Konu Annem...

hayat ne ilginç. oğlum şuan 39 derece ateşle yanımda yatıyor ona ne gerekiyorsa yaptım gecenin bir yarısı doktorunu aradım ilaçlarını nöbetçi eczaneden aldık. kendi kendime bir anne hem doktor hem öğretmen hem aşçı hem temizlilkçi hem bakıcı.... kısacası herşey olmalı,oluyorda. şimdi senin anneni düşünüyorum ben görünen bir rahatsızlık için uykusuz kalacağım belki bir belki 2 gece senin annen bu işin ehli bir doktor olarak seninle ilgilenmeliydi.sanırım seni çok güçlü gördü kendi özgüveni olan, her işin üstesinden gelen, güçlü bir çocuk güçlü bir ergen güçlü bir yetişkin. babanı hasta kabul etmiş ona ilgi göstermiş sen onun kızısın ve senin güçlü olduğuna hakaretlerele yıkılmayacağına kanaat getirmiş sonrada seni kaybetmiş, bunu anlamış ve gereksiz bir takibe gereksiz bir duygu sömürüsüne yönelmiş. anlayacağın annende normalden uzaklaşmış yaşlılığın verdiği alınganlıkla da seni kontrolde tutmaya çalışıyor. şimdi sen ne mi yapacaksın ehli birinden yardım alacaksın arkadaşım,hayatının en güzel yaşındasın ve belkide bir 35-40 yıl daha yaşayacaksın bunu neden kötü yaşayasın. anneni babanı bir kenara at diyemem ama oldukları gibi bırak ve beklentini sıfıra düşür. alacağın yardımla hayatının kırıklarını kabul edebilir daha olumlu daha mutlu yaşarsın buna garanti veriyorum :KK66: ben bir anneyim hemde mucizelerle anne olmuş biriyim. kolum kanadım kırılmışken kapımı çalan mutluluğum oğlum yeniden dikilmeme sebep oldu. inan herşeyimi uğruna bırakabilirim gülen kara gözleri için. iyi bir üniversiteden mezun olmuş kariyer yapmış biriyim oğlum için hepsinden vazgeçtim onu büyütmek gözlerini her an görmek için. sende iyi günler gör ve dilerim anne ol herşeyi bırakıp kendinle ailenle dünyanın en mutlu insanı ol. annen iyi bir anne olduğunu sanmış.sanmış işte sadece o kadar sen kırılma artık üzme kendini mutlaka yardım al. hayat mucizelerle dolu :) gülümse yeter.
Annesi de konu sahibinin kac gece basinda beklemistir sen bilemezsin. Bi anne baska annenin niye analigini sorgular anlamiyorum. Kadin kapiya atmamis evladina hayati boyu sahip cikmis zaten. Konu sahibi BENI BABAMA YETERI KADAR SAVUNMADI MI ACABA falan diyo ortada net bi dusunce bile yok. Babasinin anlamsiz zulmunu anlamlandirmak icin cabaliyo zihni aslinda. Hemen kadini canavar yaptin ha

