Konu evliliğimde ben karmakarışığım

Postmodernik

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2015
964
610
303
Merhaba nasıl başlasam bilmiyorum ama kafam çok karışık bana bi akıl verin ben 9 ay önce evlendim eşimle 5 aylık tanışmanın sonunda nişanlandık toplamda 9 ay sonrada evlendik bu süreçte benim rahatsızlığım olduğu için bir süre hastanede yatmıştım şuan düşününce çok da düşünerek almamışım bu kararı seviyordum evlendim düğün süreçleri biraz sıkıntılı geçti tam her şey halloldu derken şimdi çok acele ettiğimi düşünüyorum eşim aslında iyi birisidir evine bağlı ihtiyaçlarını karşılayıp düşünen birisidir ama çok sinirli ve kendisi ben israf sevmiyorum dese de cimri
Ben çalışıyorum benim kazancımı da kendisininkini de o kontrol ediyor başta buna hiç tepki vermediğim için şimdi şimdi kendimi kötü hissediyorum kazandığım parayı ondan istemek ve onun onayına göre harcamak neymiş israf olmasınmış be ben hayatım boyunca hiç böyle yaşamadım babam aldıklarıma maaşıma hiç karışmazdı
Bide şöyle bir konu var dün öğrendim eşim telefonda konuşurken annesini aramış bize gel ben uçak biletini alayım demiş ama o gelmek istememiş benim kızdığım konu bana neden bu fikri alırken hiç danışmaması
Be yakın zamanda bir yerlere gezmeye gideceğiz ablamı annemi çağırayım dedi bende istemediğimi onların yanında rahat edemeyeceğimi söyledim sonra dün bana dedi ki ablam be abimide çağırdım sonra görümcem bana biz geliyoruz diye mesaj attı ben onların gelmesine değil neden benimle istişare yapmadan bir fikir alınıyor ya da benim isteklerim umursanmıyor
Evliliğimin ilk dönemleri çok sorunluydu ama sonra toparladık derken ben çok acele karar verip evlendiğimi düşünüyorum ve boşanmayı düşünmeye başladım bu anlattıklarımı eşimle konuşmadım dedim ya çok sinirli bide ben ağlayınca daha bi sinirleniyor bazen cevap dahi vermiyo ne yapmalıyım yazarken bile emin olamıyorum ama boşanmalı mıyım çünkü geleceğimi düşünemiyorum

Hemen boşanmayı düşünme derim, aşılmayacak seyler değil, daha yeni evlisiniz ve birbirinize uyum sağlamanız huyunuza alışmanız zaman alır zaten. eşinizle bütün bunları konusun, böyle yaptığı zaman neler hissettiğinizi tam olarak anlatın, onun anlamasını beklemeyin çünkü düz mantık yaratıklar erkekler ve bizim kadar anlayışlı değiller bence . Hala yaptıklarında inat eder ve odun olduğuna emin olursanız tekrar düşünürsünüz :)

Merhaba, para konusun da kesinlikle maaşınızı siz yönetin.Benim eşim de bana yolla bütün ödemeleri yapayım demişti ama itiraz ettim ben hesap kitap bilmiyormuyum.. Ve yollamamakta ne kadar doğru yaptığımı öğrendim malesef iddaa felan oynadığını öğrendiğimde. Tutumlu olabilir, siz de ona eşlik edebilirsiniz bu konuda en kötü ortak hesap açıp harçlıkları alıp kalan para oraya aktarılabilir. Diğer size sormadan birilerini çağırma konusunda, annesi ile probleminiz yoksa bayağıdır görüşmüyorlarsa çağırabilir beni rahatsız etmezdi. Ama gideceğim tatile benden izinsiz çağırması kavga sebebi... Bırak onlar beraber gitsin sen de hasta numarası yap. Ve gerçekten çok erken tanıyıp evlenmişsiniz..

Ben bunları söyleyip ağladığımda bana her şeye duygusal bakma aklını kullan der bira fazla odun

tabiki de eşinle konusarak çözmeye çalış ama aglamadan ciddi olarak. boşanmak son çare. benim de calisirken maasimi esim alirdi ama harcadiklarima hic karismazdi kredi kartinla ne istersen al derdi, cüzdanımdan da para eksik etmezdi. ben cok nadir para istemisimdir, ben istemeden o cüzdanıma koyardi ama pahali biseyler alirken muhakak birbirimize danisiriz çünkü artik aile olduk bütçemiz ortak borclarimiz ortak birikimimiz ortak.

aile konulariyla alakali dusuncelerini net bir dille söyle

Daha geçen hafta annesinin yaşadığı şehirdeydi aslında sorun yok desem annesiyle yanlış olur benimle birebir değil ama düğün sürecinde ailemi çok üzdü her şeyi yokmuş gibi davrandım hatta biz 2 aylık evliyken 20 gün gelip bizde kaldı kp le ve kafa yapılarımız çok farklı ki eşimde öyle ailesine düşkün biri değildi evlenmeden önce

Bunu bende düşünüyorum hatta bazen benim param diye bahsetmesi canımı yakıyor
Ivedi bir sekilde cozmelisin arkadasim.sonucta hayat musterekse parada musterek kazaniliyor.sana danismadan yaptigi davetlerse kabul edilemez.ben lsam kardesinle git ben gelmiyorum derim ama sana zarar verirse soyleme tabii

Ya b
Ivedi bir sekilde cozmelisin arkadasim.sonucta hayat musterekse parada musterek kazaniliyor.sana danismadan yaptigi davetlerse kabul edilemez.ben lsam kardesinle git ben gelmiyorum derim ama sana zarar verirse soyleme tabii
ben onların gelmesinde değilim neden benim söylediklerimin bi hükmü Yok

peki siz neden bu konu hakkında fikrinizi almadığını sordunuz mu ?
Birde bende eşimin yada eşimde benim paramın nereye ne harcandığını bilir ve kalan ortak hesapta birikir.
Birşey alacaınız zaman engel mi olur mesela ?
ayrıca uçak biletini annesine sormuş alayım gel diye,sizin annenizde gelse bu nezaketi gösteriyor mu ?

ben ayrılmayı düşünürdüm bu şartlarda. Yuva kolay kurulmuyor diyor herkes siz bu yaşınıza kolay mı geldiniz ki yuva dediğimiz 2 kanepe, çatal bıçak için kendinizden ödün veresiniz. Bizim toplumumuzun en büyük sorunu bu bence mutsuz bireyler ahlaki terimler peşinde koşup mutluluk bulmaya çalışıyor. Önemli olan sizsiniz eşinizle kurduğunuz yuva değil. İstedikleriniz söyleyin ve her lafınızın arkasında durun. Birazda şu erkekler geri bassın.

Eve tabiki katkıda bulun ama tüm paranı verme.agırlıgını koy kendi maaşımdan çocuk gibi harclık almaktan hoşlanmıyorum de.bir daha benden habersiz plan yapma diye ciddi bi konuşma yap.tartısırken ağlama sadece ciddi ve kendinden emin konuş

Gösterebilir aslında bilmiyorum ne yapar almak işitsellerime sorduğumişk şey ihtiyacın var mı evet geçen yıl çok para harcardım çünkü bu şehre Yen'i gelmiş yalnızdım ve yine de gidip uçuk fiyatlı şeyler almazdım ama şimdi ise 15 tatilde annemlere giderken 10 gün için bana verdiği para yüz lira ihtiyacım olursa ona söyleyecekmişim kartla gönderirmiş ama istesem ne için diye soracak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…