Kontrol edemediğimiz şeyler

Hayır ama aynı evde yaşayınca insan zorlanıyor. İştekilerle de kavga ediyorum mesela ama sonuçta akşam herkes evlere dağılıyor. Annemle öyle olmuyor tabii. Eve girince göreceğim yani. Çünkü ben biliyorum bununla kalmayacak.
Onun tarafından bakıyorum şimdi benim de aynı evde yaşadığım insan düzensiz olsa ben de kızarım evet ama ben mesela bir şey fark ettiğimde çok elzem değilse arayıp mesaj atmıyorum, akşam geldiğinde soruyorum bir bildiğin vardır diye dokunmadım diye. Bazen kendi bana diyor "sen iyi katlanıyorsun bana" diye. İşin kötüsü ben de böyle olmaya başladım böyle insanları aramaktan ziyade :KK43:
canim yaa. vallahi size sarilmak istedim suan. duzen ve temizlik takintisi olan biriyle yasamak zordur. bilirim.

ama annenizdeki durum cok baska bir boyutta.

yani belki, aksam yatmadan once evi toplamak daha kolay bir asama olabilir sizin icin. ben senelerdir oyle yapiyorum. haliyle sabah kalktigimda her yer duzenli olunca bir rahatlik geliyor bana. 😁

sabah kahvenizi de giyinirken demleyip, termos kupaniza alin ve kacin. 😂

is ortaminda, bir de bunu kendinize dert edinirseniz hem is hayatiniz hem sosyal yasaminiz sekteye ugrar diye dusunuyorum.

Bence annenizde biliyor o an düzeltemeyeceğinizi ama sonradan tekrarlanmaması için o şekilde davranıyor böyle düşünün.
Anneniz bu tarz bir yaklaşımda bulunduğunda tamam bir dahakine dikkat edeceğim kusura bakma deyin geçin.
unları kafanıza takarsanız sinir hastası olursunuz.
O zaman ben daha çok geriliyorum ama. Kızmayın da mesela annemle aynı gün izinli olduğumuzda ben dışarı çıkmamaya çalışıyorum yine bir şeyi yanlış yapmış olurum da sıkıntı olur diye. Eve geldiğimde suratını okuyorum bir şey mi oldu diye. Hani bazen diyor ki odanda şu şöyleydi falan. E girme o zaman diyesim geliyor.
Hani bir de hata yapmamaya çalıştıkça daha çok hata yaparız ya onu yaşıyorum, her şeyi düzgün yapıyorum mesela sonra alakasız bir şeyi yanlış yapıyorum. Mesela her şeyi yıkıyorum tamam ama o kutunun elde yıkanması değil makineye koyulması gerekiyordu ve ben garip bir şekilde bunu aklımda tutamıyorum. Cidden onun tarafından bakıyorum birçok şeyi aklında tutamayan farkındalığı düşük biriyle yaşamak da kolay değil :(

canim yaa. vallahi size sarilmak istedim suan. duzen ve temizlik takintisi olan biriyle yasamak zordur. bilirim.

ama annenizdeki durum cok baska bir boyutta.

yani belki, aksam yatmadan once evi toplamak daha kolay bir asama olabilir sizin icin. ben senelerdir oyle yapiyorum. haliyle sabah kalktigimda her yer duzenli olunca bir rahatlik geliyor bana. 😁

sabah kahvenizi de giyinirken demleyip, termos kupaniza alin ve kacin. 😂

is ortaminda, bir de bunu kendinize dert edinirseniz hem is hayatiniz hem sosyal yasaminiz sekteye ugrar diye dusunuyorum.
Aslında temizlik takıntısı da değil evde hayvanlar var. Takıntılı olan insan onu da beslemez.
Çok yoruluyorum iş yerinde, yani en azından mental olarak çünkü fiziksel bir yorgunluğum yok. Günde 11 saat çalışıyorum, normalde 6 gündü ben 5 güne düşürttüm artık dayanamadığım için.

