Kontrolcü aile.. 30 yaş..

Aynı benimkiler. Kolay gelsinnnn çok zor işiniz. Ben nişanlıyım şimdiye kadar burnumdan getirdi ailem nikaha kadar da gelecek gibi duruyor.

evet 2 yaş büyük benden. Ama inanın çıldırtıyor konuşma tarzı vs olmayacak senin işin diye tutturmuş. KEndi nişanlısı tam olarak ailemin istediği gibi biri olduğu için onun süreci çok sessiz ve düzgün geçti diye o ömrü boyunca sorunsuz bir hayat yaşayacak ama benim sevgilim yabancı olduğu için ben mutlu olamayacağım ve nankör bir insanım gibi konuşuyor. Annemlere de aynen bu şekilde söylüyor

Bende 29 yaşında evlendim. Ailem kıyameti kopardı mezhep farkı var diye ,bu olacak dedim savaş kıyamet, annem beni reddetti mezarıma bile gelme dedi daha neler. Şu an 2 yaşında ki kızımla balkondan ayaklarımızı sallıyoruz. Annem bir saat önce aradı aşırı özlemişler , kaçıp geleceklermiş. Bu olacak deyip milleti umursamıyoruz, anne babayı ve gereksiz abiyide bir süre duymuyoruz. Özgür ve mutlu oluyoruz,onlar kabullenincede hayırsız evlat statüsünden çıkıyoruz .bu kadar.

sizin neden sorun çıkardılar
Yeterince geleneksel evlenmiyorum diye... Korona var annem hala çeyiz götürme merasimi derdinde. Bir de nişanlımın ailesi hiç bizim geleneklerimizi bilmiyor, doğal olarak yapmıyoruz bir çoğunu. Nişan bohçası ve nişan alışverişi yapmadık mesela annem kıyameti kopardı.
Farklı şehirde yaşıyoruz şuan ve kendi olduklarrı yerde yaşayalım diye baskı yapıyor falan filan. Ben kavga dövüş kendi bildiğimi okuyorum sen de öyle yap.

Abiniz sizi kıskanıyor farketmediniz mi?
Olay sadece evlenmek de değil, diğer konularındaki tavırlarından da bu belli.

Babanızla özel konuşun.
“Artık bu işin adını koyalım, sizlerden bir beklentim yok daha fazla beklemeyi uygun görmüyorum” diyin.
Zaten muhafazakar yapıda uzun sevgililik uygun görülmez.
Abiniz cığırırsa da gayet sakince artık yaşınızın da geçmekte olduğunu söyleyin.

Ortam biraz gerilecektir ama sizi vazgeçiremeyince geri adım atacaklardır.
O noktada halen cığıran varsa davetiyeyi iletirim diyip masadan kalkın.

Unutmayın ki abinizin kaprisleri dışında isteğiniz çok doğal, yazılımcı olarak yurtdışında çok rahat iş bulup hepsine elveda diyebilirsiniz.

Muhafazakar yapıda bir aile uzun sevgililik sürecinden ziyade müslüman olmayan damadı zor kabul eder,bence siz bu işi kavgasız gürültüsüz halledemezsiniz.30 yaşında koca kadınsınız benim kararım bu saygı duymayan kendi bilir diye işin içinden çekilcektiniz

valla gayet modern bir ailem olmasına ragmen amerikalı bir sevgili bulsam

duyan düşüp düşüp bayılır herhalde ,

bu kadar baskı altında bu kadar iş başarmışsınız bence ne konuşacagınızı bizden daha iyi bilirsiniz ,

Neden yaşamasın? 30 yaşında biri evli değilse ailesi ile yaşamadı çok normal bende 30 yaşında bekar olsam annemin evinde yaşarım çok saçma geldi yorumunuz
Bu kafada bir aileyle yaşanır mı gerçekten ? 30 yaşında çalışan birinin ailesiyle yaşaması için hayat görüşlerinin aynı olması gerekiyor. Sen hayata beyaz bakiyorsun onlar siyah. Konu sahibinin özgürlüğünü kısıtlıyorlar,ruh sağlığını olumsuz etkiliyorlar. Hayırsız evlat olmamak için ayni evde yaşamaya devam ediyor.Hele erkekse annesinin eteği altından çıkmalı.Konu sahibesinden bağımsız olarakta tek yaşamamış el bebek gül bebek büyütülmüş insanlar özellikle erkekler sorumluluk alamıyor. Bircok işini kendisi halledemiyor.

e ya tam tersi olursa pişman olmayacak mı sizi üzdüğü için

Kırılacaklar başka yolu yok. Hem onların istediği hem sizin istediğiniz aynı anda olmuyor. Hayat kimin hayatı? Sizin. O zaman kimin isteğinin de olacağı belli.

evlenmek icin abini bekle diyen aileniz sizin Amerikali biriyle evlenmenizi onaylayacak miki?
Moral bozmak istemem ama cok zor.
Esim yabanci, acik goruslu bir ailem var, ona ragmen ilk etapta kabullenemediler yabanciyla evlenme istegimi.

