok is kaliyor.
Ust komsum cocuklari buyutmus is sahibi yapmis annem yasinda. Istiyorki her gun oturalim kahve icelim 3 5 saat sohbet edelim. Gorumceaini eltisini annesini kayinvalidesini anlatsin da anlatsin.
Sabah cocuklari gonderdim evi topladim teli ucak moduna aldim aramasib diye. Neyse salonu temiLeuecegim koltugu oetaya çektim zil çaldı. Baktim kapidan acmadim. Ayip oldu belki bilemiyorum. Ama haftada 3 4 gun beraber olmaya ne gerek var.
iyi yaapmıssın acma

aslında çözüm çok basit
teyzeye bir kk üyeliği, ver elini bdv :KK53:
burada anlatsın eltisini kaynını :ukala:

Cok bunaldim cok, boylesi komsu insani mustakil ev sahibi yapar gerçekten.
Paarteso bu konuyi acmisim.
Sali evde degildim. Carsamba beni yine aradi kahveyw cagirdi gelemem isim cok malum cocujlar vs dedim tavsiyeker üzerine. Dun hava soguk diye cocuklari okula goturmedim evdeydik hep beraber. Pide istwdiler, tam kapidan siparisi verirken yukardan kapatna kapatna diye indi. Ben şok. Neyse daldi iceri. Sonra ay sormadan girdim musait miydin dedi. Sanki degilim desem geri cikacak. Ve 2 saat oturdu yine. Çocuklarının ne kaar mukemmel oldugunu, oglunun ne kadar erken olgunlastigini, kizinin evlatlik cocuk istediğini vs anlatti da anlatti. Sistim,gerçekten bu kadini durduramiyorum. Acikca gorusmek istemiyorum diyemiyorum.en azindan jaftada 1 e raziyim ama her gun ha geldi ha gelecek derdindeyim.

Back
X