komşumla ilgili sıkıntılarım...

Canım arabanız var mı araba kullanmayı biliyorsan sdizin kaldığınız yer dışındaki insanlarla kıbrısta görüşeblirisin. Nurturia diye bir site var orda mesela kendi çocuğunla yaşıt kıbrısta yaşayan annelere ulaşabilirsin ve nolarla oyun grubu falan kurabilirsiniz. Sonuçta kıbrıs küçük yer çok uzakta olacaklarını sanmıyorum. Araba seni özgürleştirir orda hapis gibisin şu anda toplu taşıma da yoksa. Araba kullanmayı bilmiyorsan da ders al öğren veya eşin öğretsin. Çocuklu insanın halinden çocuklular anlıyor sonuçta. Mesela ne bileyim haftasonları atıyorum girne veya lefkoşa neresi yakınsa orda buluşursunuz çocuklar oynar falan. Eşin bile bırakabilir seni oralara.Dediğim gibi kıbrıs küçük yer sonuçta.

Bir de sen pek girişken değilsin gibi geldi bana mesela bir kişiyle bir kere görüştün tekrar aramadı ama sen aramaya devam et çekinme hemen cayma ve güleryüzlü konuşkan girişken ol canım.

bu komşun zaten senin arkadaşın hiç olmamış ki canım belli ki başkalarını bulunca seni silmiş böylesinden arkadaş falan olmazbelki çok sıkılıyorsun ama boşver kendini böyle biri için üzme.yeni arkadaşlıklar kurmaya çalış

evet canım aynen hapis gibiyim düşün bide çalışıyordum devlet memuruyum ücretsiz izin aldım geldim buraya gelmişken hazır izinliyken çocuk olsun dedik Allahım nasip etti 10 aylık şimdi oda bağlıyor beni eve yemeği uykusu vs. böyle bir yer olduğunu bilsem gelmezdim inan askerler bile benden daha iyidir heralde en azından dışarda işleri güçleri var araba kullanabiliyorum faka buranın trafiği türkiye nin tam tersi soldan akıyor ayrıca ehliyetim geçmiyor burada buradan yenisini çıkartmak gerekliymiş. aslında çekingen değilim ama ben evime çağırdım onlardan aynı sıcaklık gelmeyince görüşmek istemiyorlar mı düşüncesi ile aradım ısrar etmedim aramadım kendime güvenim kırıldı artık bu dengesiz çıkarcı insanlar yüzünden artık her ihtimali düşünüyorum o yüzden arayamıyorum.

Canım eşin orada araba kullanabiliyorsa o bıraksın seni olmazsa aslında servis gibi bir vasıta ayarlamamışlar mı şehre yani çok garip.

Canım eşin orada araba kullanabiliyorsa o bıraksın seni olmazsa aslında servis gibi bir vasıta ayarlamamışlar mı şehre yani çok garip.

canım eşim kullanabiliyor araba ama adam sabah 7 de çıkıyor evden akşam 7 de ancak geliyor hafta sonu da genelde nöbet oluyor geçen hastalandım adam beni dr a götürmek için geldi izininden kesmişler o günü düşün yani eşim yeni astsubay eziliyoruz biraz servis falan da yok öyle bir acayip yer ki Allahım kimseyi düşürmesin buralara tayin çıkınca buradan beter yerlere düşürmesin diye böyle çıkarcı sahte insanlarla karşılaştırmasın diye her gün dua ediyorum Allahıma sağol canım ilgilendiğin için yapacak birşey yok çekeceğiz artık.

Yapacak bir şey yok tabi,inşallah bir sonra ki görev yeri çok daha iyi bir yer olur.
Ama orada kaldığınız süreyi de böyle saçma şeylere takılarak,kendinize daha da çekilmez kılmayın derim.
kim kiminle görüşürse görüşsün,siz kendinize yetmeye çalışın.
İnternetiniz varmış ne güzel,kızınızdan,ev işlerinden,eşinizden arta kalan zamanı da nette oyalanarak geçirirsiniz.
Biz şehrin merkezinde yaşayan ev hanımları da daha farklı yaşamıyoruz.
Evet dostlarım var ama her gün görüşmüyoruz ki,
inan 24 saat yetmiyor,çocuğum olmamasına rağmen.
Yapı itibariyle de ev de olmayı çok seven biriyim,
belki ona bağlı sıkılmamam.
Herşeyden önemlisi kendine yetebilmek sanırım.
Ayrıca yüz yüze görüşemeseniz de,bu sitede kurulan dostluklar bile yeter size.
İnsanların birbirini anlayabilmesi,dostluk kurabilmesi için yüz yüze görüşmeleri şart değil.
Mesela sitemiz de kızınızla yaşıt çocukların anneleri ile iyi dostluklar kurabilirsiniz.
Ortak çok fazla noktanız olur.Makara tukara kapı komşularından çok daha sağlam dostluklar,
çok daha özel paylaşımlar emin olun.

