komşumu dün başkasıyla gördüm

Düşün ki senın kocan senı aldatmış ve bunu bilen birileri var ve sana söylemiyor.Böyle devam edip gidiyor.Eğer gördüklerinden eminsen o kadına söylemesende ortak tanıdığın birine olayı anlat kadınla konussun.

Gerçekten aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık olayı...
Her kapalı aynı değildir aldanmamak lazım...
Kaldı ki hacca bile gitti diyorsun...

ben sölenmesi taraftarıyım ama dediğin gibi sölenmese bile bişekilde zaten ortaya cıkacaktırkaydirigubbakcemile2

ilk önce şunu belirtmek isterimki konuyu açarken bu insanların dini yönünü neden belirtme gereğinde bulundunuz ..hiç hoş bir yaklaşım değil ...normal bir şekilde anlatsaydınız okey diyecektim ama anasına danasına kadar dini kimliklerini ön plana koyarak anlatmışsınız hiç hoşuma gitmedi ...
konuya gelince bu gibi şeylerin dinle alakası yok ...komşunuz kadın da gerçekten dindar bir insan değilmiş zaten ...gerçekten inan biri böyle birşeyi asla yapmaz ...fakat konuyu böyle dini olarak yansıtırsanız dindar insanları rencide etmiş oluyorsunuz farkında olmadan ...

teolog arkadaşıma katılıyorum ..bu gibi neye inandığını bilmeden başını örten hacca giden insnalar yüzünden gerçekten inana insanların da adı lekeleniyor ....
anlatıp anlatmama olayına gelince ben kesinlikle banane diyemem o kadar bencil değilim...adama yazık günah değilmi ...kendim söylemesem bile öğrenmesine çalışırdım bir şekilde ...bunu görüp de söylememek demek hırsızlığı görüp söylememek ,yolsuzluğu görüp söylememkle eşdeğerdir bana göre ...
aile belki ii olacak barışacak belki kötü olacak orası beni ilgilendirmez. aama böyle bir şeyi gördüysem eminsem söylememek de caiz değildir bana göre ...suçu saklamak da suçtur çünkü ...
kadına gelince çok yoruma gerek yok ...ALLAH ıslah etsin....iki bacağının arasındakine sahip çıkamayana ne denirki ..

sen söylersin ondan sonra sana iftira atar güzelim aman uzak dur böylelerinden aman. benimde yanımdaki bayan için çok şeyler konuşuyorlardı kadın aban iftira atmaya çalıştı şok geçirdim bende kendi suçuna bana atmasın dedim geçtim. boşver kim kiminle gezerse gezisn. her koyun kendi bacağından asılırmış herkes kendisinden sorumludur.

ben imamhatibe gitmedim, başım açık, haccada gitmedim benim ailemin böle bi durumu hakedebilitesi var :hulya:

gördüğünüz size kalsın bırakın allah bilsin...

nihayetinde o kadının ne yaşadığını bilemezsiniz hiçbir zaman tam anlamıyla

bu sizi ilgilendiren bir konu değil

söylemek de üzerinize vazife değil

hacca gitmiş,gitmemiş bunlar da gereksiz detaylar konuyla ilgisi yok

kısacası bu işin sizi ilgilendiren bir boyutu yok o yüzden de karışmayın

Sizin gidip bunları kadının eşine anlatmanız için hiçbir hakkınız ya da gerekçeniz olamaz.

Keza aile içi ilişkilerini,insanların neler yaşadıklarını bilmiyorsunuz; bu noktada karışmamalısınız. Onların özel yaşantısıda sizi ilgilendirmez.

Satrapi'ye de katılıyorum, yani bu konu için ne alaka hacca gidip gitmemesi.

ınanç olayı farklı birşey; duygular-seçimlerimiz başka birşey.

Evet arkadaşa katılıyorum söylemek üzerine vazife değil...Kabak senin başına patlar.

Kadın yalanlar derse kalırsın ortada adın iftiracıya çıkar.

Bırak ne yaparsa yapsın.Bu dünyada adalet yoksa öbür dünyada var.Elbet hesabı sorulur gün gelir devran döner.

ıyıde sızene demekden baska bısı kalmıyo bence..
kadın halınden sıkayetcı degılse ve sılah zoru ıle bırıyle gezmıyosa yapıcak bısıde yokdur
en guzelı uzak durmak ınanın sadece sızın basınız agrırı ..oyle ınsanlar haksızlarsa bıle haklı olurlar..
bazen uc maymunu oynamak guzel oluyo gormedım duymadım bılmıyorum.....

