• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu yine abim

Benim düğün alışverişimde esimin çocukluğundan beri arkadaşı olan kardeşlerinden ayrı tutmadığı arkadaşı da vardı, arada onun da kardeşi geldi hatta, kalabalıktik ama memnunduk yani. Zaten aileler 5 6 kişi ile çıkınca alışverişe kalabalık olunuyo buna 2 kişi daha eklenmesi mi geriyor onu anlamadım ne var bunda?? Siz her şeye çok karışıyorsunuz, anlam veremediğim bir çekememe var gelini, diğer açtığınız konuda da çok eleştiri almıştınız karışmayın diye, aynı savunma mekanizmasını kullandınız o zaman da "ayy bon hoc bosoy domoyurom zatooonn". Baya baya taraflı gelini suçlar vaziyette konuşup tepkiler gelince de ağız değiştiriyorsunuz cevir kazı yanmasın. He gülüm yedik biz de :işsiz: sen azıcık bir kenarda dur yavrum yaa:KK11:

abin kızdan soğumuş gibi.
yoksa bu kadar dedikodusunu yapmazdı.
ayrılması daha iyi.

Abin bu kizla neden evleniyor?
Kilik kiyafetini, tarzini, tavrini, secimlerini beğenmediği biriyle neden evlenir ki bir insan, basina silah dayayan mi var?

Gelinden yana bu kadar sikayetciyse neden evleniyor onu anlamadim ayrica gelinin yaninda arkadasini getirmek istemesi en dogal hakki

Gelin tipik fedakar eş. Paramiz çarçur olmasin diye kendine harcamayip kocasi disarda bakimli kadinlara bakanlardan.

Siz de tamam biz gelmeyelim o zaman diye duygu somurusu yapnissin. Abi heves ediyordur kiz gelsinlrr diyememissin

En yakın arkadaşı ile beraber gitmek istemiş gelinlik bakmaya ne var bunda? Ayrıca görümce kişisine ne o geliyorsa en yakın arkadaş hayda hayda gelir!
Gelin acaba şöyle düşünmüş olabilir mi belki düğün öncesi zaten dünya masraf olmus daha fazla olmasin diye kiyafet aldirmak istemiyor? Valla gelinler de ne yapsa yaranamıyor; istese suç istemese gene suç, isteyip kötü olsa daha iyi bu durumda. Hepsinden geçtim kv kp bile karıştığında çok kötü oluyor ortalık, görümceye ne oluyor yahu? Daha genç, daha anlayışlı, akli başında olması gerekmez mi? ara bulmaya calisip az kendini geri çekse ya? Abinize gelince gelin sonradan mı paspal olmuş öyleyse haklı olabilir ama başından beri böyleyse anca mi dank etmiş? Ayrica kime gore neye gore paspal? Misal benim kv gore kıvırcık sac paspal fönlü olacak illa ama bana göre kıvırcık daha güzel? Düğün öncesi her çiftte olur böyle gerginlikler yeter ki yakınlar daha da germesin ortamı az ara bulmaya çalışın.

Abin bu kizla neden evleniyor?
Kilik kiyafetini, tarzini, tavrini, secimlerini beğenmediği biriyle neden evlenir ki bir insan, basina silah dayayan mi var?
Bir de dedikodusunu yapıyor atlamayalım. Çok sinir bozucu yazık kıza valla.

