Komşunun bebeği

Kolik olabilir, bir hastalığı olabilir. Şiddet olduğunu sanmıyorum ama tanışıp bir sıkıntıları var mı öğrenebilirsiniz.
Bebeği ağlayan anneler susturamamanın stresini ayrı yaşıyor, komşular ne der stresini ayrı yaşıyor maalesef hiç kolay değil.

Bir an acaba benım komşular mı konu açtı diye düşündüm.
Apartmanda devamlı ağlayan bebeğin ebeveyne etkisi gerçekten çok oluyor.
Komşulardan biri gelip bebek devamlı neden ağlıyor dıye soracak diye ödüm kopuyo.
İnsanların sesten rahatsız olduğunun farkındayım ama elimden de bir şey gelmiyor.
Büyük ihtimalle annesi de susturmak için her yolu deniyordur.
Son senelerde doğan bebeklerin neredeyse hepsi kolik,o bitiyor atak haftaları o bitiyor diş çıkarma..
Allah tüm ebeveynlere kolaylık versin.

O bebek önce koliktir sonra da diş çıkarma dönemi gelmiştir . Benim oğlum ve N Nehir-derin2 kızı diş çıkarırlarken böyle ağlıyorlar . Mesela emzirmeyi bıraktık ona ağlıyorlar

İlk aylarda kolik olduğu için ilerleyen aylarda da diş çıkarırken kızım gece uyanır ve saatlerce ağlardı .Sanki canı yaniyor gibi
ne yapacağımızı şaşırirdik.Zaten insanın eli ayağı o anda birbirine dolaşıyor ,ne yapacağını sasiriyorsun ,insanlar rahatsız oluyor mu diye düşünüyorsun bir de kapıya komşu dayansa iyice kendimi kötü hissederdim herhalde .

Benim bebeğim 9 ay hep huzursuz ve ağlayan bir bebekti. Çaresizlikten oturup birlikte agladigim çok olmuştur. Sonra kendiliğinden geçti o ağlamalar. Kapıya dayanıp zaten zor durumda olan anneye bir de siz stres yasatmayin. Kimse çocuğunun o şekilde ağlamasını istemez

Dövüyor olsalar gündüz de döverler herhalde.
Büyük ihtimal zor bir bebek.

İstemsizce güldüm yeğenim durduk yere ağlama krizleri geçirirdi gece gündüz, sürekli bi ağlanma çığlık atma halindeydi hatta bizimkilere “konu komşu bunun bu ağlamaları yüzünden yakında eve polis yollayacak koşun çocuğa işkence ediyorlar diye” derdim…gece terörü vs. yaşardı o sıra bile sanki düşmüş bi yeri acımış gibi ağlayarak uyanırdı…İnş o çocukta da durum böyledir sizin düşündüğünüz gibi değildir…

Ahh benim kızımda öyleydi ona dönük olmamı isterdi hamile halimle sabaha kadar tuvaletimi tutardım sırf o ağlamasın millet duymasın diye ne zaman kalksam tuvalete ağlardı kıyamet kopardı birde yatağında ystmazdi aramızda yatardı,19 aylık , dış dönemi birde hep kötü geçiyor yorulduk ailecek her gece uykusuz yıpranmış bezmiş oluyoruz bebek de geldi hala derdimiz bitmedi bebeğin sglama seisnk duyuyor ona da kıl oldu ağlıyor bu sefer bebek ablasini uyandırıyor

Şuan bu mesaj bana umut oldu inşallah bizimde geçer şuan 9 aylık ve çok zor bir bebek sürekli mizlama ağlama hele gece avazı çıktığı kadar bağırıyor

Elinize yiyecek bişeyler alıp kapıdan müsait olup olmadığını sorup derdinin ne olduğunu iyi niyetle sorup öğrenebilirsiniz. Belki Genç bir annedir bilmiyordur bir sıkıntısı ihtiyacı vardır bebeğin veya kendisinin.

Şuan bu mesaj bana umut oldu inşallah bizimde geçer şuan 9 aylık ve çok zor bir bebek sürekli mizlama ağlama hele gece avazı çıktığı kadar bağırıyor
Gerçekten birgün pat diye geçti. Ne oldu da geçti hiç anlamadık. Kendi kendine mutlu bir bebek haline dönüştü. O güne kadar eşimle aynı anda yemek yiyebildigimizi bilmem. Geçiyor merak etmeyin.

Belki ilk 3-4 ay kolik olabilir. Bun durumun şu an sonlanmış olması gerekir. Uyku eğitimi de bu kadar uzun sürmez. Aklıma çok soru geliyor fakat cevabı olmayacak. Tek bildiğim ailede bu durumdan çok hoşnut olmayabilir.

Kolik değilse de alerjik bir bebek olabilir, anne baba farkında olmadan alerjen yiyecekler veriyorsa çocukta huysuzluk hazımsızlık ağrı da yapar, bir arkadaşım tam 8 ay fark etmemişti çocuğunun alerjen bir bebek olduğunu, geceleri hiç uyumaz ağlardı sürekli. Ya da benim oğlum gibi zor bir bebektir, oğlum hiç uyumazdı geceleri yarım saate bir kalkar eti koparılıyor gibi ağlardı. Dövmüyordur emin olun, gündüz vakti kapısını çalıp hal hatır sorun çocuğunun durumu hakkında bilgi alın, o anneye de iyi gelecektir bir destek bir güzel söz

Bebeklerin gece ağlamalarının binbir türlü sebebi var. Dayaktan değildir ağlamaları emin olun. Çok yaşadık bizde çoook Ben ve eşim böyle çığlık çığlık ağlayan bebek sesi duyunca anasına babasına çok üzülüyoruz. Kim bilir sakinleştirmek için ne şaklabanliklar yapiyorlardır da başarılı olamıyorlardır.

Benim kardesim gece gunduz surekli aglayan bir bebekti. Aglamasi ancak kucakta sallarsak biraz geciyordu. El ustunde tuttuk cok ilgilendik care bulamadik. Doktora da gitti bisey cikmadi. Ne zamanki konusmaya basladi o zaman kesildi. Bence biraz idare edin o sekilde bir sey olabilir

Gece terörü diye bir sey var ve cocuk ne yaparsan yap susmuyor. Ara ara kızlarımda da oldu. Neyseki her gece olmuyordu
Benim cocuklarimda gece cok aglardi, komsular rahatsiz olmasin diye salonda dururdum hep .
İciniz rahat edicekse sorun tabi.

Gerçekten birgün pat diye geçti. Ne oldu da geçti hiç anlamadık. Kendi kendine mutlu bir bebek haline dönüştü. O güne kadar eşimle aynı anda yemek yiyebildigimizi bilmem. Geçiyor merak etmeyin.
İnşallah bizimde geçer uyuması okadar zor ki eskiden gece dinlenebilirdim akşam olunca sevinirdim şimdi akşam olunca başlıyor paniklerim gece kaç kez kalkacak sakinlestirebilecekmiyim vs umarım geçer

Ben olsam ne yapardım?
Kapısını tıklatıp "birkaç gecedir bebeğinizin sesini duyuyorum, yardım edebileceğim birşey var mı?" diye sorardım.

Sitede güvenlik var ise önce onlarla konuşun onlar gidip kontrol etsin bence siz karışmayın

Benim kız 5 yaşına geldi hala geceleri kalkıp gelip yarımıza yatar Allah kolaylık versin size de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…