Komşumun dilinden anlamıyorum

Aman hiç sallamam bi kere selam almadımı bidaha da vermezdim kendi bilir ne gidiyosun üstlerine

Tavşan dağa küsmüş ama dağın bundan haberi yok😊 Lütfen bırakın neye küsmüşlerse küssünler, dağ gibi durup umursamayın.Ben bu aileyi çok tehlikeli buldum uzak durmanızı tavsiye ederim.
Bir tane daha var tavşan dağa küsmüş dağ demiş ki bizde tavşan çok 😊

Aman hiç sallamam bi kere selam almadımı bidaha da vermezdim kendi bilir ne gidiyosun üstlerine
İnsan bilemiyo ki tavır aldığını bi sıkıntısı var heralde diye düşünüyor insan yoksa kimseye zorla selam vermek gibi niyetim yok sonuçta kapı komşusuyuz insan rastlayınca selam vermez mi ben insanlığım gereği veriyorum. Tabi ki bundan sonra mesafeli olucam ve selamımı kesicem.

Siz onları akraba gibi görüp birde yaşları da büyük diye samimi davranmışsınız kadın da bu samimiyetten dolayı kocasını kıskanmış.Renk arıyorlar demekki.Kocam beğeniliyor gibisinden.Zaten size de rengini belli etmiş kocam beni kıskanır tarzı yorumlarından.Bana kalırsa bosverin gitsin ,selamı sabahı da kesin ne halleri varsa görsünler.Düşünmeye bile degmezler.Ama konusmaya bir seyleri aciklamaya devam ederseniz canınız baya bi sıkılabilir çünkü karşınızdaki insanlar kendi senaryolarına inanan paranoyakgilerden bence.
Aynen canım belli ki senaryo yazmışlar ve ona inanmışlar konuşmayı düşünmüyorum yapmam gereken belli aslında muhattap olmamak

uzun olacak ama anlatmazsam catlarim.bundan 3 ay oncesine kadar apartman wp grubu, o grubun icinden tureyen apt gun grubu, yine o gruptan tureyen genc bilmem ne grubu icerisine itildim bakin girdim demiyorum itildim. 60 daire var buyuk sitelerden oturdugum yer. bir ara len ben de bir yazayim ne oluyor dedim. hergun bir bulusma gorusme cay icme kahve icme neyse susayim dedim. gune aldilar beni. ben hayatimda gune katilmadim ilktir ve eminim son olacaktir. bitirinceye kadar sadece 2 tanesine bir de benimkine katildim. neyse sonra o gruptan yasi birbirine yakin insanlar bir grup daha kurdukar hopp yine oradayim allahim benim ilgilenmedigim ne kadar konu varsa orada tamam atomu parcalamayalim ama yemin ederim 150 lira verip evimin bir kosesinde duracak ve sonra unutacagim bir obje icin neden yarim saat konusuyorum ben dedim ki ben 150 lira verecek olsam gider kitap alirim. ayrica sac bakim urunleri makyaj urunleri ben bunlarin hicbirini kullanmiyorum kullanmadigim gibi onlardan daha saglikli sac ve cilde sahibim. neyse papyon sus izle ilgileniyormus gibi yap dedim sonucta komsu neyse bir gun kahvaltiya cagirdi biri gittik. iki evladim var oyle video acip oturtmam. gelir sohbet ederler oynarlar ona buna laf atarlar ve en azibdan ilkokula kadar okulsuz egitimden yanayim. basladilar sen okula gonder sen mutsuzsun yahu nerden anladin mutsuzlugumu. sonra aralarindan biri kalkti hopp onun anneliginin dedikodusu basladi. kizim kalk kalk sana gore degil biralar dedim ve bir anda tum wp gruplarindan ciktim. ay yok boyle bir rahatlik... hicbiri ile gorusmuyorum. uzgunum o eskidenmis komsu muhabbeti. komsuculuk pismanliktir....