Cidden onun tarafından bakıyorum birçok şeyi aklında tutamayan farkındalığı düşük biriyle yaşamak da kolay değil :KK43:
bu dusunceden hemen kurtulmalisiniz cunku bunun sonu kotu.

annenizin problemini, kendi sucunuz veya eksikliginiz olarak gormemelisiniz.

masumlar apartmani safiye ve annesi gibi duruyor burdan. 🤦🏻‍♀️

O zaman ben daha çok geriliyorum ama. Kızmayın da mesela annemle aynı gün izinli olduğumuzda ben dışarı çıkmamaya çalışıyorum yine bir şeyi yanlış yapmış olurum da sıkıntı olur diye. Eve geldiğimde suratını okuyorum bir şey mi oldu diye. Hani bazen diyor ki odanda şu şöyleydi falan. E girme o zaman diyesim geliyor.
Hani bir de hata yapmamaya çalıştıkça daha çok hata yaparız ya onu yaşıyorum, her şeyi düzgün yapıyorum mesela sonra alakasız bir şeyi yanlış yapıyorum. Mesela her şeyi yıkıyorum tamam ama o kutunun elde yıkanması değil makineye koyulması gerekiyordu ve ben garip bir şekilde bunu aklımda tutamıyorum. Cidden onun tarafından bakıyorum birçok şeyi aklında tutamayan farkındalığı düşük biriyle yaşamak da kolay değil :KK43:
Ben neden kızayım :) kızmıyorum sadece sizin için yararlı bir şeyler paylaşmaya çalışıyorum :)
İnsanları böyle küçük mevzularda bu kadar umursamayın anneniz olsa bile.
Muhtemelen anneniz bu yönde çok psikolojik baskı yapmış ama sizin de kendinizi umursamayarak/geçiştirerek korumanız lazım.
Bu şekilde takmaya devam edip yanlış yapmaktan korktukça daha çok yanlış yapabilir ve kısır bir döngüye girebilirsiniz.
Düzeltebileceğiniz hatalar yapmaktan korkmayın, bir hata yaptığınızda da bunu düzeltebilirim sorun yok diye kendinize telkin verin.
Annenize de daha dikkatli olacağım deyin ve yatıştırın.
Ayrıca siz onun evladısınız onun tarafından bakmaya çalışmayın ve böyle düşünmeyin.
Bazı şeyleri çok unutuyor ve ya dikkatinizden kaçırıyorsanız yazarak hatırlama çalışın.

Yazmak zihinde daha kalıcı oluyor.

Anneniz hasta da değil, takıntılı da değil, iyiniyetli de değil. Sadece size bilerek ve isteyerek şiddet uyguluyor... Bu aslında bizim ülkemizde anne-kız ilişkilerinde çok sık görülen bir ilişki biçimidir ve genelde kız çocuğun ileri yaşlarda akıl sağlığını kaybetmesiyle sonuçlanır. Şu ana kadar aldığınız hasarın farkında olmadığınız için bu yasadiklarinizi çok normal şeyler gibi anlatıyorsunuz ama eğer annenizi hayatınızdan tamamen çikarmazsaniz ileride akıl ve ruh sağlığınızı kaybedeceksiniz.

Her ana kutsaldır inancı olan toplumlarda zorba , zalim, sapık veya ahlaksız kişilerin, şiddet ve zorbalık açlıklarını gidermelerinin en kolay ve legal yolu doğum yapmak, ebeveyn olmaktır. Bir kez "ana-baba" sıfatı aldıktan sonra , en başta dogurduklari ve doya doya işkence ettikleri zavallı çocuk olmak üzere , hiçkimse onlara hesap soramaz. Yaptıkları için asla pişman olmaz, vicdan azabı duymazlar,aksine kurbanlarını suçlamaktan zevk alırlar. Temelde hasta olmadıkları için tedavileri de mümkün değildir.Sizin durumunuz da maalesef bundan ibaret.

