Canım arabanız var mı araba kullanmayı biliyorsan sdizin kaldığınız yer dışındaki insanlarla kıbrısta görüşeblirisin. Nurturia diye bir site var orda mesela kendi çocuğunla yaşıt kıbrısta yaşayan annelere ulaşabilirsin ve nolarla oyun grubu falan kurabilirsiniz. Sonuçta kıbrıs küçük yer çok uzakta olacaklarını sanmıyorum. Araba seni özgürleştirir orda hapis gibisin şu anda toplu taşıma da yoksa. Araba kullanmayı bilmiyorsan da ders al öğren veya eşin öğretsin. Çocuklu insanın halinden çocuklular anlıyor sonuçta. Mesela ne bileyim haftasonları atıyorum girne veya lefkoşa neresi yakınsa orda buluşursunuz çocuklar oynar falan. Eşin bile bırakabilir seni oralara.Dediğim gibi kıbrıs küçük yer sonuçta.
evet canım aynen hapis gibiyim düşün bide çalışıyordum devlet memuruyum ücretsiz izin aldım geldim buraya gelmişken hazır izinliyken çocuk olsun dedik Allahım nasip etti 10 aylık şimdi oda bağlıyor beni eve yemeği uykusu vs. böyle bir yer olduğunu bilsem gelmezdim inan askerler bile benden daha iyidir heralde en azından dışarda işleri güçleri var araba kullanabiliyorum faka buranın trafiği türkiye nin tam tersi soldan akıyor ayrıca ehliyetim geçmiyor burada buradan yenisini çıkartmak gerekliymiş. aslında çekingen değilim ama ben evime çağırdım onlardan aynı sıcaklık gelmeyince görüşmek istemiyorlar mı düşüncesi ile aradım ısrar etmedim aramadım kendime güvenim kırıldı artık bu dengesiz çıkarcı insanlar yüzünden artık her ihtimali düşünüyorum o yüzden arayamıyorum.
Canım eşin orada araba kullanabiliyorsa o bıraksın seni olmazsa aslında servis gibi bir vasıta ayarlamamışlar mı şehre yani çok garip.
dediğiniz gibi her an dua ediyorum buraları aratmasın Allah ım diye. doğru diyorsunuz zaten burası çekilmez bir yer bu yaşananları da kafaya taktıkça daha zorlaşıyor sanırım ben çok ince fikirliyim sorun bundan kaynaklanıyor benim evime çağırdığım insanlar beni çağırmayınca gidemiyorum onlardan bekliyorum acaba istemiyorlar mı? işleri mi var? falan filan çok kuruyorum. neyse bundan sonrası için en azından çok takmamaya çalışıcam zaten çocuk bütün zamanımı alıyor arada kk ya giriyorum zaman geçip gidiyor ne yapalım inş buradan sonrası iyi olur.Yapacak bir şey yok tabi,inşallah bir sonra ki görev yeri çok daha iyi bir yer olur.
Ama orada kaldığınız süreyi de böyle saçma şeylere takılarak,kendinize daha da çekilmez kılmayın derim.
kim kiminle görüşürse görüşsün,siz kendinize yetmeye çalışın.
İnternetiniz varmış ne güzel,kızınızdan,ev işlerinden,eşinizden arta kalan zamanı da nette oyalanarak geçirirsiniz.
Biz şehrin merkezinde yaşayan ev hanımları da daha farklı yaşamıyoruz.
Evet dostlarım var ama her gün görüşmüyoruz ki,
inan 24 saat yetmiyor,çocuğum olmamasına rağmen.
Yapı itibariyle de ev de olmayı çok seven biriyim,
belki ona bağlı sıkılmamam.
Herşeyden önemlisi kendine yetebilmek sanırım.
Ayrıca yüz yüze görüşemeseniz de,bu sitede kurulan dostluklar bile yeter size.
İnsanların birbirini anlayabilmesi,dostluk kurabilmesi için yüz yüze görüşmeleri şart değil.
Mesela sitemiz de kızınızla yaşıt çocukların anneleri ile iyi dostluklar kurabilirsiniz.
