- 22 Haziran 2012
- 8.468
- 37.318
- 548
- Konu Sahibi xDerinMavix
-
Çevremizdeki barınaklardan haberdarsanız ( güzel bakılıyorsa, hiç sanmıyorum ama) orayı da arayabilirsiniz. Umarım aç susuz bırakılmamıştırEn iyisi oyle yapayim haklisiniz.
Ariycam o numarayi sabah. Insallah sadece Istabbul icin degildir orada yasamiyorum cunku.
Aklıma yemeğini suyunu bırakıp tatile gittikleri gibi insanlık dışı şeyler geliyo ya balkona çamaşır asmaya zor çıkıyoruz iki dakika bu sıcakta lütfen harekete geçin bir an önce..
En iyisi oyle yapayim haklisiniz.
Ariycam o numarayi sabah. Insallah sadece Istabbul icin degildir orada yasamiyorum cunku.
Gerizekalılar, koyacaksın onu da balkona aç susuz görecek dünya kaç bucak!! Hayvanların can taşıdığını unutan insan müsveddeleri
Çevremizdeki barınaklardan haberdarsanız ( güzel bakılıyorsa, hiç sanmıyorum ama) orayı da arayabilirsiniz. Umarım aç susuz bırakılmamıştır
Bulunduğunuz il neresi?
Olmadı burayı arayın onlar sizi bulunduğunuz ilin dahili nosuna yönlendirirler mutlaka.
Merhaba arkadaslar.
1 2 gundur bir konuyu dert ettim kendime.
Komsumuzun (tanimiyorum sanirim erkek ogrenci evi) balkonunda daha once olmayan bir kopek var birkac gundur. Ayni sekilde de evin icinde bir kedi var pencereden gorduk.
Eee ne var bunda diyeceksiniz. Evde kimse yok arkadaslar.
Kopek sabahtan aksama balkonda. Yemegi suyu var mi bilmiyorum ama ogleden sonra aksama kadar guneste kaldi bugun. Geceleri cok serin yine balkonda ve butun gece havliyor. Ya ac ya da korkuyor.
Komsuyu birkac gun once balkonda gorduk. 2 3 dk kopekle oynayip gitti. 2 gundur takip ediyorum gece tamamen karanlik ev.
Arkadaslar nereye sikayet edebilirim ya da ne yapabilirim? Gordukce cok uzuluyorum
Egzotik hayvansa o bakanlık ilgilenir :))Polis ilgilenir mi acaba?
Birisi orman ve su islerini ara dedi ama onlar mi ilgileniyor bununla bilmiyorum. Sabah ilk is ariycam.
Şaşırmadım... Bizim burada geçen aylarda resmen katliam yaptılar ve tanıdığım veteriner hekim de bu işin içinde... Memleket çalkalandı bir kaç haber kanalında verildi üstü kapatıldı dava açıldı sonuç bekleniyor... Öyle sinir oluyorum öyle öfke doluyorum ki anlatamam. Oturduğum yerde yeni yeni köpekler belirdi meğer o barınak , burada hayvanlara bakılıyor diye topluca buraya koy içine bırakmışlar. Eziyetin her türlüsünü hayvanlar çekiyor ne yazikki !Barinaktan haberdarim ama hic ic acici degil malesef ki.
Komşuyla konuşun hep güneş oluyor buralar gece de yoksunuz sanırım bu hayvan hep ağlıyor deyin
Belediye bişey yapmayabilir öyle bi olayda biz aramıştık eve girmek vs çok sıkıntı oluyor dediler hayvan hareket edebiliyorsa bulunduğu yerde, kurtarmıyorlarmış da.
Şaşırmadım... Bizim burada geçen aylarda resmen katliam yaptılar ve tanıdığım veteriner hekim de bu işin içinde... Memleket çalkalandı bir kaç haber kanalında verildi üstü kapatıldı dava açıldı sonuç bekleniyor... Öyle sinir oluyorum öyle öfke doluyorum ki anlatamam. Oturduğum yerde yeni yeni köpekler belirdi meğer o barınak , burada hayvanlara bakılıyor diye topluca buraya koy içine bırakmışlar. Eziyetin her türlüsünü hayvanlar çekiyor ne yazikki !
