Komşunun bebeği

Muhtemelen sizinki gibi bir durum, ben çığlıkları ifade edebilmek için dövüyorlar gibi dedim yani öyle bir şey yapmazlar herhalde, inşallah yani. Uyku asla problem değil ben bebeğin ağlayışına dayanamıyorum inanın gözüm doluyor zaten komşuya gidersem yardımcı olabileceğim bir şey var mı diye sorarım bunu çok düşündüm.

Ama en az 1.5 yaşında bu bebek, kolik o kadar sürer mi

İşte ben de aynı o hissi yaşıyorum kalbim parçalanıyor. Beni etkileyen hüngür hüngür ağlaması yani derdi sorunu ne neden çözülemiyor diye merak ediyorum hep

Gürültüye, tepinmeye, üstüme birşey çırpılmasına karşıyım çıkar giderim, konuşurum ama ağlayan bebeğe gidemezdim. Çünkü hiç bir anne bebeğinin saatlerce ağlamasını istemez.
Öyle tabi ki bu tv değil ki sesini kısın diyelim. Ama benim olayım uyuyamamak değil bebeciğin hüngür hüngür ağlaması, sorun ne neden çözülmüyor diye merak ediyorum.

emin olun onlar bu durumdan daha fazla rahatsızdır.
Ahh ahh, doğrudur
O kadına yardım edebilmek isterdim...

ama kolikligimi kalmis bir yıldır oluyor bu diyor
Aynen

bence de kolik falan değildir artık.
benimki yaklaşık 1 yıl boyunca diş dönemlerinde her gece birer saat ağladı amannn ne fena günlerdi.
Diş mi, gece terörü mü, alerji mi bilemiyorum ama bir şey var.
Kıyamam

Uyuyamak değil benim problemim küçücük bir çocuğun çığlık çığlığa ağlaması ve sorun problem neyse neden çözülemiyor bunun belirsizliği. Aah ah eşim izin verse çoktan gitmiştim yardımcı olabileceğim bir şey var mı siz de yoruldunuz bebek de yoruldu diyebilmek ama terslenmekten korkuyorum işte.

onlar 1.katta biz 3. kattayız ama duvarlar incecik ses direk duyuluyor. Benim kızım da 1 yaşında ama bir çığlık attı mı kulaklarım çınlıyor bir müddet, sizi çok iyi anlıyorum o yüzden.

dediğiniz gibi aile bu durumdan üzgün ve yorgundur haliyle ve öyle bir tepki de verebilir ama işte bu belirsizlik, o çocuğun saatlerce ağlaması... Allahım gözlerim doluyor kayıtsız kalmak mümkün değil.

Rahatsızlığı vardır belki yavrum benim ya kıyamam siz gitseniz size verecekleri tepkiyide bilmiyorsunuz şimdi bilemedim bende
Öyle işte

kadınla tek muhabbetimiz bebek arabamızın modelini sormasıydı, bir gün binaya girerken balkonda gördüm o çocuğu yanında biri vardı anneanne babaanne vs sandım bu yakışıklı her gece ağlıyor galiba, hayrolsun iyi mi dedim kadın da ben bakıcıyım bilmiyorum dedi

Benim kızımda 5 ay kurulmuş saat gibi hergece 12 den sabah ezanına kadar ağlardı Kolikti. Bazı çocuklarda 1 yıl sürdüğü söyleniyor.
benim kızım 13 aylık bu bebiş en az 18 19 vardır, o kadar sürer mi ki

uyku asla problem değil beni üzen çocuğun böyle ağlaması. Ben durumu ifade edebilmek için dövüyorlar herhalde dedim yani öyle bir şey yapmıyorlardır herhalde, inşallah hiç bir şey yapmayayım mı diyorsunuz, ben acaba yardımcı olabileceğim bir şey var mı diye sormayı düşünüyordum. Amacım asla rencide etmek değil ne bileyim bir oyuncak götürürüm belki veya başka bir yüz görünce susar vs.

Benim oğlum 3 yaşındayken gece terörü yaşıyordu . Gerçekten öyle zor bir durumdu ki, ben sesimi çıkaramıyordum. Çünkü cocuk ayikamiyor ben sakinleştirmeye çalışınca daha cok bagiriyordu. Kimse gece çocuğunu dövmez öyle ya böyle düsünmeyin. Bu çocuğun baska bir derdide olabilir saglikla ilgili kimin evinde ne var kimse bilmiyor. Insallah huzurla uyur yavrucak

Ben çalışmıyorum kızımdan dolayı o yüzden uyku hiç problem değil benim için. Sadece 1 yıldan beri bir bebek neden böyle çığlık çığlığa ağlar, bu çözülemeyen sorun nedir, acaba yardımcı olabilir miyim bu soruların belirsizliği. Kayıtsız kalamıyorum ben böyle şeylere, eşim uyuyabiliyor ama ben kulak ardı edemiyorum.