hayat ne ilginç. oğlum şuan 39 derece ateşle yanımda yatıyor ona ne gerekiyorsa yaptım gecenin bir yarısı doktorunu aradım ilaçlarını nöbetçi eczaneden aldık. kendi kendime bir anne hem doktor hem öğretmen hem aşçı hem temizlilkçi hem bakıcı.... kısacası herşey olmalı,oluyorda. şimdi senin anneni düşünüyorum ben görünen bir rahatsızlık için uykusuz kalacağım belki bir belki 2 gece senin annen bu işin ehli bir doktor olarak seninle ilgilenmeliydi.sanırım seni çok güçlü gördü kendi özgüveni olan, her işin üstesinden gelen, güçlü bir çocuk güçlü bir ergen güçlü bir yetişkin. babanı hasta kabul etmiş ona ilgi göstermiş sen onun kızısın ve senin güçlü olduğuna hakaretlerele yıkılmayacağına kanaat getirmiş sonrada seni kaybetmiş, bunu anlamış ve gereksiz bir takibe gereksiz bir duygu sömürüsüne yönelmiş. anlayacağın annende normalden uzaklaşmış yaşlılığın verdiği alınganlıkla da seni kontrolde tutmaya çalışıyor. şimdi sen ne mi yapacaksın ehli birinden yardım alacaksın arkadaşım,hayatının en güzel yaşındasın ve belkide bir 35-40 yıl daha yaşayacaksın bunu neden kötü yaşayasın. anneni babanı bir kenara at diyemem ama oldukları gibi bırak ve beklentini sıfıra düşür. alacağın yardımla hayatının kırıklarını kabul edebilir daha olumlu daha mutlu yaşarsın buna garanti veriyorum :KK66: ben bir anneyim hemde mucizelerle anne olmuş biriyim. kolum kanadım kırılmışken kapımı çalan mutluluğum oğlum yeniden dikilmeme sebep oldu. inan herşeyimi uğruna bırakabilirim gülen kara gözleri için. iyi bir üniversiteden mezun olmuş kariyer yapmış biriyim oğlum için hepsinden vazgeçtim onu büyütmek gözlerini her an görmek için. sende iyi günler gör ve dilerim anne ol herşeyi bırakıp kendinle ailenle dünyanın en mutlu insanı ol. annen iyi bir anne olduğunu sanmış.sanmış işte sadece o kadar sen kırılma artık üzme kendini mutlaka yardım al. hayat mucizelerle dolu :) gülümse yeter.

Çok güzel yorumlamışsınız teşekkür ederim. Tespitleriniz ve öneriniz de harika. Bu arada çok geçmiş olsun meleğinize, hep gülen gözlerini görün hep güzelliklerle yaşasın.

Annesi de konu sahibinin kac gece basinda beklemistir sen bilemezsin. Bi anne baska annenin niye analigini sorgular anlamiyorum. Kadin kapiya atmamis evladina hayati boyu sahip cikmis zaten. Konu sahibi BENI BABAMA YETERI KADAR SAVUNMADI MI ACABA falan diyo ortada net bi dusunce bile yok. Babasinin anlamsiz zulmunu anlamlandirmak icin cabaliyo zihni aslinda. Hemen kadini canavar yaptin ha

Ben o kadar yargılama ve kötü bir yorum bulmadım mesajda. Tabii ki beni bugünlere getiren, her zaman yanımda olan annemdi bunu inkar edemem. Ama ne yazık ki tespitler de fena halde doğru, annem beni kontrol altında tutmak istiyor, huzuru bozulmasın benle hep canım cicim olsun, her gün günde iki kere mesajını alsın ama ben yalnız kalacağımda ya da hasta olduğumda gelmesin istiyor. Belki de annem artık bıktı bilemiyorum. Tabii yine bıktıran da babam oluyor sizin de yazdığınız gibi. Ama ben artık mıç mıç olmak istemiyorum ipad meselesi gibi, çünkü annem darılıyor şifrelerimi değiştirince de..Ya da ne bileyim hasta olurum da sabah görev gibi yazmam da öğlen yazarım bilmem anlatabildim mi ?

yok canavar yapmadım, aslında iyi bir anne olmuş olduğunu sanmış dedim. kormuş kollamış lakin babanın tarafında oludğunu üstü örtülü olarak kızına hissetirmiş. sorun baba olduğundan ona yönelmiş babasının hakaretlerine dayanır diye düşünmüş çünkü kızı güçlü kendi kendine yeten biri olarak görmüş. üstüne düşmemiş. sonra annesi durumu anlamış ve kızına yönelmiş ama işte kırılanlar dökülenler hemen toparlanamamış. sonuç bu :( anneye canavar kötü demem benim haddim değil demedimde zaten. ben görünen bir rahatsızlık için uykusuz kalacağım derken zihinde kalpte oluşanları göremiyoruz onlar için işin ehli bir doktor olan anne duygusal davranmamış gözleri kalbi görmemiş işte olanları çünkü o kızını güçlü mutlu yetiştirdiğine inanmış. olan bu işte. annede çok yıpranmış bunu görebiliyorum. arada kalmak en zoru çünkü.