Ortak çok fazla noktanız olur.Makara tukara kapı komşularından çok daha sağlam dostluklar,
çok daha özel paylaşımlar emin olun.
dediğiniz gibi her an dua ediyorum buraları aratmasın Allah ım diye. doğru diyorsunuz zaten burası çekilmez bir yer bu yaşananları da kafaya taktıkça daha zorlaşıyor sanırım ben çok ince fikirliyim sorun bundan kaynaklanıyor benim evime çağırdığım insanlar beni çağırmayınca gidemiyorum onlardan bekliyorum acaba istemiyorlar mı? işleri mi var? falan filan çok kuruyorum. neyse bundan sonrası için en azından çok takmamaya çalışıcam zaten çocuk bütün zamanımı alıyor arada kk ya giriyorum zaman geçip gidiyor ne yapalım inş buradan sonrası iyi olur.
Canım bence sen birini oturmaya çağırdın geldi bir dahaki sefere ara deki mesela bugün 5 dakka kahve içmeye uğrıycam falan de git. Ondan sonra bekle karşı tarafın sana gelmesini bence bak bu evine daha önce çağırdıklarına bunu uygula. Niye dersen mesela birini eve çağırınca hazırlık falan yapmak gerekiyor ya insanlar ona üşeniyor olabilir. Ama sen bugün müsaitsen öğleden sonra 5 dakka kahve içmeye uğrıycam desen daha rahat olur yani insanlar bir bisküviyle bile geçiştirebilir. O da sana sonra kahveye gelir falan filan. Özel davet bekleme bence canım. Ha baktın sen gittin o seni aramıyor veya uğramıyor o zaman bırakırsın peşini.Bir dene bak bu dediğimi.
yok canım hamileyken bu kadar değildi çocuk olduktan sonra da görüştük sonradan oldu onu da var çocuğu 6 yaşında okula gidiyor doğru belki beni çocuğum küçük rahat edemiyor rahat sigara içip dedikodu yapamıyorlar. ayrıca şu da var yeni gelenler olduğunda ben diyordum tanışalım gider geliriz birbirimize diyordum aman boş ver napıcaz onları biz bize yeteriz diyordu şimdi o kişilerle neredeyse 24 saat beraber beni dışladı anlam veremiyorum.kızlar birde şunu belirteyim eşim asker askeri birliğin içinde oturuyoruz bildiğiniz birlik yani. merkeze çok uzak her yer asker gidecek herhangi bir yer yok dolaşmaya çıksan yer yok askerlerden askeri araçlardan kaldığımız yer baya sıkıntılı yani onu belirtmek istedim kendime bir sosyal ortam yaratmam imkansız.
yani lojman ortamındasın ... canım bende konyada lojmandayım hep aynı sorunlar merkezdeyim ama 5 aylık bebekle nereye gideyim. toplanıyorlar bir beni çağırmıyorlar arkadaşlar boşver falan demiş ama olmuyor sıkılıyorum bitişik daireden çıkıyorlar kahkahalar hergün biryerdeler. problem kendimde galiba dedim hazırlık yaptım bebek olduğu halde yok çağıran yine olmadı 3 kere üstüste bende oturuldu bir Allahın kulu çağırmadı lojman ortamları ayrı bir facia zaten. kendimi sevdiremediğimi düşünüyorum...
bende çalışıyordum işten ayrıldım.2 yıldır lojman hanımlığı yapmaya çalışıyorum ama beceremedim fiyasko... ayrı bir adabı var dedikodu yatağı hep evde oturmakla olmuyor kitap oku tv izle nete gir bir yere kadar insan arıyor şöyle iki lakırdı edeceği birini.
bende sana katılıyorum benim eşimde astsubay var asker eşlerinde bir farklılık sebebi ne acaba? birde hepsi bunlar nasıl olsa devlet memuru düzenli maaşı var deyip memleketinde adamlara atmış kancaları (çok devrik cümle kurdum umarım anlaşılmıştır) kendi şehrinden başka şehir görmemiş gelmiş birde hava atıyorlar doğma büyüme istanbulluyum lisans mezunuyum farklı olduğum için kabullenemediler sanırım.
sende takma ya birkaç yıl sonra hiçbiri hayatında olmayacak...
