• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu başlığı ne olmalıydı ????

Kaynım ve dünürleri gelecek kişiler misafire güvende sıkıntı yok ama saçmalık ben gitmeyeceğimi kendi isterse anasının evine gitsin dedim umrumda değil yaptıkları yapacakları artık öyle bir noktaya getirdiler ki beni. Artık bana bulaşmasınlarda ne yaparlarsa yapsınlar diyesim geliyor eşimde dahil
Güven konusu dışında.. Orası sizin eviniz. Ne demek evi bırakmak. Eşiniz resmen sacmalamis. Yani misafir gelecekse de siz kendi evinizde kalarak o misafiri de agirlarsiniz. O ayrı.

Son düzenleme:
Öyle ya misafir önüne ne gelirse yer nere gösterilirse uyur kalkar gider sonra

Bak bu mesajda gayet güzel anlatmışsın sıkıntı eşinde, kendi laf duymuyor senin duyman da umrunda değil,evini döndüremeyen adam adam mıdır, ne demek rahatına düşkün
Kuzenim bu yüzden evini döndüremeyen erkek erkek midir dedi diye zoruna gitti bir yıldır konuşmuyor. Ben birde geçen yıl annesi yüzünden ayrılığın arefesine geldim.

Kendi 14 sene anasının evine gitmemiş günlerce aylarca ne zaman gittiysem böyle laflar. (üç haftaya bir iki haftaya bir bazen ayda bir gidiyordum) en son gitmek istesiğimde olay çıkardı gidersen gelemezsin dedi öylemi al anahtarınıda dedim çıktım. Bir ay sonra ya boşanacaktım ya geri döbecektim şartlar konuşmalar o şekildeydi annem 'kızım hata yapma ikinizde de hata var o öyle dwmwyecwkti, sende çekip gelmeyecwktin kocan seni seviyor ama anası cahil onu döndüremez artık git bir daha dene olmadı o zaman ayrılığı düşünürsün ama sen daha yeni evlisin sene bile geçmedi' dedi. Geldim eşime de bir oldu bir daha olursa dönüşüm yoktur bilesin dedim. Benim Allah c.c başka sığınacak kimsem yok inşallah inanıyorum ve güveniyorum ki Rabbim bu eltimi bana yaptığı haksızlıklar yüzünden karşısına çıkardı.

Ama onun pişmanlığı fayda etmicek çünkü gözümde duvar köşelerinde oluşan pamuğa verip temiLediğim yer kadar değerleri yok gözümde. Eşimde biliyor bunu ben bu evde kalıyor annene babana saygı duyuyorsam senin için o yüzden ayağını denk al saygınlığını yitirme dedim.

Benim kimseden hiçbir beklentim yok benim üzülmem zamanın çektiğim sıkıntılar. Şimdi başkası için mutluluk olması

Acı olabilir söyleyeceklerim.
Kv nefret ediyorsun ölse uzulmem diyorsun ama evine yerlesmissiniz pişen aşı yiyosunuz. O zaman hizmetini yapacaksin kusura bakma.
Eşin donduremiyor değirmeni susacak mecbur yapılani kabul edecek.sen de hizmetini göreceksin. Esin de böyle görüyor olayı. Bir sen göremiyorsun.
Yapmam etmem kimseyi cekemem kriz olurum diyorsan ayiracaksiniz evi. Kocan da o yürek yok gibi gözüküyor. El mahkum.

ama eltinizle kendinizi kıyaslamanız doğru değil.
sonuçta onlar şuan düğün arefesindeler.
bir de her şeyin cefasını ilkler çeker zaten,siz de ilk gelinsiniz. ilk çocuk da cefa çeker. ilk damat da. ilk öğretmen de :)
yani haklı olsanız bile yapacakbir şey yok, insanlar yaşayarak öğreniyorlar.

ama elbette size dokunuyordur mesafe koyacağım artık dersiniz, tamam onu yapın. ama çok da kişisel algılamayın bu davranışları.

ev bırakma olayına ben karşıyım. gereksiz bir incelik, hem sizin gönlünüz de yok. eşinize hayır deyin.

Kuzenim bu yüzden evini döndüremeyen erkek erkek midir dedi diye zoruna gitti bir yıldır konuşmuyor. Ben birde geçen yıl annesi yüzünden ayrılığın arefesine geldim.

