Konu kendim 😅

Bir de lise arkadaşlıkları sanki daha saf ve çıkarsız gibiydi üniversitede bazlıları sanki sırtlanlar yuvası
Aynen öyle çıkar arkadaşlıklarıydı üniversitedekiler imza atarsan not verirsen senden iyisi yoktu benim dönemimde öyle arkadaşlıkta kalıcı olmuyor 4 sene beraber okuduk okul bitti arkadaşlık gitti

Harikasniz valla . Ben çok seçiciym ve çabuk güvenemiyorum mesela . Pişman olduğun kişi icinde şöyle deym çıkar öyle istisnalar tecrübe olmuştur hangi şehirde sin

Yalnız degılsın birebir aynı durumdayım, sadece arkadasımla farklı sehırlerde oldugumuz için görüşemiyoruz, diyecegım su ki samimiolmak için ugrasmayın, olursa olur hem az insan çok huzur demişler :))

Bence arkadaşlık, dostluk, o enerjinin tutması da nasip işi, şans işi. Yüzeysel değil de gerçek bi şeyler istiyorsan az ve öz oluyor zaten. Çok kalabalık gruplarda aynı derinlik yakalanmıyor bence, çünkü herkes başka bi yapı başka bi frekans, hepsiyle uyum çok zor.
Gerçek aşkı bulmak gibi geliyo Flört, hoşlanma falan birçok kişiye olabiliyor, gez toz eğlen falan ama aşk, sevgi öyle değil; denk gelmesi lazım, derin olması lazım. Dostluk, yakın ve keyif veren arkadaşlık da öyle bence.

Bu arada ben de eskiden sosyal kelebektim, çok çok fazla tanıdık, arkadaş vardı ama sanırım epey değiştim ve eski keyfi vermiyor bana insanlara zaman ayırmak, mesai harcamak O zamanlar o halimden memnundum, şimdi bu halimden de çok memnunum, kemik kadro candır

ben genelde çok sosyalim, arkadaşlığa ve ikili ilişkilere bayılırım eşim de aynı benim gibidir. küçük bir yerde yaşadığımızdan da kaynaklanıyor bence bu. "o da gelsin, şu da gelsin" derken grup olabiliyoruz hızlıca. biriyle tanıştığınızda sohbetini sevdiyseniz "rahatsız olur mu" diye düşünmeden siz kahve içmeye çağırın mesela. belki de böyle davetleri pek başlatmadığınız için karşı taraf arkadaşlığı ilerletmek isteyip istemediğinizi anlamıyordur. benim ayrı ayrı 3-5 arkadaşım vardı, zamanla hepsi bir şekilde sayemde birbiriyle de tanıştı. e benim anlaştığım insanlar kendi kafa yapıma uyduğundan, doğal olarak onların da kafa yapısı birbirine benzer oluyor ve anlaşmakta güçlük çekilmiyor.
biraz daha atılgan olabilirsiniz, tabi herkese her şey anlatılmaz fakat aman sıkmayayım diye düşündüğünüzden çoğu şeyinizi anlatmıyor ve dinliyorsanız karşı tarafta genelde size kendini açmaz.

Evet bunda haklısınız az insan çok huzur

Teşekkür ederim ben dediğiniz gibi genelde insanları dinliyor kendi derdimle sıkmak istemeyip anlatmıyordum teşekkür ederim

Son dönemlerin en büyük problemi bu oldu sanırım “sıkıp, bunaltır mıyım acaba” düşüncesi. Gerçekten bende çok dost canlısı, bir ihtiyacı olanı geri cevirmeyen biriyim ama asla karşılığını alamadım. Arkadaş cekmenin ilginç bir yolu bence mesafeli olmak. Ne kadar soğuk, mesafeli durarsan uzaktan o kadar kıymetin ve değerin biliniyor. Ama ne kadar iyi niyetli yaklaşırsan, derdini paylaşırsan o kadar değersizsin. Tabi soğukluğu ve mesafeyi koruyarak ne kadar samimi bir arkadaşlık olur orasıda soru işareti. Samimi olmayan herşeyde bana çok ters geliyor. O yüzden artık yalnızlığı seciyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…