Konu: Aramızdan bazıları! Okuyun bence.

rosa maria

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2015
26
103
38
Uzun zamandır burayı takip ediyorum, az önce çok sinirlerim bozuldu, çeşitli insanlar çeşitli sorunlarını paylaşıp yardım, fikir bekliyorlar, buraya kadar normal herşey. Hatta ben de dün ilk konumu açtım fikirlerinizi sordum. Sayfanın adı zaten “Bir derdim var. “ ama “ Benim çözemediğim bir derdim var bunu çözemediğim, cesaret edemediğim, kendimi hazır hissetmediğim için gelin bir de siz beni azarlayın, haddinizi aşın, emir cümleleriyle benim aptal olduğumu ima edin” sayfası değil. . Şuanda konuşacağım konu benimle ilgili bir durum değil, ben öyle bir olay yaşamadım allahtan ama bir çok sayfada karşılaştığım, gördükçe gerildiğim, ağzımın açık kaldığı bazı noktalardan bahsetmek istiyorum. Az önce bir arkadaş bir sorunundan bahsetmiş, mesaj atan arkadaşlardan biri o kadar çirkin bir ağızla kadını rencide ederek cevap vermiş ki, azarlamayı geç haddini bayağı bir aşmış görünüyordu. Ben konu sahibinin yerinde olsam site yönetiminden kişinin IP adresini ister ve dava bile açabilirdim. Arkadaşlar, buradaki insanların çoğu kendi dertlerini çözemeyen, zor durumda olan, psikolojik olarak yıpranmış insanlar. Hayatlarındaki sorunu tabii ki burada çözemeyecekler tek istekleri biraz destek, dertleşecek bir dost ve bazen de yeni faydalı fikirler. Kadın bunalmış dertlenmiş yazmış, alttaki arkadaşlar da “sözde hala boşanmadığı için ona sinirli olsa gerek” kadına pasifliğinden dolayı bir sövmediği kalmış, “ haha canım senin kocan zaten şöyleydi, şimdi de kesin şöyledir” tarzında acımasızca kendini “asla böyle sorunlu erkeklerle karşılaşmamış, onlarla işi olmayan, onları hiç çekmemiş kadın profiline sokup, çekenleri yermiş aklınca. Ya hayat bu hayat, şuanda çok mantıklı mutlu olabilirsin ama ilerde benzer duruma düşmeyeceğin ne malum? Erkeklerin değişme hızını bilen bilir. Allah bilir burada paylaşmadığın nelerin vardır geride.Ayrıca, Psikolojik olarak yıpranmış insanların, zor durumlarda kalmış çaresiz insanların azara, terslenmeye ihtiyacı yok. Yapabiliyorsanız, “kardeşim, seni anlıyorum ama şunu da deneyebilirsin” tarzında destek olabilirsiniz. Bu saldırganlık nedir ? Bu kadar net konuşabilen arkadaşlar acaba kendi hayatlarında da bu kadar net çizgiler çekebilmişler midir? Ya da o çizgileri çizene kadar üç ay beş ay onlar da kararsız, güçsüz, cesaretsiz hissetmemişler midir? Biraz anlayış, biraz sevgi. Erkeklerden beklememeye alıştık ama kadınların kadınlara sahip çıkması, yermemesi, üzmemesi, incitmemesi gerekir. Bu beklentiyi tüketmeyelim.

