Seni hatırladım gerçekten mutlu musun bu evlilikte demiştin şuan aynı konudan müzdaripsin anlaşılan ,başıyla sonunu bağlayacağım bi şekilde sana içimdeki dinginliği anlatayım..
Mide ağrılarının sebebi şuan yapmak istediğin şeyin sizin aranızı açabilme olasılığından korkuyorsun .çünkü fiziksel yorgunluk beyni ruhsal yorgunluk ise insanın midesini parçalar ama unutma hem anne hem eş hem mesleki bir sorumluluk var
. Ben toplumdaki şu kafada ki insanlardan değilim sorsanız çoğu bu düşüncede ; öğretmenlik öyle milletin masa başında oturup para alıyor gözüyle baktıkları kadar kolay bi meslek değil .yüzlerce çocuğun duygusal eksikliklerini görüp kişiye göre secıcı davranabilme kabiliyetidir aslında. çünkü bir öğretmen bir çocuk ıcın travma da olabilir rol model de olabilir yaptığınız meslek ömrü billah bir çocuğun aklında sizi nasıl tutacagını belirleyende bi meslek. mesela ben yıllar oldu daha çayını nasıl içtiğini unutmadığım öğretmenım de var bize insan gibi davrandıgını hatırlamak ıcın defalarca gözden gecırdıgımde var .zaten bu kadar ince bi mesleğe sahipken bide iş çıkışı kendı hayatınıza evinize eşinize çocuğunuza odaklanacağınız saatlerinizi kocaman olmuş evlenmıs çocuk sahibi olmuş kardeşlerinize harcamayın . bu sizin sorumluluğunuz değil .
Siz istemeden kardesınızın ve abinizin duygusal eksik tarafını tamamlayan kişi olmuşsunuz onların eksik parçasını tamamlayabilmek için kendınızden vermıssınız belki akşama kadar yorulup gelip eşinize kızınıza vakit ayırmıyacak kadar yorgunken bide yatılı misafir ağırlamışsınız bu ruhu sömüren bi durum ama işte içinizdeki o anaç kişilik pes edip bende yoruldum demenize müsade etmemiş .
Bu Senın ıcın , konu ailen olunca doğrusu olabilir ama sağlıklı olanı değil !
Birini korumak, düşünmek, yük almak özveridir. ama bu özveri kendi ruhunu, bedenini, uykunu, sağlığını tüketiyorsa orada artık adı fedakârlık değil, kendıne haksızlık olur . annenin vefatından sonra sen ailede onun yerini duygusal ve pratik olarak doldurmuşsun . Yani o eksikliği sen kendi emeğinle kapatmaya çalışıyorsun . bu içgüdüsel olarak güzel olabilir ama kesinlikle sürdürülebilir olmamalı . Kardeşin hamile, abinin eli sakat, eşi yok peki sen ?senin ruh halin ne durumda? Mide ağrın, uykusuzluğun, kaygın, zihinsel yorgunluğun çocuğundan ve eşinden feragat ettiğin zaman dilimi kim tarafından telafi edilecek?
Aslında farkettiğin şey tam olarak doğru
Sen sadece kendini feda ediyorsun .
Kendın erken doğum yaptığın için korkuyorsun kendine kız kardeşini fazlasyla görev edinmişsin peki sen hamileyken kız kardesın sana karşı aynı özveride miydi ? Binlerce doğum hikayesi var eğer bunları kafada kuracak olursak annelik hayal olarak rafta kalır bir çok kadın için ,bu böyle bisey değil ! sen bunu kendı kendıne içselleştirmişsin bırak yaşasın, bırak kendı kararlarını kendi alsın eğer gerçekten bebegıne zarar gelecek kadar korkacağı bi durumu olursa emin ol oda misafire gelme diyebilir kendı cevaplar bunu, abinde aynı şekilde bırak hanımıyla kendı evını kendı yönetsin birgun abin sana kardeşim der ama o bahsettıgın yenge sen tüm bu gorevlerı üstünden atınca seni kaybetme korkunla karşılaştırıp belki abinle sınayacak mihrisultan da değişti bi şeyler oldu moduna girecek ki bu asla şaşmaz
Bu saatten sonra yapacağın şey belli kendını farkettiysen adım at ,sınır koy ,net ol ,tavrın şaşmasın. kardesın hamile die hayatını kontrol altına alamazsın yada onun ıcın zamanı durduramazsın hahaha bi laf varya Allah istedikten sonra taklalar atsa yine doğar o bebek yeter ki nasibinde olsun . Ben çok ayağı havada yatarken bebegını kaybeden hikayeler dinledim afedersin sıccaarken ıkınmaya korkanlar pat die bebegını düşürdüm die duyuldular . Tonlarca iş yapanlarda hiç hamile değil gibi doğurup doğurup fırlattılar . Eee neden bu kötü hikayelerden biri olmasın die korkuyorsun kardesın adına okey, Peki tamam . nie iyi hikayelerden biri olmasın die rahatlatmıyorsun sen seni ? Yetmek zorunda değilsin herkese eksiltiyorsun farkında olmadan kendınden .
Abin içinde aynı

