Komşunun bebeği

Yeni bi yere taşınmıştık. Bi gün alt komşum geldi çocuk çok ağlıyor acaba bişey mi oldu dedi bende kusura bakmayın sürekli böyle ağlıyor susturmıyorum dedim. Samimi olduktan sonra bana acaba çocuğa işkence mi yapılıyor diye kontrol etmeye geldiğini söyledi . Malesef bazı çocuklar susturulamıyor. Allah bizim gibilerin yardımcısı olsun

Hanımlar çok teşekkür ederim cevaplarınız için, iyi ki yazmışım buraya akıl akıldan üstün ne de olsa.
Asansörde veya girişte karşılaşırsak sohbet açar gibi sorayım onun dışında gidip de sormayacağım. Dediğiniz gibi onların yapamadığı ve benim yapabileceğim bir şey olmayacak neticede.
Elimden gelen tek şey bebeğin sorununun çözülmesi için dua etmek

o komşu ben olabilir miyim acaba :)
ama inanın çocuğumu dövmüyorum ama kendisi sanki her gece işkence ediyormuşuz gibi ciyak ciyak ağlamayı alışkanlık haline getirdi
yapacak bişe yok çıksanız söyleseniz sorsanız da o kadıncağızın da yapacak birşeyi yok küçücük bebeğe sus dese anlamaz ki
hatta şöyle söyleyeyim benim kızım sadece geceleri de değil gündüzleri de durup dururken ufacık şeyi dert edip ciyak ciyak bağırıp ağlayabiliyor

Benim küçük cocugum tam 10 ay boyunca feryat figan sabahlara kadar ağladı
Salıncak,hamak,köy beşiği vs aklınıza ne gelirse aldık eve ama çare bulamadık
Terden ve t-shirtumu sıksam suyu çıkardı
Hala da 2 gece aglamasa 3. Gece sabahliyoruz
Allah tüm annelere sabır tüm bebislere de sağlık huzur bol uyku ve bol iştah versin

Yetişkin insanın sürekli gürültüsünü saygısızlık olarak değerlendiririm. Ama bebek ağlaması için maalesef yapılacak bir şey yok.

Bir tabağa bir bahaneyle ikramlık bir şeyler koyup kapılarını çalıp, hal hatır sorup bebek konusunu da açabilirsiniz. "Yavrum geceleri çok ağlıyor, artık üzülüyorum inanın. Bir rahatsızlığı filan mı var? Yapabileceğim bir şey var mı diye sormak istedim " diyebilirsiniz mesela.

Belki acemi annedir, bir iki önerinizle kendini iyi hisseder bebecik. Duyarlı insanlarsa belki bebek odasının yerini değiştirirler. Sanmıyorum ve Allah korusun ama bebeğe şiddet gibi bir durum varsa belki fark eder gerekli yerlere bildirirsiniz.

Hiç biri olmasa da seslerin komşulardan da duyulduğunun bilincinde olurlar. Siz de bebeğin sadece uykuya dirençli bir bebek olduğu için ağladığı düşüncesiyle vicdanınıza huzur, kulaklarınıza tıkaç yerleştirip uykuya dalarsınız

Bir akrabamizin bebeği 1.5 yaşina kadar agladi gaz sıkıntısi geçmedi. Benimde kızım kolik bir bebek şuanda 3 ayımız bitti.
O geceleri ağladıkca ben daha çok stres oluyorum. Hatta sırf alt kat ,üst kat ve yandaki daire rahatsız olur diye çocuklarla salonda yatıyoruz. Geçenlerde üst kat komsuyla karsilaştık masallah çok uslu bir kız annesi dedi.

Benim kız 5 yaşına geldi hala geceleri kalkıp gelip yarımıza yatar Allah kolaylık versin size de
İnsalalh bizimki o yaşa kadar öyle olmaz çok teşekkür ederim Rabbbim sizede kolaylık veridn inşallah

Bazı bebekler böyle gerçekten hatta bazıları alışkanlık haline getirip 3 4 yaşa kadar sürdürebiliyor
Kimisi oyuncağının bi parçasını bulamayınca ağlıyor kimisi derdini anlatamadığından ağlıyor
Kimisininde uyarı almak kurallara uymak hoşuna gitmiyor ağlıyor
Malesef çocuk büyütmek çok zor
Huysuz olan ağlayarak gidiyor
yer değişikliği dahi saatlerce ağlamaya neden olabiliyor
Mesela babası evden çıkınca katıla katıla 1 saat boyunca ağlayan bebekler çok fazla
Altını değiştirtmemek için direnen altı değişince sinir krizi geçirenlerde var
Banyoyu sevmeyen banyoda ağlama krizine girenlerde
Bebek huysuzsa bu saydıklarım gün içinde tekrarlanabilir şeyler olduğu için sabahtan akşama kadar ağlayabilirler

Hahah gel bide bize sor deseydin oğlum 21 aylık emzirmeyi bıraktım . İlk önce gündüzü kestim o kolay oldu ama uyku meme bağlantısını kesmek çok zor . Pazar akşamı başladık pazartesi sabaha kadar ağladı kaç kere dün öğlen 1 saat ağladı . Çocuğun ağladığına mı yanayım komşuları mı düşüneyim bilemedim çok gerildim

Uzulme. Bazen cocuklar oyle aglayabiliyor. Ben yegenimi kendi gozlerimle gordum. Elinden oyuncak dustu diye bi agladi odum koptu. Bacima dedim komsun olsam derdim bunlar cocugu dovuyor

Bizim alt komşudan da ses gelmişti aynı bu şekilde kapısını çaldım gece 10 da hayırdır yapabileceğimiz bir şey var mı hasta ise araba var götürelim doktora meraktan indim dedim , bu durumda karşı taraftan kötü bir şey duyarsanız o onların ayıbı olabilir haberlerde izliyoruz neler görüyoruz insanlık vazifemiz.

