- Konu Sahibi eren sezen
-
Kadına şantajı yapacaksın var yaaa,gördüğün yerde taciz edeceksin,alaycı alaycı bakıp kaşla gözle seni kocana derseeeem gibilerinden bakıp aklını alacaksınsempatiksalakcinni
Tabi bu benim aklımdan geçen ama yapamayacağım cezalandırma yöntemlerinden sadece biri.
Bu seçenekler çoğaltılabilir:roflol:
Örnek mi:
aklinialirimsmile yapacaksın yanından geçerken
:1no2: yapacaksın gördüğün yerde
:1closedeyes: yapacaksın eşiyle beraber görürsen
vs.
Kadına şantajı yapacaksın var yaaa,gördüğün yerde taciz edeceksin,alaycı alaycı bakıp kaşla gözle seni kocana derseeeem gibilerinden bakıp aklını alacaksınsempatiksalakcinni
Tabi bu benim aklımdan geçen ama yapamayacağım cezalandırma yöntemlerinden sadece biri.
Örnek mi:
vs.
Örnek mi:
vs.
iyi güzelde konuyu anlatırken imam hatip,haccı bilmem neyi karıştırmasaydınız keşke.
bazı yorumlarda "böyle şeyleri aydınlar daha az yapıyor" a kadar gitmiş olay.
bu ahlaksızlığın imam hatiple yada başın açık kapalı olmasıyla alakası yokki.
işin o yönü bizi ilgilendirmez.kadının hacca gittiğini bilmesek daha mı az ayıplayacaktık?
konuya gelince...
işgüzarlığın alemi yok.
konuyu enine boyuna bilmeden gidip kocasına anlatmakta neyin nesi.
zinanın bile zina sayılabilmesi için 3 ayrı kişinin şahitliği gerekiyor.
belki yakın bir akrabasıydı yada ne bileyim yakın biri.
siz görünce yanlış anlaşılmaktan çekindiği için kaçmışta olabilir.
tabi sizin dediğiniz gibi de olabilir o ayrı.
ama öyle bile olsa koskoca kadının namusunu yada kocasının boynuzunu düşünmek sizin işiniz değil.
hayatınıza kaldığınız yerden debam edin bence...
''bir kadının eşini aldatması kötü anne olduğunu göstermez''
Kusura bakmayın ama eşini aldatan kadın iyi bir anneyi geçtim,iyi bir insan olamaz ki:1shok:
İyi bir insan aldatmaya meyili olduğunu fark ettiğinde iki yoldan birini seçmeli,ya boşanmalı ya da afedersiniz ama totosunun üstüne oturmalı..
çivisi çıktı artık dünyanın be kimin eli kimin cebinde belli değil
ben zaten söylemiycem karar verdim onu başıma bela yapmıyım en güzelii bu ilk gördüğümde şaşırıp şok olmuştum şimdi umursamıyorum bazı arkadaşlar nasıl eminsiniz abisi akrabası filan demiş kimse abisiyle yada akrabasıyla dudaktan masumca öpüşmezz bunu sırf ben değil bütün yanımdakiler gördü kapalılık imam hatip mevzusuda oğlu imamhatibe gidiyo o kadar düzgün kıymetli efendi bi çocuk benim gözümde ona yapılmaması gerekir çocuk yolda yürürken selam verirken suratımıza bakamaz o kadar saygılı o yüzden yazdım ailesi o kadar iyi kızı kendi isteğiyle kapandı mutasıp kendi halinde ben bunları kınamak için yazmadım sadece böyle olan bi kadının nasıl böyle utanmadan bunu yaptığını yazdımm benim kayınvaldemde kapalı eltimde ben kapalıları kınamıyorum yada hacca gitmiş olanlar konu saptırılıyo hacca gidiyosa bu yaptığı allah katında 2 kat daha günah bile bile bunları yapmak için kudurmuş olmak gerekir ancak
Hala yok kızı kapalı yok oğlu imamhatipte diye devam ediyorsunuz...