onunla evlenırken karısı kocasının ağaç kovuğundan çıkmadığını bir ailesi olduğunu biliyordu tamam sürekli misafiri kabul etmeyebilir ama bu hiç hiç olmasın anlamı taşımıyor sonuç olarak . bırak abin kendı sorumluluğunu kendı üstlensin .yani hatta şu bile olabilir, belki ayrılabilirler. yani birilerinin ayakta tuttugu evlilik olmasınlar ! kendılerıne kendılerı sahip çıksınlar ,birbirlerine sınırları saygıları misafirleri sen alınca oluyorsa bırak olmasın .sen bunu dengede tutmak zorunda olmamalısın . Bu onun karısıyla alması gereken bi karar .
Boşver sen kendi benliğine sahip çık şu anlattıklarınla ilk cümlen aynı değil sen sınırları olan birisi değilsin sen eşinin tarafına sınırları olan birisisin .
Kendın için napabılırsın eşinden başla özür dile farkında olmadan Senın ailene yapmadıklarımı kendı aileme yaparken senı de bu yorgunluğun ve duygusal zayıflığın içinde bıraktım de .hallet bunu da halletmelisin Buda Senın sorumluluğundaydı çünkü . Karı koca olmak sorumluluk almak gibi düşünmüyorum sonuçta bırbırımızın çocuğu değiliz , ama en azından iki tarafın da birbirinin duygusal düşüncelerine saygı konusunda bunu kendıne sorumluluk haline getirip birbirlerini düşünmeden hareket etmemeleri gerektiği kanısındayım .
Doğum zamanında psikolog yardımı almışsın galiba şuan ıcınde bulunduğun durum içinde almalısın çünkü bianda dönüşemeyeceksin ,kişiliğine oturmuş bu kalıptan çıkman zaman alabilir .aslında basittir ama karşındakiler kardeş olunca senı zorlayacaktır .yanlış değil ama seni zorlayacak eşinden ve kızından zaman çalacak şeyler bunlar o yüzden anaç tarafına veda etmelisin kardeşlerin konusunda . Senınde bir annen vardı ama sen kızından başkasının annesi olmak zorunda değilsin
Ben çok severim herkesi başıma toplarım akrabalarım falan geldıler mı aman yemek yiyelim haydi bize de gidelim bi kahvemiz nasip olsun falan ama cidden hani bana iyi gelıyor bu durum ,yatılı misafiri sevmem teklif etmekten de kaçmam

dengesiz davrandığım yerler oluyor ama eşimle birbirimizin gözünün ıcıne bakarız ben bu teklifi sunarken yada o başkasına teklif sunarken onaylayan bakışlar var mı die

bazen söyler hatun çok hoşuma gidiyor bende elimden geldıkce yardım ediyorum ama yapmak zorunda değilsin yorma kendını bu genclık sana çok lazım olacak die .benım kafa aynı annemden ne gördüysem o ilerde çocuklarım eş dost akraba tanısın kimsesiz bayramlar gecırmesınler cevrelerınde insanlar olsun istiyorum FAYDALI însanlar elhamdülillah sömürgeci tarafımız yok Buda benım duygusal yorgunluğumu silip gecıyor .bi memlekete gideriz akrabalar hangi evdeysek toplanırlar hepsinde aynı cümle bizde kalalım gitmeyin .işte bu benım tüm yaptığımın bana dönüşü yeniden doğuşum gibi falan kendımı yenilenmiş hissediyorum kim sevgiyle ayağa kalkmaz ki öyle kocam çocuklarım sevsın kafasında değilim sevdiğim herkes tarafından sevilmek bana iyi geliyor . Saygı yeterli tabiki de ama amcalarım falan böyle Senın baban öldü ama 5 baban var die bağrına bastığında gerek eşimin gerek çocuğumun gerekse kendı benliğimin karşısında güçlü hissediyorum böyledir ama en önemlisi de verdiğim kadar aldığımı hissetmek beden yorgunluğumu değiyor . Hani sana şöyle böyle ol sert ol diyemem kendı yapamadıgımı sana tavsiye die veremem ama yaptıklarından seni yeniden doğuşa götürmeyen hiç bişeyi kendıne yapma eskitme eskime kimse için . senin daha senden hayatı öğrenecek seni kendıne rol model yapacak bi kızın var .
Ben annemden gördüğümü yaptım ama çocuklar hisseder hep hissettim aile bağlarındaki sevgiyi hissettiğim şeyi yaptım . sen şuan seni yoran bişeyi çocuğuna miras bırakma lütfen .
Çok uzun yazdım die heryere vürgül noktalar attım öğretmenim

de da falan ayracı olmayabilir anlaşılır olmak istedim umarım olmuştur