dediğiniz gibi her an dua ediyorum buraları aratmasın Allah ım diye. doğru diyorsunuz zaten burası çekilmez bir yer bu yaşananları da kafaya taktıkça daha zorlaşıyor sanırım ben çok ince fikirliyim sorun bundan kaynaklanıyor benim evime çağırdığım insanlar beni çağırmayınca gidemiyorum onlardan bekliyorum acaba istemiyorlar mı? işleri mi var? falan filan çok kuruyorum. neyse bundan sonrası için en azından çok takmamaya çalışıcam zaten çocuk bütün zamanımı alıyor arada kk ya giriyorum zaman geçip gidiyor ne yapalım inş buradan sonrası iyi olur.

Canım bence sen birini oturmaya çağırdın geldi bir dahaki sefere ara deki mesela bugün 5 dakka kahve içmeye uğrıycam falan de git. Ondan sonra bekle karşı tarafın sana gelmesini bence bak bu evine daha önce çağırdıklarına bunu uygula. Niye dersen mesela birini eve çağırınca hazırlık falan yapmak gerekiyor ya insanlar ona üşeniyor olabilir. Ama sen bugün müsaitsen öğleden sonra 5 dakka kahve içmeye uğrıycam desen daha rahat olur yani insanlar bir bisküviyle bile geçiştirebilir. O da sana sonra kahveye gelir falan filan. Özel davet bekleme bence canım. Ha baktın sen gittin o seni aramıyor veya uğramıyor o zaman bırakırsın peşini.Bir dene bak bu dediğimi.

tamam canım bide böyle deneyeyim bakalım umarım işe yarar teşekkür ederim.

yani lojman ortamındasın ... canım bende konyada lojmandayım hep aynı sorunlar merkezdeyim ama 5 aylık bebekle nereye gideyim. toplanıyorlar bir beni çağırmıyorlar arkadaşlar boşver falan demiş ama olmuyor sıkılıyorum bitişik daireden çıkıyorlar kahkahalar hergün biryerdeler. problem kendimde galiba dedim hazırlık yaptım bebek olduğu halde yok çağıran yine olmadı 3 kere üstüste bende oturuldu bir Allahın kulu çağırmadı lojman ortamları ayrı bir facia zaten. kendimi sevdiremediğimi düşünüyorum...

aynen canım senle aynı durumdaymışız ne yazık ki.seni çok iyi anlıyorum bende senin gibi 10 aylık kızım var kaç defa hazırlık yaptım çağırdım ağırladım ama onlar çağırmadı ben bir defa birine gitsem hemen karşılığında çağırıyorum gerçekten lojman ortamı facia. birde biz birliğin içindeyiz daha kötü açık ceza evi gibi her yer asker araç o kadar sıkıcı ki gidebileceğim hiç bir yer yok bir tek kantinimiz var. ulaşım diye bir şey yok zaten merkeze çok uzak ancak eşimin evde olması lazım oda malum asker ne kadar boş zamanı olabilirse bu kadar sıkıntı içinde konumu okumuşsundur komşumla uğraşıyorum her gün bir yerde yada başkaları onda ama her gün. gülmeler kahkahalar benim evden duyuluyor insanın morali bozuluyor takılmıcak gibi değil ki ben her gün evde bebekle ne gidecek bir yer var ne gelen ne giden benimde bir sosyal hayatım olsa takmam ama olmuyor işte yalnızlıktan o kadar sıkıldım konuşacak iki laf edecek kimse yok hadi gel de takma. bende senin gibi kendimden şüphelenmeye başlamıştım ama yok sorun bende değil asker eşlerinin psikolojisi iyi değil bence. inş birdaha lojmanda oturmamıza gerek kalmaz da muhatap olmayız böyle insanlarla.

