Konu 11 yasindaki kizim!!!

gunlugunu okudugunuzuda soylemeyin
bu size karsi bir guvensizlik olusturur kizinizda cocukta olsa ozel hayatina mudahale ettiginiz icin kusak catismalariniz baslar
annemde sizin gibi buldugu herseyimi okurdu
Yok kesinlikle yapmam bunu biliyorum onda nasıl bir his bırakacağıni

Yok kesinlikle yapmam bunu biliyorum onda nasıl bir his bırak
gunlugunu okudugunuzuda soylemeyin
bu size karsi bir guvensizlik olusturur kizinizda cocukta olsa ozel hayatina mudahale ettiginiz icin kusak catismalariniz baslar
annemde sizin gibi buldugu herseyimi okurdu
Benim annemde kapıları dinlerdi ne konuşuyoruz diye nası sinir olurdum ya.

var olsa bile kızıniza yuklenmeyin olurmu
boyle seyler hormonsaldir elinde olan seyler degildir belki biliyorsunuzdur ama ben yinede yazmak istedim
Biliyorum evet cnm cok teşekkür ederim yapılacak şeyleri zarar vermeden incitmeden yapmak isterim ona uğraşıyorum

Yok kesinlikle yapmam bunu biliyorum onda nasıl bir his bırakacağıni
benim bir siir defterim vardi 18 senelik arkadasima vermistim sinifta arkadaslarinin defterlerinden buldugu guzel siirleri yazmasi icin kiz ask siirlerini deftere cekmis altinada imzasini atip ismini yazmis
bize hic bir hayri dokunmayan babam o defteri birgun ickiliyken bulup butun komsulara ayyas ayyas dolastirmis bakin ne isler ceviriyo kiz kiza birbirlerine ask siirleri yaziyorlar diye sonra o mahalleden tasimak zorunda kaldi evi
evde benim tarafimdan cikan cinnet curcunasini tahmin edersiniz sanirim
boyle seyler o yasta cok onemli ozel esyalardir okunmus olmasi incitir hemde cok

Evet çok kötü bir durum onu buna yapmam zaten belli etmem ama ne yaptığını ne yasadigini ögrenmek istemem normal diye dusunuyorum eğer yanlıs bir durum olursa onlem amaclı ona belli etmeden ne yapmam gerekiyorsa onu yaparım diye düşünüyorum

evet haklisiniz takipte gerektiren bir konu insallah bir sey cikmaz

Yok öyle birşey kesinlikle yapmam biliyorum sorun olur onun haberi olmadan nasil davranirim normalmi onu ogrenmek istiyorum
Dediğim araştırmayı yapın .
Freudun ergenliğe kadar gelen yaş gelişimi ile ilgili bilgiler var .
Dediğim gibi psikiyatri stajında gösterilen norm kabul edilen şeyler .
Okuyun biraz korkunuz azalır . Sonrasına bakarsınız . Lütfen kızınız güvenini zedelemeyin o her şeyden onemli.

kesinlikle size katılyıorum.. bende öyle düşünüyorum...

hazır bu konu açılmışken bence ebeveynler çocuklar ortalama 11-12 yaşlarına geldiklerinde kız çocuk ise anne erkek ise baba bu görevi üstlenmeli kendi kanaatimce çocuklara ergenliğin getirdiği fiziksel ve duygusal değişimlerden çalkantılı ruh hallerinden ve oluşan cinsel eğilimlerden onun anlayacağı dille basit düzeyde bilgi vermeliler. gerekirse bu konuda ayrıntılı bilgiler içeren bir kitaptan da fayda sağlanabilir. birde okul hayatı,arkadaş çevresi sıkı takip edilmeli merak duygusunun en yoğun olduğu dönemler yanlış yollara da sapabilme durumları oluşabilir o yaşlarda..
ben kızım o yaşlara geldiğinde ona kendisinde oluşabilecek değişimler hakkında bilgi vermeyi düşünüyorum..

örneklendirmek gerekirsede, mesela kızım bak artık büyüyorsun çocukluktan çıkıyorsun bu dönemde bazı fiziksel değişimlerin olacak gögüslerin belirginleşecek, vücudunda tüylenmeler olacak, yüzün sivilcelenebilir, regl olacaksın ve regl döngüsünden kısaca bahsedilmeli, utanılacak ve korkulacak bir durum olmadığı belirtilmeli.
bu aralar kafan ve duyguların karışık olabilir, kendi bedenindeki değişikliklere adapte olman zaman alabilir, karşı cinse karşı merak duygun gelişebilir, hepsi normal şeyler denilip aşktan sevgiden bahsedilebilir...
gibi gibi ....

ne yazık ki son zamanlarda lgbt güzellemesi yapa yapa öyle bir yönelimi olmayan çocuk bile merak ediyor acaba aynı cinsle aşk nasıl olur diye.
yanlış anlaşılmasın gerçekten öyle hisseden insanların hayat tarzına karışmam kimse karışmasın zaten, ama güzelleye güzelleye dizilerde filmlerde, çocuklar sadece özendikleri için başka bir kimlikteymiş gibi davranıyorlar.
"desmond is amazing" olarak görsellerde aratırsanız, belki anlarsınız durumu.
arada mustafa nın geçmesi zaten kafaların karışık olduğunu gösteriyor. çocuğunuzu izleyin bence hem de yakından.

Okursanız anlamayın diye kız ismi ile belirtmiş olabilir.
Yoklayın ama Allah muhafaza...

Tamam cnm okuyacagim

Evlendik falan yazmis ismini yazip askim yazip onu cok seviyorum iki arkadaşıda şahit yaptik demiş

yaş itibariyle kafa karışıklığı da yaşıyor olabilir gerçekten biseksüel de olabilir
kimse kusura bakmasın da kimse özenerek dışlanmayı şiddeti yalnızlığı evlatlıktan reddedilmeyi öldürülmeyi göze alıp lgbti olmaz
eğer evladınız biseksüel ise de sahip çıkın lütfen elalem çocuğumdan kıymetli değil

Tabikide o benim çocuğum bunu düşünmem bile

O yaşlarda kız çocukları arkadaşlarına özenirler. Saçları daha güzel olanlara, daha güzel giyinenlere, daha çok arkadaşı olana, daha çok sevilene vs vs. Bu özenmeyi sevgi olarak düşünmüş olabilir. Bilemiyorum. İyi bir uzmanla görüşün.

o kız isimlerini anlaşılmasın diye yazmış olabilir. yani mustafa yerine elif falan bizde yapardık küçükken böyle şeyler. ama siz yine de temkinli olun tabii.

Özenme de olabilir ( o yaşlarda çocuklar etrafta ne sıradışı gelirse onu isterler çünkü ),gerçekten biseksüel de olabilir.Biraz zaman verin.Ben pedogogluk bir durum da göremedim.Birinden hoşlandığı için çocuğu niye uzmana götürüyorsunuz ? Artık ergen.Hoşlanması gerekiyor zaten.Sınırını kendi aile değerlerinize göre siz anlatın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…