• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

komsuyla buyuk kavga ettik:(

Siz telefonunuzun sesini belirli saatlerde açık tutuyorsanız, "evde çocuk olduğu için telefonum sessizde.. 11-17.00 saatleri dışında süt gelirse, ben gelip senden alayım, olur mu abla?" ya da " evde çocuk var telefon ya sessizde ya duyamıyorum ben sütü size gelip alayım, siz zahmet etmeyin" diyebilirdiniz.. Özel durumları olan kişilerin belirtmesi gerektiğini düşünüyorum..

Kimse de kimseye bağırmamalı.. O size istediğini desin, muhattap olmadıkça zamanla susacaktır..

Kafama takılan yer, siz normalde mesajları da bu şekilde yazıyorsanız, çocuk mesajınızı nasıl okudu, anladı? Sesli harften kötülük gelmez..

İnsanlık hali.Olabilir duymamış olabilirsin.Bebeğin de varmış.Koysaydı dolaba.Alıcan zaten biliyor.

Sinirini bozma.Azarlamasına izin vermemekle de iyi yapmışsın.

Artık marketlerde de satılıyor çiğ süt.Hiç minnet etme.Al oralardan gitsin.

Niye 11de yada sabahın 8inde geliyor ki bu sütler?
Yani saçma sapan saatler.
Belli bir günü,saati olur 3 aşağı 5 yukarı o saatte gelir yani süt. Akşam süt sağılır mı ki? 11de geliyor? Benim bildiğim sabahtan halledilir.
Bende süt getirtiyordum,haftanın 1 günü genelde sabah saatlerinde gelirdi sütüm.
Ayrıca kadın ağır saçmalamış.
Getirmesin efendim kapıya kadar,siz mi istediniz? Alır sütü sizede haber verir gider alırsınız.
Sonrada diyorlar ki süper marketler üreticiyi bitirdi. Bitirir tabi,böyle kaprisle,burnu havada olunursa kimse gidip birşey almaz yani. Gidilir marketten güzel hizmet eşliğinde satın alınır. Kimseyle yüz göz olunmaz.
Böyle satış yapılmaz yani. Haklısınız. Bundan sonra bedava verseler almayın zaten.

Bozuk Türkçe olunca okuması çok zor oluyor. Aldini değil aldığını vs. Keşke biraz dikkat etseniz.

Yarım yamalak okudum ama okuduğum kadarıyla da kadın haklı. Süt satacak diye de milletin peşinde koşamaz ya ha bir kere ha çok kere, bir şey fark etmez bence. Süt isteyen satıcının peşinde koşmalı.

Komşunun sütünü dolaba koymak bu kadar zor olmamalı. Benim komşularım evde olmadığında dolaba koymuşluğum var. Komşu komşunun külüne muhtaçtır. Bence bu olayı yaşamanız hayırlı olmuş. Bundan sonra konuşsanız bile mesafe konulması gereken bir insan olduğunu anlamışsınızdır. Hem ne öyle ikidebir vakitsiz vakitsiz süt gelir mi Allah aşkına. Gidin sütünüzü başkasından alın. Olmadı pastörize süt tüketin.

Tamamen haklısınız. Ben olsam daha büyük tepki verirdim.
Bizim mahallede de sütçümüz var. Sabah erken dağıtıyor. Gelir kapınızı çalar açarsanız alırsınız açmazsanız, zaten sizin ne kadar alacağınızı tahmil ettiğinden kapınıza pet şişede bırakır gider.
Alsın sütünü başına çalsın. Böylelerine asla taviz vermeyin.

Annemin yogurt aldıgı kadın da böyle ters , mahalleye geldiğinde yanına gidip almazsan hemen başkasına veriyor bende tiksinirim öyle satıcılardan yoğurt süt almam da yemem de. kadın temiz mi değil mi asla emin olamam marketten alıyorum.