Kendi 14 sene anasının evine gitmemiş günlerce aylarca ne zaman gittiysem böyle laflar. (üç haftaya bir iki haftaya bir bazen ayda bir gidiyordum) en son gitmek istesiğimde olay çıkardı gidersen gelemezsin dedi öylemi al anahtarınıda dedim çıktım. Bir ay sonra ya boşanacaktım ya geri döbecektim şartlar konuşmalar o şekildeydi annem 'kızım hata yapma ikinizde de hata var o öyle dwmwyecwkti, sende çekip gelmeyecwktin kocan seni seviyor ama anası cahil onu döndüremez artık git bir daha dene olmadı o zaman ayrılığı düşünürsün ama sen daha yeni evlisin sene bile geçmedi' dedi. Geldim eşime de bir oldu bir daha olursa dönüşüm yoktur bilesin dedim. Benim Allah c.c başka sığınacak kimsem yok inşallah inanıyorum ve güveniyorum ki Rabbim bu eltimi bana yaptığı haksızlıklar yüzünden karşısına çıkardı.

Ama onun pişmanlığı fayda etmicek çünkü gözümde duvar köşelerinde oluşan pamuğa verip temiLediğim yer kadar değerleri yok gözümde. Eşimde biliyor bunu ben bu evde kalıyor annene babana saygı duyuyorsam senin için o yüzden ayağını denk al saygınlığını yitirme dedim.

Benim kimseden hiçbir beklentim yok benim üzülmem zamanın çektiğim sıkıntılar. Şimdi başkası için mutluluk olması

Beynel ben sana defalarca da sıkıntı eşinde desem sen lafı gene kv ye getireceksin diyecek lafım yok artık

Yerinde olsam bu evden gidiyoruz ben de çalışıyorum azıcık aşımız kaygısız başımız yaşıyoruz uzak olup tatlı oluyoruz yoksa ben yokum derim, gerisini sen bilirsin,ömrün böyle söylenmeyle geçer gidet

Ben eşitlik beklemiyorum iki yıl çok geç bir zaman değil ve bu iki yılda ben çok şey yaşadım benden bütün iyi niyetimi merhametimi saygınlığı herşeyi aldılar

Kıyaslama yapmıyorum belki size öyle geliyor olabilir belkide Kıyaslama size kayınvalideniz dese ki sana ne yaptıysam onada aynısını yapacam sizde mobilya alınırken, perde alınırken ev dizilirkwn gelinliği bile seçerken karışsa ve eltinize sadece telefon ile hayırlı olsun dese karışmadığı gibi gelip size herşeyi kendi ayarlamış gibi anlatsa ve siz eltinizden doğruları öğrenseniz ne yaparsınız.

Şimdi ben gitmedim ya balayına eltim gidiyor diye kurduğu yalana bak kaynımın eski çalıştığı iş yeri gönderiyormuş.

Hangi iş yeri işinden ayrılmış elemanı balayına gönderir saçmalık öyle olmadığını da biliyorum ama işte yalan üzerine yalan sıkıldım artık kendi bildiğimi okumak istiyorum bu kez anası evime karışıp böyle evlilik gitmez olayına giriyor

Bazen şu evlilik bitsede şu kadından kurtulsam diyorum. Milletin eşi kötüdür kaynanası iyi benim eşim iyi kaynanam kötü böyle olunca eşimi de dolduruyor
Akşam akşam bütün sinirlerimi topladı yine bu kadın ya uff

iyi de kadın eziklik hissediyor yalan söylüyor

söylesene açıkça neden eski iş yeri göndersin kaynım gidiyor gisinler eğlensinler diye

yalan söylüyorsa yüzüne söyle doğruyu bildiğini ama eltiye de güvenme belki de o yalan söylüyor ben karıştırmıyorum havasında

ama özetle takma kv ne derse desin eltine de ne yaparsa yapsın

birilerinin yanında eşit derse de açıkça söyle kız anne hiç eşit olur mu bna bnu yaptın ona şunu diye, o düşünsün

Güven konusu dışında.. Orası sizin eviniz. Ne demek evi bırakmak. Eşiniz resmen sacmalamis. Yani misafir geleceksende siz kendi evinizde kalarak o misafiri de agirlarsiniz. O ayrı.
Yok gelinin bacısı kara çarşaflı ferace giyiyor. O rahat etsin diye ablası kocası gelecek ailecek rahat etsinler yabancılık çekmwsinler diyo bende dedim ben evimi terk etmiyorum dinliyorsan sen gidebilirsin umrumda da değil bu konudaki dargınlığın küslüğün dedim.

