Komşunun Balkonundaki Köpek

Ben çok üzülüyorum böyle şeyler duyunca...

Kendim yemem sokak ta ki hayvanları beslerim...

Hayvanlar ile oynadığımda, ilgilendiğimde ćok mutlu oluyorum.

Onlar gerçek dost...

Verdiğimiz 1 ekmeği 1 bardak suyunu unutmazlar...

Bir kaç ay önce, 19 Ocak, 2 kedim öldü... hala içim yanıyor...

Araba sürdüğümde her zaman dikkatli olmaya çalışırım... evime giren örümcekleri bile öldürmem... elimle alıp dışarı ya koyalım.

Her zaman söylerim, insanlara değil hayvanların kalplerine dokunun, onlar koşulsuz sever bizi...

Inşallah sandığımız gibi bir durum değildir.

Lütfen konu sahibi bizi bilgirendirin durumdan

Lütfen ilgilen o köpekle.
Onun yerinde bi insan olsaydı bi çocuk olsaydı hiçbirimiz bu kadar sakin kalıp bir dakika daha fazla bekleyemezdik değil mi ?
Hayvan denilince vicdanlar çürüyor maleseff..
Nereye nasıl sikayet etmen gerekir bilmiyorum ama kesinlesmesini bekleme lutfen.
Yanlış düşünmus olsan bile kimse sana neden bos ihbar verdin diyemez.

Canim iyice arastirmadan arama bu kez alip barinaga falan vermesinler.

Arkadaslarin dedigi gibi Haytap'i ariycam sabah. Onlar vermez barinaga.

İşte onları görmek mühim olan. Ah bir denk gelsem ! Kadın erkek fark etmez alırım elime ! Ya o bana ya ben ona yaradana sığınırım o an...

Ben de surekli o eve bakiyorum bir gelse...

Ben de ayniyim. Kv bizde 2 haftadir. Evde karinca cikti kv olduruyor kiziyorum. Alip balkona birakmak cok zor degil diye.

Sabah Haytap'a sikayet edicem.

Sabah arayın ama şu anda da sosyal medya üzerinden iletişime geçebilirsiniz onlarla. Belki yakın bölgede ilgilenebilecek biri vardır, sabaha kadar bir şey olmaz umarım. Bizi de buradan bilgilendirirseniz seviniriz hepimiz, merak ederiz.

Sadece yemek ve su degilki hayvanin sikintisi bu insanlar neden oyle zannediyolar.eve gel yemek su koy git.kopekler ozellikle gunluk atmalari gerekn bi enerjileri var onu atmazlarsa sabaha kadar bagirirlar.keza kedilerde oyle.onlar ne kadar masum yaradilmislar.rabbimin sessiz kullari.sokaga yemek koyarsin buraya alistirma derler.su koyarsin su koydugun kabi atarlar.halbuki insanlara sevgiden baska verdikleri hicbisey yok.bi kedinin bi kopegin basini oksayinca ona sana sevgi gosterir.istedikleri bekledikleride sadece bu.ama insanlara bu bile zor geliyor.

Bakayim bulursam hemen yazayim.
Tabi haber veririm.

Hakkisiniz ama suan sadece yemek ve suyu varsa bile rahatliycam. Malesrf gormuyorum balkonun icini.

Biz yaşamıştık öyle bir durum birkaç kere belediyeyi aradık ama oralı olmuyorlar ne yazıkki.. ısrarla arayın belki orada bir şeyler yapan iyi insanlar vardır.

Bence sokakta buldulsr ve sahiplendirmeye calisiyolar ama keşke biraz daha özenli davransalar. Polisi arasaniz havliyor rahatsiz ediyor diye belki iceri alirlar çocuklar ya da direk onlarla konuşun sizin için uygunsa siz alın biu süre dicem ama

Ne polis ne belediye nede hayvansever dernekler haneye müdahale etmezler üzgünüm. Sahipli bir köpeğe şayet karnesi varsa hiçbir kurum el koyamaz yani barınakları aramanızda size bişey kazandırmaz.
Yapabileceğiniz iki yol var öncelik ev sahiplerine ulaşmaya çalışmanız. Komşulara sorabilirsiniz öğrencilerse ev sahiplerini tanıyan komşu çıkarsa ev sahbinde muhakkak iletişim noları vardır,veya muhtarlığa sorabilirsiniz ikametlerini aldılarsa. belediyeyi arayıp ufak bir yalan söyleyip hayvanın balkonda sıcaktan bayıldığını söyleyin,yemeği suyu var mı bilmiyorum deyin. Balkon yüksek mi bilmiyorum ama mutlaka videosunu çekin ve başta yaşadığınız ilde bulunan tüm hayvansever derneklerden yardım isteyin videoyla,başları herzaman çok kalabalık ama belki üyeleri yardımcı olabilirler illegal olarak bazen balkonlara bahçelere girip kurtarma yapabiliyorlar.
Duyarlılığınız için sağolun inşallah kurtarabilirsiniz yavrucağı.

Arkadaslar sabahtan beri Haytap'a ulasamiyorum.
Guya sabit no ama Gsm gibi aradiginiz kisiye suan ulasilamiyor mesaji aliyorum.
Mail attim. Umarim donus olur.

peki gidip kapıyı çalsanız veya apartmanda kimseyi tanımasanda yönetici veya bi büyüğe söylesen. dediğin gibiyse o köpek yakında vefat eder.. aç susuz ... bide kedi var tabi..

madem ilgilenemicen niye alıyon kardeşim o masum canlıları.. iyice özenti iyice kuklaya çevirdiler işi.

bende istiyorum bi dost ama sırf ilgilenemem vebaline girerim diye çekiniyorum hep.

Eşinizle gidip düzgünce konuşun.
Olmadı hayvan hakları hesaplarına ihbar edin onların müdehale etmesini sağlayın.
O da olmadı bulunduğunuz ilin Orman ve Su işleri Müdürlüğünü arayın. Ama bu son çareniz olsun.
Ben de bir keresinde aynı konudan ötürü sosyal medyayı birbirine katmıştım.
Siz de vicdanınızı dinleyin ve müdehale edin lütfen.

Kv cocugu gormus evdeymis ama cikmamis disari.
Camdan kopegi balkona saldi icerideydi kopek dedi. Sanirim dondu eve.
Kv sen karisma deyip duruyor. Esim gelsin kapiya gondericem.
Haytap'tan donus yok henuz.

Polisi mi arasaniz acaba
Önce bı apt yöneticisiyle görüşün bence
Vicdansizlik ya

Köpeğe çok uzuldum .şimdi hayvanseverler beni yanlış anlayacak ama apt binada hayvan beslenmez.bahçeli evin olur beslersin.sonuçta hayvan bide insan kiyafetleri giydiriyorlar ya sinir oluyorum.evde olması hem insan için hem hayvan için hijyenik değil.bırakın doğanın susleri yerinde kalsin .yine besle ama onu kendi doğasında yada bahce nde .köpek için duyarliliginiza alkışlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…