Çok güzel yorumlamışsınız teşekkür ederim. Tespitleriniz ve öneriniz de harika. Bu arada çok geçmiş olsun meleğinize, hep gülen gözlerini görün hep güzelliklerle yaşasın.
teşekkür ederim. naifsin zarifsin çok güzel kalbin var. merhamet duygun böyle kırılgan yapıyor seni. yaşlılar çocuk gibi oluyor kırmayalım derken kırılıyorsun. mesela annem küçükken beni kardeşimi döverdi biliyor musun şimdi söylüyorum hatırlamıyorum diyor :) iyi günlerimizi hatırlıyor kötü günleri anmıyor anneler babalar böyle evlatlar kötü günleride iyi günleride unutmuyor. belkide unutmalıyız. ne dersin?

Ben o kadar yargılama ve kötü bir yorum bulmadım mesajda. Tabii ki beni bugünlere getiren, her zaman yanımda olan annemdi bunu inkar edemem. Ama ne yazık ki tespitler de fena halde doğru, annem beni kontrol altında tutmak istiyor, huzuru bozulmasın benle hep canım cicim olsun, her gün günde iki kere mesajını alsın ama ben yalnız kalacağımda ya da hasta olduğumda gelmesin istiyor. Belki de annem artık bıktı bilemiyorum. Tabii yine bıktıran da babam oluyor sizin de yazdığınız gibi. Ama ben artık mıç mıç olmak istemiyorum ipad meselesi gibi, çünkü annem darılıyor şifrelerimi değiştirince de..Ya da ne bileyim hasta olurum da sabah görev gibi yazmam da öğlen yazarım bilmem anlatabildim mi ?
Annen IYI ANNE OLMAMIS diyor. Anne baba benim icin kutsal anan kotu bile dese biri alnini karislarim. Hasta cocugumun basinda bekledigi icin cok iyi anneyim ama 35 sene evladina emek vermis anne makul sorunlar icin kotu anne. Yok oyle sey benim dunyamda. Ben de anne degilim ama bi annenin evladina yaptigi maddi manevi yatirimi algilamam icin kadin olmam yetiyor. Bence sen de annenin kiymetini bil biraz

yok canavar yapmadım, aslında iyi bir anne olmuş olduğunu sanmış dedim. kormuş kollamış lakin babanın tarafında oludğunu üstü örtülü olarak kızına hissetirmiş. sorun baba olduğundan ona yönelmiş babasının hakaretlerine dayanır diye düşünmüş çünkü kızı güçlü kendi kendine yeten biri olarak görmüş. üstüne düşmemiş. sonra annesi durumu anlamış ve kızına yönelmiş ama işte kırılanlar dökülenler hemen toparlanamamış. sonuç bu :KK43: anneye canavar kötü demem benim haddim değil demedimde zaten. ben görünen bir rahatsızlık için uykusuz kalacağım derken zihinde kalpte oluşanları göremiyoruz onlar için işin ehli bir doktor olan anne duygusal davranmamış gözleri kalbi görmemiş işte olanları çünkü o kızını güçlü mutlu yetiştirdiğine inanmış. olan bu işte. annede çok yıpranmış bunu görebiliyorum. arada kalmak en zoru çünkü.
Ben okuduklarimdan annenin cok cabaladigini goruyorum. Konu sahibi sey diyo SANKI O KADAR DA KINLENMIYODU BABAMA falan gibi net tanimini dahi yapamiyo cunku eminim ki kadin esini zapt etmek icin cabalamistir ama adam garip bi adam naapsin. Kim bilir o kadin ne cileler cekti o kocadan. Kizina bunlari yapanin karisini mutlu edecegini sanmiyorum. Naapsin yuvam yikilmasin demis cekmis. Kadin kadini anlamali arkadaslar, adamlar bizi zaten anlamiyo, biz birbirimizi anlayacagiz kollayacagiz

Bunlari ďusunerek evliligin de zarar gorebilir onlar yine annen baban ama artik esin var kimsenin egolarini tatmin etme kendi duzeninle ilgilen herkes iyi olsun diye kendini yipratma hata edersin kendi hayatini ciz bosver gerisini berisini

