komşumla ilgili sıkıntılarım...

ceylamm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
309
235
133
kızlar forumda böyle bir konu var mıdır acaba derken buldum çok sevindim. hem biraz rahatlamak hem de fikirlerinizi almak istiyorum. ben normalde devlet memuruyum eşimin görevi nedeniyle Kıbrıs ın bir köyüne yani mezra gibi bir yere geldik. geldiğimiz yerde bizim gibi tayinle gelen aileler var başka kimse yok herhangi bir park alışveriş merkezi bakkal market hiç bir şey yok. ücretsiz izne ayrıldım buraya gelmek için geldiğimde ilk yan komşumla tanıştım çok iyi anlaştık ikimizinde tanıdığı kimse yoktu ve her yere beraber gidip geliyorduk. sonra ben hamile kaldım o sıralarda biraz aramız açıldı pek arayıp sormadı bir şeye ihtiyacın var mı diye gelip gitmedi. o sırada başka birileriyle takılmaya başladı hep onlarla gezip dolaştı ben kırıldım haliyle ama çok sorun olmadı çocuğum doğdu yine görüşüyorduk ortak arkadaşlarımıza beraber gidip geliyorduk. tayinle başka aileler geldi onlarla falan tanıştı yeni arkadaşlıklar kurdu bende tanıyorum ama çocuktan dolayı onun kadar görüşme imkanım olmuyor zaten çağırmıyor onlarla görüşeceği zaman. ortada hiç bir sorun yokken bu kendini çekmeye başladı bir yere giderken haber vermiyor yada arkadaşlarımızdan birisi onun evine geldiğinde beni çağırmıyor.bir şeymi oldu diye konuştum. yok be canım deyip olur mu öyle şey çağırıyorum arıyorum haksızlık yapıyorsun diyor ama yine aynı davranışlara devam ediyor her gün bir yerde geziyor yada birileri hep onda bense bütün gün evde çocukla uğraşıyorum o arkadaşlarıyla samimiyeti iyice ilerletti hep ondalar bana ne gelen var nede beni çağıran.sizce neden böyle yapıyor olabilir. şimdi diyeceksiniz o olmadan sen bir yere gidemiyor musun diye? bebeğimden dolayı pek kimseyle görüşemedim o daha samimi böyle durumlarda biriyle gitmek gerekiyor.şimdi o her gün bir yerde yada birileri hep onda giyinip süslenip gezip dolaşıyor hiç çağırmıyor sende gel falan diye eskiden böyle değildi ben hep evdeyim her günüm evde çocukla geçiyor gidebileceğim hiç bir yer yok hafta sonu eşimin evde olması lazım ancak burada imkanlar çok kısıtlı toplu taşıma falan yok merkeze çok uzaktayız.buradaki sıkıntılar yetmezmiş gibi şimdi birde komşumun bu davranışları beni çileden çıkartıyor sanki nispet yapıyor arkadaşları gelince gülme sesleri bağırarak konuşmaları benim evden duyuluyor daha çok üzülüyorum onun etrafında bir sürü insan var be yalnızım diye isyan ediyorum ağlıyorum çok moralim bozuk kızlar niye böyle davranıyor sizce ne yapa bilirim? nasıl davrana bilirim? fikriniz var mı?

ne diyeyim derdiniz tek derdiniz bu olsun
ama kimse kimseyi bir yere giderken çağırmak zorunda değil
yada misafiri geldiğinde sende gel demek zorunda değil
sizde kendinize bi ortam yapın sizde başka arkadaşlarınızla gezin oturun
kimseye zorla kendinizi kabul ettirmeye çalışmayıon

ah be güzelim seni en iyi ben anlarım koca apartmanda 2 sene yapayalnız kaldım her gün birbirlerindeydiler hatta apartmanda kuran günü yapmışlar biri bile çağırmadı gülme sesleri geliyordu hem ben iki küçük çocukla yapayalnızdım ailemde yanımda değil çok ağladım birisi bir gün çağırdı koşa koşa gittim ikinciye çağırmak isteyince çağırtmamışlar ne yaptım ki ben onlara deyip durdum hoşgeldine bile gelmemişlerdi neyse şimdi hepsi peşimden koşuyor onları iyiliğimle dövdüm resmen şimdi ben olmadan toplanamıyorlar artık:)senin suçun yok insanlar tuhaf anlayacağın:)

