evet cok güzel anlatmışin gerçekten boyke düşünüyorum.Şimdi sende şöyle bir düşünce oluşmuş:
"Kıskanılan insanlar genelde çok güzel ve çekici insanlardır. Ben eşimi kıskanıyorum demek ki yakışıklı. Ama eşim beni kıskanıp baskılamıyor demek ki ben çirkinim."
Hayır bu düşünce doğruluktan uzak ve çarpık bir düşünce. Kıskançlık krizi yaşadıkları için gelen çiftlerin tiplerini görsen dehşete düşersin. Adam mesela karısında bütün mahallenin erkeklerinin gözü olduğunu düşünüyor ama kadın tip olarak Bir Demet Tiyatro'daki Feriştah'tan hallice. "Bunu mu beğenecekler lan" desen adam seni bile karısını kıskanmakla suçluyor neden çünkü patolojik kıskanç. Sağlıklı bir düşünce yapısı yok. Senin istediğin kıskançlık seni sevdiğinden ya da çekici bulduğumdan değil yani tam tersine sana güvenmediğinden, paranoyaklığından, özgüvensizliğinden. Sen eşini neden kıskanıyorsun mesela, eskisinden daha yakışıklı buluyorsun? Özgüvenin sarsılmış çünkü.
Bu düşünceyi kafandan at, hamilelik çok özel bir süreçtir. Eşinle bu özel anları paylaş, huzurla bebeğinin doğumunu bekle. Sağlıklı doğumlar dilerim.
doğru söylüyorsun tesekkyr ederimHamilelik pskolojisi normal zaten doğumdan sonra kendine bakarsın azimlere zayıflarsın merak etme şimdilik hiç üstüne gitme umursama ki noldu bi anda desin o hallerini özlesin hiç takma ki şaşırsın oda mesela sürekli arıyor msj atıyor kıskanıyorsan bunları yapma ki merak etsin
Hahhaay,Elmas Allah seni:))bilmiyorum yapı itibari güzellik benim herseyim. ha cok mu güzelim kesinlikle hayir. ama takintiliyim. mesela hic birşey dusunmeyip doğumhaneden cikarken ayna tutarlar mi acaba diye düşünüyorum tipime bakmadan cikmam diyorum. yani gerisini siz anlayin. e ne zamandir da guzelligime dair övgü almayınca saracak yer aradim
Eşimin tipi iyidir,giydiği yakışır.Hamileyim ve en son düşüneceğim şey eşim beni beğeniyor mu olur :)) valla içimde yılların özlemini taşıyorum, istersem çirkin olayım dünyanın en güzeli ve en mutlusu şu an benim.
Ayrıca eşim beni kısıtlayamaz, bu sevgi göstergesi değil ki, fikirlerine saygı duyan insan sizi seviyor demektir. Benim eşim de kendine çok iyi bakar, baksın tabiki de ne mutlu bana. Düzensiz tertipsiz biri olsa daha mı iyiydi?
Siz, şu an nasıl verimli anne olabilirim, bebeğimle nasıl bağ kurabilirim diye düşünün ve bu tarz kitaplar okuyun. Eğer bebeğinizle sağlam iletişim kuran mutlu anne olursanız çok çabuk kilo da verirsiniz, her istediğinizi de yaparsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?