komşumu dün başkasıyla gördüm

ben söylesem senin durumuna düşücem inanmıycak kocası o yüzden en güzeli susmak çekirge bi sıçrar iki sıçrar üçüncüde yakalanır nasılsa......
evet canim..ben hatta yanlarindan gectim .adam kipkirmizi oldu beni görünce hemen kacti...sonra kizda calistigi magzadaki kizarkadasiylan sirita sirita gülüserek konusuyorlardi...yemeye davet etmisde aksam bulusacaklarmista...ama dedigim gibi kocasi bi sekilde kandirmis karisini...

Son düzenleme:

eh yani.. bende bayağı bir kafa yormuştum ne kastedildi ki diye..
aklıma sadece gördüğüm 1-2 örnek geldi. genç turist kız kandırılır bizim kalantorlar tarafından, kalantor abimiz ise tarzan aksanlı ingilizcesiyle kız sağırmış gibi bağıra çağıra konuşur. tüm restoran onları dinler falan.. aklıma bu örnekren fazlası gelmedi..
bunu da hepi topu, izmirli olup istanbulda yaşayan biri olarak 1er 2şer kez 2 şehirde de görmüşümdür... :lepi:

evet diger arkadas istanbulu katmakla yanlis bir genelleme yapmis tabikide,
ama sizde konyayi icki tüketiminde 1 numara göstererek ayni yanlisi yapmissiniz..
konya icki tüketiminde 1 numara felan degil, ben nedense konyada icki icen daha hic kimseyi görmedim, böyle sacma genellemeler yapmayiniz :1closedeyes:

akannehir

yanlış anlamışsınız siz sanırım.
denizbarış genellemelere karşı çıkmış asıl. örnekten ise şöyle bahsetmiş; konya muhafazakar bilinir . yani bu şekilde genellenir.fakat yapılan bir istatistiğe göre tekel içki satışlarında türkiyede ilk 3e girmiş şehirlerden biridir demiş. yani genellemeler sonucu hataya varabilme ihtimalimizden söz etmiş. neticede bu istatistiği denizbarış kafadan uydurmadı. böyle bir haber ben de okudum. diğer şehir muglaydı ama 3.şehri hatırlayamadım. gereksiz bilgi olmayacaksa şunu da diyeyim. konyada dışarda içme kültürü(bar,meyhane..vs) ortamı sanırım çok kısıtlı ve ya yok. bu sebeple kişiler tekelden alarak evlerinde alkol tüketimi yapıyorlar. bu sebeple de siz görmemiş olabilirsiniz..

mümkündür bunu bilemicem, yinede bunun dogru bir haber oldugunu düsünmüyorum acikcasi, sahsi fikrim yani..
bende bu tür genellemelere karsi oldugumu belirtmek istedim sadece,
neyse konu disi oluyor sanirim.. :bbo:

mümkündür bunu bilemicem, yinede bunun dogru bir haber oldugunu düsünmüyorum acikcasi, sahsi fikrim yani..
bende bu tür genellemelere karsi oldugumu belirtmek istedim sadece,
neyse konu disi oluyor sanirim.. :bbo:

anlıyorum,olabilir elbet. asparagas haberler okuyabiliyoruz bazan.. benim haddim değildi ama kendisi burda yok diye bir yanlış anlamayı düzelteyim dedim.. yerimseniben
iyi forumlar..

bilirim ben floryayı anlattığın yeride biliyorumm,,canım bence sizin yapmanız gerekn şey kadınla konuşmanız,ne yapıyor yada ne yapmaya çalşıyor bu şekildeee,,lanet olsun böle insanlara...

Konyada bira ve bira mayaları fabrikası olduğunu düşünürsek,asparagas haber olduğunu sanmıyorum.

Nitekim böyle bir istatistik araştırma yapmak hiç zor değil. Satış ve tüketim data verileriyle böyle bir sonuca ulaşılabilir.