kızlar forumda böyle bir konu var mıdır acaba derken buldum çok sevindim. hem biraz rahatlamak hem de fikirlerinizi almak istiyorum. ben normalde devlet memuruyum eşimin görevi nedeniyle Kıbrıs ın bir köyüne yani mezra gibi bir yere geldik. geldiğimiz yerde bizim gibi tayinle gelen aileler var başka kimse yok herhangi bir park alışveriş merkezi bakkal market hiç bir şey yok. ücretsiz izne ayrıldım buraya gelmek için geldiğimde ilk yan komşumla tanıştım çok iyi anlaştık ikimizinde tanıdığı kimse yoktu ve her yere beraber gidip geliyorduk. sonra ben hamile kaldım o sıralarda biraz aramız açıldı pek arayıp sormadı bir şeye ihtiyacın var mı diye gelip gitmedi. o sırada başka birileriyle takılmaya başladı hep onlarla gezip dolaştı ben kırıldım haliyle ama çok sorun olmadı çocuğum doğdu yine görüşüyorduk ortak arkadaşlarımıza beraber gidip geliyorduk. tayinle başka aileler geldi onlarla falan tanıştı yeni arkadaşlıklar kurdu bende tanıyorum ama çocuktan dolayı onun kadar görüşme imkanım olmuyor zaten çağırmıyor onlarla görüşeceği zaman. ortada hiç bir sorun yokken bu kendini çekmeye başladı bir yere giderken haber vermiyor yada arkadaşlarımızdan birisi onun evine geldiğinde beni çağırmıyor.bir şeymi oldu diye konuştum. yok be canım deyip olur mu öyle şey çağırıyorum arıyorum haksızlık yapıyorsun diyor ama yine aynı davranışlara devam ediyor her gün bir yerde geziyor yada birileri hep onda bense bütün gün evde çocukla uğraşıyorum o arkadaşlarıyla samimiyeti iyice ilerletti hep ondalar bana ne gelen var nede beni çağıran.sizce neden böyle yapıyor olabilir. şimdi diyeceksiniz o olmadan sen bir yere gidemiyor musun diye? bebeğimden dolayı pek kimseyle görüşemedim o daha samimi böyle durumlarda biriyle gitmek gerekiyor.şimdi o her gün bir yerde yada birileri hep onda giyinip süslenip gezip dolaşıyor hiç çağırmıyor sende gel falan diye eskiden böyle değildi ben hep evdeyim her günüm evde çocukla geçiyor gidebileceğim hiç bir yer yok hafta sonu eşimin evde olması lazım ancak burada imkanlar çok kısıtlı toplu taşıma falan yok merkeze çok uzaktayız.buradaki sıkıntılar yetmezmiş gibi şimdi birde komşumun bu davranışları beni çileden çıkartıyor sanki nispet yapıyor arkadaşları gelince gülme sesleri bağırarak konuşmaları benim evden duyuluyor daha çok üzülüyorum onun etrafında bir sürü insan var be yalnızım diye isyan ediyorum ağlıyorum çok moralim bozuk kızlar niye böyle davranıyor sizce ne yapa bilirim? nasıl davrana bilirim? fikriniz var mı?
bende devlet memuruyum eşim yeni astsubay daha okul bitti kura çekti kıbrısın bir köyüne geldik 2 yıldır buradayız berbat bir yer böyle bir yer olduğunu bilsem gelmezdim hele lojman felaket ya aynen dediğin gibi hepşi eşleriyle aynı memleketli çoğu çalışmıyor iki kelimeyi bir araya getiremiyorlar ama havadan geçilmiyor eşlerinin rütbelerini onlar taşıyor sanki rütbeye göre arkadaş seçiyorlar benle görüşmek istememeleri benim eşim yeni daha çömez bide benim çalışıyor olmamı sindiremediler diye düşünüyorum komşum da sanırım böyle insanlarla takıldığı ve bende artık çocuk olduğu için değişti birde ona göre insanın arkadaşın değeri yok çok kolay kaybedilip bulunabilecek bir şey bugün senle öbür gün ötekiyle önemli olan günü dolsun lojman ortamındaki çoğu kişide onun gibi o yüzden onun etrafı insanlarla dolu benimse kimsem yok ama olsun onlar gibi olacağına hiç olmasın ne yapalım inş buradan sonra iyi insanlar çıkar karşımıza.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?