Konu kocam aldatma ihanet

Zorunlu eğitim var nasıl hiç okula gitmediniz , okuma yazmayı nerede öğrendiniz, siz bu kişi ile 18 yaşında nasıl evlendiniz, sadece merak ettiğim için soruyorum yanlış anlamayın.

Madem adamı boşama şansın yok o zaman kurcalayıp yüz göz olma

Arkadaşlar kadının doğrusu yanlışı kendine. Bakın kolik bir bebeğim var inanın o lohusa depresyonundan çıkmış değilim intiharı bile düşünüyorum arada. Lütfen bebeğine yorum yapmayın zira kalbi soğumasın yavrucağa, yaşadığı zaten kolay bir şey değil.

Ailen arkanda yada değil eğer kafana koymuşsan kendine inan. Dolup doluştur eski defterlere kadar aç. Otur ailenin yanına. Bebek azıcık büyüsün mutlaka işe gir. Paranın kokusu tatlıdır derler. Ailene destek çıktın mı senden iyisi olmaz. Her laflarına boyun eğme günün sonunda yine seni savunacaklar. Hayır diyorsan bekle ve kurcalamayı kes bebeğin kreş zamanına gelsin çık git. Ona da yok diyorsan gerçekten bırak istediğini yapsın kurcalama birşey yapmayıp arsızlaştırıp kendini harap etme bare. Tek gayet çocukların olsun. Başka da seçenek yok zaten.

Zorunlu eğitim var nasıl hiç okula gitmediniz , okuma yazmayı nerede öğrendiniz, siz bu kişi ile 18 yaşında nasıl evlendiniz, sadece merak ettiğim için soruyorum yanlış anlamayın.
Zorunlu eğitim yoktu o zamanlar. Yeni yürürlüğe girmişti. Henüz kurallar sıkı değildi. Bayan denk gelmemiştir diye düşünüyorum.

İlk yazdıklarınız tamam da , okula giden iki çocuk daha var hangi aile artı dört kişiyi daha maddi olarak kaldırabilecek durumda bu devirde ,hiç okula gitmedim diyor alacağı maaş belli çalışma saati belli, hadi iş buldu diyelim ailesine asgari ücretle nasıl destek çıkacakta paranın kokusu tatlı gelecek ailesi de senden iyisi olmaz diyecek?

Size muhalefet olsun diye yazmadım , yazdığınız son seçenek hariç gerisi pekte olması mümkün şeyler değil ne yazık ki.

Diğer 2 çouk ne olacak? Anne baba nasıl bakacak +4 nüfusa? Çocuklar ev eşyası oyuncak değil koy kutuya götür yapamazsın. Düzeni okulu, iyi kötü odası eşyası vs. Hepsi alt üst olsun oradan oraya savrulsunlar. 3 çocuk anne bir odada mı yaşasınlar? Beş para etmez babanın ve önünü ardını düşünmeden devamlı hamile kalan annenin hatalarının bedelini mi ödesinler?

Kaç kere affetmiş, bu sefer değişen ne? Kocam demeyecek oturacak çocuklarını büyütecek. Ev arkadaşı gibi görsün adamı bi zahmet. Ben tatile gittiğim zaman aileme yük olmayayım diye bol bol harcıyorum getiriyorum götürüyorum. Her seferinde annem ablam kızdığı harcatmamaya çalıştığı halde hem de. Bu pahalılıkta yazık değil mi 3 çocukla baba evine yerleşmek?

Zorunlu eğitim yoktu o zamanlar. Yeni yürürlüğe girmişti. Henüz kurallar sıkı değildi. Bayan denk gelmemiştir diye düşünüyorum.
8 yıldan 12 yıla çıkan evet yeniydi de , sekiz yıl ya da beş yıllık zorunlu eğitim daha eski diye aklımda kalmış, yanılıyor olabilirim eğitimci değilim hiç okula gönderilmedim deyince ilk orta öğretim de görmemiş diye düşündüm.

Ailenin ekonomik durumunun iyi olduğunu düşünmüyorum. Asgari ücretle çalışsa mutfak giderlerine faturalara destek olsa dahi onlara iyi geleceğini düşünüyorum. Zaten bir mesajda bizim buralarda erkeğin bu davranışı normal karşılanır demiş. Severler ne kadar olursa olsun eve gelecek olan parayı. E birde babadan nafaka alsın. Bedavadan aylık cüzi bir ücretle babalık yapacak. Oda evlat ya gerisi sahip çıksınlar artık. Sende haklısın aslında 3 çocukla o maaş yetmez kendilerine belki. Ama herkesin gider tablosuda aynı olmuyor. Kimisi 5 kişilik aileyi asgari ile yetiştirir kimisi tek olarakta yetişemez. Karışık bu olaylar. Bana da kalırsa boşuna kurcalamaması...