Son düzenleme:
Her şey neyse de demliği ve kupayı yatağa fırlatmak nedir ya. Al akşam yaparsın pis pasaklı seni diyor bir de.
Biraz rahatsız, üşüttü, ona iş bırakmayacağımı düşünmesi lazımdı. Yani ona da dedim niye sana iş bırakayım ki diye ama yok.
Kimse alınmasın ama burada bazı kadınlar yapıyor ya eşleri dışarı çıktığında ya sürekli arıyorlar ya da huzur kaçırmak için bir şeyler yapıyor ya cidden annemi öyle görmeye başladım. Ona da sordum bir kere, "sensiz zaman geçiriyor olmam seni huzursuz mu ediyor" diye. Hayır dedi ruh hastası mıyım ben böyle bir ithamı kabul etmiyorum.
Yine böyle bir gün, fotoğrafla hesap sordu, bir de odama o gün teyzemi sokmuş. Yıllar önce teyzemle kalmıştım, o zaman da böyleydi bu demiş teyzem, namın yürümüş ne güzel diyor akşam evde. O kadar alışmışım ki yorumlarda bile arıyorum "ama haklı yani kadın" türü yorumları.

Arkadaşlar çok saçma bir şey anlatacağım ve sonunda fikrinizi alacağım. Herhangi bir şey olduğu zaman benim o günüm asla iyi geçmiyor. Hele de kontrol edemediğim şeyleri düzeltememek canımı gerçekten çok sıkıyor.
Mesela annemle yaşıyoruz, evle ilgili bir hatam olduğunda eğer ben evde yoksam annem bana resmen fotoğrafla hesap soruyor :KK70: (yani gülüyorum ama gerçekten aslında çok saçma bir durum) yani mesela fotoğraf atıyor bu neden böyleydi, o neden orada, şunu neden şuraya koydun gibi. Ben bunu gördükten sonra o günüm hiç iyi geçmiyor. İşteysem hatalar yapmaya başlıyorum, eğer öylesine dışarıdaysam direkt eve dönmeye çalışıyorum, eğer dönemeyecek durumdaysam yani yanımda birisi varsa da direkt keyfim kaçıyor.
Yani tamam hatalı olduğum bir durum, buna bir şey demiyorum ama o an hesap sormasının bana hiçbir getirisi olmayacak. Sonuçta ben çalışıyorsam kalkıp işten çıkıp onu düzeltip işe geri dönemeyeceğim. Ya da atıyorum kurstaysam dersi bırakıp düzeltip derse gelemeyeceğim. Gerçekten huzurum kaçıyor böyle bir şey olduğunda. Eve geldiğimde hesap sorsa yine kabulüm.
Sizde de var mı böyle bir durum? Yani takıntı değildir ama ne olduğunu cidden bilemiyorum, sakinleştirici almayı bile düşünmeye başladım gülüp geçebilmek için. Lütfen beğenmedim atmayın, sadece fikir almak için soruyorum. Öyle bir duruma gelmek istiyorum ki birisi bana kızsın ben sadece gülüp geçeyim istiyorum :KK43:

Off komik gelecek ama benim de babam böyle 😂 Milletin annesi temizlik hastasıdır, baskındır bende ise annem hiç karışmaz babam tam bir ev hanımı gibi davranır bezdirir insanı.

Bir an evvel kendi düzeninizi kurup evden ayrılmaya bakın vallahi düzelmiyorlar bir insan 7 sinde ne ise 70 inde de o

Eve geldim. Hala sinirli. Yüzüme bakmıyor. Dinlemiyor. Ona gerçekten iş bırakma niyetim olmadığını söyledim, ağır küfürler işittim. Ama öyle bir davranıyor ki sanki işe gidiyorum diye başka yere gittim.
Ve gerçekten fincanımı ve presi yatağıma fırlatmış.

