konu benim arkadaşlar...

evet cok güzel anlatmışin gerçekten boyke düşünüyorum.
ama eskiden daha cok kiskanirdi ha guvenmediginden mi değil.

ama şöyle bir düşüncem var. esim bana dedi ki seni bin tane erkegin arasina da koysalar yine de şüphe etmem.
tamam cok güzel. fakat onceden de ayni düşünürdü . daha zayiftim bir kac kere laf atma olsun bakan biri olsun denk geldi cok kiskanmaya basladi. ve itiraf ediyorum hoşuma gitti. baska erkegin beni begenme ihtimalini düşünüp kiskanmasi hoşuma gitti. yoksa bakan erkegin agzina kürekle vurasim gelir.

simdi bakiyorum disarda kimseyle böyle olayim olmuyor e haliyle esim de görmüyor.
diyorum ki kimse bakmayinca esimde rahatliyor kimse bakmiyor diye

Çok gençsiniz hayırlı ömür dilerim inşallah ve bebeşiniz hayırlı bir evlat olur inşallah.

Kendinize ve eşinize sıkıntı etmeyin, hamileliğinizin tadını çıkarın, hepsi hormonların suçu :)

Bunlari takmayim bence.dogum korkusuda mi yok hic.ben iki hamileligimde de kendi derdime dismustum.kendimi de hic cirkin bulmadim kocamada hic sarmam zaten.hamile kalmak isteyip kalamayanlar okuyunca burayi ne sayarlar size.biraz sukredin.insanoglu cok nankor yasininizda ufak ya ondanda olabilir.20yasinda anne olmak tam gezme tozma cagi ne biliyim erken sorumluluk boyle yapiyor iste.30 a baglamissin simdiden.saglikla al kucagina bol bol uyu cok ararsin bu ozgur gunlerini.esinede sarma bence gecer gecer meraketme ..

Hamilelik pskolojisi normal zaten doğumdan sonra kendine bakarsın azimlere zayıflarsın merak etme şimdilik hiç üstüne gitme umursama ki noldu bi anda desin o hallerini özlesin hiç takma ki şaşırsın oda mesela sürekli arıyor msj atıyor kıskanıyorsan bunları yapma ki merak etsin

doğru söylüyorsun tesekkyr ederim

arkadaşlar müsait oldukça hepinize cevabı yazacagim inşallah kusura bakmayin

Yanlis dusunuyorsunuz.Elinizde degil biliyorum ama yanlis.
Bir kadin herzaman incecik ve seksi gorunmek zorunda degil ki.
Hamilelik bir kadina en cok yakisan durumlardan biri bence.ve inanin yillar sonra hamile oldugunuz gunleri ozleyeceksiniz.Icinizde o minik kipirtilari hissetmek aniden tekme atmasi ve o canla bir olmak,icinde onu buyutmek oyle guzel bir duygu ki bence buna yoğunlasmalisin..

Yanlis dusunuyorsunuz.Elinizde degil biliyorum ama yanlis.
Bir kadin herzaman incecik ve seksi gorunmek zorunda degil ki.
Hamilelik bir kadina en cok yakisan durumlardan biri bence.ve inanin yillar sonra hamile oldugunuz gunleri ozleyeceksiniz.Icinizde o minik kipirtilari hissetmek aniden tekme atmasi ve o canla bir olmak,icinde onu buyutmek oyle guzel bir duygu ki bence buna yoğunlasmalisin..

canım kıskanılmak sevilmekten kastın sana karışması senin kıyafetlerine müdahale etmemesi olmamalı

benim eşim bu zamana kadar hiçbir giydiğime karışmamıştır, hatta güzel olanı beğendiğini giy der bana

he şimdi benim kocam beni sevmiyor mu?