Ben de genelde guldurucu gulumsemesini sağlayacak şeyler yazmaya çalışıyorum yorum yaptığım kişilere
Çünkü genelde bunalmış bitik oluyorlar gülmeye ihtiyaçları olur diye düşünüyorum
Ya da tavsiye niteliğinde yazmaya çalışıyorum
Aşağılamak aaa oooo hahaha demek bencede kötü kendini tatmin eder gibi oluyor.
Yeni üye oldum sayılır insanlara bakıyorum hep konuların başına lütfen kızmayın lütfen aşağılamayın diye başlıyorlar demek ki bayağı alışılageldik olmuş bu durum
Ne gerek var düşmanca yazmaya zaten bir derdim vara yazıyor bir dertte biz ekliyoruz kötü davranarak

O kadar güzel yazmışsınız ki teşekkür ediyorum duygularıma tercüman oldunuz bende bir aydır falan üyeyim buraya.açtığım her konuda bi azarlama,eleştiri,inanmama,aşağılama oldu.iyice üzüldüm ve şimdi diğer konulara bakınca gerçekten bir tek bana değil herkese aynısı yapılıyor.buraya herkes şeffaf bir şekilde duygularını dertlerini açıyor ama bulsalar dövecek hanımlarımız Daha anlayışlı olalım bencede

Ah ah..toplum olarak nereye gidiyoruz bilemiyorum ama gerçekten çok acimasızız,sevgisiziz mutsuzuz,çatacak yer arıyoruz..
kesinlikle, ama şunu farketmemiz lazım, toplum bireylerden oluşur, şu bilinci bir kişide bile oluştursak devamı gelecektir, yani en azından ben öyle umuyorum.

işte, kesinlikle bundan bahsediyorum, güç vermemiz lazım birbirimize, ağlayarak yazanlar gülümseyip gitsin, kendine acıyarak değil, çok teşekkürler size de hassasiyetinizden dolayı, sizin gibilere ihtiyacımız var.

Bu kadar net konuşabilen arkadaşlar acaba kendi hayatlarında da bu kadar net çizgiler çekebilmişler midir?
Hayır.
bence böyle.
elimden geldiğince kendimi karşı tarafın yerine koyarak cevap vermeye çalışıyorum hep.
ha bazı durumlar var ki, aynı şeyler kırk kere konuşulmuş belki de karşısındakinden kurtulması ancak birinden birinin ölümüyle olur; o konuda da bazen tepesi atıyor bizim hatunların, haksız da sayılmazlar.
hele ki konu sahipleri başka konularda bambaşka kılıklara bürünüyorsa

Şurda gördüğüm en doğru tespit. Gerçekten yıpranmayan insan yazmaz yardım istemez.
Bazılarıysa hayal ürünü gibi. Asla çekmezmiş, boşarmış, kaynanaya böyle olmalıymış,yok görümceye şöyle ders verilirmiş, herkes ona bayılırmış, özgür kızmış vs vs yardım etmek için değil de yaşayamadıkları hayalleri yaşamak için yazıyorlar sanki. Oysa ki kendi adıma gerçek hayatta paylaşamadığım dertlerimi paylaşmak için üye oldum; içimden geldiği gibi konuşmak, hiçbir ayrıntıyı saklamaya gerek duymadan anlatabilmek için.Eminim büyük yüzde de böyle. İnsanız hata yapabiliriz. Düşene tekme atmayın elinizi uzatın yapıcı olun ne olur birazcık.
Ben ne zaman büyük konuşsam birini ayıplasam başıma geldi. 26 yıllık hayatımda aldığım derslerden biri bu oldu.
Ama sanırım kk üyeleri bu konuda şanslı her konuda ahkam kesiliyor korkmadan.

görüşünüze katılıyorum ama rahatsız olduğunuz yorumlarla karşılaştığınızda doğrudan tepkinizi o konuda ortaya koyarsanız daha etkili olabilir. ben de yeni sayılırım ama gördüğüm kadarıyla haddini aşan yorumlar cezasını buluyor.

