konu benim arkadaşlar...

evet öyle yapiyorum ben malim:)

Bi kere hamileliğin avantajı var mesela göğüs büyüyor. Kalça büyüyor güzellik de katıyor anneye. Hamile olunca kendini salmamissindir diye düşünüyorum. Biraz göbek sıkıntı ama orda da bi Can yaşıyor

Şimdi yasin 20 henüz evlenmişin hamile kalmışın şimdide can sıkıntısından kocana sarıyorsun eee yarın bebeğin olucak o zaman ne yapicaksin benim canim sıkıldı gezip tozucam deme luksun olmicak en azından bir süre yada kafana bir lohusa topuzu bir gecelik bakmışın aynaya bakmadan akşam olmuş kocan gelmiş ayyy canim ben takıntılıyım diyemezsin şimdi vaktin cokken bence bol bol oku yürüyüş yap açılırsın

Eşinle senin bebeğini taşıyorsun sen. Ne demek seni beğenmemek? Bırak kahkülünü istediği yere yatırsın. Yaranmaya çalışma kimseye. Hiçbi kadın yaranmaya çalışmasın

Bunalımda olmak çok normal.
Çünkü extreme bir durumdasın, hamilesin. Elbette her tarafın şişecek, kilo alacaksın.
Ama eşin de olgun davranacak. Bu durumun geçici olduğunu bilmeyip senden uzaklaşmaya başladıysa kusura bakma ama onun karaktersizliği.
Sen ona bir evlat vereceksin. Bir can vereceksin.
Bu durumda kimseye bir güzellik borcun yok.
Ayrıca sana destek olmazsa bu durumu atlatamaz, bakımsızlık ve ilgisizlik içinde kendini çürütmeye devam edersin.
Şimdi senin bakımlı olma zamanın değil. Bu güzel deneyimi en sağlıklı biçimde atlatma zamanın.
Çocuk doğunca da eve kendini kapatma sakın. Zamanla her şey yoluna girer.
Fakat ben anlamıyorum. Neden kadınlar olarak hep biz bakımlı ve güzel olmak zorundayız.
Biz de insanız ve kakamız pembe değil.
Güzel olmadığımız zaman neden terkedilme duygusunu yaşayan biziz?
Erkekler çok mu bakımlı, çok mu güzel.
Ben şahsen bıktım kokmuş tişörtü, gözünde çapakla vıcık vıcık göbeği ile 'kadın dediğin böle böle olacak' naraları dinlemekten.
Gerçekten kimseye güzellik borcumuz yok.
Mutlu ol. Bu deneyimi gönlünce yaşa. Ve kendini mutlu etmek için bişeyler yap.
Doğumdan sonra spora git, neşeli şarkılar söyle, saçını başını toparla.
Kendine saygı duy. Zamana yay...
Ve bütün bunları onun için değil kendin için yaptığını belli et.
Bak o zaman nasıl dikkatleri kendine çekeceksin.
Eşinle neşeyle bir konuşma yap. Sıkıntılarını belli et ve ondan sana destek olması için destek iste.
SEVGİLER...

bence eşinle konuş bu dönemde daha fazla ilgi beklediğini söyle. daha fazla birlikte vakit geçirmek istediğini falan.

biliyorum her yerim şiş ama sen yine de çok güzelsin de bana diyebilirsin . zekası kıt değilse ne durumda olduğnu anlayacaktır.

senin yorumlarını ve hayata bakış açını öyle çok seviyorum ki
ben bazen eşime uff şişman bir kadınım diyorum
oda bana şişman değilsin hamilesin diyor
ki 15 kilo aldım önceden de vardı kilom
ben sadece tişört pijama ile kalsam adamın atletlerine bile ortağım artık

Yanlış anlama ama :)) daha çok miniksin ya :) ay bir de anne mi olacaksın (burada yanaklar sıkılır)