Uzulme. Bazen cocuklar oyle aglayabiliyor. Ben yegenimi kendi gozlerimle gordum. Elinden oyuncak dustu diye bi agladi odum koptu. Bacima dedim komsun olsam derdim bunlar cocugu dovuyor
yaa aynı şeyi ben her gün kendi kendime söylüyorum
her gün diyorum ki kızıma seni duyuyorlarsa kesin evire çevire dövüyorum zannederler ki 1-2 kere üst komşu geldi neden ağlıyor diye ayyy bi utandım

hatta bi kere, eşimn yeğeninin düğününe gideceğiz hepimiz giyindik süslendk hazırlandık hanımefendiye elbise giydireceğiz ama giydir giydirebilirsen yıktı ortalığı tamam hadi başka bişe giysin yokonu da istemiyor ama nasıl ağlıyor nasıl bağırıyor biz kapının önünde hadi adda diye kandırmaya çalışıyoruz

neyse tam o sırada üst komşu geldi ama kadının yüzü allak bullak bildiğin bi telaşla geldi kapımıza, ayy ne oldu çok ağladı merak ettim diye nasıl utandım anlatamam, gık diyemedim yok birşeyden başka çünkü belli kadının halinden suçlamaya gelmiş bizi

Uzulme yaa. Herkesin cocugu ayni degil.
Utanmana hicccc gerek yok. Cocuktur
O komsu kadini da anliyorum. Son zaman duyduklarimiza baksana. Oda korkmustur. Iyiki de varlar. Oyle dusunmek lazim. Milletin ne dedigine bakma sen. Cocuktur aglar zirlarda

Uzulme yaa. Herkesin cocugu ayni degil.
Utanmana hicccc gerek yok. Cocuktur
O komsu kadini da anliyorum. Son zaman duyduklarimiza baksana. Oda korkmustur. Iyiki de varlar. Oyle dusunmek lazim. Milletin ne dedigine bakma sen. Cocuktur aglar zirlarda
teşekkür ederim rahatlatıcı yorumun için
yalan değil evet kadına da kızdım ama çok da utandım inan kızlarım saçının teline zarar gelsin yıkarım ortalığı kaldı ki ben asla bile isteye zarar veremem, ama kadının yaklaşımından yanlış bişe yapmışım gibi hissettim kendimi

ama doğru diyorsun artık o kadar çok şey duyuyoruz görüyoruz ki ben de çocuklu ailelerin çocuklarına nasıl davrandığına ekstra dikkat eder oldum ufacık bi azarlamada bile içim cız eder oldu çocuk için

O bebek önce koliktir sonra da diş çıkarma dönemi gelmiştir . Benim oğlum ve N Nehir-derin2 kızı diş çıkarırlarken böyle ağlıyorlar . Mesela emzirmeyi bıraktık ona ağlıyorlar
Diş çıkarıyodur bencede kolik genelde 6 aya kadar sürüyo benim komşularımda geliyodu ben daha evin her yerinde yatak kurup yatıyorum

çocuğun diş gibi bi sıkıntısı olabilir, uykuya geçişi zor olan bebeler var. arkadaşımın kızı ağlamaktan yorgun düşerek uyurdu. 3 yaşına dek her gece böyle.
bu aralar benimki de her gece 12:00 - 01:00 de çığlık atıp uyanıyor, bazen ben de korkuyorum bi yerine bi şey oldu çocuğun diye
ama öyle bir şiddet şüpheniz varsa gündüz vakti bi kapıyı çalıp tanışın derim. hem çocuğu görürsünüz hem de ipucu alırsınız.

Atak dönemlerinde çok ağlıyorlar.Gece gündüz devamlı hemde.Bebeğimde bu dönemlerde saat başı kalkıp ağlıyor maalesef

Diş çıkarıyodur bencede kolik genelde 6 aya kadar sürüyo benim komşularımda geliyodu ben daha evin her yerinde yatak kurup yatıyorum
İlk 6 ay koliktir daha sonra da diş dönemi başlıyor ya o başlamıştır işte şuanda da köpek dişleri çıkıyor olabilir 1.5 yaşındaymış sanırım

Bnm kızım 4 yaşına girdi yeni bıraktı ağlamayı. Dediğiniz gibi bir yeri kopmuscasina ağlardı saatlerce.esimin iş arkadaşı alt kat komsumuzdu. İş yerinde lafını etmiş birgün başka bı arkadaşı kızımı görünce aa ..... nin bahsettigi bu bebek mi dedi. Şok oldum nasıl bahsettiğini sordum şey demiş çocuk ya çok sessiz yada bir yeri kopmus gibi çığlık çığlığa ortası yok her gece dinliyoruz demiş. Sonra onunda oldu çocuğu bnm kızla birlikte kendi kızını da dinlemeye başladı. Demem o ki dışardan görünen gibi olmuyo. Şiddet gormedigine eminseniz hiç anneye lafını bile etmeyin ki stres olmasın kadın. O sizden daha çok rahatsız oluyordur gece vakti rahatsızlık verdiği icin. Kolik huysuz bebek çok zor gercekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…