Böyle şeylerin araştırmasında nüfus yada bar sayısı ele alınmaz. Populasyona göre tüketim miktarı oranı bulunur. Bu anlamda konya bu şehirler arasından fazla yüzdelik oranı almış olabilir.

ben konyada yaşıyorum...çocuklugumdan beri burdayım...öncelikle şunu söyleyim...ben insanların ortalarda içki içtiklerini görmedim içkili lokantalar evet eskiye göre daha çok..
bira tüketimide daha yaygın eskiden her yerde bira satılmazken şimdi heryerde görebiliyorum....
çünkü konyanın nufusu çogaldı......konyada bugün ankara istanbul izmirden sonra en iyi üniveriste olan selçuk üniveristesi var haliyle ögrenciler var.......aileleri var...memurlar var ...bir ilden bir ile gelen çalışanlar var ve konya muhafazarkar olsa bile artık halkı degişti düzenle birlikte ve konya 10 yıl öncekinden çok daha farklı....
nufus çogaldıgı için her çeşit insanda var.....akşam oturup konya yerel tv haberlerini izlerken hırsızlık fuhuş kavga gibi hayret ediyoruz neler oluyor diye....
hangi il olursa olsun nufüs artışıyla her çeşit insan geliyor ve o ilin düzenini bozuyor..
bu istanbul yada ankara yada başka bir il....
istanbul heleki bırakın sadece türkiyeden insanların göç ettigi bir yer degil yurt dışından gelen bir sürü kişininde yaşadıgı bir yer ki haliyle her çeşit suç yada her çeşit ahlaksızlık olabilir.bu yadırganacak bir durum degil...tv haberlerine izlerken genelde hep istanbulla ilgili haberler veriliyor oda ister istemez istanbul günah keçisi yapıyor...
ben yıllar önce istanbula gitmiştim ve konyadan çok daha fazla muhafazar kişi görmüştüm oysa giderken acaba hangi ünlüyü görürüm diye gitmiştim...kaydirigubbakcemile3
sadece konya muhafazar demekte dogru degil...herşey degiştigi gibi konyada istanbulda degişti...
içki tüketimine gelince böyle birşeyi duyunca bizde ailecek şaşırmıştık.öyle içkili lokantaları ulu orta açık degil istanbul gibi gazino bar disko tarzı yerleri çok degil debu konyalı içkiyi nerde içti tüketti diye...şaşırdık....

demekki insanların ahlakları yada işledikleri suçlar illere göre dagılımı yapılmıyacak.....
kişin ahlakına terbiyesine göre dagılım yapılıcak....

kişi bozuksa onun hangi ilde yaşadıgı degil hangi terbiyesizligi yaptıgı önemli...

yoksa o il bu il meselesi degil...

yani belkide...:lepi:

hay agzina saglik duygucummmmm Şeniz

ŞenizŞeniz

önemli degil sultanım ofum konyalım...

artık bazı şeyler degişmeyip kaldıysa degişmeside mümkün olmayan şeyler de varsa toplumda...
sonuçta dünyanın düzeni degişti...degişimle birlikte insanların yaşamları görüşleride ahlaklarıda degişti...belki çogu şey iyi oldu ama çogu şeyde kötü oldu...
suçlar çogaldı ahlaksızlık çogaldı...insanlarda hırs çogaldı...inanç azaldı...türkiyenin hangi ilinde ne oldugunu bırakın avrupa yada batılı ülkelerde bile eskiye göre her düzende öyle yada böyle kopmalar oldu....bizde öyle yada böyle ayak uyduruyoruz...allah sonumuzu hayır etsin...

Ne alakası varsa meselenin İstanbul ile...

Aldatılma vakaları sadece İstanbul da oluyor sanıyorsun canım heralde .

Sen İzmirdesin.İzmirde hiç aldatan yada aldatılan görmedin heralde.

Ben İzmirliyim ama o kadar sık görüyorum yanında sevgilisi yada eşi varken gözü başkalarında olan.

Bunları görmek için illa İstanbul da olmak gerekmiyor.