Annen IYI ANNE OLMAMIS diyor. Anne baba benim icin kutsal anan kotu bile dese biri alnini karislarim. Hasta cocugumun basinda bekledigi icin cok iyi anneyim ama 35 sene evladina emek vermis anne makul sorunlar icin kotu anne. Yok oyle sey benim dunyamda. Ben de anne degilim ama bi annenin evladina yaptigi maddi manevi yatirimi algilamam icin kadin olmam yetiyor. Bence sen de annenin kiymetini bil biraz
yok annen iyi bir anne olmamaış demedim anen iyibir anne olduğunu sanmış dedim. çünkü kızını incittiğini üzdüğünü farketmemiş. ferkettiğinde işler karışmış işte. anneler kutsaldır anneler önemlidir. ve her anne anneliği en iyi şekilde yaptığını sanıyor. öğrendikleriyle duygularıyla. oğlum çok küçük belki bir gün beni yargılayacak. şunu yapmadın bunu böyle söyledin diyerek...herşey olabilir. ben kendimce doğruyum ya oğlumca... yaşayıp göreceğim inşallah. ve asude bahar çokta güzel nickin var. bahar gibi cıvıl cıvıl olduğunu hissettim. gerçekçi,merhametli duyarlı... allah iyi günler göstersin sana ve dilerim birgün sende anne olursun. :)

annenizin tedavi edilecek tarafı kalmamış işinizin uzkalığını bahane edip taşının o evden ya da mümkün mertebe hayali mesailere kalın... bir hocam bana psikiyatri psikoloji eğitimi birçok kendi sorununu çözemeyen bilinçaltının başvurduğu bir durumdur demişti. bunu hatırlayın lütfen ve annenizin mesleğine çok güvenmeyin. iletişiminizi minimum yapın ve başka bir psikiyatriste başlayın lütfen.... sizi çok iyi anlıyorum benzer şeyler yaşadıklarımız kendinize bunu yapmayın... onlar konulsun sizin buradan girsin buradan çıksın... sizden daha kıymetlisi yok unutmayın...

Durumunu aşırı dramatize etmişsin.anne babaların evlatlarını merak etmeleri çok doğal.şu an evliliğinde mutsuz olduğunu ve bu yüzden hıncını annenden aldığını düşünüyorum.haksız buldum seni

Konu annem. Annem psikiyatri alanında uzun seneler çalışmış bir doktor, demişiniz ama bu nasıl bir doktor şaşırdım doğrusu boşuna dememişler terzi kendi söküğünü dikemez diye bı yaştan sonra kimse değişmez olduğu kabul ediceksiniz ya da mesafeni koyacaksın

Durumunu aşırı dramatize etmişsin.anne babaların evlatlarını merak etmeleri çok doğal.şu an evliliğinde mutsuz olduğunu ve bu yüzden hıncını annenden aldığını düşünüyorum.haksız buldum seni

Maalesef yanlış bir kanıya varmışsınız, evliliğim gayet yolunda gidiyor. Tabii ki her düşünceye saygım var cevap yazdığınız için teşekkür ederim.

Rahmetli annem ve babası yıllarca küs kaldılar ve birbirlerine küs öldüler, ben yıllarca dedemi sorumlu tuttum arayıp sormuyor, adım atmıyor, adım atana el uzatmıyor diye ama aradan zaman geçtikçe ve tabii bende büyüyüp olayları kendim sorgulamaya başladıkça anladım ki aslında annem ve dedemin küslüğünün bu kadar uzamasına engel olabilicek birisi vardı aslında "anneannem" ama o hep geri durdu, karışmamayı seçti, dedemi sözüm ona sakin tutmaya çalıştı ama aslında isteseydi birazıcık dik durabilseydi dedeme karşı baba-kız arasına 16 yıl girmeyecek ve sonunda annem baba hasreti ile göçüp gitmeyecekti.
annenize kızmakta öylesine haklısınız ki hele ki anneniz insanlarlara duygularını yönetebilmeyi öğreten bir iş yaparken, babanızın da sorunları olduğunu kabul edip belkide babanızı da bir hasta olarak göre bilseydi "koca" olarak görmektense sizin de aranıza girmeyecekti bu tarz olumsuz hatıralar.
bu saatten sonra bunları annenize anlatamazsınız ne yazık ki kariyeri olan bir kadın ama kocasının yanında zayıf olmayı seçen bir kadına siz artık hiçbirşeyi kabul ettiremezsiniz ve artık anenenizde yaptığı işin deformasyonu ile kendisi de duygusal tepkimelerini yoğun yaşıyor belli ki.
yapabileceğiniz tek şey ailenizle ilgili beklentilerinizi ve ilişkinizi minimum düzeyde tutmak.