Eve geldim. Hala sinirli. Yüzüme bakmıyor. Dinlemiyor. Ona gerçekten iş bırakma niyetim olmadığını söyledim, ağır küfürler işittim. Ama öyle bir davranıyor ki sanki işe gidiyorum diye başka yere gittim.
Ve gerçekten fincanımı ve presi yatağıma fırlatmış.
Kuşlar büyüyen yavrularını yuvadan atar ya
Sizinki de o hesap
Artik sizi istemiyor bence
Ve bir tur psikolojik savas içerisinde
Aynisini yasadim biliyorum
Evden ayrildim kurtuldum
Ama siz kendinize hic guvenmiyorsunuz
sürekli hatalıyım kabul diyorsunuz
Anneniz sistemtik bir sekilse sizi ezmis galiba.

Arkadaşlar çok saçma bir şey anlatacağım ve sonunda fikrinizi alacağım. Herhangi bir şey olduğu zaman benim o günüm asla iyi geçmiyor. Hele de kontrol edemediğim şeyleri düzeltememek canımı gerçekten çok sıkıyor.
Mesela annemle yaşıyoruz, evle ilgili bir hatam olduğunda eğer ben evde yoksam annem bana resmen fotoğrafla hesap soruyor :KK70: (yani gülüyorum ama gerçekten aslında çok saçma bir durum) yani mesela fotoğraf atıyor bu neden böyleydi, o neden orada, şunu neden şuraya koydun gibi. Ben bunu gördükten sonra o günüm hiç iyi geçmiyor. İşteysem hatalar yapmaya başlıyorum, eğer öylesine dışarıdaysam direkt eve dönmeye çalışıyorum, eğer dönemeyecek durumdaysam yani yanımda birisi varsa da direkt keyfim kaçıyor.
Yani tamam hatalı olduğum bir durum, buna bir şey demiyorum ama o an hesap sormasının bana hiçbir getirisi olmayacak. Sonuçta ben çalışıyorsam kalkıp işten çıkıp onu düzeltip işe geri dönemeyeceğim. Ya da atıyorum kurstaysam dersi bırakıp düzeltip derse gelemeyeceğim. Gerçekten huzurum kaçıyor böyle bir şey olduğunda. Eve geldiğimde hesap sorsa yine kabulüm.
Sizde de var mı böyle bir durum? Yani takıntı değildir ama ne olduğunu cidden bilemiyorum, sakinleştirici almayı bile düşünmeye başladım gülüp geçebilmek için. Lütfen beğenmedim atmayın, sadece fikir almak için soruyorum. Öyle bir duruma gelmek istiyorum ki birisi bana kızsın ben sadece gülüp geçeyim istiyorum :KK43:
Annenizin baskın ve takıntılı tavrı sizde bilişsel çarpıtmaya neden olmuş olabilir. Bir araştırmanızı tavsiye ederim. Yani aslında sizinle alakalı olmayan şeylerle bağlantı kurup negatif duygular hissediyorsunuz. Olmadı yardım alın. İnşallah her şey düzelir 💐

Kadıncağız teknolojiye yeni uyum sağlıyor ya😀 Ben olsam her gönderdiğinde selfie çeker atardım. Emoji niyetine selfie. Mesela üzgün surat, şaşkın surat, sırıtan surat selfieleri😂

Eşime alacağı şeyi anlatmama rağmen her seferinde foto atar mısın diyordu, ben de domates bile istesem domatesin fotoğrafını atmaya başladım😂😂 O da foto istemekten vazgeçti:KK14:

Benim annemde benzer tavırları olan biri. Birlikte yaşarken o kadar yaygın değildi WhatsApp eminim bugün olsa öyle olur :D
Çok eleştirilmek maalesef insanda kaygıları arttırıyor. Bununla başa çıkmak gerekiyor. Tedavi artı doğru iletişim size önerebileceğim çet.

Kuşlar büyüyen yavrularını yuvadan atar ya
Sizinki de o hesap
Artik sizi istemiyor bence
Ve bir tur psikolojik savas içerisinde
Aynisini yasadim biliyorum
Evden ayrildim kurtuldum
Ama siz kendinize hic guvenmiyorsunuz
sürekli hatalıyım kabul diyorsunuz
Anneniz sistemtik bir sekilse sizi ezmis galiba.
Ya ayrı ev olayını düşündüm, o olgunlukta yani ev çekip çevirecek durumda değilsin diyor. Bir taraftan da bu.
Konuşmuyorum, yapacak bir şey yok. Ben hatalı olsam dahi böyle ağır bir tepkiyi hak edecek hiçbir şey yapmadım.

