komşumla ilgili sıkıntılarım...

Bende TC'den geldim :) Öğretmen eşiyim ve Kıbrıs'tayım hadi tanışalım buluşalım

ceylam bak canım ne güzel arkadaş çıktı bile sana ne ya bu gurbettekilerin yanlızlığı hepimizin derdi aynı aslında gerçekten takmamak lazım insan ne ederse kendine eder...

ayy canım benımmm tatlım hıc takma arkadasların dedıgı gıbı kendıne ugraslar bul
bak mesela el ıslerınede baslayabılırsın bebegıne orguler or ne bıleyım degısık seyler yap ahsap boyama fılan yap kumas boyamalar sonra degısık seyler susler fılan or gecsın vakıt askerıyede bu rutbe takınyıları sacma gelıor banada herkes ınsan ama yok ınanın ısın ıcındekıler bu kadar rutbe takıntısı yapmıyorlar ıs yerlerınde gecınıp gıdıolar ama eslerı tasıyor o rutbelerı sende hıc takma bebgınlen ılgılen degısık hobıler edın kendıne...bıde lojmanlardan cıkıp koyde baska bı yer tutmanız mumkun dıılmı ınanın daha rahat edersınız lojman dedıkodu kazanıdır bırbırını cekemeyenler hep bole davranıslar yaparlar zaten..

canım aynı benim komşuda öyle herkes onun yanında olsun, bütün ilgi onda olsun, herkes ona gelsin gitsin istiyor. halbuki önceden ben nereye gitsem onu çağırırdım yalnız bırakmazdım anlamıyorum bu bencilliği hepsi onun olsun bir zaman sonra sanki ona kalacaklar hepimiz ayrı yerlere çekip gidicez ne gerek var böyle şeylere.seni çok iyi anlıyorum ablamın 15 yıl sonra oldu 2 tane kızı var şimdi inş Allah ım sana da hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder ümidini kaybetme.

sağolasın canım amin inşallah rabbim hayırlısıyla banada bütün isteyenlerede versin....benim komşu daha fena onada takmış durumda çocuk yapmıyormuşum onu ne ilgilendiriyorsa sürekli deyip duruyor hamile görse sen tembelsin der hep bende Allah rızası için susuyorum ama bir gün canıma tak edecek ama ne zaman Allah hepsini ıslah etsin napalım cahille cahil olmamak gerek takma kafana tek sıkıntın bu olsun aile huzurun varsa yeterde artar bile onlar geçici....aslında ben dahada bilinçlendim komşuluk konusunda burdan gittiğim yerde daha dikkatlı olacağım insanlara samimi davranmakta yaramıyor çünkü canım....

bende lafı gelince hadlerini bildirdim canım altta kalmam haklıysam.onlarla görüşmüyorum diye değilde yani gurbette kimsemiz yok iki laf edecek dertleşecek samimi arkadaş arıyor insan böyel insanların bulunmamasına üzülüyorum benim komşu aynı seninki oda liseyi dışardan bitirmiş şimdi ünv okumaya çalışıyor çok takmıyorum ama yalnızlık da kolay değil seninde en kısa zamanda bebişin olur inş Allahım mahrum bırakmasın hayırlı evlatlar versin.

ceylamm benim taktiği uyguladın mı merak ettim:)))))

canım eveeet bu gün uyguladım sana haber vermek için girdim sen benden önce yazmışsın evet bu gün bir arkadaş vardı onu aradım öğleden sonra gelicem diye gittim bir kaç arkadaş daha geldi oturduk iyi oldu valla bize de gel falan dediler bakalım şeytanın bacağını kırdık şimdilik sonradan ne olur tabi belli olmaz yinede sağol canım ya çok destek oldun.

