KOMŞUMUN YAPTIĞI ETİK Mİ SİZCE?

Dimi ama. Kendimi anormal görmeye başladım. Olması gerekende bu zaten ahh nerde eskilerde ki adabı muaşeret kuralları.
Neden anormal göreceksiniz???
İnsan evinde kafasını dinlemek istiyor. Akşam 10 dan sabah 9 / 10 kadar.
O zaman hepimiz bı bahçe içinde toplanıp cümbüş kıvamında yaşayalım.
İnsanlar da artık görgü kuralı, apartman adabı muaşeret kuralları kalmadı.
Çocuğunu istediği gibi evin içinde sokaktaymış gibi gezdiren yada kendileri gürültü içinde yaşayan insanlar sizi haksız bulurlar.
Birde şu yalıtıma laf söyleyenler var ben berbat bı yalıtımı olan evde oturdum. Size akıl verenler olacak yok şöyle böyle diye.
Yalıtımın kötü olduğunu nerden bileceksiniz...
Bilsek herhalde oturmayız böyle bı evde...
Benim öyle sinirlerim bozulmuştu ki bı keresinde. Ya uykusuz ise gidiyordum.
Yalıtım berbat zaten.
Uyandım saat 6 da başladım zıplamaya ama nasıl zıplamak apartmanda uyumayan kalmadı. Krem kutularini yere fırlattım.
Ne oldu biliyormusun bana mısın demediler gene aynı tas aynı hamam.
Yukardan assa sogan, jelibon, pilav silkelemek, her daireden seslerin gelmesi gece 3 5 fark etmez. Alttaki içer içer misafir kaynar ev o gürültü...
En sonunda taşındık.
Şimdi site de oturuyorum inanın ses yok.
Olsa da arada sırada. Misafir gelmiştir vs.
Altımdaki kiside doğum yaptı bende inan bebek sesi yok çünkü bebek ağladı hemen salona geliyoruz. Kimse rahatsız olmasın diye.
Birde eşim asla ses istemez bizim evde insan varmı yok o bile belli değil. Tam aranan kan gibiyiz:)

Neden anormal göreceksiniz???
İnsan evinde kafasını dinlemek istiyor. Akşam 10 dan sabah 9 / 10 kadar.
O zaman hepimiz bı bahçe içinde toplanıp cümbüş kıvamında yaşayalım.
İnsanlar da artık görgü kuralı, apartman adabı muaşeret kuralları kalmadı.
Çocuğunu istediği gibi evin içinde sokaktaymış gibi gezdiren yada kendileri gürültü içinde yaşayan insanlar sizi haksız bulurlar.
Birde şu yalıtıma laf söyleyenler var ben berbat bı yalıtımı olan evde oturdum. Size akıl verenler olacak yok şöyle böyle diye.
Yalıtımın kötü olduğunu nerden bileceksiniz...
Bilsek herhalde oturmayız böyle bı evde...
Benim öyle sinirlerim bozulmuştu ki bı keresinde. Ya uykusuz ise gidiyordum.
Yalıtım berbat zaten.
Uyandım saat 6 da başladım zıplamaya ama nasıl zıplamak apartmanda uyumayan kalmadı. Krem kutularini yere fırlattım.
Ne oldu biliyormusun bana mısın demediler gene aynı tas aynı hamam.
Yukardan assa sogan, jelibon, pilav silkelemek, her daireden seslerin gelmesi gece 3 5 fark etmez. Alttaki içer içer misafir kaynar ev o gürültü...
En sonunda taşındık.
Şimdi site de oturuyorum inanın ses yok.
Olsa da arada sırada. Misafir gelmiştir vs.
Altımdaki kiside doğum yaptı bende inan bebek sesi yok çünkü bebek ağladı hemen salona geliyoruz. Kimse rahatsız olmasın diye.
Birde eşim asla ses istemez bizim evde insan varmı yok o bile belli değil. Tam aranan kan gibiyiz:)

Muhteşemsin yaa aynen aynı biz 🙂 gün için de müzik açmasam varlığımız yoklugumuz belli değil kıymetimizi bilmiyorlar. Ama ben ne yapacağımı biliyorum 🙂 yakın zamanda inşallah tasinacagim ve kk şahidim olsun şu evi kalabalık bi aileye liraya vereceğim o zaman kiymetimiz anlaşılır.

