• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu üvey annem

Valla yıl 95 falan. Öğretmenim bana bir kez vurdu. Babam okula gelip olay çıkardı o öğretmen gönderildi ertesi gün okuldan. Ama öğretmenler döverdi ve bu normal görülürdü doğru. Babam da o dönemler prti ve milli eğitimde tanıdıkları olan bir kişi olmasa becerebilir miydi o adamı göndermeyi bilmiyorum 🤷🏻‍♀️
Şiddeti savunmuyorum ama gerçek bu
O yüzden konu sahibine sordum
Nasıl bir şiddetti bu diye
Ama onun dışında herkes bana cevap verdi

Evet maalesef ve bunu da normalleştiren bizleriz.ben çocuğuma kimsenin vurmasına izin vermem.ama şu an bunları anlatsam bazıları için normal karşılanıyor.
Öz annen yapsaydı da siler miydin mesela?
Bilmiyorum bence silmezdin
Eşin niye peki yardım etmeni istiyor?
Ben normalleştirmem hayatımda kimseye fiziksel şiddet uygulamadım mesela
O yüzden benim normalleştirmem mümkün değil
Ama anneler dövüyor Yani bir terlik bir tokat şimdiki dönem daha bilinçli insanlar
O zaman öyle bir dönemdi
Annemden hiçbir fiziksel şiddet görmedim diyen insan sayısı çok çok azdır
O yüzden sordum sana bunun boyutu neydi diye?
Soruma cevap vermeyip sürekli normalleştirmeyin diyorsun
Yahu niye normalleştireyim ben

Valla değil diyorsunuz da
Çocukken annesinden hiçbirşey görmemiş insan sayısı kaçtır acaba
Yeni nesil anneler daha bilinçli
Ama eskiler böyle
Bırak anneyi öğretmenler bile döverdi benim dönemimden önce

Bu ok. Sorun sizin bunu normalleştirmeniz.
İnkar ediyorsunuz ama karşınızda annesinden şiddet görmüş bir kadın var. Siz de bu kadına bu bizim kültürümüz, hepimizin annesi dövmüştür diyorsunuz. Yani olayı normalleştiriyorsunuz.

Öz annen yapsaydı da siler miydin mesela?
Bilmiyorum bence silmezdin
Eşin niye peki yardım etmeni istiyor?
Ben normalleştirmem hayatımda kimseye fiziksel şiddet uygulamadım mesela
O yüzden benim normalleştirmem mümkün değil
Ama anneler dövüyor Yani bir terlik bir tokat şimdiki dönem daha bilinçli insanlar
O zaman öyle bir dönemdi
Annemden hiçbir fiziksel şiddet görmedim diyen insan sayısı çok çok azdır
O yüzden sordum sana bunun boyutu neydi diye?
Soruma cevap vermeyip sürekli normalleştirmeyin diyorsun
Yahu niye normalleştireyim ben
Ben silip atmaktan bahs etmedim,yaptığı iyilikler de olduğu için sırtımı dönemem dedim.sadece nasıl baş edeceğimi bilmiyorum.bu konuda yardım istedim.bir çok kişi ararsa açma dedi bu benim için çözüm değil.ne demek istediğinizi anladım.öz annem olsa silmezdim ve üvey olması fark etmiyor yine silemiyorum.

Şiddeti savunmuyorum ama gerçek bu
O yüzden konu sahibine sordum
Nasıl bir şiddetti bu diye
Ama onun dışında herkes bana cevap verdi

Kendi annenin terlik atması insanı yaralamaz da. babanın diğer eşinin seni azıcık uyarması bile çocuğu çok üzer hele kendi annenin vefat etmişse. Bence burada önemli olan bu sebeple konu sahibine hissettirilen.

Üvey de olsa sizi büyütmüş bir sekilde bakmis. Ara ara sorunlar kavgalar mutlaka olmuştur. Ama kadin sizi benimsemis aileden biri veya evladi gibi gormus ki her seyini sizle paylasip size sarılmış. Sevmemiş olabilirsiniz tabiki ama sizi seviyor ve benimsiyor ki sizi annelerin kızlarını aradıgı her durumda arayip cagirdıgı gibi cagiriyor.. Bence anne gibi goruyor kendisini.

