Konu önemli hanimlar

O eski toprak dediğimiz sapasağlam yaşlılarımızın hiçbiri aşılı değil buna karşılık günümüzde ölümcül hastalıklarla boğuşan binlerce bebek var. Sence neden?
Bilmem bende 37 yaşındayım bütün aşıları oldum gayet sağlıklıyım şimdiki annelerde bebelerde bir tuhaf zaten o yüzden bilemicem. Dünya çapında aşı olmadıgı için ölen bebeklerede bi göz at bi zahmet

Aşıların koruyuculuğu zaten şu şekilde taktir edersiniz ki aşılar ilaç değildir hatta tam tersi pasiflestirilmis hastalığın ta kendisidir . Bebeğe enjekte edilir ve bebeğin vücudu hastalığı tanır ve buna karşılık savunma mekanizması geliştirir . Hastalığın kendisiyle karşılaşınca da önceden hazırlıklı olmuş olur ve bu bünyeden bünyede de değişir aslında .
Elbette aşılarında yan etkileri var ama bir çok ilacın yan etkisi var ...
Bahsettiğiniz gibi dünya da aşının zarar verdiği örnekler mevcut ama bu hastalıkların kendisi aşılardan çok çok daha korkutucu ve ölümcül.
Asıl konu aşıların otizm yapıp yapmaması..
Aşılardan önce otizm yoktu deniliyor ama bunun acıklamasıda şöyle yapılıyor otizm vardı ama tanısı yoktu .
Ama zaten benimde kesin görüşlerim yok sadece bu taraf biraz daha ağır bastı bende .
Sizde haklısınız otizm yapma ihtimali bile insanlar in aklını kurcalıyor.
Ama dediğim gibi bu deney çok az çocukta yapılmış ve sonuç vermiş belki ilerde daha da detaylandirilip daha çok veride değerlendirilirse o zaman belki benim de görüşlerim değişir :)
Saygı içind e tartismak fikir alış verişinde bulunmak güzel burda birbirimize bilgi veriyoruz siz bana bilmedim birşey katarsınız bende size ...

İyi akşamlar. Konu önemli olduğu için yazmak istedim. Benim ablam doktor cerrahpaşa mezunu, hem de pediatri uzmanı, eniştem de radyoloji uzmanı. Suan 2 yasında bi bebekleri var ve suana kadarki tüm aşılarını yaptırdılar. En yakın arkadaşları olan çift de biri yine pediatri diğeri dahiliye uzmanı onlar da cocuklarına tüm aşılarını yaptırdılar. Ve kesinlikle ailelerin aşı yaptırmayarak kacındıkları zarar yüz milyonda bir ise, göze aldıkları tehlikenin yüzde bir gb büyük bi oran olduğunu savunuyolar.

Super acikladiniz simdi bu taraf agir basti

Vallahi zahmet edip araştırayım dedim karşıma hiç aşı olmadıgı için ölen çocuk haberi çıkmadığı gibi tam tersi aşıdan ölen çocukların onlarca haberleri çıktı

Y Yorgunumzira araştırmaları mutlaka kendiniz yapın elde ettiğiniz her sonuçta kar zarar hesabı yapın aşı olan her çocuk ölecek sakat kalacak vs gibi bir durum söz konusu değil fakat bu riskler var aşılar %100 koruyucudur diye bir olgudan da aşı üretici firmalar bahsetmiyor. Bcg aşısının bile koruyuculuk değeri %0 ile %80 gösterilir. Hepatit b aşısı her kişide bağışıklık sağlamaz mesela. Diğer aşılarda da aynı durum söz konusu ama koruyucu da olabilir ne olur vaka kızamık aşısı olmuştur aşı bağışıklık yapmıştır kızamık virüsüyle tekrar karşılaştığında hastalanır ama hastalığı daha kolay atlatır. Bu konu subjektif bir konu çünkü dediğim gibi kar zarar saptaması ile karar verilebilir sadece. Bu yüzden derin bir araştırma yapıp aklınıza yatanı siz ve eşiniz seçeceksiniz

Cok arastiriyorum demisti sadece. Yok yani .. Galiba duyduklarindan etkilenip yaptirmadi..
Benimde bir araştırmam yok. Ben aşılarını yaptırdım kızıma okuduğum, araştırdığım kadarıyla. Bir sürü dr arkadaşım var onlarda yaptırdı çocuklarına. Ama hiç kimseye yaptır, yaptırma diyecek cürreti kendimde görmüyorum. Herkese tavsiye ettiğim bir özelliğimdir bu. Otizmin genetik bir tarafıda var. Genetik yatkınlığı olmayan bireylerde tv, aşı gibi şeyler otizme neden olur demekte içi boş bir iddia olur.

Keşke toplum olarak daha çok düşünüp, araştırıp daha az konuşsak.

Konu sahibi arkadaş, bebekler çok değerlidir, gönül ister ki hepsi mutlu mesut sağlıklı hayatlarına devam etsinler. Hepimizin ortak isteği bu sonuçta. Ben vicdanen söylemek yükümlülüğü hissettim son karar elbette sizindir. Yalnız bu kararı vermeden evvel facete aşı karşıtı gruplarda yazan, evlatlarına aşı yaptırdıktan sonra neler yaşadıklarını anlatan yüzlerce ailenin hikayelerini okumanızı tavsiye ederim. Evladınız için.

Hinzir dna si ne yahu

Sagolun herkez fikrini soyluyor tabiki burada. Herkeze saygi duyuyorum 1 ay var daha onumuzde. 1 yaş aşısı icin ince eleyip sık dokuyacagim. :) Allah evlatlarimiza saglik sihhat versin insallah.

Asilarin prosedurunu derken? Prospektus mu demek istediniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…