• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu yine abim

İnsanlar böyle güzel anlarında karışıp sinir edenlere gıcık kaparlar sen de gelin olucaksın ya da oldun.sende en yakın arkadasınla gitmek isteyebilirsin. Empati yapınbraz. Abiniz sinirliyse ona da anlayışlı konusun. Gitmek ister bende isterdim abi karışma kıza deyin. Ve neden gtmekten vazgeçtiniz ki gidin dizde.
Canim 5 kişi gidecektik zaten bir de onlar gelecek şimdi 7 kişi cok kalabalık oluyoruz ,tamam o zaman siz gidin biz sonra görürüz dedim ne var benim dediğimde sanki ben kötü bişey söylemişim gibi herkes benim üstüme geldi

Arkadasin gelmesine karisamazsiniz. Cok yakindir onun fikrini almak istiyodur sizde gidin size gelme diyen olmamis durup dururken sorun cikarmaya gerek yok.
Yok ben sorun çıkarmak istiyorum özellikle belirttim yazımda gelinin burnundan getireceğim diye, daha dur o gelin gelsin gör sen beni, Gelinlik bakmaya sırf ben gitmeyeyim diye arkadaşını çağırdı ya, hayatı zindan edeceğim ona, burnundan fitil fitil getireceğim bu yaptığını, yaptığım iskenceleri yazarım buraya okursunuz :işsiz::işsiz::işsiz:

Kızlar bir önceki konumu biliyorsunuz o konuyu çözdük bu defa başka sorunlar çıkıyor bende size anlatıyorum napayım :KK15: tabi olaya ben hiç müdahale etmiyorum kötü görümce durumuna düşmemek için :olamaz: sizden aldığım tavsiyeyle.
Bizim gelin hanımı anlayamıyorum bi türlü, akşam abim çağırdı beni ve konuşuyoruz biraz canı sıkılmış noldu dedim, anlattı biraz benimde canım sıkıldı olayı anlatayım.
3 ay sonra abim evleniyor( Allah nasip ederse) ev şimdiden ayarlandı eşyalar alındı ( ötv indirimi varmış galiba) daha eve gelmedi eşyalar ama indirim dolayısı ile erken alındı. Gelinlik bakacaktık salı günü. Gelinimiz, annesi, abim, annem ve ben gidecektik ama şimdi bi duyduk ki arkadaşı ve eşi de geliyormuş onlar niye geliyor ki dedim, arkadaşı gelinliği görmek istiyormuş, eşinin de tanıdık gelinlikci arkadaşları varmış, o zaman biz gelmeyelim çok kalabalık oluyoruz, sonra bizde görürüz dedim. Abim o kadar sinirlenmis ki onları da taktı pesimize diye sinir olmuş. Neyse ya biz sonra da görsek olur dedim, ya sadece bu değil sinir ediyor beni dedi noldu dedim " paspal paspal geziyor, üstüne başına bişeyler al sen gelin olacaksın, biraz giyimine kuşamına dikkat et" diyorum "öncelikli olarak alacağımız şeyler var ona para harcayamam şimdi" diyor." Tamam ben alayım " diyorum yok diyor almıyor öyle kılıksız kılıksız geziyor sinir ediyor beni. Israr et alayım diye dedim yahu kaç defa söyledim yok diyo almıyor yada tamam alalım diyor ertesi gün vazgeciyor ben almıyorum diyor.( bu arada gelinimiz gerçekten çok paspal geziyor, tabi burda abiminde suçu var flört ederken biliyordun öyle giyindiğini) Nikah kıyafeti alacaktık ben nikah kıyafeti almayacağım var benim dedi "kuzeni evlendiği zaman beyaz bi elbise almış giymiş, daha nerde giyeceğim onu gerek yok almaya diyor. Kıyafette açık söylemek gerekirse çok kötü ve havalar soğuduğu için mevsime uygun değil Israrla abim alalım diyorum yok, ben almayacağım" diyor. Kızın akrabaları falan gelecek nikaha ve erkek tarafı olarak biz kötü bir duruma düşeceğiz "kıza bi elbise almamislar, o' da napsin eski kiyafetini giymiş" diye. Bazı konularda benle zıtlaşıyor tv bakıyoruz ben gösterdim şunu almayi düşünüyorum diye " ben şunu beğendim bu olsun" diyor " ne özelliğini begendin diyorum hiç diyor. Sırf bana inat onu beğendim diyor beni sinir ediyor ya dedi . Nişan bohçası yapıyorlarmış alışverişe çıkmışlar 3 gün önce röpteşambır alıyor ben kullanmam bunu almayalım dedim yok bu illa alınacak diyor, az bi para da değil 150 TL verdi ben hiç giymem dememe rağmen aldı, bana inat eder gibi davranıyor sinirlerim bozuluyor dedi . Kızlar Allah sonunu Hayır etsin biraz içimi dökeyim dedim napayım benim de sizden başka anlatacak kimsem yok :KK51:şimdiden okuduğunuz için teşekkür ederim :KK15:
Abin sana çok fazla şey anlatıyor bunlarla ilgilenme sorma etme yoksa gittikçe tavırlanırsın gelininize karşı.Yapacağın çok basit bir ihtiyaç olursa yada biryere giderken benimde gelmemi istersen bana söyle de geline isterse çağırır isterse çağırmaz kendin dahil olma hiç hoş olmaz.