Bu ok. Sorun sizin bunu normalleştirmeniz.
İnkar ediyorsunuz ama karşınızda annesinden şiddet görmüş bir kadın var. Siz de bu kadına bu bizim kültürümüz, hepimizin annesi dövmüştür diyorsunuz. Yani olayı normalleştiriyorsunuz.
Normalleştiriyorsun dan başka birşey bilmiyorsunuz
Ya ne yapayım annem bana terlikle vurdu şimdi annemi red mi edeyim?
Çözümün ne peki ?
Lütfen yazmayın komik oluyor artık

Üvey de olsa sizi büyütmüş bir sekilde bakmis. Ara ara sorunlar kavgalar mutlaka olmuştur. Ama kadin sizi benimsemis aileden biri veya evladi gibi gormus ki her seyini sizle paylasip size sarılmış. Sevmemiş olabilirsiniz tabiki ama sizi seviyor ve benimsiyor ki sizi annelerin kızlarını aradıgı her durumda arayip cagirdıgı gibi cagiriyor.. Bence anne gibi goruyor kendisini.
Küçüçük iki çocuğa bakmış büyütmüş
Onu demek istedim bende
Fiziksel şiddet neydi diye sordum cevap alamadım

Normalleştiriyorsun dan başka birşey bilmiyorsunuz
Ya ne yapayım annem bana terlikle vurdu şimdi annemi red mi edeyim?
Çözümün ne peki ?
Lütfen yazmayın komik oluyor artık

Siz o kadar komik ve inkarcısınız ki
Ben bunu çocuk istismarı dersi veren bir akademisyen olarak yazıyorum.
İsterseniz tek ayak üzerinde inkar edin, isterseniz tepinerek inkar edin.
Herkesin annesi dövmüştür gibi cümleler annenin attığı dayak normaldir demektir.
Her yorumunuzu alıntılayıp normalleştirdiğiniz cümleyi size gösterebilirim.
Bunu bilinçli olmadan yapıyorsunuz.
Söylemlerinizin ne anlama geldiğinin farkında değilsiniz.

Evet buna katılıyorum bu yüzden silip atamıyorum.ama bazen nasıl baş edeceğimi bilmiyorum.üzerimde hakkı var tabi ki bu yüzden sırtımı dönemem.ben de tahammülsüzleşdim artık bu yüzden yaşattıklarını unutamıyorum.ona da üzülüyorum yalnız kaldı.ne yapacağımı bilmiyorum. bazen çok kızıyorum kavga edesim var bazen haline üzülüyorum.🤷‍♀️

Siz o kadar komik ve inkarcısınız ki
Ben bunu çocuk istismarı dersi veren bir akademisyen olarak yazıyorum.
İsterseniz tek ayak üzerinde inkar edin, isterseniz tepinerek inkar edin.
Herkesin annesi dövmüştür gibi cümleler annenin attığı dayak normaldir demektir.
Her yorumunuzu alıntılayıp normalleştirdiğiniz cümleyi size gösterebilirim.
Bunu bilinçli olmadan yapıyorsunuz.
Söylemlerinizin ne anlama geldiğinin farkında değilsiniz.
Peki çözümün ne
Annelerimizi inkar etmek mi?
2 tane annesi ölmüş çocuğa bakmış büyütmüş bir kadın var ortada
Hiç mi emeği olmamış
İnsan bazen kendi çocuğuna tahammül edemiyor
Yani sizin için ben normalleştiriyorum
Kusura bakmayın ama sizde boş konuşuyorsunuz

Peki çözümün ne
Annelerimizi inkar etmek mi?

Ben hiçbir mesajımda size çözüm sunmadım.
Tartıştığımız olay zaten çözüm değil.
Ama sizin sunduğunuz bu bizim kültürümüz her anne döver söylemi de çözüm değil.

Size benzer cümleler yazayım:
Kocandır, döver de sever de.
Erkektir aldatır elinin kiri

Bu cümleler ile annedir döver, kültürümüz bu cümlesi arasında bir fark yok. Siz kötü niyetle söylemiyorsunuz, farkındayım. Ama tüm bu söylemler dönüp dolaşıp annenin çocuğuna şiddet uygulamasını normal kabul ediyor.

Anne de olsa baba da olsa tek bir fiske bile istismardır. Normal değildir. Terlik de atsa normal değil, tekme tokat da davransa normal değil.

Hatta yemeğini yemezsen seni sevmem gibi cümleler de duygusal şiddettir ve bunlar da normal değil.

