- 7 Ekim 2016
- 250
- 157
- 18
- Konu Sahibi iibflisosyolog
-
Zaten ben tek cumle etmedim kp kv veya baskasina. Sadece adaletsiz davraniyorlar. Ama belkide boylesi hayirlidir.Haksızlık belki evet ama bunu tek mevzu edebilecek kişi eşiniz bence.Onun anne babası mal da adamın diledigine kepçeyle verir diledigine kaşıkla.
Bebek yapmayın bi süre derim.Çokta takılmayın sizlik bi durum yok
Kendinizi biraz cekerseniz anlarlar hatalariniSlm arkadaslar. Acaba kv ve kp mantigi nasil isler anlayabilen var mi? Direkt konuya gireyim kv ler kaynima ev yapmis, is kurmus, arabasini almis, bankaya borc yapmis odemis vs. Evladidir tbikide yapar. Neyse suanda da bi suru masraflarini karsiliyo ki kaynimin isi gucu yerinde ay durumu yok diyolar adam 5 bin veriyo bisey aliyo 20 bin veriyo esktra arac aliyo. Allah versin sadece muhtac bi durumu yok anlasilan. Neyse kp de bahcesi var meyve yetistiriyolar. Taksileri var, emeklilik, kirada tarla ekstra bi maas daha baya iyi durumlari. Hicbir sosyal hayatlari da yok yiyelim icelim mod surekli. Bi arazileri vardi bize ev almak icin sattilar ama daha ev bulmadan yarisini harcadilar yer aldilar sanki hic mal mulk yokmus gibi. Tbi biz ev bulduk ve bize vermedikleri parayi kredi cektik tamamladik bunun yaninda araba taki vs herseyi koyduk. Smdi cektigimiz kredi cok agir geldi zorlaniyoruz cnku isten cikarildim esim memur bn ozel sektor. Bebek dusunuyoruz ama dusunemiyoruz cunku calismak zorundayim. Ama bebek olursa bi sure ara vericem mecbur. Esim gecen gun gitti konusmak icin aldigimiz kucuk yeri satalim baba odeyemiyorum dedi. Satamazmis kp. Diger cocugun icin nice fedakarliklar yapmissin bizim icinde yapsan nolur. Ki ben esime bize o parayi borc versinler en azindan faiz odemeyiz dedim. Misafirimiz eksik olmaz cok sukur kv basladi iste gidip gelmeyin tasarruf edin hadi haftaya buraya gelin yemek yapmayin tasarruf edin. Zaten bayilir yapissin bize malzeme cikti ona. Burda bi ayrimcilik yok mu? Bebek konusunu ertelesem mi acaba? Bide diyo ki arkadasi napcaksaniz ailecek gidip gelelim iste. Sana soracaktik sanki. Ailenin yeri ayri arkadasin ayri. Ne yapicam bu insanlarla ben?
Eşinde bitiyor iş o diyecek hakkım olmayan bi şey istemiyorum ki kardeşime yapılandan istiyorum diye. Bebek zor ve masraflı biraz zamana bırakın en azından işler yoluna girene kadar. Hayırlısı olsun canımSlm arkadaslar. Acaba kv ve kp mantigi nasil isler anlayabilen var mi? Direkt konuya gireyim kv ler kaynima ev yapmis, is kurmus, arabasini almis, bankaya borc yapmis odemis vs. Evladidir tbikide yapar. Neyse suanda da bi suru masraflarini karsiliyo ki kaynimin isi gucu yerinde ay durumu yok diyolar adam 5 bin veriyo bisey aliyo 20 bin veriyo esktra arac aliyo. Allah versin sadece muhtac bi durumu yok anlasilan. Neyse kp de bahcesi var meyve yetistiriyolar. Taksileri var, emeklilik, kirada tarla ekstra bi maas daha baya iyi durumlari. Hicbir sosyal hayatlari da yok yiyelim icelim mod surekli. Bi arazileri vardi bize ev almak icin sattilar ama daha ev bulmadan yarisini harcadilar yer aldilar sanki hic mal mulk yokmus gibi. Tbi biz ev bulduk ve bize vermedikleri parayi kredi cektik tamamladik bunun yaninda araba taki vs herseyi koyduk. Smdi cektigimiz kredi cok agir geldi zorlaniyoruz cnku isten cikarildim esim memur bn ozel sektor. Bebek dusunuyoruz ama dusunemiyoruz cunku calismak zorundayim. Ama bebek olursa bi sure ara vericem mecbur. Esim gecen gun gitti konusmak icin aldigimiz kucuk yeri satalim baba odeyemiyorum dedi. Satamazmis kp. Diger cocugun icin nice fedakarliklar yapmissin bizim icinde yapsan nolur. Ki ben esime bize o parayi borc versinler en azindan faiz odemeyiz dedim. Misafirimiz eksik olmaz cok sukur kv basladi iste gidip gelmeyin tasarruf edin hadi haftaya buraya gelin yemek yapmayin tasarruf edin. Zaten bayilir yapissin bize malzeme cikti ona. Burda bi ayrimcilik yok mu? Bebek konusunu ertelesem mi acaba? Bide diyo ki arkadasi napcaksaniz ailecek gidip gelelim iste. Sana soracaktik sanki. Ailenin yeri ayri arkadasin ayri. Ne yapicam bu insanlarla ben?