Önyargısızca yorumluyorum

1) kızın gelinlik seçimine arkadaşlarını çağırması çok normal birşey, elbette gelinliği giyecek kişinin yanında en azından yaşıtı bir yakını bulunmalı. Asıl abes olan kardeşinizin gelinlik seçimine gidiyor olması aslında, o ödeyecekse bile direk ikisinin kullanmayacağı şeyler de bütçeyi verip hiç alışveriş kısmına karışmasa daha az stres olur. Biraz gereksi stres yapmış şuan. Sizde biz gelmeyelim gereksi kalabalık olur diyerek olayı daha dramatik boyuta çekiyorsunuz, öyle yapmayın.

2) tv olayı, buarada bende başta siz demişsiniz gibi algılayıp şoke oldum, 2. Okumamda anladım. Bu klasik kadın-erkek bakış farklılığından çıkmış bir mesele bence. Çoğu kadın teknolojik alet alırken dizayna erkekse donanıma bakıyor. Kız inat olsun diye değil de salona uyar diye filan beğenmiştir muhtemelen tvyi. Kardeşiniz gereksiz alınganlık yapıyor burada. Ama şöyle anlaşabilirler mesela mobilyalarda son söz kızın olsun, teknolojik aletlerde kardeşinizin iki tarafında gönlü olur böylece

3) Röpteşamber -yazamıyorum bile :) - konusunda net kardeşiniz haklı.

4) vay efendim o paspal geziyor diye bize laf gelir meselesi çok saçma sapan bir mesele, kaç yaşında kız, çocuğunuz değil sonuçta kendi kendine giyinebileceğinin farkındadır herkes, süsleyip cicilerini giydirmenizi beklemezler

Ben olsam deseler ki sana kıyafet alalım hiç hayır demezdim valla alsınlar zaten işleri ne :KK45:şaka bi yana ama bunu nasıl söylediğinize ve yaptığınıza bağlı emrivaki bir şekilde kendi istekleriniz doğrultusunda ya da rencide eder şekilde söylüyorsanız kız da inada bindirmiş olabilir... bence güzel bir şekilde denilse hiç bi kızın yeni alınacak kıyafete hayır diyeceğini sanmıyorum. Ayrıca belki ona göre de siz zevksizsinizdir ? Onun tarzı farklıdır belki bilemeyiz.. bakımsızsada o yaşa gelmiş insana en fazla bir denir iki denir... bilemedim şimdi. kızın üstüne fazla gitmeyin derim iş inada binmiş herkes seçimlerinde özgürdür fakat durum anlattığınız kadar vahimse güzel yollarla çözmeye çalışın örneğin kendinize yeni şeyler alın onun yanında giyin vs belki özenir

Abin bu kızla zorla evleniyor gibi. Emin mi gerçekten?
İlk izlenim önemlidir bu kız bu kadar paspalsa abin neyine vurulmuş?
Kendi beğenmiş kendi evlenmek istemiş abinin şikayet etmeye hakkı yok bence.

Abin sana çok fazla şey anlatıyor bunlarla ilgilenme sorma etme yoksa gittikçe tavırlanırsın gelininize karşı.Yapacağın çok basit bir ihtiyaç olursa yada biryere giderken benimde gelmemi istersen bana söyle de geline isterse çağırır isterse çağırmaz kendin dahil olma hiç hoş olmaz.
Hayır zaten ben karışmıyorum, elbette öyle sonuçta onlar kullanacak ne alırlarsa. Abimi de düğün stresi mi sardı bilmiyorum, o'da gelip bana anlatıyor dinlemeyeyim mi bilmiyorum ki

Gelinliği seçecek giyecek olan gelin,zaten arkadaşı gelmesede sizin gitmenize gerek yokki,siz niye gidiyorsunuz ?
TV.nin modelini begenmistir belki onu bilmiyorum,ama abinin " bunu almayı düşünüyorum" demesine bozulmuş olabilir.Madem TV.den anlamıyor bu kız ne diye TV.bakmaya götürüyor ? Bu işler karşılıklı fikir alışverişi ile olur,"ben özelliklerine baktim bu daha iyi gibi,sen ne dersin ? Şeklinde olmalıydı.
Kıyafet konusunda da kızın nasıl giyindigini bilerek evleniyor abiniz,isterse Bülent Ersoy gibi giyiniyor olsun söz söyleme hakkınız yok.