İyi de kadın hangi odayı tv odası yapacağına sizin evinize göre mi karar verecek Allah aşkına yani ne diyecek, komşu yatak odanız nerede ona göre evimi düzene koyucam mı demeli? Çocuk olunca erken kalkılıyor oyalarken oynarken ses yükselebiliyor yapacak birşey yok tamamen bina yalıtımı ile alakalı. Benim oğlumda sabah 7 de kalkıyor sessiz olalım desem de oğlum bağırıyor zaten . Sesimi duyurmak için bende yüksek konuşuyorum.

Ayrıca çöpü evin içinde tutacak değil ya kadın açık saçık öyle ince poşetlerle de değil kovanın içinde koyuyormuş yok pediymiş çocuk beziymiş ne çok takılıyorsunuz sanki apartman kolidorunda yaşıyorsunuz. Zaten çöpler alınmıyor mu? Bizimki de dolunca mecbur kapı önüne çıkarıyoruz uygun şekilde. Alt tarafı aşağıya inip çıkarsınız siz çöpünüz gün içinde dolunca ne yapıyorsunuz? evin içinde olması uygun mu? çok saçma takıntılar.

İyi de kadın hangi odayı tv odası yapacağına sizin evinize göre mi karar verecek Allah aşkına yani ne diyecek, komşu yatak odanız nerede ona göre evimi düzene koyucam mı demeli? Çocuk olunca erken kalkılıyor oyalarken oynarken ses yükselebiliyor yapacak birşey yok tamamen bina yalıtımı ile alakalı. Benim oğlumda sabah 7 de kalkıyor sessiz olalım desem de oğlum bağırıyor zaten . Sesimi duyurmak için bende yüksek konuşuyorum.

Ayrıca çöpü evin içinde tutacak değil ya kadın açık saçık öyle ince poşetlerle de değil kovanın içinde koyuyormuş yok pediymiş çocuk beziymiş ne çok takılıyorsunuz sanki apartman kolidorunda yaşıyorsunuz. Zaten çöpler alınmıyor mu? Bizimki de dolunca mecbur kapı önüne çıkarıyoruz uygun şekilde. Alt tarafı aşağıya inip çıkarsınız siz çöpünüz gün içinde dolunca ne yapıyorsunuz? evin içinde olması uygun mu? çok saçma takıntılar.

Size açıklama yapmayacağım.

Sabah 8 'de gunun baslamasi gayet normal.

Karsi komsumuzun kucukler ikiz, 4 oglu var. Gece 2 gibi halâ ayakta oluyorlar. Gece 12'ye kadar hos gorebiliyorum, son iki saat zul geliyor. 😞 Cok da sevdigimiz bir aile, nasil soyleyelim diye kara kara dusunuyoruz.
Anlamadigim buyukler sabahci, nasil kalkiyorlar acaba? Ikizler anaokuluna gidiyorlar, onlar ogleci. Yine de cocuklarin gelisimi acisindan cok yanlis.

Güzel uygulama olabilir. Mesela yan komşum da ilk tasindigimizda çöp torbasını akşamdan kapının önüne koyuyordu hemde tam ikimizin çelik kapının ortasına, akıyordu bide, 3 4 kez ayağımla kapısının önüne doğru dürttüm,çöpünü koyduğu yere terlik filan koydum 🙂 en son aldı mesajı ve bir daha koymamıdi.
Gürültü gelince duvara vurmak, çöpü kapı önüne itmek gibi eylemler aşağıda bahsettiğiniz görgü kurallarına pek uymuyor..
Konuşarak iletişime geçmeyi deneseniz adabı muaşereye daha uygun olmaz mı..?
Sorsan kasıla kasıla şu mezunuyum bu mezunuyum derler ama konu görgü kurallarına, adabı muaşereye gelince sıfırın altında.

Gürültü gelince duvara vurmak, çöpü kapı önüne itmek gibi eylemler aşağıda bahsettiğiniz görgü kurallarına pek uymuyor..
Konuşarak iletişime geçmeyi deneseniz adabı muaşereye daha uygun olmaz mı..?
Yooo gayette uygun. Çöpü nazikçe orta yerden kendi kapısına doğru ittirdim ve yine nazikçe kapı tiklatir gibi duvarı tıklattim! Hayır yani kapıya gidip çemkirmek mi etik sizin için?