benim kıyafetlerime gezmeme tozmama kızan adam bana göre baskıcıdır, bende öyle adama gelemem

bir de sen hamilesin neden bu kadar moralini bozuyosunki

hamile kalınca kilo alınır bu çok normal doğumdan sonra diyet yaparsın düzelirsin

sen önce bi sağlıkla doğur bebeğini al kucağına gerisi sonra düzelir

Hahhaay,Elmas Allah seni:))
Bir arkadaşım,ağlamak beni çirkin gösteriyor diye evden gelin çıkarken gülerek çıktı:))
Hatta, anne bana sarılma,ağlarsam çirkin görünürüm dedi
Biliyorsundur belki,3 çocuğum var,hamileliklerimde yüzümde hiç bir değişim olmadı,ne şişme,ne leke,hiçbir şey
Ama bir doğum yaptım,aynaya bakınca kendimden korktum resmen,sanki karardım,değiştim,bir tuhaf oldum
Eyvah hep böyle kalacağım galiba demiştim ama birşey kalmadı
Sende doğumdan sonra kendini beğenmezsen korkma,geçiyor hepsi

Eşimin tipi iyidir,giydiği yakışır.
Hamileyken ve tabii kilo da almışken gittiğimiz bir düğünde,bir akrabası bana gözucuyla bakarak,X abi filinta gibisin vallahi,asslan abim demiştiiçimden geleniyapmadım tabii,bir şey de demedim eşime,ne olmuş fiziği iyiyse,biz doğurmasak baba olacakları mı var sanki,bir de kıskanıp egoyu tavan mı yaptıracağım

Hamileyken kiloya neden takar insanlar anlamiyorum.. ee kilo alacagin belli degil mi zaten ki almazsan garip olur..birde gebelik asla cirkin bakimdiz olmayi gerektirmez bence.. gayet guzel giyinebilirsin .. hele 2. Trimestre de genelde daha guzel olur hamileler.. gobek buyur bulantilar fecer genelde vs. O yuzden gercekten dis gorunuse bu kdr takanlari ve cirkin bulanlari anlayamiyorum... normalde ciplaklik cok guzel degildir ama hamileyken ciplak bile begeniyosun kendini :) en azin ben oleydim ya da bende bi gariplik var

Hamilelikte doğal olarak kilo alıp şişeceksiniz aksi pek mümkün değil lakin aranızdaki sevgiyi,ilgiyi ,aşkı sadece fiziksel görüntünüze bağlamanız sanırım hormonlardan.Eşiniz sizi seviyor sadece bu aralar o da baba olma heyecanında. Sakin kalın,evinizi gerilimli bir hale getirmeyin. Zaten oldukça yorucu ve uykusuz günler sizi bekliyor bugünlerin tadını çıkarın.

Vaktim var, uzuuun uzun yazacağım, içimden geldi.

Öncelikle tebrik ederim, sağlıkla kucağına alırsın bebeciğini inşallah.
20 yaşında böyle bir sorumluluğun altına girme cesaretine de şaştım, üzerine düşünülmüş bir gebelik yaşadığını, o olgunlukta olduğunu düşünmek istiyorum. Her ne ise...

Eşimle birbirimizi esprili yollarla cilve seviyesinde kıskanırız diyeyim sana; yasaklama vb. yoktur ama giydiğime bi laf atardı evden çıkmadan önce "O memişlerin çatalı az daha kapa, ben de çatal dekoltesi veririm bak ha" diye. Sizin kıskançlık aromalı ilginizin de bu tarzda, sağlıklı bir iletişimde olduğunu var sayıyorum. Yani eşim az paspal gibi görünse gözüme, yakasını bağrını ben düzeltir, adamı süsler salarım sokağa yeri gelir.

30umda hamile kaldım 65 kiloyla ki ideal kilo sınırındaydım. Üzerine 30 küsur kilo koydum bu süreçte ve o özgüven oynamasını ben de yaşadım. Eşim ne giydiğime minik sataşmaları bırak, gelip "Yüklü tospaam" diye et et olmuş yanağımı sıkardı O ara afalladım "Çok mu şeyim?" diye. "E hamilesin olacak öyle" derdi de işte, o öyle dememeliydi.
(Şimdi her halinle apayrı güzelsin diyor bak o kıvama geldi sonunda, seninki de gelir zamanla)

O zaman iş hastalıklı bir kıskançlığa doğru kayabiliyor, anlarım. Sen kadar olmasa da "Şimdi niye o parfümü sıktın ki?" gibi gereksiz sorular sorduğum bir aralık yaşadım. Senin de fark ettiğin üzere, bu kendi fiziksel görüntümüzle barışık kalamadığımızdan olan bir şey. Ve fakat "Adam beni beğenmiyor, bakmıyor, kıskanmıyor" kısmına geçmek daha bir tehlikeli oluyor. Onu da az buçuk yaşadım.