Yaşlılarda oluyor böyle saçma kıskanclıklar benimde başıma gelmişti adam büyük babam yasında yurt dışında yaşayan bir adamdı beni ünlü birine benzetiyor sürekli güzellikten bahsediyordu karısı akrabam ayrıca beni çok seven sürekli hediyeler getiren kadın gitti surat asan konuşmayan kadına dönüştü ben olaya ey aşk hiç bitmiyorsun bu yaşta bile diye baktım ve tabiki aralarından kötü kadın ben çekildim rahatlamışlardır:)))

uzun olacak ama anlatmazsam catlarim.bundan 3 ay oncesine kadar apartman wp grubu, o grubun icinden tureyen apt gun grubu, yine o gruptan tureyen genc bilmem ne grubu icerisine itildim bakin girdim demiyorum itildim. 60 daire var buyuk sitelerden oturdugum yer. bir ara len ben de bir yazayim ne oluyor dedim. hergun bir bulusma gorusme cay icme kahve icme neyse susayim dedim. gune aldilar beni. ben hayatimda gune katilmadim ilktir ve eminim son olacaktir. bitirinceye kadar sadece 2 tanesine bir de benimkine katildim. neyse sonra o gruptan yasi birbirine yakin insanlar bir grup daha kurdukar hopp yine oradayim allahim benim ilgilenmedigim ne kadar konu varsa orada tamam atomu parcalamayalim ama yemin ederim 150 lira verip evimin bir kosesinde duracak ve sonra unutacagim bir obje icin neden yarim saat konusuyorum ben dedim ki ben 150 lira verecek olsam gider kitap alirim. ayrica sac bakim urunleri makyaj urunleri ben bunlarin hicbirini kullanmiyorum kullanmadigim gibi onlardan daha saglikli sac ve cilde sahibim. neyse papyon sus izle ilgileniyormus gibi yap dedim sonucta komsu neyse bir gun kahvaltiya cagirdi biri gittik. iki evladim var oyle video acip oturtmam. gelir sohbet ederler oynarlar ona buna laf atarlar ve en azibdan ilkokula kadar okulsuz egitimden yanayim. basladilar sen okula gonder sen mutsuzsun yahu nerden anladin mutsuzlugumu. sonra aralarindan biri kalkti hopp onun anneliginin dedikodusu basladi. kizim kalk kalk sana gore degil biralar dedim ve bir anda tum wp gruplarindan ciktim. ay yok boyle bir rahatlik... hicbiri ile gorusmuyorum. uzgunum o eskidenmis komsu muhabbeti. komsuculuk pismanliktir....
Çok güzel yapmışsınız ama hani öyle kahvaltıya yemeğe falan gidecek kadar olmadım sadece kahve o da genelde kadın çağırır beni 3 defa çağırsa 1 defa giderim genelde eşi evde olmaz zaten biz bu kıskançlık muhabbetine nasıl geldik ya gülüyorum sadece en iyisi sizin yaptığınızı yapmak

Aman boşver ne takıyorsun.
Baktın değişiklik var, hiç muhattap olma.
Bu nedir ya olur olmadık insandan eş kıskanma.
Benim karşı komsu, yeni evliler.
Arada arada konuşurum.
Pazar günü bebeğin arabasinin üzerini takacaktim altı kapının önünde duruyor.
Eşi çıkmış kapıya iki de çocuk var. Gördüm kapatım kapıyı ne dicem şimdi lak lak mı yapıcam.
Eşi geçenlerde cumartesi gelicem evime su arıtma takilcak ama dedi.
He he dedim. Evim düzenli geldiğinde cikaricagim ikramlar vardı.
Hiç bı hazırlık yapmadım. Allah'tan yapmadım gelmedi çünkü.
Eski komşuluk ilişkileri yok çünkü...

Arada arada konuşurum.
Eşi çıkmış kapıya iki de çocuk var. Gördüm kapatım kapıyı ne dicem şimdi lak lak mı yapıcam.
Gelicem deyip gelmeyip haber de vermeyenden. İadeyi ziyaret için müsait olmadığında tekrar dönüş yapmayanlar nefret ediyorum.
İnsanlar kafayı yemiş. Sonrada neden gelmiyorsun gelmem tabi iğrenç hepsi

Arada arada konuşurum.
Ben ilk anda samimi olabilen bi insan değilim herkes mi öyle bilmiyorum ama ben taşındığımda beni insan yerine koymuş ve samimi olmaya çalışmış insanlara siz kimsiniz diyemem ki. Kadın ararsa cvp veririm onun dışında ihtiyaç olmadığı takdirde aramam rahatsız etmem. Oğlu ile gelinini davet eder yemeğe beni arar sarma saralım vaktin varsa der kahveye çağırır bişey yapar vermek için balkona çağırır verir. Kendinin eşinden ve rahatsız olan oğlundan dolayı o gelemiyo bana. Ben nasıl olurda bu insanlar hakkında yanlış düşünebilirim. Düşünemedim işte selam vererek yanlış yaptığımı düşünmüyorum ama bugünden sonra tabi ki selamımı kesicem.