Evet kesinlikle cok haklısınız. Sonucta sizi üzmeyen ve tiye aldığınız bir durum,bir başkası icin cok üzücü ve can yakıcı bir durum olabilir
Herkesin derdi kendine büyük gelir
Kimisi der ki amaaaan bu da dert mi,ama bir baskasina göre öyle değil işte. Bir de kimin başına ne geleceğini kimse bilemez.Kinamak cok yanlış
Bu sekilde tavır gösteren cok burda,bir de herkesin eğitim seviyesi aynı olmuyor ya da konusma tarzı. Interneti kullanmayı cok iyi bilmiyor olabiliyor
Gidiyorum yazacağına gidiyomm yazmış mesela o bile elestiriliyor bazı hanimlar tarafından
Ya da ne bu cahillik tarzı aşağılamalar
Ayip yani surda alt tarafi destek olacağız birbirimize

teşekkür ederim, şunu unutmayalım, herkes iyi niyetli değil, aramızdan bazıları insanların sorunlarıyla besleniyor. O yüzden her yazılanı değil, mantığımıza uyanları dikkate alalım, siz de takılmayın kan emicilere..

Uzun zamandır takip ediyorum bu siteyi. Benden büyük benden küçük birsürü evli kadın var, dertleri var. Çoğu derdi sıkıntıyı görünce diyorum ki Allah yardımcısı olsun gerçekten. Hiçbirimiz yaşamadan hiçbirşeyi anlayamayız bence. Ben baya pasif bir üyeyim sürekli özellikle forumun bu bir derdim var kısmını okumaya giriyorum insanlar nasıl yaşıyor görmek için. Bir defa konu açmaya kadar yaklaşmıştım ama vazgeçmiştim buraya yazdığınız sebeple. Derdiniz ne kadar küçük de gelse “başkalarına” , sizin için bir dert ve farklı bir görüş açısı görürüm diye yazıyorsunuz ama çoğu zaman bence istediğiniz karşılığı bulamıyorsunuz bu sitede.
Ülkemiz bence özellikle son zamanlarda iyice kötüye gidiyorken yaşadığımız çoğu olaydan dolayı, bence insanların da -bunlara erkekler kadınlar herkes dahil birbirlerine daha saygılı ve hoşgörülü davranması gerekiyor. O kadar güzelse hayatı ya da kendi o kişinin durumuna düşmeyecekse en kötü yazmaz yorum. İnsanları incitmeye bence de hiç gerek yok.
Herkese güzel bir gece diliyorum.

Saygısız, uygunsuz yorumlar için kib yapabilirsiniz, ben hep yaparım. Yorum bana da yapılsa başkasına da yapılsa, uygunsuz bir şey gördüm mü hemen kib...

Öte yandan, burası pek de dert paylaşılacak bir yer değil artık. Buranın eskilerindenim. Eskiden daha ılımlıydı. Şimdi millet konu sahibi üzerinden sinir stres atıyor. Her yorum böyle değil ama böyle yorum çok, gittikçe de çoğalıyor. Mahalle baskısının bin beteri bu bölümde mevcuttur. :) doğruya doğru. Enteresandır ki, sitenin diğer bölümlerinde bu kadar hadsizlik, linç yok.

ya işte kilit cümle ' ne zaman büyük konuşsam, başıma geldi' dediğiniz gibi, hepimiz yaşıyoruz bunu, keşke herkes bunun farkında olsa :) teşekkürler desteğiniz için.

haklısınız tabii , ama hepsine yetişemeyebiliriz, gözümden kaçanlar olursa diye, en azından şu mesajımı okuyan arkadaşlarım benim görmediğim rahatsız edici mesajlara dönüt yapabilsinler isterim.

her sözünüze katılıyorum, teşekkürler

zayıfı, zaafı ve açığı görenler eziyor burada, sanırım haklısınız

haklısınız, eğitim dediğimiz şey imla kurallarını dört dörtlük bilmek değildir, insan olarak, karakter, yaklaşım, iletişim olarak neredesin değer yargılarını ne derece eğitebilmişsin bu önemli. çok teşekkürler desteğiniz için.

Kesinlikle öyle,ama bunun için yerden yere vurulanlar var.
Kadin kadina destek olmayacaksa ne anlami var

Zaten ne hallere gelmis bir toplumuz.yapici olmak gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…