Yooo gayette uygun. Çöpü nazikçe orta yerden kendi kapısına doğru ittirdim ve yine nazikçe kapı tiklatir gibi duvarı tıklattim! Hayır yani kapıya gidip çemkirmek mi etik sizin için?
Konuşmaktan anladığınız tek şey çemkirmekse, yaptığınız şeyleri nazikçe yapmaya devam edin zaten..

Biri beni uyarmadan bu yöntemlerle derdini anlatmaya çalışsa konuşarak kendini ifade edemiyor herhalde diye düşünürdüm de ondan dedimdi :KK66:

Sabah 8 de çığlık atmak normal mi? Aaaaa Aaaaa diye tiz bi sese uyandım derin uykudan. rica ederim bunun neresi normal? Ayrıca çöp toplanmiyo kendimiz atıyoruz ve o çöp kovası her daim kapıda ve zaman zaman ağzı yarı açık.

yani su cocuklarinin pillerini sabah erkenden takmasalar sanki olmuyo, hadi taktiniz seslerini kisin. cok terbiyesiz anne babalar var ya. cocuk dedigin otur dediginde oturur sus dediginde susar. cok ayip cok....

ironie off

Muhteşemsin yaa aynen aynı biz 🙂 gün için de müzik açmasam varlığımız yoklugumuz belli değil kıymetimizi bilmiyorlar. Ama ben ne yapacağımı biliyorum 🙂 yakın zamanda inşallah tasinacagim ve kk şahidim olsun şu evi kalabalık bi aileye liraya vereceğim o zaman kiymetimiz anlaşılır.
Aman diyeyim evinize verirken iyi aile olmasına dikkat edin.
Evi tanınmaz hale getiriyorlar.
Aile bireylerimden birinin villa tarzı evi vardı. Çıkan kiracı çıkarken odayı siyaha boyamıştı, sonra kalabalık bı aile tutmak istedi vermedik diye bahçenin git musluğunu aç bahçeyi göl eylemişti daha neler neler.
Apartman dairesini de kiracıya verdiklerinde hep tuhaf insanlara rastladılar. Her kiracı çıktığında evi tadilata soktular.
Mal kolay kazanılmıyor yan komşu için bu dertlere inan ki değmez.
Ben o yalıtımı kötü evden kaç sene önce çıktım. Ev sahibi ağladı ben çıkarken bide 200 TL para verdim. Allah için benden para istemedi zorla aldı. Dedim bilmeden bı hata işlemişizdir yaparsınız dedim.
İyi insan zaten zarar vermiyor.
Siz belli ki iyi insansınız iyiler çıkar karşınıza.👍

Gece yatmadan tıkaç takın malesef sesleri kesemezsiniz. Yan binanın mutfagı benim yatak odam mecbur ses cıkıyor ne diyeyim kadına 10 sonra girmeyin mi ee belki kocası gece geldi aç belki cocugu acıktı yemek yapıyor birşey diyemeyiz.Benim oğlumda sabah erken kalkar ne kadar yapma etme desemde yerlere birşey fırlatır hoplar zıplar alt katımda babam oldugu için sorun yok ama başkasıda olda birşey diyemez sonucta cocuk bu anlamıyor. Benim evimn salonu cok buyuk oldugu için cocuk odasını salon yaptım büyük odayı cocuguma oda yaptım bunada kımse karışamaz ki

yani su cocuklarinin pillerini sabah erkenden takmasalar sanki olmuyo, hadi taktiniz seslerini kisin. cok terbiyesiz anne babalar var ya. cocuk dedigin otur dediginde oturur sus dediginde susar. cok ayip cok....

ironie off
Peki okuduğunu anladığını düşünüyo musun 🤔 zira ben çocuk sesinden değil annenin tiz çığlık sesinin beni uyandırdığından söz etmiştim :KK51: umarım bunu anlayabilmişsindir...

Bizim karşı komşumuzunda ikizleri var, gece 2ye 3 e kadar kuduruyorlar.

Ama bizim sipa da 8 de başlar civildamaya.
Karşılıklı anlayış içerisindeyiz.

Bizde de yalıtım sıfır.
Üst komşumu mesela hiç tanımadığım halde, çocuklarının ismini biliyorum mesela.

Bence yapacak birşey yok.
Sizin durumunuzda da, saat 8 normal, ve kadın sadece çocuğunu sevmiş.

Hani 7 de 8 de matkap falan calistirsa, çivi çaksa haklısınız da..
Bu durumda yapacak bir şeyiniz yok malesef.