Ay sutculuk basa bela bir istir,biz de bir donem yaptik. Onca insana ulasmak,kapilarina gitmek, zil cal bekle,arayip bekle. Kimi acmaz kapiyi,kimi telefonu. Kapisina birakirsin neden biraktin der. Birakmazsin hani sut der. Bin tane insan. Sen almadin o almadi derken dolap dolar koyacak yer bulamazsin. Biri komsu hatri,oteki akraba hatri liste uzaaaar gider. Sacmasapan. O kadar zor ki. Ama altini cizerek soyluyorum oyle gece 11,sabah 8 olmaz tabii ki ve uslup da cok yanlis.

Sutculuk yapmasin kimse,yapanlari uyaralim diye kamu spotu da vereyim ;)

sen burdaki pek sefkatli tiplere bakma usul vardır adap vardır madem cok rahatsız adam gibi sakin söylerdi kadın.ne yazıkkı böyle kadınlar var toplumda sorunlu hasta .

Keşke siz daha sakin bir şekilde senden bir daha süt almak istemiyorum deyip telefonu kapatsaydınız. Kavga etmeye ne gerek var hem sinirleriniz bu kadar yıpranmazdı.

Neresi haklı kadının ya Allah Allah? Acamamis olabilirsin ayrıca valla beni gece saat 11de ya da sabahın 8inde arasalar görsem bile acmam. Sanki sutu de babasini hayrına veriyor, parasıyla değil mi? Önce o terbiyesizligine baksın gecenin yarısı sabahın körü aramak zorunda bile kalsam acmazlarsa telefonu bi mesaj atarım "Canım afedersin rahatsız ettim kusura bakma lütfen süt verecektim de müsait olunca sen gel al" diye. Olması gereken bu. Haklısın boşver takma cirkef kadını ya

Valla biz de süt alıyoruz kapıyı çalıyor açan olmayınca kapıya bırakıp gidiyor sonradan parasını veriyoruz bu kadar da abartılacak bişey değil iyi ki bi sütü var bence kendini bişey zannediyor. Şimdi herkes açık süt arıyor ya ondan dolayı egosu şişmiş baya. Hiç de haklı değil siz haklısınız. Sadece son konuşmada biraz ileri gitmişsiniz onun seviyesine düşmeseydiniz üslubu beğenmedim. Soğuk şekilde konuşup mesafeyi koruyup sonra da onunla görüşmemek yeterdi.

Haklı filan demişler ama kimse bu şekilde tavır gösterip bağıramaz. Rahatsızsa telefonları açmamasından süt vermeyeceğini güzel bir dille söylesin. Kadının başka bir kini var gibi sanki.
Boşverin takmayın kafanıza dengesiz insanlar.

tasinali 1 ay oldu buraya..karsi binada bi kadindan sut alisverisi yapiyodum kizimla da kizi arkadasti severdim kizlarini gorusurduk 1 ay icinde icim isinmisti sanki...gecennlerde sütü aksam 11 de getirdi aramis aramis duymamisim 3 kere sora aradim bana baya bi çıkısmisti kadin...kac kere aradim.neden acmiyosun ya tarrzinda sasirdigim bir uslupla konustu neyse dedim abla duymadim kusuuruma bakkma dedim uzatmadim.ogun sutumu aldim ..sora yine sut alisverisine devam..dun sabah 8 de aramis sut icin bende telefon sesszde tabj cocuk uyiyor o saatte sesi acik tutmam.birkere aramis bende 11 de aradim acmadi gun icindw aradim acmadi mesgule bile atti..sora msj attim msjlari kizi okuyor o bilmiuor msj okumayi falan....cnm sabah annen aramis sanjrim sut geldi duymamisiim.o saatte yazrim...annem sutu sen acmayinca baskasina vermis yazdi. artik o saatte kimi buldu acele verdiyse...bende tuh keske dolaba koysaydi ben oglende alirdim yazdim cocukda cok seviyo sizin sutu tuh sutsuz kaldi bu hafta ama neyse canim dedim....sora kadin aradi....azarlamaya basladi senin cocugun simdi bugin sutsuz duramicakmi yani tarzi saygisiz bi ses tonuyla konusmaya basladi ..ben once beni madur etti diye biraz sut vericek sandim cocum icin ...he abla sizin sutu cok sevmisti cok beheniyorum.sutunu diyordum ki ..kadin birden çemkirmwye basladi...bana bak ben milletin kapisina surekli sut getircek insan degilim dun gece gec geldi sutler getiremedim o saatte miletin kapisina gelcek bi kadin degilim gevende de 3 kere aradim acmamistin sabah da acmadin ben boyle seylere gelemem diyerwk bagarmaya basladi ve benim şartller atti ..sen beni kim oluyosunda ikide bir aazarlamaya kalkisiyosun ya dedim gecende de abuk sabuk bagardin sesimj cikarmadim simdide beni azarlamaua calisiyosun dedim...komsulukta olamazmi insanlik hali cocumla ilgileniyorum duymamis olamazmiyim dedim ama bende bagriyorum elim ayam titriyor asiri sinirle konusuuorum...bir daha senden sut falan almam benim numarami da sil komsilukda yapma benle dedim ..zaten ben senle komsuluk yapmiyom canim dedi gevsek bi agazla...yapamassin zaten istesende dedim...teli suratima kapatti...hala şoktayim buyuk bir sinir icindeyim suan basim agriyo sabahtan beri hic beklemezdim..simdi durduk yere belkide mahallede adimi cikarcak beni kotuleyecek.. icimde de bir urperti var suan kadin mahallede beni horunce laf atar bende sinirlenir saydirip rezil olurum diye korkuyorum ..nasil davranmaliyim tam karsimda oturuuo nereye gitsem gorucek karsilasicaz:KK43:
her getirdiginde acmasam teli kapayi magdur etsem hakli dicem ama gecende duymadim hemen kapiya inio aldim kusura bakma duymadim.dedim sora defalarca aldim sutumu duzenlice bugunde sabahin korunde aradigi icin duymadim ki evde durdursaydi ben alirdim.