önyargılı olmayın hemen,belki bi akrabası,bi tanıdığı olabilir.
bir de her kapalıyı aynı kefeye koymak yanlış olur.lmaz:

bırak sana ne kadın namussuz adam da boynuzlanmıs işte.
kimsenin haberi yoktur belki bırak sana mı düştü. belki adamın da haberi vardır.

senin vicdanını değil onun vicdanını sızlatması lazım bu durumun..oda memnun demekki bu durumdan..allah akıl versin ki doğru olan yolları bulsun

Bu durumda kime ne söylenebilirki , en iyisi görmedim , duymadım , bilmiyorum. Allah ıslah etsind emekten başka bir şey gelmez elden

Yakın bir arkadaşım ya da tanıdığım olmadığı sürece,yani bana birgün gelip de ..biliyordun da söylemedin bana ..diyecek kadar yakınlığım yoksa, bu tür olaylara girmeme taraftarıyım ben.

Söyleseniz de kimse size inanmayabilir, yuvamızda_kocamda gözleri var, kıskanılıyoruz, ondan iftira atıyorlar vs. sözleriyle suçlu bile çıkabilirsiniz bu işten..

Ayrıca bazı arkadaşlar gizli telefonlarla söyle demişler ama kadının kulağına gidince o gizli telefonların sizden olduğunu mutlaka anlayacaktır.

iyi güzelde konuyu anlatırken imam hatip,haccı bilmem neyi karıştırmasaydınız keşke.
bazı yorumlarda "böyle şeyleri aydınlar daha az yapıyor" a kadar gitmiş olay.
bu ahlaksızlığın imam hatiple yada başın açık kapalı olmasıyla alakası yokki.
işin o yönü bizi ilgilendirmez.kadının hacca gittiğini bilmesek daha mı az ayıplayacaktık?
konuya gelince...
işgüzarlığın alemi yok.
konuyu enine boyuna bilmeden gidip kocasına anlatmakta neyin nesi.
zinanın bile zina sayılabilmesi için 3 ayrı kişinin şahitliği gerekiyor.
belki yakın bir akrabasıydı yada ne bileyim yakın biri.
siz görünce yanlış anlaşılmaktan çekindiği için kaçmışta olabilir.
tabi sizin dediğiniz gibi de olabilir o ayrı.
ama öyle bile olsa koskoca kadının namusunu yada kocasının boynuzunu düşünmek sizin işiniz değil.
hayatınıza kaldığınız yerden debam edin bence...

ben zaten söylemiycem karar verdim onu başıma bela yapmıyım en güzelii bu ilk gördüğümde şaşırıp şok olmuştum şimdi umursamıyorum bazı arkadaşlar nasıl eminsiniz abisi akrabası filan demiş kimse abisiyle yada akrabasıyla dudaktan masumca öpüşmezz bunu sırf ben değil bütün yanımdakiler gördü kapalılık imam hatip mevzusuda oğlu imamhatibe gidiyo o kadar düzgün kıymetli efendi bi çocuk benim gözümde ona yapılmaması gerekir çocuk yolda yürürken selam verirken suratımıza bakamaz o kadar saygılı o yüzden yazdım ailesi o kadar iyi kızı kendi isteğiyle kapandı mutasıp kendi halinde ben bunları kınamak için yazmadım sadece böyle olan bi kadının nasıl böyle utanmadan bunu yaptığını yazdımm benim kayınvaldemde kapalı eltimde ben kapalıları kınamıyorum yada hacca gitmiş olanlar konu saptırılıyo hacca gidiyosa bu yaptığı allah katında 2 kat daha günah bile bile bunları yapmak için kudurmuş olmak gerekir ancak

Benimde bi keresinde böyle bir olay başıma geldi En yakın arkadaşımın eşini bir kadınla gördüm ama arkadaşıma söyleyemedim üzülmesinden korktum kötü kişi ben olmaktan korktum aradan yıllar geçti boşandılar boşandıktan sonra söyledim böyle böyle diye arkadaşım o zaman bana çok kızmıştı söylemediğim için ama söyleyeseydim de eşi mutlaka bir kılıf uyduracaktı ve kötü kişi ben olacaktım kıskanıyorsun bizi aramızı bozmak istiorsun falan filan hatta bunu yapmayı göze alan insanlar eminim başka ne yalanlar uydururlar bende gözü var aramızı bozmak istiyor bile diyebilirdi....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…