Kaçan kovalanır misali :)) ayrıca özgüvenini düşürecek bir şey yok, hamilelik çook güzel bir dönem, sen göbeğini totonu kafaya takmış olabilirsin ama emin ol dışarıdan çok güzel gözüküyorsun. Ben hamileyken süper hissediyordum ya her zamanki totom ama çoook daha büyük göbeğim :) şimdi doğuralı 6 ay oldu, totom daha büyük göbeğim de 4-5 aylık hamile göbeği :) ama nedense hiç rahatsız değilim, çünkü bir bebek dünyaya getirdim ve benim için hayatımdaki en güzel deneyim o. Ha hamileyken eşime sarılıp da ağlamışlığım da çok 'böhüüü çok çirkinim, böhüüü hiçbir şey olmuyor üstüme' bunu da yapmadım değil :)

Eğer sen hamileyken de dikkat çekici olabildiğini kabullenirsen her şeyin çok daha güzel yoluna girdiğini fark edebilirsin bence. Bir de bir insanın üstüne ne kadar çok düşersen o da o kadar çok kaçar. Kaçan kovalanır yani. Eşini dah az umursa ki ne olduğunu bilemesin :)

Hamile olmak çok güzel bir olay zaten. Ben her gün karnımı açıp seviyorum, doğum yaklaştıkça bu günleri de özleyeceğimi biliyorum. İçimde bir can var, mucize taşıyorum. Ömrümde kaç kez hamile kalacağım sanki, hiç kocam beni beğenmiş mi falan diyemem.

Şimdi sende şöyle bir düşünce oluşmuş:

"Kıskanılan insanlar genelde çok güzel ve çekici insanlardır. Ben eşimi kıskanıyorum demek ki yakışıklı. Ama eşim beni kıskanıp baskılamıyor demek ki ben çirkinim."

Hayır bu düşünce doğruluktan uzak ve çarpık bir düşünce. Kıskançlık krizi yaşadıkları için gelen çiftlerin tiplerini görsen dehşete düşersin. Adam mesela karısında bütün mahallenin erkeklerinin gözü olduğunu düşünüyor ama kadın tip olarak Bir Demet Tiyatro'daki Feriştah'tan hallice. "Bunu mu beğenecekler lan" desen adam seni bile karısını kıskanmakla suçluyor neden çünkü patolojik kıskanç. Sağlıklı bir düşünce yapısı yok. Senin istediğin kıskançlık seni sevdiğinden ya da çekici bulduğumdan değil yani tam tersine sana güvenmediğinden, paranoyaklığından, özgüvensizliğinden. Sen eşini neden kıskanıyorsun mesela, eskisinden daha yakışıklı buluyorsun? Özgüvenin sarsılmış çünkü.

Bu düşünceyi kafandan at, hamilelik çok özel bir süreçtir. Eşinle bu özel anları paylaş, huzurla bebeğinin doğumunu bekle. Sağlıklı doğumlar dilerim.

eşim bana şuraya gitme, bunu giyme diyemez, derse boşanırım,
her şeyden önce karakterime saygısızlıktır bu çünkü.
ne tuhaf bundan zevk alan kadınlar var...
yani istiyorsun ki adam sana hayat arkadaşı değil, evcil hayvanı gibi davransın... otur desin otur, kalk desin kalk.
biliyor musun, ben 5 yaşındaki kızıma bile onu giyme bunu giy demiyorum, şimdiden kendi seçimlerini yapmayı öğrensin de ilerde ona direktif verip kukla gibi oynatmaya çalışan insanların onu sevdiğini düşünmesin diye.
neyse,
sen evlenip bir de anne olunca, adam senin de bir birey olduğunu farketmiş ve sana insan onuruna yakışır şekilde davranmaya başlamış, biz buna sevgi diyoruz, sen de zamanla anlarsın.

hormonlardan canım bu kadar takma erkeklerin hepsi böyle

Canım bu tür sorunlar yaşamanın nedenlerinden biri kilo aldım ,kalcam çıktı filan değil.Artik çocukla beraber tüm hayatının değisecegini ve geri donulmez bir yola girdiğini düşünmen. Esin eskiden de seni değil başka kadınları begenebilirdi,ama o zaman terkeder giderim diye dusuniyordun.Simdi ise elin kolun bağlı hissediyorsun.İnan bana öyle olmayacak bebeğin doğduğunda onu yıkarken yeniden kenetlenme ek ve biz ruhunu tekrar hissedeceksin.