Aminn aminn inşallah

Komşularınız nasıl insanlar?
1 yaşında bebeği dövebilecek profilde mi?
Değilse eğer bir komşunun ay bebek de ne kadar ağladı bi şeyi mi var demesi bebeğin annesini daha çok strese sokmaktan başka bi işe yarar mı bilmiyorum
Çünkü siz sorduktan sonra bebeğin ağlamasına ayrı sizin duyma ihtimalinize ayrı gerilecek
Bir çözümü olsaydı herhalde kadın da saatlerce ağlatmazdı diye düşünüyorum

Valla benim arkadaşımın oğlu var saatlerce çığlık atıp ağlar sanırsın çocuğa işkence yapılıyor şu an 5 yaşında doğduğundan beri böyle o yüzden gitmenize gerek yok bir şey yaptıklarını sanmıyorum ,hatta beraber kahvaltı yapıyorduk beraber dışarıda, çocuk su içti şişesini istedi suları masaya dökecekmiş annesi vermedi versin diye çığlık atmaya başladı ama öyle böyle değil yani,yan masada ki adam da ne bağırıyor çocuk su versenize su istiyor dedi:)))) bizde yanlış anlamasınlar diye durumu izah etmiştik

Aklıma kardeşim geldi doğduğu ilk günden itibaren çığlık çığlığa ağlardı. Muhtemelen o bebeğin de sağlık sorunu vardır.

İçimdeki diğer ses bütün bu dediklerinizi söylüyor. Kadını rencide etmek asla istemiyorum bu başlı başına bir stres sebebi.
Öyle tabi ama mesela bir tabak götürsem bu vesileyle sorsam yeter ki çocuk iyi olsun biz uyur dururuz diyerek, yine de kabalık olur mu

Şiddet uygulasa kadının bağırtısı da olur öyle bir durum var mı?

Çocuk iyi olsun diye onlara ne yapayım diye soracaksanız bence hiç gerek yok
Çözümü bulsalar zaten kendileri uygularlar diye düşünüyorum
Sadece dışarıdan birinin uygulayabileceği benim hiç bilmediğim bir çözüm varsa onu bilemiyorum tabi
Şu an öyle bir örnek aklıma gelmedi

Çok kişinin bilmediği ama sizin bildiğiniz bir çözüm varsa onu paylaşmak için gidebilirsiniz belki
Komşumu rahatsız edecek gürültüde ağlayan bebeğim hakkında komşumla dertleşmek istemezdim ben ama

Anladım, mantıklı.
Teşekkür ederim cevabınız için

Dövdüklerini sanmam gece atak geçiriyordur... Gece aglayan bebek çok zor ya

Her gece ağlayan çocukla uğraşırken zaten sinirleri yıpranmış bir kadına sesleri duyduğunu belirtmek gerçekten daha beter etki yapıyor kendimden biliyorum. Hem gereksiz bir mahcubiyete giriyorsun. Hem de karşındakinin kibarca sustur lan şu veleti demeye getirdiğini düşünüyorsun bu soru karşısında. Kendisi sohbet esnasında geceleri çok ağlıyor duyuyor musunuz size ses geliyor mu demeden duyduğunuzu söylemeyin bence. Eğer böyle bir şey derse de, ay bebek sesi bana ninni gibi geliyor geceleri. Bizi boşverin siz nasılsınız bebiş nasıl tarzı yaklaşın.
Sizin çocuğunuz var mı bilmiyorum ama o kadar iç parçalanacak bir şey de yok. Böyle böyle büyüyorlar. Bazısı daha çok ağlar bazısı daha sakin geçirir.

Mantıklı, haklısınız.
13 aylık kızım var. Biz de kızımdan doğru öğreniyoruz bu süreçleri. Ama bir yerde çocuk ağlaması varken ben her ne yapıyorsam o işime odaklanamıyorum, yapım duygusal olarak çok dayanıklı değil.

Öyle tabii, amenna

Ben de aynen onu düşündüm
Bir çözüm önerisi yoksa (kaldı ki insan her zaman öneri de dinlemek istemeyebiliyor) eğer bebek de ne çok ağlıyor demek sustursan sevinirim demek gibi gelir bana da
Kadın zaten ağladığı için gergindir bi de üstüne komşu duydu mu diye ayrıca bi duygusal yükü olacak
Zaten az çok tahmin ediyordur komşuya ses gittiğini

Evet komşunun duyuyor olduğunu bilmek insanı çok geriyor. Napıcağını bilemiyorsun elin ayağına dolanıyor..

Kızım ilk 3 ay kolikti. Eti kopuyormuş gibi bütün gün ağlardı. Sonra o geçti diş sancıları başladı. Yine kendini parçalıyordu ağlarken. 16 aylık oldu şimdide 2 yaş sendromu atakları başlıyor yani annenin ne çektiğini bilemezsiniz.bazı bebekler çok sorunlu büyüyor.

Sormanızda fayda var. Ben de dogumdan bir süre sonra 3 4 aylıkken kızım, kucaga alıştırma aglasa da alma susacak diyen arkadaslar yüzünden kızımı almadım kucagıma, kızım hep agladı, komşu sordu aglamaları, susturamıyorsunuz neyi var diye, bunun üzerine babannem oturdu konuştu benimle, o senin yavrun böyle eziyet ettirme al kucagında dursun büyüyünce istemeyecek zaten doya doya al sev, hakkımı helal etmem diyince bende jeton düştü sonra kucagımdan indirmedim kızımı, sustu sakinleşti. Birazcık kapıyı çalıp dürtmeniz de gerekebilir. Kendi yanlışı varsa anne kendini düzeltir yada sorunu anlarsınız içiniz rahat eder birşey olmadıgından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…