Rahmetli annem ve babası yıllarca küs kaldılar ve birbirlerine küs öldüler, ben yıllarca dedemi sorumlu tuttum arayıp sormuyor, adım atmıyor, adım atana el uzatmıyor diye ama aradan zaman geçtikçe ve tabii bende büyüyüp olayları kendim sorgulamaya başladıkça anladım ki aslında annem ve dedemin küslüğünün bu kadar uzamasına engel olabilicek birisi vardı aslında "anneannem" ama o hep geri durdu, karışmamayı seçti, dedemi sözüm ona sakin tutmaya çalıştı ama aslında isteseydi birazıcık dik durabilseydi dedeme karşı baba-kız arasına 16 yıl girmeyecek ve sonunda annem baba hasreti ile göçüp gitmeyecekti.
annenize kızmakta öylesine haklısınız ki hele ki anneniz insanlarlara duygularını yönetebilmeyi öğreten bir iş yaparken, babanızın da sorunları olduğunu kabul edip belkide babanızı da bir hasta olarak göre bilseydi "koca" olarak görmektense sizin de aranıza girmeyecekti bu tarz olumsuz hatıralar.
bu saatten sonra bunları annenize anlatamazsınız ne yazık ki kariyeri olan bir kadın ama kocasının yanında zayıf olmayı seçen bir kadına siz artık hiçbirşeyi kabul ettiremezsiniz ve artık anenenizde yaptığı işin deformasyonu ile kendisi de duygusal tepkimelerini yoğun yaşıyor belli ki.
yapabileceğiniz tek şey ailenizle ilgili beklentilerinizi ve ilişkinizi minimum düzeyde tutmak.

Halam hep "annen babanı idare etmeyi bilmiyor, erkekleri yola getirmek kolaydır bir masa kurar iki meze yapar güzel güzel konuşursun, ağzından girip burnundan çıkarsın" derdi. Ki bence çok doğru. Annem bunu yapmadı maalesef. Tabii geçti gitti hepsi geride kaldı, ben ergenlikte değilim yaşanan yaşandı artık. Bundan sonra biraz mesafe olacak aramızda ki bence o mesafe zaten var. Her şeyi yazıya da dökemiyor insan ama beni anlamışssınız teşekkür ederim.

Anneni babanı değiştiremezsin bu saatten sonra. Uğraşma. Geçmişi unut. Ne yaşandıysa oldu bitti artık. Bundan sonrasına bak. Seni mutsuz ediyorlarsa görüşmelerini minimuma indir. Annen baban diye zırt pırt görüşmek zorunda değilsin. Senin yanında olmayanın sen yanında olma. Kendi ailene eşine çocuğuna işine gücüne odaklan.

Arkadasim üzülme. Sonuçta kimse anne babasını seçemiyor. Sen ustune dusen gorevlerini yap yeter. Yıllardir biriken sevgi ilgi açlığıni esinle ve varsa çocuğuna geçir. Onları çok sev.annen baban bile olsa seninle ilgilenmelerini de isteseñ sonuçta olmayan olmaz. İlgilenmeyen ilgilenmez. Zorlama. Sen kendi evinin içini ciceklendir güneşlendir. Boşver herkes kendi karanlığında yaşasın. İsteyen boğulur isteyen çıkar. Ama sen boğulanla bir boğulma. Sonuçta hepimiz anne baba çocuk vs. Olabiliriz ama mezara herkes yanlız girecek hesabını da yanlız verecek. Sen kendi yoluna bak.

Annenizin kendisi psikolojik olarak hasta ,babaniz siddet ehilimli,anneniz psikolojik siddet egilimli buyik ihtimal bibolar bozuklugu var ,terapi alir ,ailenizden uzaklasin ,normale donun lutfen

Back
X