Bana kardeşimide istemediydin diyor. İstemem tabiki anan bana yaptığını yapamıyor ben aylarca ananla aynı evde kaldım gelin bir gün yatmış çok mu dedim çok diyor. (gelin gelmeden anası gelinin rahat edeceği yeri arıyor. Beni sabahın altısında uyandırdılar. Gelinliği kalmadı belki ama buradakiler düğünü pazar günü olacak sanıyor.) eltimi kıskandığım için değil anasının o tavrına gıcık oldum. Düğüne kalacak yer yok abimin evde mi kalsak bir gün diye laf vurduk adam burda tanıdıklar varya ayarlanır bir yer diyor buyrun eve gidelim deme yok onun bana duyduğu saygı buysa ben ona niye haddinden fazla değer veriyorum. Bunu da dedim kaynanama ben bir daha kim bilir ne zaman gidecem dilinin ucuyla bile olsa insan teklif eder diye.

Daha sonra nikah günü düğün bitmiş uçağa geç kalacaz hadi bizim eve gidelim. bana dünyayı bağışlasanız yine gitmem daha evinize çok meraklısı değilim evinizin ama insanlıktan nasibini almamış insanlarsınız hepsinden nefret ediyorum umrumda değiller evliliğe duyurdular hayata yaşama acıya en çokta mutluluğa iğreniyorum hepsinden Rabbim bir kapı açsa durmam artık yanlarında inşallah çektiklerimin hepsini çekecekler

Ben Rabbim e havale ettim. O ne güzel cezalandırdı aklı başına yaşadıkça geliyor ama kapıma geldiğinde yüzüne dönüp bakmıcam

Beynel ben sana defalarca da sıkıntı eşinde desem sen lafı gene kv ye getireceksin diyecek lafım yok artık

Yerinde olsam bu evden gidiyoruz ben de çalışıyorum azıcık aşımız kaygısız başımız yaşıyoruz uzak olup tatlı oluyoruz yoksa ben yokum derim, gerisini sen bilirsin,ömrün böyle söylenmeyle geçer gidet
Defalar Ca taşınmak istediğimi taşınmıyorsan yemeğimi ayır dedim adam yemek ayrı zaten canın isterse aşağıda isterse yukarıda yiyorsun karışan yok diyor. Bu adam inat evden çıkmadı diye boşansam millet bana güler salak diye. Anası babasının bu evden gitmesi lazım yada babasının kovması lazım evden yoksa çıkmaz

Defalar Ca taşınmak istediğimi taşınmıyorsan yemeğimi ayır dedim adam yemek ayrı zaten canın isterse aşağıda isterse yukarıda yiyorsun karışan yok diyor. Bu adam inat evden çıkmadı diye boşansam millet bana güler salak diye. Anası babasının bu evden gitmesi lazım yada babasının kovması lazım evden yoksa çıkmaz

Anası babası mı evden çıksın???
Babasının kovması mı lazım??
Seni bu duruma sokan kim beynel kim?

Bu adam senden boşanır gene ayrı eve çıkmaz öyle mi

iyi de kadın eziklik hissediyor yalan söylüyor

söylesene açıkça neden eski iş yeri göndersin kaynım gidiyor gisinler eğlensinler diye

yalan söylüyorsa yüzüne söyle doğruyu bildiğini ama eltiye de güvenme belki de o yalan söylüyor ben karıştırmıyorum havasında

ama özetle takma kv ne derse desin eltine de ne yaparsa yapsın

birilerinin yanında eşit derse de açıkça söyle kız anne hiç eşit olur mu bna bnu yaptın ona şunu diye, o düşünsün
Emin olun eşit olmadığımızı söylüyorum ama arkadaşları öyle insanlar ki gördükleri halde o haklıymış gibi yapıyorlar. Bu aile tam bir rezil kadın ayak üstü yalan söylüyor kime ne anlatabilirim ki herkes doğruyu bildiği halde yanlış söylüyor çevre bu kadından geçiniyor milletin ağzını hayır yapıyorum diye dağıttığı yemektir iştir dikiştir ne yaptıysa onunla kapatıyor

Yok gelinin bacısı kara çarşaflı ferace giyiyor. O rahat etsin diye ablası kocası gelecek ailecek rahat etsinler yabancılık çekmwsinler diyo bende dedim ben evimi terk etmiyorum dinliyorsan sen gidebilirsin umrumda da değil bu konudaki dargınlığın küslüğün dedim.

