Devirle alakası yok aslında, eskiden de aldatan erkekler varmış vardı ama o zamanlar kadınlar bilse de sesini çıkarmıyordu, nasılsa dönüp dolaşıp geleceği yer evi deniyordu, çok iyi hatırlıyorum çocukluğumda mahallemizde aman ne tonton amca dediğim kişilerin gençliğinde neler yaptığını duyunca şaşırmıştım, şiddet de varmış, bir gecelik ya da uzun soluklu birliktelikler de, yaşı oturunca düzelir deyip susarmış kadınlar zira eskiden maalesef boşanmak ayıptı, herkesin eşi yapıyor, biraz sık dişini, boşanıp da dile mi düşeceksin fikri yaygındı, kadınlar da ne yapsın susup adamın durulmasını beklerdi, aslında şimdi boşanmak eskiye nazaran daha kolay, artık evlenmek kadar boşanmanın da normal olduğunu, kadının çekmemesi gerektiğini kavramaya başladık ama bu seferde çoluk çocuğum ne olacak, babasız mı kalsın diyoruz.
Belki 100 kadından birkaç tanesi aldatıldığını anlamıyordur ama diğerlerinin farkında olduğuna eminim, biliyor ve hissediyorlardır çünkü eskiden doğru dürüst hiçbir iletişim aracı yokken, sabit telefonların bile nadir olduğu dönemlerde eşinin aldattığını anlayabiliyorsa kadınlar, günümüz kadınları kesin anlıyordur.
Olay mutsuzluk da değil, erkekler bizim kadar duygusal değil, biriyle beraberliğe duygusal anlam yüklemiyorlar, eşlerini seviyorlar ama bir başka kadınla birlikte olmak için ona da seni seviyorum demek garip gelmiyor erkeklere, onlara göre herkes yapıyor, neden o da yapmasın ki, erkek adam yapar deyip geçiyorlar.