Kızlar bir önceki konumu biliyorsunuz o konuyu çözdük bu defa başka sorunlar çıkıyor bende size anlatıyorum napayım :KK15: tabi olaya ben hiç müdahale etmiyorum kötü görümce durumuna düşmemek için :olamaz: sizden aldığım tavsiyeyle.
Bizim gelin hanımı anlayamıyorum bi türlü, akşam abim çağırdı beni ve konuşuyoruz biraz canı sıkılmış noldu dedim, anlattı biraz benimde canım sıkıldı olayı anlatayım.
3 ay sonra abim evleniyor( Allah nasip ederse) ev şimdiden ayarlandı eşyalar alındı ( ötv indirimi varmış galiba) daha eve gelmedi eşyalar ama indirim dolayısı ile erken alındı. Gelinlik bakacaktık salı günü. Gelinimiz, annesi, abim, annem ve ben gidecektik ama şimdi bi duyduk ki arkadaşı ve eşi de geliyormuş onlar niye geliyor ki dedim, arkadaşı gelinliği görmek istiyormuş, eşinin de tanıdık gelinlikci arkadaşları varmış, o zaman biz gelmeyelim çok kalabalık oluyoruz, sonra bizde görürüz dedim. Abim o kadar sinirlenmis ki onları da taktı pesimize diye sinir olmuş. Neyse ya biz sonra da görsek olur dedim, ya sadece bu değil sinir ediyor beni dedi noldu dedim " paspal paspal geziyor, üstüne başına bişeyler al sen gelin olacaksın, biraz giyimine kuşamına dikkat et" diyorum "öncelikli olarak alacağımız şeyler var ona para harcayamam şimdi" diyor." Tamam ben alayım " diyorum yok diyor almıyor öyle kılıksız kılıksız geziyor sinir ediyor beni. Israr et alayım diye dedim yahu kaç defa söyledim yok diyo almıyor yada tamam alalım diyor ertesi gün vazgeciyor ben almıyorum diyor.( bu arada gelinimiz gerçekten çok paspal geziyor, tabi burda abiminde suçu var flört ederken biliyordun öyle giyindiğini) Nikah kıyafeti alacaktık ben nikah kıyafeti almayacağım var benim dedi "kuzeni evlendiği zaman beyaz bi elbise almış giymiş, daha nerde giyeceğim onu gerek yok almaya diyor. Kıyafette açık söylemek gerekirse çok kötü ve havalar soğuduğu için mevsime uygun değil Israrla abim alalım diyorum yok, ben almayacağım" diyor. Kızın akrabaları falan gelecek nikaha ve erkek tarafı olarak biz kötü bir duruma düşeceğiz "kıza bi elbise almamislar, o' da napsin eski kiyafetini giymiş" diye. Bazı konularda benle (abimle) zıtlaşıyor tv bakıyoruz ben(abim) gösterdim şunu almayi düşünüyorum diye " ben şunu beğendim bu olsun" diyor " ne özelliğini begendin diyorum hiç diyor. Sırf bana inat onu beğendim diyor beni sinir ediyor ya dedi . Nişan bohçası yapıyorlarmış alışverişe çıkmışlar 3 gün önce röpteşambır alıyor ben kullanmam bunu almayalım dedim yok bu illa alınacak diyor, az bi para da değil 150 TL verdi ben hiç giymem dememe rağmen aldı, bana inat eder gibi davranıyor sinirlerim bozuluyor dedi . Kızlar Allah sonunu Hayır etsin biraz içimi dökeyim dedim napayım benim de sizden başka anlatacak kimsem yok :KK51:şimdiden okuduğunuz için teşekkür ederim :KK15:
Olaya karışmaya kalkmadığın için kötü görümce değilsin :) Ama sakın bir şey deme geline dediğin gibi sen kötü olursun.
Olsa olsa abine tavsiye verebilirsin. Bence ona de ki, şimdiye kadar bu giyimiyle görüp beğendiği kızı değiştirmeye kalkmasın. Onun tarzı o demek ki. Yaptığı da söylediği şeyler de çok ayıp ve kırıcı. Eşim bana asla paspal giyiniyorsun, gelin olacaksın veya sen gelinsin, benim karımsın iyi giyin falan diyemez. Dediğini hayal ediyorum ağlayasım geliyor durduk yere sırf hayalinden çünkü çok çok kırıcı bir şey.
Kız anladığım kadarıyla bir çok gereksiz şeyi almak istemiyor, bu iyi bir şey sizin için. Çok daha fazla masrafınız olacak, tok gözlü en azından biraz demek ki. Ama abine alacağı şeyi, kendisine değil de abine olduğu için almış. Buradan onun kendisi giymeyip giyecek yemeyip yedirecek türden bir anne ve eş olacağını çıkarıyorum ben aslında.
Abin onun seçimlerini biraz daha kendisinden önde tutsun. Benim eşim hep öyle yaptı düğün sırasında. Çünkü o aralarda çok sorun çıkabiliyor, sinirler geriliyor. O hep senin içine sinsin dedi. Annesi mesela hiiiç karışmamıştı, eşyalara vs asla hiç laf etmemişti o sıralarda, ilgilenmemişti bile. Meğer ona da nişanlım nasıl istiyorsa öyle olsun, sen bir şey deme falan demiş. Düğün erkekten çok kadının hayalidir malum. Evdeki eşyalar vs. de tv dışında pek çok erkeğin çok da umurunda değildir kullanırken. Koltukların renginin bej mi yoksa krem mi olduğunu, renk tonlarının uyumunu vs. erkekler genelde umursamaz istisnalar olsa da. O yüzden kadının hayalindeki gibi olması gerekir. Ha eğer çok pahalı veya absürt bir şey istiyorsa o zaman tabi ki veto edebilir.
Biraz kendisi geri çekilir ve önemli olanın sevdiği kadının hayalleri olduğunu düşünürse çok daha mutlu, huzurlu geçirir bu evreyi. Çünkü eğer bu evrede bir şeyler hayallerdeki gibi olmazsa bunu ömrü boyunca hatırlayıp içinde kalacak olan erkek değil kadın.