Demekki o komşun yokluktan seninle o kadar samimi olmuş. Başkalarını bulunca senden vazgeçti o yüzden. Ondan artık sana ne köy olur ne kasaba. Artık sende yeni birilerini bulup arkadaş olmaya çalış. Ayrıcada onun evine kim gelmiş kim gitmiş dikkat etmektende vazgeç. Boşver kim gelirse gelsin kimle kahkaha atarsa atsın. Boşyere takıyorsunuz bu kadar.

evet bende öyle düşünüyorum zaten canımı sıkan da tam olarak bu kimse yokken benle iyiydi şimdi başkalarını buldu resmen beni ortamına sokmak istemiyor aslında bu kadar basit bir şeyi kafama takmam ama işte olduğum yer çok kötü yalnızım kimsem yok gidebileceğim hiç bir yer yok akşama kadar evdeyim köy bile değil kaldığımız yer küçük bebeğim var yeni birilerini bulamıyorum çünkü herkesin görüştüğü bir arkadaş gurubu var bir kaç arkadaş vardı evime falan çağırdım bir iki defa onlarda beni çağırır zannettim ama çağırmadılar bende biri çağırmadan gitmeye çekiniyorum çok bunaldım çok.

aynen canım bende yalnızım herkes birbiriyle görüşüyor birbirlerine gidip geliyorlar işte bu komşumla gidip geliyorduk her resmen kaçıyor benden kaçıyor aramızda bir şey geçse anlarım da durduk yerde yavaş yavaş kendini çekti yeni birilerini buldu aslında öyle üzülecek birisi değil çok dedikoducu kocası hakkında bile neler söylüyor adam tesadüf telefon açıyor o sırada bu öyle bir konuşuyor ki adamla efendim canım aşkım diye hayretler içerisinde kalıyorum gidip geldiği insanlar hakkında bile neler söylüyor.işte beni üzen ben kimsenin lafını dedikodusunu etmem kimseye zararım yok ama ben yalnızım onun etrafı insanlarla dolu bende mi sorun var acaba onun gibi mi olmak lazım offf.

bende senin gibi bir süre yaşadım. çekingen olduğum için yeni taşındığım yere alışmam zaman aldı.
kimseye de çat kapı gidemem. apartmanda oturanları hergördüğümde gülümseyerek hatır sordum.
günaydın, iyigünler, merhaba, bir kahveye gelin beklerim diyerek yol açmaya çalıştım. hep ben çağırdım.
ben dedikodu sevmem, yanımda kimin dedikodusu yapılsa, rahatsız olur, ay öyle söylemeyin derim.

o yüzden beni de pek çağırmıyorlar. bende ev içinde uğraşlar buldum. çocuğu yürüyüşe çıkarıyorum. kitap okuyorum.
balkonda oturup kahve içiyorum...

yani hiç dert etmiyorum. Allah gönüllerine göre versin hepsinin... bana sağlık haberleri, iyi haberleri gelsin yeter.

benim tavsiyem, bayram, kandil, yılbaşı gibi özel günlerde seni aramasalar bile sen onları ara. kendini hatırlat...

çok şükür başka sorunumuz yok aslında bu da dert değil ama kaldığımız yer tam bir mahrumiyet bölgesi. canım normalde de çağırmasaydı beklenti içerisine girmezdim zaten ama eskiden farklıydı birbirimize gelip giderdik arkadaşlarımızla toplanırdık o beni ben onu çağırırdım her gün uğrardık birbirimize şimdi haftalarca uğramıyor hani Allah korusun bir şey olsa en son komşumun haberi olur yan yana evimiz başka ev yok yakınımızda insan 5 dk uğramaz mı arada dertleşecek laf edecek konuşacak birilerini arıyor yoksa takmam bu kadar kendimi zorla kabul ettirme gibi bir durum yok sadece konuştum ne oldu niye böyle davranıyorsun diye öyle bir konuşuyor ki hani ben abartmışım aslında hiç öyle bir şey yokmuş gibi diyorum tamam ben büyüttüm galiba eee yine aynı davranmaya devam ediyor sinir olmaya başladım iyice of Allah ım bir kurtulsam hayırlısıyla şuradan.