Internette araştır yada komşularına sor başka sütçü bulursun bir çok kişi yapıyor bu işi . Kadına gelince biraz zaman geçince yumuşarsanız karşılıklı bi merhaba dersiniz eğer tavırlı olursa her gördüğünüz yerde sizde görmezden gelin sizleri haklı veya haksız uzen insanları gormezden gelin yahu canınızı üzmeyin elalem icin

Anlamadığım niye ille de size getirmeye uğraşıyor? Bir arar baktı sen açamıyorsun koyar dolaba bir kaç saat içinde alacaksın zaten. Müsait olamayabilirsin. Ne o öyle kapıya dayanır gibi? Uzak değilsin ki dibinde.

Benim de küçük çocuğum var öyle ha deyince telefon ve kapı açılamıyor anlıyorum yani. Ben çocuk uyanmasın diye telsizi çalıştırıp 2 kapı kapatıyorum. Uyandı mı bir daha uyumaz çünkü..

Aşırı anlayışsız bir tipmiş. Görseniz bile görmemezlikten gelirsiniz. Sağda solda hakkında laf duyarsan da doğrusunu anlatırsın..

neden
yūz kere mi aramis duymammisim.yuz kere mi ayni sey olmusda cemkiriuor
karsilikli alisveris yapiyorsunuz sizi defalarca aramak durumunda degil orta yolu bulabilirdiniz abla gelince koy dolaba x saat gelip alicam diyebilirdiniz sizi aramaktan hem rahatsiz hemde tavrinizi yanlis anlamis olabilir sikintida buradan cikmistir sabah erken aksam gec denk geldigi zamanlarda cvp vermediginiz icin bilerek cvp vermiyor acaba esindenmi rahatsiz kiskandi vs gibi anlayabilir malum gunumuzun hastaligi gorusmeyin zaten yuz goz olmussunuz

Alakasız olacak ama çocuğunuz kaç yaşında? Küçükse ve inek sütüyse zararlı da verilmesi o yüzden aklıma takıldı..

Bence kadın haklı,tabi bunu bağırarak size dile getirmesi saygısızlık olmuş da sizin sütün peşine düşmeniz gerekirken kadın yana döne size süt vermek için uğraşmış.Dolaba koysaymış filan demişsiniz de bakalım kadının buz dolabında o süte göre yer var mı?Ayrıca süt çabuk bozulan bir şey bir an önce kaynatılması gerek kadın bu yüzden de gerilmiş olabilir.

Back
X