onu ne ilgilendiriyorsa hadsiz ya insanın sanki senin sıkıntın yetmiyormuş gibi birde bunlarla uğraş. ablamda öyleydi memlekete gelmek istemiyordu artık herkes soruyordu akraba konu komşu niye çocuğun olmuyor, sorun sende mi kocanda mı daha neler bıkmıştı artık.Allah ım onu yüzünü güldürdü inş senin de sesini duyar dualarını kabul eder sağlıklı hayırlı bebişlerin olur.Aslın dediğin gibi önemli olan aile huzuru eğer o yoksa çocuk hiçbirşeyi değiştirmiyor, eğer varsa mutluluğuna mutluluk katıyor senin içinde önemli olan yuvanda ki huzur..komşuyu takma dediğin gibi epeyce tecrübe edindik gittiğimiz yerlerde artık bizde daha dikkatli oluruz

bak seloşun dediğini mutlaka uygula ben böyle yaptım o kişilerin arasından sana en uygun kişilikte olanını seç ama dedikoducu olmasın az çok anlaşılır zaten bu dediğin kişi dedikoducuysa yavaş yavaş etrafındaki insanlar çekilir. birini seç ona sana kahveye gelecem de bak tavırlarına hoşuna giderse de ki benim canım şunu istiyor ama yalnız yapıp yemek olmuyor sen yarın bana gel beraber yapalım falan bunun gibi samimi davran evine gelincede rahat davran onunda rahat olmasını sağla eğer kafan uyarsa inan hiç bir zaman senden vazgeçemezler hatta arada yaptığın yemeklerden veya pasta böreklerden uzat ben bunu gördüm çok daha iyi dostluklar oluşuyor zamanla düşünsene geçen gün komşumun kızı koltuğa süt dökmüş nasıl üzülmüş tel de konuşurken arada konusu geçti bende dedimki aaa üzüldüğün şeye bak benim makinam var deterjanda var hemen geliyorum dedim makinayı kaptığım gibi ona gittim baktım çocuğu emziriyor makinayı açtım bir güzel yıkadım gözlerindeki mutluluk herşeye değerdi dedim delimisin buna üzülünürmü elimizemi yapıştı bir de kahve içtik oohhh mis gibi ben bu samimiyeti edinmek için çok çabaladım ama eğer yalnız kalmak istemiyorsan sadece doğal ve samimi ol insanların arkasından iş çevirme onları mutlu et ufacık bir hareket ufacık bir söz mutlu etmeye yetiyor insanları ama bunları değecek kişilere yap sen insanları mutlu edersen kendinde mutlu olursun bunu hiç unutma:)))

aaa gitmişsin ben son sayfayı okumamıştım hadi bakalım devamı gelir inşallah yalnızlık zor gerçekten...

Canım benim çok sevindim yaaaaa böyle böyle devam edersiniz bi kahve bi bisküvi:))))))))))

Merhaba aradan 10 sene geçmiş ama meseleyi halledebildiniz mi merak ettim. Yada şuan mesela o günleri düşünüp gülüp geçebiliyormusunuz. Ben şuan tamda sizin yaşadığınızı yaşıyorumda ..

Bebeğin olduğu için rahat edemiyorlardir. Büyük ihtimal onlarınki artık büyüktür. Bebekli misafir de zor, bebekli evde misafirlik de zor, bebekli anneyle gezmek de zor. Ben de bebekli anneyim oradan biliyorum. Yapacak bir şey yok. Kimseyi zorlayamazsın. Insan ancak çok yakınıysa katlanıyor minik bir bebeğin herşeyi bölmesine. Onlar da kendine göre haklı.

Bende de aynı dert var galiba zaman geçsede insanlar hep aynı bencillik. Sen iyi niyetle davranırsın o menfaatine.

Ben de çocukluyum. Çocuklu arkadaş çevresi edinebilseniz daha güzel olur. Çocuk yokken dikkatimi çekmişti çocuksuz insanlar çocuklularlabrahat edemiyirlar. Rahat sihbet edemiyirlqr rahat gezemiyirlar. Sizi is yükü gibi gorebilirler. Mesela biryere gidecekler o cocuk uşür der. Alt değistirme yeri yok sorun yasar falan diyebilir. Ben hamileyken cocuklu bir arkadasla dışarı çıktım pisman olmuştum. Omce çıkmak icin uyanmasini bekledik. Gittik irda agladı vs. Tum gün hicbirsey yapmadan dolaştık. Tekrar gitmek istememiştim. Şimdi venim de çocugum var çocuklu ailelerle ya da esiml3 geziyirum. Ya da bebeğibesime birakıp tek gidiyorum arkadaşlarla buluşmaya

Kesinlikle katılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…