Ama çöp konusunda tartışmasız haklısınız.

Aman diyeyim evinize verirken iyi aile olmasına dikkat edin.
Evi tanınmaz hale getiriyorlar.
Aile bireylerimden birinin villa tarzı evi vardı. Çıkan kiracı çıkarken odayı siyaha boyamıştı, sonra kalabalık bı aile tutmak istedi vermedik diye bahçenin git musluğunu aç bahçeyi göl eylemişti daha neler neler.
Apartman dairesini de kiracıya verdiklerinde hep tuhaf insanlara rastladılar. Her kiracı çıktığında evi tadilata soktular.
Mal kolay kazanılmıyor yan komşu için bu dertlere inan ki değmez.
Ben o yalıtımı kötü evden kaç sene önce çıktım. Ev sahibi ağladı ben çıkarken bide 200 TL para verdim. Allah için benden para istemedi zorla aldı. Dedim bilmeden bı hata işlemişizdir yaparsınız dedim.
İyi insan zaten zarar vermiyor.
Siz belli ki iyi insansınız iyiler çıkar karşınıza.👍
Tesekkür ederim canım ❤ tabi bi de zarar ziyan kısmı var. Allah iyilerle karşılaştırsın evde yebi daha 4 yıllık.

Bizim karşı komşumuzunda ikizleri var, gece 2ye 3 e kadar kuduruyorlar.

Ama bizim sipa da 8 de başlar civildamaya.
Karşılıklı anlayış içerisindeyiz.

Bizde de yalıtım sıfır.
Üst komşumu mesela hiç tanımadığım halde, çocuklarının ismini biliyorum mesela.

Bence yapacak birşey yok.
Sizin durumunuzda da, saat 8 normal, ve kadın sadece çocuğunu sevmiş.

Hani 7 de 8 de matkap falan calistirsa, çivi çaksa haklısınız da..
Bu durumda yapacak bir şeyiniz yok malesef.

Ama çöp konusunda tartışmasız haklısınız.
Ama benim derdim sıpalarla değil 🙂 onlara can kurban. Canımı sıkan yetişkinlerin gevşekliği.

Duvara vurmalar falan bana çok kaba geliyor yanlış anlamazsanız. Kapısına gidip afedersiniz çok ses geliyor gece geç yatıyorum rica etsem biraz dikkat etseniz falan deseniz? İlkel zamanlarda gibi anlaşmak bitmeli bence. Gidip pekala sözcüklerle anlaşılabilir. Ha lafla anlamadı mı. Zaten öyle bile anlamayanın duvarını da kırsan tınmaz.

Ama benim derdim sıpalarla değil 🙂 onlara can kurban. Canımı sıkan yetişkinlerin gevşekliği.
İyi de o bebek az büyüyüp gürültü yaptığında gerçekten bebektir çocuktur deyip rahatsız olmayacak misiniz.
Emin olun annesinden daha çok ses çıkaracaktır 😊😊
Bir de o hengame de, kimi zaman sevgi dolu, kimi zaman oyun oynarken, kimi zaman kızıp bağırırken yükselen sesler olabiliyor..

Binada yaşayan insanlardan karşılıklı anlayış beklerim. Evlerin planı bellidir zaten neresi yatak odası neresi oturma odası. Ona göre bir düzen kurulup insanlar birbirinin halinden anlamalı. Bir taraf özen gösteriyorsa bütün haraketlerine diğer tarafın tamamen hoyrat davranması da kabul edilemez. Eski anlayışlı insanlar kalmadı zaten bu devirde. O yüzden taşınacağınız zaman dikkat edin bu tarz sorunlar yaşamamak için.

Size açıklama yapmayacağım.

Yapamazsınız zaten çünkü yazdıklarım gayet mantıklı şeyler apartman hayatında bunlar olağan şeyler yalıtımla alakalı şeylerde insanları suçlayamazsınız çocuklu evlerse sessizlik mümkün olmuyor. Çöp falan yok balkona koysunmuş niye balkona koysun koca kovayı yahu evin kokma olasılığı yok mu peki sıcakta. Hem ince poşet falan da değil kova yani pedini bezini nereden göreceksiniz alt tarafı dışarı çıkarken kullanıyorsunuz kapı dışını ne abartı. Hayat sizin uyumanıza hayat şeklinize göre işlemiyor maalesef prenses

Back
X