Benim ne yazdığım sizi ilgilendirmez. Siz istediğinizi yazın.
Sanki kardeşine yazıyorsun da ben balkonda m3saj okuyorum..o kadar ilgilendirmezse ortalığa yazma. Bu da moda oldu . Her yere yazayım, her şeyi paylaşayım ama ben eleştirince seni olgulendimoyior

8 yıllık kesintisiz eğitime 97/98 yıllarında,12 yıllık kesintisiz eğitime de 2012/2013 yıllarında geçildi yanlış hatırlamıyorsam

Kız ben ne dedim.
Ülkemizde herkes eşit şartlara sahip olmuyor malesef. Senin dediğin oyuncak ve odalara sahip olmayan binlerce çocuk var. Tek odada yaşayan aileler var. Ne olursa olsun ben giderdim. Kendime 1 oda dahi olsa düzen kurardım çekeceğim 1.2 yıl. Olmadı çocuğumu büyütür gene giderdim. Ablam annemlerin 1+1 evine 2 çocuğu ile geldi. Mesleği çalışma hayatı dahi yoktu. Ama o ev aldı. Çalışma azmi ve azıcık aile desteğiyle. Evlatlarımızı evlendirdik diye silmiyoruz ya.

Konu sahibi 27 yaşında doğduğu yıl geçilmiş zorunlu eğitime , ama artık pek önemi de yok zaten o yolunu farklı çizmiş Allah yardımcısı olsun ,size de iyi geceler dilerim.

İsteyerek olmadı ama düzelmişti bu süreçte 8 yıllık evliligimde hiç ilk defa yaşamıştım pişman olduğuna ikna olmuştum ki pismandi sonra tekrar yapmış işte
Çok üzgünüm. Bir kere yapan hep yapar.

O aldatma tadı damağına vurmuş bir kere..

Yine bir konuda çocuklara üzüldüm. Daha, siz eş olamıyorsunuz.

Doğurup doğurup çocukları ne diye bu üzüntüye ortak ediyorsunuz?

Kendi adam olamamış ama sizin kadınlığınızi mi eleştirmiş bide.. boşa kurtul bunu.. değişmez çünkü..

Ablanız 3 nüfus 1+1 eve geldi üst üste yaşadı diye herkes öyle mi olsun? En ücra köyde bile sağlık ocağı bedava korunma imkanı var. Korunmayıp adam eve bağlansın diye 9 senede 3 çocuk yapan kadın da biraz hatasını bilip sorumluluk alsın. Evlendirdik diye silmiyoruz ama evlenen de doğururum ne olacak ki kocam bakmazsa anam babam bakar demesin. Yaşlı insanlar görevlerini yapmış büyütmüş evlendirmiş. 3 torunun yemesi içmesi masrafı nafakayla dönmez, emekli bile olsa mecbur dede çalışıp getirecek. Aldatan adamı yakaladıktan sonra çocuk yapanın da kabahati yok mu? Sanki ağır hasta ya da vefat etmiş koca var ortada, ailesi büyütsün 3 çocuğu.

Çocuklar salonda mutfakta yatmıyor değil mi, iyi kötü aynı bile olsa bir oda var. Giysileri leğende sepette orta yerde değildir. Yani kendilerine ait hissettikleri bir alanları var. Odaları oyuncakları, sanki malikane yazmışım gibi. Pazarda bile oyuncak var sadece süslü avm mağazalarında satılmıyor.

İşi mesleği diploması olmayan biri asgari ücretle nasıl ev alacak merak ettim. Şu zamanda 2 maaşla çok zor ev almak hatta alınamıyor bile. Azıcık aile desteğiymiş; 3 çocuğun karnı doyacak, okul ders kurs ... masrafları ödenecek, arada bir gezmeye parka vs götürülecekler ve kalanla ev kredisi ödenecek.
Verilecek nafaka sadece bebeğin masraflarına bezine giysi mamasına anca yeter bu zamanda.

İnsan en güzel örneği kendinden verirmiş. Sen benim ailem hakkında yorum yapma haddi kendinde bulma git çocuklarına anlat geleceklerini... empati yapıp yorum yapıyorum sende öncelik olarak insanların ırzına geçmeden konuşmayı öğren.
Burda hangi üyenin ağzını açsan asgari ile ev alınmayacağını bilir. Çok merak ediyorsan çocuklar büyüktü özelde okuyorlardı düzenimiz bozulmasın son senemiz dediler gittiler. Aşçı olarak girdiği yerde çok sevildi . Başka bir alanda ustalık eğitimi verdiler. Kısa süre sonra şube şefliği 3 alanı birlikte yürütüp güzel para aldı. Kenarda kendisine ait altınlarıda vardı aldı. Okulları bitti yeni okul düzeni olarak çocuklar yanına geldi. Tatmin oldun mu bilmiyorum.
Bayanın yaptığı hata olabilir herkes burda hemfikir sende bir zahmet onlara laf atacak hakkı bulma kendinde . Yapmışsa yapmış sanane. Burda iyi kötü çözüm arayan hemcinsimiz. Belli ki okumamış eli meslek tutmayan ayaklarının üzerinde durmayı bilmeyen güçsüz biri . Toplaşıp kendisine çocuklarına herşeyine laf mı söyleyelim. Gerekeni zaten herkes bir ağız olup söylemiş.

Affede affede bu hâle gelmişsiniz.Bu kadar olaydan sonra hamile kalmak müthiş bir çözüm olmuş tebrikler.Siz affettikçe adam düzelir sanmanız ayrı saçmalık adam aynı adam sadece olayı geçiştiren günü kurtaran sizsiniz hiç bir şey değişmemiş siz halının altına süpürmeyi tercih etmişsiniz adam kötü kabul ama bu hikayede hatalı ve suçlu sizsiniz bile bile bunları yaşamış üstüne bu kötü yuvaya bir canı da dahil etme bencilliğini göstermişsiniz......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…