Gelicem deyip gelmeyip haber de vermeyenden. İadeyi ziyaret için müsait olmadığında tekrar dönüş yapmayanlar nefret ediyorum.
İnsanlar kafayı yemiş. Sonrada neden gelmiyorsun gelmem tabi iğrenç hepsi
Bı de bebeğim var.
Şimdi gelmek istediğinde kabul etmicem.
Ya da ararsa açmıcam telefonu.
Bebekle ilgilenmekten totom bile yamuldu. Evimi tertipli düzenli tutuyorum. Aniden gelen olur diye...

Ben ilk anda samimi olabilen bi insan değilim herkes mi öyle bilmiyorum ama ben taşındığımda beni insan yerine koymuş ve samimi olmaya çalışmış insanlara siz kimsiniz diyemem ki. Kadın ararsa cvp veririm onun dışında ihtiyaç olmadığı takdirde aramam rahatsız etmem. Oğlu ile gelinini davet eder yemeğe beni arar sarma saralım vaktin varsa der kahveye çağırır bişey yapar vermek için balkona çağırır verir. Kendinin eşinden ve rahatsız olan oğlundan dolayı o gelemiyo bana. Ben nasıl olurda bu insanlar hakkında yanlış düşünebilirim. Düşünemedim işte selam vererek yanlış yaptığımı düşünmüyorum ama bugünden sonra tabi ki selamımı kesicem.
Hiç takmayın kafaya.
Yaptığı çok ayıp ayrıca.
Çekirdek ailesinde mutlu mesut yaşasınlar.

Ne acayip insanlar var ya. Dünden bugüne ne olmuş olabilir ki size böyle bir tavır takınıyorlar. Bazıları kadın seni kocasından kıskanmış demişler, ama adam karısından yaşlı duruyor hatta bazıları babası sanıyormuş yazmışsın. Hani tam tersi olsa kadın kıskansın da, bu durumda adamın sizden nesini kıskanıyor anlayamadım.

Anlattığınız kadarıyla sizde birşey yok zaten. Kendinizi üzmeyin ve takmayın bence.

Insanlar çok tuhaf yaratıklar. Sadece duygu ya da sadece düşünce değil, hem duygu hem düşünce, hatta hormonlar ve hisler etkiler. Bence çok anlam yüklemeyin. Kadın kocasını kıskanmış. Aralarındaki sohbeti bilemezsiniz. Adam belki anlamsızca şekerportakalı çok tatlı kız dedi. Kadın da üzerine gürledi. Aralarındakileri bilmeniz mümkün değil. Boşverin ve umursamayın. Göz göze gelirseniz, vakte göre günaydın, iyi günler, iyi akşamlar dersiniz.

Ne acayip insanlar var ya. Dünden bugüne ne olmuş olabilir ki size böyle bir tavır takınıyorlar. Bazıları kadın seni kocasından kıskanmış demişler, ama adam karısından yaşlı duruyor hatta bazıları babası sanıyormuş yazmışsın. Hani tam tersi olsa kadın kıskansın da, bu durumda adamın sizden nesini kıskanıyor anlayamadım.
Evet aynen öyle kadın kocasından genç duruyo ve gerçekten adam karısını çok kıskanıyo benim de şahit olduğum oldu kadın da anlatıyodu zaten ama kadının o sözü kocasını kıskanıyormuş havası veriyo benim de anlayamadığım şey işte bu.

Anlattığınız kadarıyla sizde birşey yok zaten. Kendinizi üzmeyin ve takmayın bence.

Insanlar çok tuhaf yaratıklar. Sadece duygu ya da sadece düşünce değil, hem duygu hem düşünce, hatta hormonlar ve hisler etkiler. Bence çok anlam yüklemeyin. Kadın kocasını kıskanmış. Aralarındaki sohbeti bilemezsiniz. Adam belki anlamsızca şekerportakalı çok tatlı kız dedi. Kadın da üzerine gürledi. Aralarındakileri bilmeniz mümkün değil. Boşverin ve umursamayın. Göz göze gelirseniz, vakte göre günaydın, iyi günler, iyi akşamlar dersiniz.
Kadının adama öyle söylendiğini duyunca bende tam sizin söylediğiniz gibi düşündüm adam acaba benim hakkımda kadına göre hoş olmayan bişey mi söyledi acaba ondan mi ki diye düşündüm

Ya ne insanlar var. Yaş 70 iş bitmiş adama ne bakacaksınız da sizi kıskanmış. Ama bence kocasının bakışından hoşlanmamıştır da size faturayı kesmiş gibi görünüyor. Hani benim kocam bakmaz hep o kadın yüzünden diyen tiplerden gibi geldi bana.

Back
X