- Konu Sahibi eren sezen
-
ne alakası var? haci olunca iki kat günah aldığınız kitabın neresinde yazıyor kuzumboshayallersmilekayınvaldemde kapalı eltimde ben kapalıları kınamıyorum yada hacca gitmiş olanlar konu saptırılıyo hacca gidiyosa bu yaptığı allah katında 2 kat daha günah bile bile bunları yapmak için kudurmuş olmak gerekir ancak
hiç mi derdiniz yok ?
kadını adam öldürürken, ya da hırsızlık yaparken görmüş gibi davranıyorsunuz..
belki eşi zaten biliyor..
belki bu işte hiç bilmediğiniz başka bir iş var. herkesin aile hayatı kendine özgü ve oldukça derindir kendi kapsamında..
hem afedersiniz de ne olursa olsun aynı yatakta görmemişsiniz ki...
hem aynı yatakta bile görseniz bunun vicdan sorumluluğu size ait değil ki..
hem çok iyi bir oğlu oldugundan söz ediyorsnuz.. bir kadının eşini aldatması kötü anne olduğunu göstermez.. kötü anne olması bile oğlunun onu öyle algıladığını göstermez.. belki duyulursa oğlu da duyacak.. güveni zedelenecek o çocuğun annesine karşı..
eğer kapalıların ahlağına daha düşkün,daha dikkatli olması gerekiyorsa, o zaman açıkların da daha ahlaksız olması gerekiyor.(doğru orantı hesabıbayanssulusmile)
kulağa ne kadar saçma geliyor değilmidelikafadulden
kendi kendinizle çelişmeyin.
bu işlerin açıklıkla kapalılıkla alakası yoktur.
iş ahlak sahibi insan olmaktaCADIARZU
Konunun dışına çıkmak istemezdim ama bu yoruma cevap vermeden edemiyeceğim.hacca giden bir insan niye daha agir davransin ki?
cok sacma.
hacca gitmek, oruc tutmak, namaz kilmak gibi Islamin 5 sartindan biri...
yani demek istedigim eger hacca giden biri agir davranmaliysa o zaman oruc tutan biri de agir davranmali, tavirlarina tutumlarina oruc tuttugu icin cok dikkat etmeli, hani oruc tutuyor ya o bakimdan boshayallersmile
hac islamin bes sartindan biri...
ama bazi insanlar hacca gitmis olan insanlari gitmemis insanlardan daha farkli, daha yuksek bir yerde, ve imani daha kuvvetli gibi goruyor.
cok yanlis dusunceler bunlar katilmiyorum...
hac parayla ve vakitle ilgili bir sey.
paran ve vaktin varsa gidersin, yoksa gidemezsin...
olay bu...
hacca gitmis insanlarin diger Muslumanlardan daha agir haraket etmelerini ve davranislarina daha cok dikkat etmelerini gerektiren bir durum gormuyorum ben
Konunun dışına çıkmak istemezdim ama bu yoruma cevap vermeden edemiyeceğim.
Hacılık diğer ibadetlerle kıyaslanamaz. Taşınması zordur, herkesin harcı değildir.
Hacca giden kimsenin bunları bilerek bu yola çıkması gerekir.tam anlamıyla hacı olduktan sonra eli , gözü , dili , kulağı harama giderse hacılığının kıymeti kalmaz.
Zira bahsi geçen hanım en büyük günahlardan birini işlemekte , zina ...
Daha açık söylemek gerekirse mesela tuvalete gitmek, uyumak nasıl ki abdest bozarsa , su içmek , cinsel münasebet nasıl orucu bozarsa ,
verdiğin zekatı dillendirirsen nasıl hayrı kalmazsa Hacılığında bozulabileceği haller vardır.
konuya gelince bırakın Allahından bulsun zaten yaradan görüyor , onun sizi gördüğünde yaşadığı korku ve kocasına bunu söylemeniz ihtimali ona yeter
Allah ıslah etsin , ve ondan bulsun cezasını.
Ammavelakin kocasına ve çocuklarına üzülüyor insan gözgöre göre aldatılan insanlara yazık.
Vicdan ve iman sahibi her insan bu adice yaşayışa karşı birşeyler yapmak ister
Ama siz şimdi tutupta kocasına ben karınızı bir adamla gördüm diyemezsiniz.
Ancak yapabileceğiniz şey bunu kocasının fark etmesini sağlamak bunuda nasıl yaparsınız bilemem.
Yada anneniz bu hanımla konuşsa yaptığı şeyin yanlışlığından bahsetse kadın yada erkek kimsenin böyle bir durumu hak etmediğinden bahsetse ve yürümüyosa evliliklerini bitirmeleri gerektiğini anlatsa olmaz mı?
Hacca giden insanlar eren de olmuyor evliya da...Burda hacca giden bir insanın davranışlarına daha da dikkat etmesi gerektiği nedense sizler tarafından bir türlü kabul görmedi.Ben de küçük bir araştırma yaptım.Diyanet'in sitesinden.Aşağıda alıntı yaptığım yerleri dikkatle okumanızı tavsiye ederim.
İhrama girerek dünya elbiselerinden soyunan insan, günahlarından da sıyrılacak, bir daha günaha girmemek için gayret edecek, Allah’a dua ederek O’ndan af dileyecek ve olgun bir Müslüman olmak için çalışacaktır.
Hac ibadetini yapıp ülkesine döndükten sonra da, nefsine, ailesine ve içinde yaşadığı topluma karşı yapmakla zorunlu olduğu bir takım sorumluluklar yüklenmesini sağlar. Kişiye düzenli ve disiplinli yaşama bilinci kazandırır. Davranış ve hareketleriyle başkalarını üzmemeye çalışır. Kul hakkına saygı duyar. Hac’dan önceki yaşantısında var olan aşırılıkları atmasını sağlar.
Hac, mü’minlerin samimi bir şekilde Allah’a yönelerek tevbelerinin kabul edilmesine ve günahlarının bağışlanmasına neden olur. Kutsal yerleri görmek, insana manevi bir heyecan vererek dini duyguları kuvvetlendirir. Yüce Allah’a ibadet etmenin sevincini yaşatır. Her çeşit kötü alışkanlıkların bırakılmasıyla ruhsal temizliğe yardım eder. Döndükten sonra da topluma en güzel örnek bir insan durumuna getirir. Kişinin kötülüklerden uzaklaşarak ahlaken olgunlaşmasını, iyiye ve güzelliğe ulaşmasını sağlar ve toplumun huzura kavuşmasına yardımcı olur.
Bu durumda hacca giden birinin döndükten sonra yapması gerekenler neler görmüş olduk.Mantığa sığmaz zaten aksini söylemek.
Bu durumda hacca gidip o tür davranış sergileyen kadın toplumda daha da yadırganır.Ben gülerim öylesine!..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?