Konu bana mı abes/gerçekdışı geliyor tek?

Amerikalı developer bir abi ordaki 150-200 binlik işini birkaç kez gördüğü biri için bırakıp buraya geliyor. (konunun en gerçekdışı yeri burası bence) Tanıdığım hiçbiiiiiiiir Amerikalı yazaılımcı Amerikadaki işini bırakıp gelmez çünkü kazançları inanılmaz düşüyor. Dünyada yazılıma daha fazla para veren yok o kadar.

Ailem baskıcı diyor, buluşmaya gidiyorum diyor ama ailesi bir kez bu adam da kimin nesi sormuyor. Bunca zaman aile adamın kim olduğunu bilmiyor, sormuyor, merak etmiyor.

Ayrıca tanıdığım Amerikalı insanlar için evlilik çok çok büyük bir karar. Mutlaka evlenmeden önce birlikte yaşıyorlar. Haydi bunu da geçtim, adam mytlaka evlenmeden önce cinsellik yaşamak istemiştir ama konu sahibesi evden zor çıkıyor. Hangi Amerikalı buna katlanır?

Konu sahibesi diyor ki eğitimliyim dünyayı gezicem şu bu ama ailesine ben de bununla evlenicem diyemiyor. 30 yaşında hala aile baskısına pabuç bırakıyor. Bu eğitim düzeyinde bir insan ne ailesinden siner, ne de abiye şuna buna abin önce evlencek sırayla şeklindeki geleneklere pabuç bırakır. Bunu seviyorum bununla evlenicem istemezseniz beni kaybedersiniz der olur biter.

Konu bana sosyal deney/ekşici fantezisi gibi geldi Allah affetsin.

Ha ben genel anlamda dediniz sandım. Benim ailem Özgür olduğu için ben 50ye kadar yaşardım onu demek istedim ben herkes için diyorsunuz sandım. Evet benim arkadaşımın aileside böyle geçen kahve içiyorduk bizde terasta telefonlar aşağıda kalmış bir indik yarım saatte annesi 15 kere aramış ikimizide korktuk bir şey oldu diye aradık merak etmiş kızın evide 10 dakika bize.. bunun sonucu kız 51 lik adamla beraber onla kaçma hayalleri kuruyor işte baskıcı ailelerin sonucu...

Bence daha büyük sorunlarla karşı karsiya kalacaksınız haberinizyok. Bu kadar baskıcı bir aile sizin amerikalı biriyle evlenmenize hayatta izin vermeyecektir. Zaten abiniz acik açık söylemiş. Yani tek sorun abinizden önce evlenememeniz değil. Is ciddiye binince kıyamet koptuğunda ne yapmayı planlıyorsunuz? Ailenize rest çekebilecek mısınız? Sevgilinizs ne kadarını biliyor? Her koşulda sizin yanınızda mi?

Hay eline sağlık. Konuya inanmayan bir tek ben miyim diye merak ediyordum.amerikali abi emir sarrafoglu misali kollarını açmış bekliyor zaar

Konuyu bi daha okursaniz isini birakti diye bir sey demedim . Freelancer calisiyoruz yani is icin orada olmak zorunda.
Cinsellik yasamak isteyip istememesi bana saygi duymasi ile alakali ben bana saygi duymayacak birisiyle zaten iliski yasamam. En bastan beri genel aile yapisini biliyordu ve kendisi kabul ederek basladi iliskiye yoksa bende baslamazdim zaten beraber yasayacagiz vs dese.
sosyal deney diye dusunuyorsaniz hala cevap yazmaniza gerek yok :) cunku cidden bunalmis durumdayim ve kimseyi uzmeden bir cikis yolu bulnaya calisiyorum yoksa zaten kapiyi cekip ciksam gitsem nikah kiysam 15 yasinda degilim kimse engel olamaz biliyorum bende. Ama amacim dogru yoldan yapmak herseyi.
O yuzden yardimci destek olacak cevaplara ihtiyacim var :)

Dediğim gibi konunuz yabancı damat/gelin konulu dizi senaryosu gibi

Bir tarafta Amerikalı bir adam öbür tarafta baskıcı Ortadoğulu aile kızı

Bana çok gerçekdışı geliyor, aileniz değil sizin zihniyetiniz yüzünden. 30 yaşındasınız ama ben de bununla evlenicem diyemiyorsunuz.

Hay eline sağlık. Konuya inanmayan bir tek ben miyim diye merak ediyordum.amerikali abi emir sarrafoglu misali kollarını açmış bekliyor zaar
Zaar? Gercekten zaten bunalmis durumdayim o yuzden sizi ikna etmekle ugrasmayacagim , inanmiyorsaniz yazmayin bu kadar kolay :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…