Ama çıkıp o senin annen, herkesin annesi böyle dediğiniz zaman istismarcı anneleri normal kabul etmiş oluyoruz. Ama normal olan bu değil

Ben silip atmaktan bahs etmedim,yaptığı iyilikler de olduğu için sırtımı dönemem dedim.sadece nasıl baş edeceğimi bilmiyorum.bu konuda yardım istedim.bir çok kişi ararsa açma dedi bu benim için çözüm değil.ne demek istediğinizi anladım.öz annem olsa silmezdim ve üvey olması fark etmiyor yine silemiyorum.
ne yaptı ?
Onu soruyorlar aslında
Saçını mı tutup çekti , akşam sıra dayağına mı çekiyordu, yemek mi vermiyordu , tekme tokat mı dövüyordu şiddetten kastınız ne ?
Bunu soruyorlar aslında ya da devamlı size kötü mü davranıyordu ?
Öyleyse neden bu zamana kadar silip atmadınız ?
Biraz açıklayıcı olsanız çok sınırlı şeyler yazmışsınız.

ama şimdi bi yaptığı iyilikler diyorsunuz
Bir de bana şiddet uyguluyordu diyorsunuz
Karar verin bence iyilik mi yaptı , şiddet mi uyguladı ?

Ben hiçbir mesajımda size çözüm sunmadım.
Tartıştığımız olay zaten çözüm değil.
Ama sizin sunduğunuz bu bizim kültürümüz her anne döver söylemi de çözüm değil.

Size benzer cümleler yazayım:
Kocandır, döver de sever de.
Erkektir aldatır elinin kiri

Bu cümleler ile annedir döver, kültürümüz bu cümlesi arasında bir fark yok. Siz kötü niyetle söylemiyorsunuz, farkındayım. Ama tüm bu söylemler dönüp dolaşıp annenin çocuğuna şiddet uygulamasını normal kabul ediyor.

Anne de olsa baba da olsa tek bir fiske bile istismardır. Normal değildir. Terlik de atsa normal değil, tekme tokat da davransa normal değil.

Hatta yemeğini yemezsen seni sevmem gibi cümleler de duygusal şiddettir ve bunlar da normal değil.

Ama çıkıp o senin annen, herkesin annesi böyle dediğiniz zaman istismarcı anneleri normal kabul etmiş oluyoruz. Ama normal olan
Tamam bencede olmamalı
Bakın hanımefendi benim öfke kontrolüm ileri seviyededir zaten kolay kolay kimse sinirimi bozamaz mesela
Şiddet eğilimli biri değilim
Çocukken bile böyleydi
Şiddeti savunacak bir insan değilim
Zaten şiddet uygulamadım hayat boyu kimseye
35 yaşındayım
En ufak bir itme hareketim bile olmadı
Burda konu 2 çocuğa bakmış bir kadın
Bende diyorum ki şiddetin boyutu nedir?
Anlat
Kendi öz annen olsa görüşmeyi keser miydin?
Tabiki bütün annelerin gösterdiği şiddet suç bunun farkındayım
Ama bizim kültürümüzde çok yaygındı
Mesela Avrupa’da tokat atamazsın çocuğuna yaptırımı var ama burda yok keşke olsa hatta
Normalleştirme bunun neresinde ?

Normalleştirmiyorum
Ama hepimizin anneside dövmüştür çocukken
Sizinki yapmadıysa ne güzel
Evet Türk annesi döver valla gayette kültürümüz
Ben anne olsam asla yapmam o ayrı
Önemli olan şiddeti
Çocuklara ki burada öksüz çocuklara şiddet söz konusu. Bunun orta şiddetli az şiddetli gibi ölçülecek şiddeti olamaz. Evlenmeseymis 2 çocuklu adamla eğer tahammül edemeyecekse.

Tamam bencede olmamalı
Bakın hanımefendi benim öfke kontrolüm ileri seviyededir zaten kolay kolay kimse sinirimi bozamaz mesela
Şiddet eğilimli biri değilim
Çocukken bile böyleydi
Şiddeti savunacak bir insan değilim
Zaten şiddet uygulamadım hayat boyu kimseye
35 yaşındayım
En ufak bir itme hareketim bile olmadı
Burda konu 2 çocuğa bakmış bir kadın
Bende diyorum ki şiddetin boyutu nedir?
Anlat
Kendi öz annen olsa görüşmeyi keser miydin?
Tabiki bütün annelerin gösterdiği şiddet suç bunun farkındayım
Ama bizim kültürümüzde çok yaygındı
Mesela Avrupa’da tokat atamazsın çocuğuna yaptırımı var ama burda yok keşke olsa hatta
Normalleştirme bunun neresinde ?

Daha fazla anlatamayacağım..
Benim anlattığım sizin anladığınız kadar çünkü...
Konuyu daha fazla sabote etmek istemiyorum

Back
X