"Amaan koy rahvan gitsin" takılma kararı alıp, kiloyu umursamayacağım dediğim halde ufak bir duygu şeysine geçtim böyle, onu da bir tutam hamilelik hormonlarım ve ani kilo alımı ile değişen psikolojime bağlıyorum. Kendimi hiçbir şartta 67-68 kilonun üstünde görmediğimden ömrümce, alışkın olmadığımdan. Onu yadırgadım.

Kimi erkekte, eşinin hamileliğiyle beraber bir korku-cinsel ilgisizlik-uzaklaşma, ilgisizlik gibi bir bocalama hali yaşanabiliyor ve hatta bazı durumlarda doğumdan sonraki 1 seneyi de kapsayabiliyormuş bu, bizzat gittim doktoruma sordum öğrendim. Aslında eşin bunu çok da bilinçli yapmıyor, doğal bir savunma mekanizması gibi bir şey. Bunun kilolarınla, bozulduğunu düşündüğün fiziğinle bir ilgisi yok, sadece hamileliğinle alakası var. Sen nasıl ki bi hallere giriyorsun, o da baba olmaya hazırlanıyor, an geliyor eşi sulu gözlerle izliyor kendisini, nereden geleceği belli olmayan tripler karşısında adam da ayrı hallere giriyor, ilgilense bi dert ilgilenmese bir dert, kendini dışarı atmayı seçiyor da olabilir. Erkekler de bu süreci çeşit çeşit atlatıyorlar özetle (Eşimin benle beraber 20 kilo aldığını söylesem? Adam da doğuracaktı sanki bi tane)

Diyebileceğim tek şey, anın tadını çıkarman.
Bir daha şu anı yaşamayacaksın, bir daha hamile kalsan da, karnın içinde bu evladını taşımayacaksın.
Doğan, büyüyecek :) O kadar kıymetli bir zaman ki, ne fiziğin, ne kilon, ne de eşin kafana takılmamalı; karnının içinde başlayan yeni bir hayat var ya, işte aslolan o şimdi.
(Biz 30 yaşında insanlar bocaladık, sen daha yirmisin, anlarım)

Hamileliğim sonrası nasılım onu da anlatayım size, gereksiz takıldığınızı fark edin diye:

66 kiloyum şu an ve hatta 65. Eski kilomdayım, zayıflamaya da devam ediyorum.
(Demek ki alınan kilolar isteyince verilebiliyormuş. Ben de tam olarak buna güvenip homini gırtlak abanmıştım)

Birkaç çatlak var karnımın kenarında, bir sezaryen izim, memelerim de eskisi gibi değil haliyle ama fena da değiller
(O çatlaklar kıpkırmızıydı, şu an o kadar açık renkteler ki belli bile değil, sezaryen izim de belirginliğini yitiriyor gün ve gün. Hiç geçmeyecek sanıyordum. Ama kendimi en güzel hissettiğim anda olduğumu size garanti edebilirim. Bunların hepsi bir süreç)

Eşimin ilgisi dersen, 1 sene kadar az bocaladık ancak şu an eskisinden daha renkliyiz diyeyim siz anlayın.

O kiloları bir sebep için alıyorsunuz, aldığınız gibi vereceksiniz de ve o zaman bu zamanınıza gülüyor olacaksınız.
Ondan boşuna sıkmayın canınızı, keyifle bebek alış-verişi yapın, girin eşinizin koluna birlikte gezin, bakın, yiyin, için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…