Polise değil haytapa ihbar edin. Polisle münasebete giren bu sorumsuz gençler, o hayvancağızın başlarına bela olduğunu düşünerek sonrasında onu sokağa atabilirler.
Ama haytap hem korur hem sahiplenir.
Şaşırmadım... Bizim burada geçen aylarda resmen katliam yaptılar ve tanıdığım veteriner hekim de bu işin içinde... Memleket çalkalandı bir kaç haber kanalında verildi üstü kapatıldı dava açıldı sonuç bekleniyor... Öyle sinir oluyorum öyle öfke doluyorum ki anlatamam. Oturduğum yerde yeni yeni köpekler belirdi meğer o barınak , burada hayvanlara bakılıyor diye topluca buraya koy içine bırakmışlar. Eziyetin her türlüsünü hayvanlar çekiyor ne yazikki !
Oturduğum yerde oldukça şanslıyım bu konuda. Belediye mama dağıtımı yapıyor özellikle kışın... Biz de kapılarımızın önüne rahatça mama yemek artığı ya da su koyabiliyoruz. Hayvanlardan istedikleri belli yaşamasınlar, onları rahatsız etmesinler ! Biraz kafaları çalışsa yaşam zinciri için bir sineğin bile ne kadar faydalı olacağını anlarlar ama.insanlar bencil !Inanmiyorum ya. Ne istiyorlar bu hayvanlardan gercekten anlamiyorum ve anlamayacagim.
Bizim burada da bir yaratik artik ona ne diye hitap edeyim bilemiyorum sehrin belirli yerlerine zehirli sosis koymus. Onlarca kedi oldu
Haklısınız... Hayvanlar için yeterli ceza yok maalesef bu yüzden bencil insanlar istediği gibi davranıyorBen bunu bilir bunu söylerim bu insanlara 1- çocuk, 2- hayvan sahibi olmak için ehliyet verilmeli, her isteyen, elini kolunu sallayan sahip olamamalı. Gereken yeterlilik ve güvenilirlik sağlandıktan sonra izin verilmeli. Keşke öyle olsa dicem de hayvan haklarını taksn kim? Bu dünyada yaşayan tek canlı biziz gerisi keyfimize köle sanki..!
Hareket ediyor ama belki ac, tum gun guneste. Gece sogukta. Nasil mudahale etmiyorlar ya?
Inanmiyorum ya. Ne istiyorlar bu hayvanlardan gercekten anlamiyorum ve anlamayacagim.
Bizim burada da bir yaratik artik ona ne diye hitap edeyim bilemiyorum sehrin belirli yerlerine zehirli sosis koymus. Onlarca kedi oldu
Oturduğum yerde oldukça şanslıyım bu konuda. Belediye mama dağıtımı yapıyor özellikle kışın... Biz de kapılarımızın önüne rahatça mama yemek artığı ya da su koyabiliyoruz. Hayvanlardan istedikleri belli yaşamasınlar, onları rahatsız etmesinler ! Biraz kafaları çalışsa yaşam zinciri için bir sineğin bile ne kadar faydalı olacağını anlarlar ama.insanlar bencil !
Ben de çok sorguladım. Bizim komşunun balkonuna yavru kedi damdan düşmüştü komşular da evde yok. Gelmeyecekler de tatildelerdi 1 ay. İstanbulda evlerin birbirine çok yakın olduğu bir yerde yaşıyorum bildiğiniz mahalle.
Yani kedi çok net düşmüş annesi de bekliyor düştüğü çatıda yavru ağlıyor filan çok zordu. Aradık itfaiyeyi filan, bana adamın dediği kedi hareket edebiliyorsa kurtarmıyoruz böyle bi standartımız var ve de zaten birinin evine girmemiz çok sıkıntı dedi. Bilmemnerden İzin mi ne gerekir dedi çok zor işmiş. Zaten bizde çok zorlamadık açıkçası biraz illegal olarqk balkona atladık. Öyle kurtarmıştık.
Canim iyice arastirmadan arama bu kez alip barinaga falan vermesinler.Polis ilgilenir mi acaba?
Birisi orman ve su islerini ara dedi ama onlar mi ilgileniyor bununla bilmiyorum. Sabah ilk is ariycam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?