bende çalışıyordum işten ayrıldım.2 yıldır lojman hanımlığı yapmaya çalışıyorum ama beceremedim fiyasko... ayrı bir adabı var dedikodu yatağı hep evde oturmakla olmuyor kitap oku tv izle nete gir bir yere kadar insan arıyor şöyle iki lakırdı edeceği birini.
bende sana katılıyorum benim eşimde astsubay var asker eşlerinde bir farklılık sebebi ne acaba? birde hepsi bunlar nasıl olsa devlet memuru düzenli maaşı var deyip memleketinde adamlara atmış kancaları (çok devrik cümle kurdum umarım anlaşılmıştır) kendi şehrinden başka şehir görmemiş gelmiş birde hava atıyorlar doğma büyüme istanbulluyum lisans mezunuyum farklı olduğum için kabullenemediler sanırım.
sende takma ya birkaç yıl sonra hiçbiri hayatında olmayacak...

bende devlet memuruyum eşim yeni astsubay daha okul bitti kura çekti kıbrısın bir köyüne geldik 2 yıldır buradayız berbat bir yer böyle bir yer olduğunu bilsem gelmezdim hele lojman felaket ya aynen dediğin gibi hepşi eşleriyle aynı memleketli çoğu çalışmıyor iki kelimeyi bir araya getiremiyorlar ama havadan geçilmiyor eşlerinin rütbelerini onlar taşıyor sanki rütbeye göre arkadaş seçiyorlar benle görüşmek istememeleri benim eşim yeni daha çömez bide benim çalışıyor olmamı sindiremediler diye düşünüyorum komşum da sanırım böyle insanlarla takıldığı ve bende artık çocuk olduğu için değişti birde ona göre insanın arkadaşın değeri yok çok kolay kaybedilip bulunabilecek bir şey bugün senle öbür gün ötekiyle önemli olan günü dolsun lojman ortamındaki çoğu kişide onun gibi o yüzden onun etrafı insanlarla dolu benimse kimsem yok ama olsun onlar gibi olacağına hiç olmasın ne yapalım inş buradan sonra iyi insanlar çıkar karşımıza.

canım şükret ki bebeğin varmış benim oda yok evde yanlızım benim komşuda aynı seninki gibi kıskanç herkes benimle konuşsun bana gelsin gitsin bende herkese gideyim ama diğerleri sadece benimle samimi olsun bütün ilgi bende olsun diyor konuştuğun zamansa çok samimi hiçbirşey olmamış gibi birde ablalık yapmaya çalışıyor çokta tın....boşver canım ya kafana bile takma bebişinle ilgilen sesleri duyma ama diğer komşularla git gel sende onu tınlama çağırma...bak ben dardayken rabbim üst komşumu gönderdi bende onunla samimiyim artık onu bile çekemiyor canım öyle insanlar adam olmaz rabbim yardımcın olsun....

ay şimdi çok pis sinirlendim o rütbe takıntılı olanlarla görüşmüyorum diye üzülme bile canım ya benim eşimde emniyet mensubu biri öyle bir hareket yapsa haddını bildiririm elbette sende bildir lafı gelirse ayrıca seni çekememiştir bizde şuan şarktayız buranın insanıda cahil biraz bende üniv mezunuyum ama şuan çalışmıyorum komşum onu bile çekemiyor ve dışardan liseyi bitirmeye başladı çabalıyor yanı kompleksli takma kafana bebişin var ne güzel ah bende oda yok ya ben napayım öleyim mi canım

aslinda lojman ortai cok tehlikeli olabilirr
cunku bi manada orda konustuklariniz bazi geveze kadinlar ve geveze kocalari tarafindan icinden cikilmaz bi hale gelebilir..
allaha yat kalk dua et evladin var
bende senin durumuna yakin bisey yasadim lojman olayi yoktu ama
oturdugumuz sitede tayinciyiz diye kimse komsuluk etmiyor
zaten alisamk 2 yilimi aldi nasipse seneyede gidicezz
neyse yinede bosver esinlemutlumusun evinde evladinla gecir vaktini

Bende TC'den geldim :) Öğretmen eşiyim ve Kıbrıs'tayım hadi tanışalım buluşalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…