Eşim hiç bir zaman kıskanç bir insan olmadı, ben de aynı şekilde hani kıskanılma olayı ile ilgili birşey söyleyemeyeceğim ama ilk hamileliğimde bende de aşırı bir özgüven sorunu olmuştu. Acaba beni beğeniyor mu hala vs gibi düşüncelerim havada uçuşmuştu. Hatta bazen acaba gözü dışarı kayar mı diye bile evhamlanmıştım. Doğumdan sonra bir gün dertleşirken utanarak itiraf etmiştim bu duygularımı..

Şimdi ikinciye hamileyim. Bu duygulardan eser yok. Hamileliğin tadını çıkarıyorum. Şiş göbeğimi seviyorum. Son zamanlara doğru ödem toplayacak vücudum, o zaman da seveceğim kendimi. Eminim eşim de sevecek.

İçinizi ferah tutmaya bakın, ne kendinizi ne eşinizi acabalarla darlamayın :)

Hep hamilelikten bunlar.Adamı rahat bırak.Boşa kurma kafanda.Bebek bekleyen normal bir baba adayı yani.sıkma canınızı durduk yere.Sende hamilemisin ve melek taşıyosun canm ne çirkinliği allasen.
Biraz süt iç ve rahatla. bebeğine ve sana iyi gelecektir emin ol.
Yarın içinde sağlık ocağına gidip kan testi ver.
Vitamin değerlerine baksınlar.
Dr.a ben eften püften sıkıntı çıkarıyorum de.
O anlar hangi vitamin eksilmiş ve takviye yapar.
Ben anladım hangi vitaminin minumum seviyeyeye inmiş ama şimdi burda söylemeyeyim sıkıntı basan vitaminlere saldırmasın.
Hayırlı doğumlar..

Hamileyim ve en son düşüneceğim şey eşim beni beğeniyor mu olur :)) valla içimde yılların özlemini taşıyorum, istersem çirkin olayım dünyanın en güzeli ve en mutlusu şu an benim.
Ayrıca eşim beni kısıtlayamaz, bu sevgi göstergesi değil ki, fikirlerine saygı duyan insan sizi seviyor demektir. Benim eşim de kendine çok iyi bakar, baksın tabiki de ne mutlu bana. Düzensiz tertipsiz biri olsa daha mı iyiydi?
Siz, şu an nasıl verimli anne olabilirim, bebeğimle nasıl bağ kurabilirim diye düşünün ve bu tarz kitaplar okuyun. Eğer bebeğinizle sağlam iletişim kuran mutlu anne olursanız çok çabuk kilo da verirsiniz, her istediğinizi de yaparsınız.

Kusura bakma elmas da çocuksun daha ondan oluyo bunlar.Okumak istiyodun sözüm ona evlenmek için bu kadar kendini parçalayana kadar okumak için ugraşsaydın finaller için dertleniyor olurdun şimdi,olması gereken gibi yaşının gerektirdiği gibi

Büyüyünce düzelir kimse el atamaz sana yani.Ha bu kıskanmıyo beni demek ki sevmiyor fikri ömür boyu kalır ama o başka bi durum çünkü.

Kilon varsa kilonu verirsin dogumdan sonra.Şuan öncelik bebegin.Hayırlısıyla al kucagına inşallah.Bende de solgun surat vardı hafif makyaj yapıyorum gün içinde biraz daha iyi hissediyorum kendimi.Saçımı Hergün aynı şekilde fönlüyorum.İlk haftalar yapamıyordum kendimi kötü hissediyordum eşim de öyle uzaklaşıyordu benden,sonra toparladım makyajımı kıyafetimi daha özenli seçmeye başladım.Eşim tekrar kıskanmaya başladı.Son haftalarda bunları düşünmemen lazım yalnız.Sonrasında da dikkat etmen gerekir kendine.

Bence siz eşinize değil kendize bebeğinize ve sağlığınıza yoğunlaşın. Gene giyinin süslenin dışarıda gezin ve eşinize kompleksli değil hayattan zevk alıyor havası verin. O düşünsün benim hatun benimle ilgilenmiyor biraz da benimle vakit geçirse keşke vs diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…