Benim de bebeğim yok ,ben de çocuklularla görüşmekten açıkçası pek hoşlanmıyorum.Canım sıkılıyor,o yüzden sizden uzaklaşmış olabilir.

canım onunda var çocuğu 6 yaşında okula gidiyor o yüzden rahat istediği zaman istediğini yapabiliyor.

canım soğumasının nedeni sen eskiden çöpsüz üzümdün yani çocuk yoktu şimdi seni çağırsa bebek ağlar huysuzluk eder falan filan diye düşünür benim ilk kanım bu oldu onun çocuğu var mı bilemiyorum aynı şey benimde başıma geldiği için biliyorum amannnn takma boşver kaybeden o olmuş diyeceksin ne takıyorsun ben hep bir kaşık aşım kaygısız başım derim amaaann sen bebişinle ilgilenmene bak bu zamanları en tatlı zamanları bir saniyesini bile kaçırma tatlım

bende aynı şeyi düşündüm canım çocuk tan dolayıdır çünkü hamile kaldıktan sonra kopmuş sizden onun çocuğu yokmu peki

yok canım hamileyken bu kadar değildi çocuk olduktan sonra da görüştük sonradan oldu onu da var çocuğu 6 yaşında okula gidiyor doğru belki beni çocuğum küçük rahat edemiyor rahat sigara içip dedikodu yapamıyorlar. ayrıca şu da var yeni gelenler olduğunda ben diyordum tanışalım gider geliriz birbirimize diyordum aman boş ver napıcaz onları biz bize yeteriz diyordu şimdi o kişilerle neredeyse 24 saat beraber beni dışladı anlam veremiyorum.kızlar birde şunu belirteyim eşim asker askeri birliğin içinde oturuyoruz bildiğiniz birlik yani. merkeze çok uzak her yer asker gidecek herhangi bir yer yok dolaşmaya çıksan yer yok askerlerden askeri araçlardan kaldığımız yer baya sıkıntılı yani onu belirtmek istedim kendime bir sosyal ortam yaratmam imkansız.

benim de bir arkadaşım vardı kimse yoksa çevresinde beni arar sorar gelir gider,bir iki kişiyle tanışınca hemen aramayı sormayı keserdi,sizinki de o hesap olmuş,ilk zamanlar çevrenizde kimseler yoktu size muhtaçtı şimdi arkadaşları çogaldı ee birde sizin küçük bebeğiniz var işine gelmiyor sattı anında sizi
boşverin görüşmeyin onunla,yok mu başka insanlar onlarla kaynaşmaya çalışın,görünce slm verin çağırın evinize ,kendi çevrenizi yaratın..hiç üzülmeye değmez,o yokmuş gibi davranın konuşmayın bile bence..bu tarz insanlardan nefret ediyorum..

Çocuğunuz olduğu için yada kendine başka arkadaşlar bulduğu için sizden uzaklaşan bir komşunun yokluğu, varlığından iyidir emin olun.
Boşverin. Sahte arkadaşlara zaman harcamamış olursunuz.

Eşinin asker arkadaşları yok mu onlarla eşli olarak akşamları görüşün. Sonra da o bayanlarla arkadaşlık edersin gündüzleri şeker:)

bende 2senedir su binada yalnızım ama napım alıştım bence bu bir sorun değil!
[/B]

Son düzenleme:
Eşinin asker arkadaşları yok mu onlarla eşli olarak akşamları görüşün. Sonra da o bayanlarla arkadaşlık edersin gündüzleri şeker:)

canım vardı işte bir kaç kişi bir iki defa ben eve davet ettim ama onlar aynı yakınlığı göstermediler ya bebeğim doğduğunda bir dönem ben pek kimseyle görüşemedim o sırada herkes kendi çevresini kurmuş bana ihtiyaçları yok yani burdan bu sonucu çıkartıyorum.

bende 2senedir su binada yalnızım ama napım alıştım bence bu bir sorun değil!
[/B]

elbette çok büyük bir sorun değil ama yorumlarımı okudunuz mu bilmiyorum yaşadığım yer zor bir yer hiç bir sosyal imkanın olmadığı bir yer insan konuşacak dertleşecek birilerine ihtiyaç duyuyor günlerce evde yalnız kalıyorum eşimin sık sık nöbetleri oluyor yoksa bu kadar takılacak bir durum değil artı bu kadın bana baştan beri böyle davransaydı umursamazdım kimse yokken benle yeni birileri olunca ben kapı dışarı insan kırılıyor kimseye güveni kalmıyor geçenlerde konuşmuştum bu durumu bana haksızlık yaptığımı söylüyordu o günden beri ne aradı ne geldi ne gitti dışarı falan çıkıyor kantine gidiyor konuşmama rağmen hiç söylemiyor eskiden gel diye yalvarıyordu insan demez mi sende gel yada birşeye ihtiyacın var mı diye valla ne bilim insanlık nerey gidiyor acaba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…