Kısaca ortada problem yok aslında , tek problem abinizin gelip bunları sorun gibi size anlatması.

Hayır zaten ben karışmıyorum, elbette öyle sonuçta onlar kullanacak ne alırlarsa. Abimi de düğün stresi mi sardı bilmiyorum, o'da gelip bana anlatıyor dinlemeyeyim mi bilmiyorum ki
Yani alacağı birşeye bile yorum yapman can sıkıcı bende gelin oldum kına ve düğünde el gibi gelip giden bir güleryüzü bile millete çok görüp sırtını dönüp oturan hiçbirşeyde ortada olmayan görümcem nişan alışverişinde gelip ona gerek yok buna gerek yok diye konuştu perde bakarken çat diye ortaya çıktı mutfak masamı gidip kendi beğendi bunlara gerek yok fikrin sorulmadıkça onu bile belirtme herşey birkere oluyor.

Önyargısızca yorumluyorum

1) kızın gelinlik seçimine arkadaşlarını çağırması çok normal birşey, elbette gelinliği giyecek kişinin yanında en azından yaşıtı bir yakını bulunmalı. Asıl abes olan kardeşinizin gelinlik seçimine gidiyor olması aslında, o ödeyecekse bile direk ikisinin kullanmayacağı şeyler de bütçeyi verip hiç alışveriş kısmına karışmasa daha az stres olur. Biraz gereksi stres yapmış şuan. Sizde biz gelmeyelim gereksi kalabalık olur diyerek olayı daha dramatik boyuta çekiyorsunuz, öyle yapmayın.

2) tv olayı, buarada bende başta siz demişsiniz gibi algılayıp şoke oldum, 2. Okumamda anladım. Bu klasik kadın-erkek bakış farklılığından çıkmış bir mesele bence. Çoğu kadın teknolojik alet alırken dizayna erkekse donanıma bakıyor. Kız inat olsun diye değil de salona uyar diye filan beğenmiştir muhtemelen tvyi. Kardeşiniz gereksiz alınganlık yapıyor burada. Ama şöyle anlaşabilirler mesela mobilyalarda son söz kızın olsun, teknolojik aletlerde kardeşinizin iki tarafında gönlü olur böylece

3) Röpteşamber -yazamıyorum bile :) - konusunda net kardeşiniz haklı.

4) vay efendim o paspal geziyor diye bize laf gelir meselesi çok saçma sapan bir mesele, kaç yaşında kız, çocuğunuz değil sonuçta kendi kendine giyinebileceğinin farkındadır herkes, süsleyip cicilerini giydirmenizi beklemezler
Hımmm değişik bi Bakış açısı, abim nişanlısının gelinlik alışverişine niye gidiyor, arkadaşı ve onun kocası ile gitmesi daha mantıklı geliyor size demek, bizim burda aileden 1 veya 2 kişi alınır öyle gidilir elbette gelin olacak kişi seçer ama onlarla gidilir. Biz gelinlik olayını dramatik bi yöne çekmedik, kalabalık oluyor siz gidin( zaten gelinlik de hemen alınıp gelinmiyor, provası oluyor, bilmem nesi oluyor bizde o zaman görürüz diye söyledim) bu bi dram mı sizce :KK48:

Abiniz çok yanlış yolda. Oturup sizle gelinin dedikodusunu yapıyor. Eğer evleneceği insana yeterince değer veriyor olsaydı gelip sizle değil nişanlısıyla bunları konuşurdu ve size asla yansıtmazdı.

Arkadaşının gelmesi de gayet doğal hatta ben olsam sadece zevkine güvendiğim arkadaşlarımla giderdim. Sizi çağırdığı halde gitmezseniz yanlış anlayabilir, tavır yaptığınızı düşünebilir.

"Paspal" olmayı da belki seviyordur. Bundan size ne ?

Kardeşiniz dedikodu yapıyor diye siz de gaza gelip iyice yermeyin gelini.