Ne yani bir insanın iyiliğini tarif etmek için imam hatibe gidiyor yada kendi isteğiyle kapandı mı demek gerekiyor...
O zaman ben kapalı olmadığım için iyi insan sıfatına girmiyoruyum, yada biri beni tarif ederken çok iyi insandır diyemeyecek sizin bakış açınıza göre....
Yolda geçerken birinin yüzüne bakamamak saygılı efendi olmanın değil, çekingen utangaç ve ürkek olmanın göstergesidir....
Yani kişileri öyle tarif etmişsiniz ki onları onlar yapan tek özellikler imamhatibe gitmeleri hacca gitmeleri yada kapalı olmalarıymış gibi....
Ayrıca sizin gördüğünüz manzara doğruysa bile her koyun kendi bacağından asılır... Bu durumu saklayarak siz onun günahına dahil olmuyorsunuz.... Herkes kendi sevaplarından ve günahlarından sorumlu Allah katında....
alkisalkisalkissağol canım ya benim anlatmak istediğimi anlatmışsınn bende kapalı bi bayana yakışmadığını dahada göze battığını anlatmaya çalıştığım için hacca gitmesini kapalı olmasını ailesini yazdım ama bazı arkadaşlar konuyu saptırmak içim dini simgeleri öne kattığımı ileri sürüp abuk sabuk şeyler yazmışlar bi insan başörtüsü takıp hacca gitmişse bunun hakkını vermeli ha vermiyosada yolda adamlarla öpüşmek hiçbi bayana yakışmaz kimi arkadaşlarda kapalılar yapınca garipsiyosun açık yapınca şaşırmıycakmısın yazmış bende açığım ben ne açık ne kapalı kimseye laf söylemedim yazdıklarım sadece bu bayana ithaftı siz niye alınıyosunuzkiHepimizin kafasinda kaliplasmis bazi yargilar vardir!
Mesela kapali bir bayan gördügmüz zaman namazinda niyazinda Allah korkusu olan vicdanli bir insan olarak bakariz ilk etapta, tabikide icini bilemeyiz, tabikide acik veya kapali olmak insanin namus kavramini, seref duygusunu belirlemez, ama dedim ya belirli seyler vardirki kaliplasmistir, istesekde istemesekde beynimize islenmistir.:hulya:
Ben cok olgun bir yastan sonra anladimki kapali olmakla dinine bagli olmanin cok iki farkli sey oldugnu!benneyaptımki
Bazi kadinlarin o örtüyü dini bir simge olarak görmedigni, o örtünün onlar icin aslinda hic birsey ifade etmedigni....
Aslinda cok üzücü bir durum bu, cünkü bana göre kapanmayi tercih eden bir kadin gercektende o örtünün hakkini vermeli....herseyi ile.
Kafasinda bas örtü altinda poposunun tum hatlarini ortaya cikaran daracik bir pantolonla dolasmamali, yüzünde 10 kilo makyaj olmamali, agzinda sakiz elinde sigara ile sokakta yürümemeli, erkek arkadasi ile parklarda cafelerde sarmas dolas öpüsmemeli......
Hos, bu saydiklarim tabikide hic bir bayana yakismiyor vesselam, ama hic kimse kusura bakmasin, kapali bir bayana dahada yakismiyor.
Cünkü taktigi o örtünün manasina zit davranmis oluyor. Iste bu yüzden....yahu suraya bak hemde kapali diye yadirgiyor insanlar.
Keske her kadin bu karari verirken gercektende icinden gelerek, manasini tamamiyle anlayarak verse
Her koyun kendi bacagindan.....ne diyelim....
Konu cok ince, ben olsam söylemezdim arkadasim, zaten eger gercektende o kadin böyle birsey yaptiysa, Cenabi Allah bir tesadüf yaratir ve yaptigi ortaya cikar, siz hic karismayin!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?