Ev almak icin araba taki vs sattik. Yetmedi kredi cektik. Bu para eviniz icin alin dedikleri paranin yarisini kestiler cnku. Bnde isten cikinca zorlanmaya basladik.Ben anlayamadm, cektiginiz krediyi odediniz araba taki falan hepsini de tamamladiniz. Simdi hangi krediyi ödeyemiyorsunuz cok anlayamadım kusura bakmayın.
Emin ol öyle.Konularına şöyle bi baktım da sizin eve yerlesmek gibi bi planı da varmış kayinvalidenin evi onlar alırsa hiç sorgusuz benim evim der gelir sana yerleşir bu kadın.Kendin edinilen malın değeri bi ayrı gibi hem boşverin almasınlar eksik olsunlarZaten ben tek cumle etmedim kp kv veya baskasina. Sadece adaletsiz davraniyorlar. Ama belkide boylesi hayirlidir.
Haklisiniz. Allah yardim eder. Destek olmuyorsun tmm olmak istemiyosun olmuyorsun birde akil veriyo. Sanki ben danistim ona. Evime gelen misafirime yaptigim ikramla mi tasarruf edicem yenilen icilenin lafi mi olur. Basimin ustunde yeri var misafirimin. Sinir oluyorum. Alcagimiz evi ustune istemisti daha once allah bilir destek olsa tapuyu devredin bana dicekti.Emin ol öyle.Konularına şöyle bi baktım da sizin eve yerlesmek gibi bi planı da varmış kayinvalidenin evi onlar alırsa hiç sorgusuz benim evim der gelir sana yerleşir bu kadın.Kendin edinilen malın değeri bi ayrı gibi hem boşverin almasınlar eksik olsunlar
Kendi paramla aldığın herşey farklıdır benim evdede kv parası var yapılırken vermiş para şimdi her tartışmada bu evde benim hakkım var diyip duruyo verdiği de 10 bin dusun artik sen 5 yada 6 ay sonra ev alıp çıkıcam burdan bende keşke ilk baştan böyle olmasaydı diyorum hep sınır oldum hiç birseye tahammulum kalmadı iyi kötü herşey gözüme batıyor boşver bence sıkıntı çekmeden hiç birşey sahibi olunmuyor yarın birgün senden birşey istemeye kalktıklarında senin de konuşmaya yüzün olurEv almak icin araba taki vs sattik. Yetmedi kredi cektik. Bu para eviniz icin alin dedikleri paranin yarisini kestiler cnku. Bnde isten cikinca zorlanmaya basladik.
Tabiki cok haklisiniz. Iste borcumuz var diye bi geri cekiliyor insan ama yasimda cok kucuk degil 28. Bi yandan odeme bi yandan da bebek dogunca napariz dusuncesi bi ikilemde birakti bniSeni çok iyi anlıyorum aynı durum bizde de var hiç sıkıntı yapmadım şu an elimde neyim varsa çok şükür kendim yaptım kimsenin kuruşu geçmedi elimize.
Sevdiğim bir söz vardır elin varsa başını kaşı. Allah ferahlık versin sizede inşallah.
Şunu da unutmayın borç var diye kendinizi evlatsiz bırakmayın her cocuk nasibi ile doğar.
Keşke mesafe koysanız da görüşmeseniz ya.Eşiniz hiç mi gönül koymuyorHaklisiniz. Allah yardim eder. Destek olmuyorsun tmm olmak istemiyosun olmuyorsun birde akil veriyo. Sanki ben danistim ona. Evime gelen misafirime yaptigim ikramla mi tasarruf edicem yenilen icilenin lafi mi olur. Basimin ustunde yeri var misafirimin. Sinir oluyorum. Alcagimiz evi ustune istemisti daha once allah bilir destek olsa tapuyu devredin bana dicekti.
Benim ev ortak bu arada ne demek istedigimi anlamışsındır umarım para verdi diye bir hisseside kv deHaklisiniz. Allah yardim eder. Destek olmuyorsun tmm olmak istemiyosun olmuyorsun birde akil veriyo. Sanki ben danistim ona. Evime gelen misafirime yaptigim ikramla mi tasarruf edicem yenilen icilenin lafi mi olur. Basimin ustunde yeri var misafirimin. Sinir oluyorum. Alcagimiz evi ustune istemisti daha once allah bilir destek olsa tapuyu devredin bana dicekti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?