Ben hatayı şurda yapıyorum galiba, burdaki (BDV) bir çok bayan KV - KP ,elti, görümce'den dertli zaten (açılan konulardan biliyorum) bir görümce :KK48:olarak buraya konu açtığım için hatalıyım affedin beni kızlar, napayım elimde değil GÖRÜMCE'yim :KK48::KK48::KK48::KK48::KK48::KK48:

Abiniz henüz evlenecek olgunluğa erişmemiş, ne kadar çirkin oturupda size bunları anlatması.Evlenince ne olacak her sorunu gelip yine sizemi anlatacak,evlenmesin böyle adamlar gerçekden !

Nasil giyiniyor biraz anlatir misin
Paspaldan kasit ne anlamadim ?

Hımmm değişik bi Bakış açısı, abim nişanlısının gelinlik alışverişine niye gidiyor, arkadaşı ve onun kocası ile gitmesi daha mantıklı geliyor size demek, bizim burda aileden 1 veya 2 kişi alınır öyle gidilir elbette gelin olacak kişi seçer ama onlarla gidilir. Biz gelinlik olayını dramatik bi yöne çekmedik, kalabalık oluyor siz gidin( zaten gelinlik de hemen alınıp gelinmiyor, provası oluyor, bilmem nesi oluyor bizde o zaman görürüz diye söyledim) bu bi dram mı sizce :KK48:

Damat gelinliği düğünden önce görmez diye bir adet vardır bayağı da bilinen birşey aslında, ilk kez benden duymanız çok şaşırtıcı değil mi?

Ben hatayı şurda yapıyorum galiba, burdaki (BDV) bir çok bayan KV - KP ,elti, görümce'den dertli zaten (açılan konulardan biliyorum) bir görümce :KK48:olarak buraya konu açtığım için hatalıyım affedin beni kızlar, napayım elimde değil GÖRÜMCE'yim :KK48::KK48::KK48::KK48::KK48::KK48:
Bende görümceyim ama hiçbirşeye karışıp yorum yapmam herkesin kendi kararı kendi hayatı kendi seçenekleri.

Sert anlaşılsın istemem ama rahat bırakın Allah aşkına kadını. Buraya gelin olarak kendisi konu açsa buradaki herkes "Görümcene neymiş ki istediğini giyersin istediğini çağırırsın onu ilgilendirmez" derdi. Kadının her şeyine karışmışsınız, konuda sizi ilgilendiren hiçbir şey göremiyorum.

Burada ben dahil bir çok kadın görümce zaten.
Mesele görümce olarak konu açmanız değil yalnız, görümce olarak gelini bu kadar kendinize gecenin 2'sinde konu açacak kadar dert etmiş olmanız? Ki benim bildiğim kendisi hakkında açılan 2.ci konu.
Sonra da size yorum yapan insanları kendinizce tiye alıyorsunuz. (Bkz. Alıntıladığım yazınız)
Evlilik öncesi insanlar gergin olabiliyor , bende cok gerilmiştim, insanların bu süreçte davranışları farklılaşabilir. Kaç yaşındasınız bilmem ama, eğer gelinle denk iseniz sizde kendisiyle konuşabilirsiniz

Arkadaşı geliyor diye siz gitmekten niye vazgeçiyorsunuz ki? Siz abinizin kardesiyseniz, onun da kardesi gibi yakın bir arkadaşıdır ne var bunda? Zevkine güveniyordur, fikir almak istemiştir.
Bence dügün arefesinde ivir zivir almak yerine daha zaruri şeylere birikim yaparak doğruyu yapıyor. Yine de çok "paspal" oldugunu düşünüyorsaniz, yetmiş kere söylemeye gerek yok. Hediye olarak alın bir kaç parça birşey.
Nikah kıyafeti de sizin neyi begendiginiz değil, onun ne giymek istediği önemli. Herşeye aşırı burnunuzu sokuyorsunuz. Ne demek bunun hangi özelliğini begendin? Size ne? Neyini begendiyse beğendi. Sizr açıklamasını mı yapacak. Kendi evi, kendi eşyası
+1

Konu açıp sizlerle paylaşmak istedim yazan sizsiniz.Yorumlar hoşunuza gitmeyince görümceyim ondan böyle yapıyosunuz bla bla bla.Nişanlısıyla konuştuklarını kızkardeşine anlatıp şikayetlenen abinizi de sizi de çok dedikoducu buldum.Gelin harcasa da harcıyor abime acımıyor diye dedikodusunu yapardınız eminim.

Biz de şöyle mi diyelim madem GELİN YA NE YAPSA YARANAMAZ NE DE OLSA O BİR "GELİN"

Back
X