Bana kardeşimide istemediydin diyor. İstemem tabiki anan bana yaptığını yapamıyor ben aylarca ananla aynı evde kaldım gelin bir gün yatmış çok mu dedim çok diyor. (gelin gelmeden anası gelinin rahat edeceği yeri arıyor. Beni sabahın altısında uyandırdılar. Gelinliği kalmadı belki ama buradakiler düğünü pazar günü olacak sanıyor.) eltimi kıskandığım için değil anasının o tavrına gıcık oldum. Düğüne kalacak yer yok abimin evde mi kalsak bir gün diye laf vurduk adam burda tanıdıklar varya ayarlanır bir yer diyor buyrun eve gidelim deme yok onun bana duyduğu saygı buysa ben ona niye haddinden fazla değer veriyorum. Bunu da dedim kaynanama ben bir daha kim bilir ne zaman gidecem dilinin ucuyla bile olsa insan teklif eder diye.

Daha sonra nikah günü düğün bitmiş uçağa geç kalacaz hadi bizim eve gidelim. bana dünyayı bağışlasanız yine gitmem daha evinize çok meraklısı değilim evinizin ama insanlıktan nasibini almamış insanlarsınız hepsinden nefret ediyorum umrumda değiller evliliğe duyurdular hayata yaşama acıya en çokta mutluluğa iğreniyorum hepsinden Rabbim bir kapı açsa durmam artık yanlarında inşallah çektiklerimin hepsini çekecekler

Ben Rabbim e havale ettim. O ne güzel cezalandırdı aklı başına yaşadıkça geliyor ama kapıma geldiğinde yüzüne dönüp bakmıcam
Herkesle mesafeli olun.Eltinizde dahil. Ne kadar çok içli dışlı olunca o kadar kötü oluyor. O zaman erkekler annesinin evine gider. O ferace takan kadın ışte gelecek kadın ve siz de eviniz de kalırsınız.. Misafir agirlanacaksa böyle agirlanir.Komple evi birakip gitmek saçma.

Konu basliginiz 'muhtesem uclu: elti, es, kayinvalide..voltran olustu yetisin aa dostlar' olmaliymis. Allah sabir versin isiniz zor gibi

Anası babası mı evden çıksın???
Babasının kovması mı lazım??
Seni bu duruma sokan kim beynel kim?
Kocamın bu evden çıkmaya niyeti yok kendi rızası ile benimde anne babası dan uzak kalmam için ya onlar gidecek yada bizi kovacak başka türlü çıkmaz bu adam bu evden istemiyorsan ailemle yaşamak kapı orda diyen biri

O zaman niye duruyorsun diyeceksiniz belki ama işte ayrılsam bu kez kendi annem var biz sıkıntı çekmedik mi hiç saveedemwdin bir deliye gel burda abinin babanın kısıtlamalarıyla yaşa diye başlar yani

Bir hata yaptım ve bedelini çok ağır ödüyorum sanırım. (görücü usulü evlilikti, eşim ne dediysem nişanlılıkta kabul etti evlendik değişti meğer kabullenişi annesini gizlenekmiş geç oldu ama öğrendim)

Herkesle mesafeli olun.Eltinizde dahil. Ne kadar çok içli dışlı olunca o kadar kötü oluyor. O zaman erkekler annesinin evine gider. O ferace takan kadın ışte gelecek kadın ve siz de eviniz de kalırsınız.. Misafir agirlanacaksa böyle agirlanir.Komple evi birakip gitmek saçma.
Evi bırakıp gitmem deyince böyle döndü sonra kadınlar yukarıda erkekler aşağıda diye
Sonra hala ben senden birşey istedim sen yok dedin olayları

Evi bırakıp gitmem deyince böyle döndü sonra kadınlar yukarıda erkekler aşağıda diye
Sonra hala ben senden birşey istedim sen yok dedin olayları
Olay çözülmüş eşiniz niye uzatıyor ki bu kadar?

Koca diye bu mıymıntıyı yanında gezdirecegine kedi beslesen sevabı girersin net.

Back
X