Canım açık var açık var.Kapalı var kapalı var.Evet kapalı insanlar yapınca biraz garipseniyor.Ama demek ki bazı şeyler öyle değilmiş.Bence sen hiç karışma derim.Ne hali varsa görsün...

Neden üstünüze alınıyorsunuz ki ? Aldatan nerde olursa olsun savunulacak bir durum değil.İstanbul'da gördüğüm çarpıklığı hiçbir yerde görmedim ben.Lüks restoranlara gidin ,kulak kabartın zaten ona bile gerek yok utanmadan sıkılmadan bas bas bağırarak konuşurlar.Anlarsınız o zaman.Rahatsız olup kaç yerden kalkmışlığımız vardır.Yanımda mıydınız sizler ?! Siz İstanbullusunuz diye şehircilik yapmak için bunları görmezden gelirseniz bilemem!..
çOCUK gibisiniz.İzmirliyim diye kalkmış İzmir'den vurmaya çalışmışsınız.Sizin tespitiniz varsa buyrun anlatın.İstanbul İzmir'in kaç katı ?Haberiniz var değil mi ?
Aldatan insanları savunacak değilim,tanımadığım insanda da çamur atacak değilim.O yüzden siz başka şeyleri sorgulayın.
O kadar düşünceliyseniz İstanbul'dan girip Konya'Dan çıkmayın.Bu kadar basit!..:dilcikar:

Ben konya'yı iki tüketiminde 1 numara yapmadım arkadaşım, istersen yazdığımı bir daha oku.. Ençok tüketilen illerden biri dedim...
Ve bu benim yorumum yada genellemem değil. Yıllardır gazetelerde çıkan haberlerden edindiğim bilgidr.. Doğrumu yanlış mı bileem, ama yıllardır gazetelerde böyle yazar....
Valla ben de yıllarca Kocaelinde oturdum ama hiç içki içen birini görmedim.. Ama bu Kocaelinde alkol tüketiminin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu gerçeğini değiştirmiyor... Antalyada 1-2 yıl kadar yaşadım, hiç içki içen görmedim. İstanbulda ise ben dahil bir çok kişi içki içiyor hele ki nevizadeye gittin mi içki içmeyen adam göremezsin.. Ama antalya'da İstanbulun neredeyse 2 katı kadar alkol tüketilir...
YAni bir yerde alkol tüketilip tüketilmediği fikrini ben gördüm içiliyor, yada ben görmedim içilmiyor diye kişisel olarak yorumlayanmayız....
Saçma dediğiniz genellemmeyi ben yapmadım, gazetelerde çıkan haberlere tezhip gönderin bundan sonra bana değil....

Siz şaşırmamışsınız ama ben size şaşırdım valla. Peki başka bir şehirde olsaydı daha mı normal karşılayacaktınız bu durumu. ınsan rahatsa her yerde rahattır, değilse heryerde değildir. Bu durumda ıstanbul' da yaşayan herkesi zan altında bırakmış ve kötü bir etiket yapıştırmış olmuyor musunuz?

Adamın karakteri buna müsaitmiş, yoksa ıstanbul havasından mı oldu dersiniz? Ah ıstanbul taşı toprağı altın ama havası bozuk (!), insanların karakterini sıfırlayacak kadar.

Bence de söylenmemeli, aslında insanı vicdanen rahatsız eden bir durum var, ama söylense de yine vicdanen rahatsız eden bir durum olacak. En iyisi söyleme, uzak dur.

evet, seneler önce böyle bir haberi ben de okumuş, hatta çok şaşırmıştım..
sonuçta her yerde insan yaşıyor, iyisi de oluyor kötüsü de.. "daha müslüman olanlar Konya da yaşıyor" diye bir genelleme olmayacağı için haber doğru da olabilir tabi bilemeyiz...

valla genellemeler almış yürümüş yine konuyu.. zaten konuları saptırmak da üstümüze yok maşallah :umursamaz: ama en çok "açıklar aydındır yapmaz, kapalılar yapıyor hep" genellemesine bittim gülmekten :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…