Uzun zamandır burayı takip ediyorum, az önce çok sinirlerim bozuldu, çeşitli insanlar çeşitli sorunlarını paylaşıp yardım, fikir bekliyorlar, buraya kadar normal herşey. Hatta ben de dün ilk konumu açtım fikirlerinizi sordum. Sayfanın adı zaten “Bir derdim var. “ ama “ Benim çözemediğim bir derdim var bunu çözemediğim, cesaret edemediğim, kendimi hazır hissetmediğim için gelin bir de siz beni azarlayın, haddinizi aşın, emir cümleleriyle benim aptal olduğumu ima edin” sayfası değil. . Şuanda konuşacağım konu benimle ilgili bir durum değil, ben öyle bir olay yaşamadım allahtan ama bir çok sayfada karşılaştığım, gördükçe gerildiğim, ağzımın açık kaldığı bazı noktalardan bahsetmek istiyorum. Az önce bir arkadaş bir sorunundan bahsetmiş, mesaj atan arkadaşlardan biri o kadar çirkin bir ağızla kadını rencide ederek cevap vermiş ki, azarlamayı geç haddini bayağı bir aşmış görünüyordu. Ben konu sahibinin yerinde olsam site yönetiminden kişinin IP adresini ister ve dava bile açabilirdim. Arkadaşlar, buradaki insanların çoğu kendi dertlerini çözemeyen, zor durumda olan, psikolojik olarak yıpranmış insanlar. Hayatlarındaki sorunu tabii ki burada çözemeyecekler tek istekleri biraz destek, dertleşecek bir dost ve bazen de yeni faydalı fikirler. Kadın bunalmış dertlenmiş yazmış, alttaki arkadaşlar da “sözde hala boşanmadığı için ona sinirli olsa gerek” kadına pasifliğinden dolayı bir sövmediği kalmış, “ haha canım senin kocan zaten şöyleydi, şimdi de kesin şöyledir” tarzında acımasızca kendini “asla böyle sorunlu erkeklerle karşılaşmamış, onlarla işi olmayan, onları hiç çekmemiş kadın profiline sokup, çekenleri yermiş aklınca. Ya hayat bu hayat, şuanda çok mantıklı mutlu olabilirsin ama ilerde benzer duruma düşmeyeceğin ne malum? Erkeklerin değişme hızını bilen bilir. Allah bilir burada paylaşmadığın nelerin vardır geride.Ayrıca, Psikolojik olarak yıpranmış insanların, zor durumlarda kalmış çaresiz insanların azara, terslenmeye ihtiyacı yok. Yapabiliyorsanız, “kardeşim, seni anlıyorum ama şunu da deneyebilirsin” tarzında destek olabilirsiniz. Bu saldırganlık nedir ? Bu kadar net konuşabilen arkadaşlar acaba kendi hayatlarında da bu kadar net çizgiler çekebilmişler midir? Ya da o çizgileri çizene kadar üç ay beş ay onlar da kararsız, güçsüz, cesaretsiz hissetmemişler midir? Biraz anlayış, biraz sevgi. Erkeklerden beklememeye alıştık ama kadınların kadınlara sahip çıkması, yermemesi, üzmemesi, incitmemesi gerekir. Bu beklentiyi tüketmeyelim.