Bunu yazdığım için üzgünüm ama annen resmen sana Gaslighting yapıyor. O kadar bariz ki. Bilerek mi yapıyor bilmeyerek mi yapıyor anlamadım ama internetten araştırırsan açıkça göreceksin.

Bunu yazdığım için üzgünüm ama annen resmen sana Gaslighting yapıyor. O kadar bariz ki. Bilerek mi yapıyor bilmeyerek mi yapıyor anlamadım ama internetten araştırırsan açıkça göreceksin.
Yok be bacım, gaslighting gizli manipülasyon ve akıl oyunu içerir, bu kadın ise açık açık kızına düzenli olarak küfür ediyor, hakaret ediyor, eşyalarına zarar veriyor, her konuda yetersiz hissettiriyor, aşagiliyor, yakınlarına hatalarını ifşa edip rezil ediyor.... açık ara bariz ağır şiddet bu ve son derece sistematik bilinçli ve kasıtlı uyguluyor.
Ve bahse girerim çocukluk ve bebeklik döneminde bolca fiziksel şiddet de uyguladı . Ayrıca hiç bahsetmemiş ama şu anda ekonomik olarak da konu sahibini istismar ettiğinden emin gibiyim

Son düzenleme:
Yok be bacım, gaslighting gizli manipülasyon ve akıl oyunu içerir, bu kadın ise açık açık kızına düzenli olarak küfür ediyor, hakaret ediyor, eşyalarına zarar veriyor, her konuda yetersiz hissettiriyor, aşagiliyor, yakınlarına hatalarını ifşa edip rezil ediyor.... açık ara bariz ağır şiddet bu ve son derece sistematik bilinçli ve kasıtlı uyguluyor.
Ve bahse girerim çocukluk ve bebeklik döneminde bolca fiziksel şiddet de uyguladı . Ayrıca hiç bahsetmemiş ama şu anda ekonomik olarak da konu sahibini istismar ettiğinden emin gibiyim
Hayır maddi anlamda asla bir istismar yok hatta teşvik eder ki para biriktirip istediklerimi yapmam için. Fiziksel şiddet de yok. Sadece bu şekilde.
Kendi de kabul ediyor yaptıklarının yanlış olduğunu, konuşurken bir gün şey dedi ay sen iyi katlanıyorsun gerçekten.

Hayır maddi anlamda asla bir istismar yok hatta teşvik eder ki para biriktirip istediklerimi yapmam için. Fiziksel şiddet de yok. Sadece bu şekilde.
Kendi de kabul ediyor yaptıklarının yanlış olduğunu, konuşurken bir gün şey dedi ay sen iyi katlanıyorsun gerçekten.
Bana iyi katlaniyorsun deyip aynı şeyleri yapmak????? Bence siz iyi bir evlatsiniz,naifsiniz.Annenizle açık konuşun,iş hayatımı etkiliyorsun,senden uzaklaşıyorum, aramızda uçuruma neden oluyorsun .Hatta beni kaybediyorsun deyin,abartin .Belki kendine gelir.

Anneniz çalışıyor mu? Evin geçimini kim sağlıyor? Baba kardeş yok mu? Anneniz neleri teşvik ediyor mesela? Niye ayrı eve çıkmanızı teşvik etmiyor?

Son düzenleme:
Anneniz çalışıyor mu? Evin geçimini kim sağlıyor? Baba kardeş yok mu? Anneniz neleri teşvik ediyor mesela? Niye ayrı eve çıkmanızı teşvik etmiyor?
Annem çalışıyor. Evin geçimi annemde. Annem babam ayrı benim, ben tek çocuğum. Şöyle, para biriktiriyorum ve bunu biliyor. Bazı şeylere önayak oldu, ki bunları ben çalıştıktan sonra da yapabilirdim diyelim.

Back
X