Ben siz neden olayların içindesiniz anlayamadım? Gelinlik için niye gidiyosunuz? Eşya için neden fikir beyan ediyosunuz? Kızın kıyafeylerine neden karışıyosunuz? ( sonuçta kime göre paspal neye göre paspal?) hiç anlayamadım... Abiniz madem şikayetci almayacak kızı o zaman.. Bende var 4 görümce 1 tanesi sizin gibi karışamadı kaynanamda dahil hepsi gelinliğimi düğünde eşyalarımı da evime ilk geldiklerinde gördüler.. Hayat benim evlilik benim evliliğim biz herşeyi eşimle tek başımıza aldık. Ne kendi ailemi ne onun ailesini karıştırdım. Bırakın gelin ve abiniz istedikleri gibi yapsınlar sizi ilgilendiren bişey yok... Sizin söz hakkınız kendi evlilik hazırlıklarınız da geçer boşuna germeyin insanları da kendinizi de..

Bir insanin dıs gorunusunden artik sikayetciysen ondan iyice soğumuşsundur demek
Ve bir evlilige boyle baslamak cok da hayirli degil

Ayrıca okuduklarımdan anladığım kadarıyla yazdıklarınız ve anlatmak istedikleriniz farklı şeyler.. Geçen konunuzu da okumuştum gelin için düğün yeri konusun da lükse kaçtığını sizi gereksiz masrafa soktuğunu falan söylemiştiniz.. Şimdi de kızın kıyafet için bile gereksiz masraf etmek istemediğinden bahsediyosunuz.. Bana kalırsa paspallıkta abiniZin değil sizin düşünceniz çünkü siz zaten geline ve isteklerine takık durumdasınız sizi hiçç ilgilendirmediği halde! Siz bi atınızı geri bağlayın bence.. Gelin gelinliğini yaşasın sizin üzerinize düşen ihtiyaç halinde yardım istenirse yardım etmek onun dışında sıkıntı vermekten başka bişey değil fikirleriniz ve yaptıklarınız...

Abinize gerçekten sinir oldum. Evleneceği insan ile ilgili sizin yanınızda atıp tutmuş. Sizin de anlatımınız çok itici. Samimi bulmadım.

Bir görümcelik sezdim ben:) şimdiden başlamış..
Abin madem giyiminden rahatsız oluyor alsın direk alışverişe götürsün " sana birşeyler alalım" demeden. Bu çok basit kız mütevazi davranıyor çocuğun parasını harcamak istemiyor. Besbelli ki çekiniyor. Ama gelinler yaranamaz :)
Ben evlendiğim zaman herşeyin en uygununu almaya çalıştım sırf masraf olmasın ye. Benim hakkımda böyle düşündülerse Allahından bulsunlar :KK70::KK70:
Siz de görümcelik yapmayın. :cool:Ayrıca arkadaşı geliyor diye de gitmemezlik yapmak hoş olmamış..

Ben anlamadım pek. Geçen konuda lükse kaçıyor diye kızılıyordu geline, şimdi cimri diye. Gelinlikte de görümcenin bir işi yok bence. Kız arkadaşıyla, annesiyle, damatla seçmesi daha uygun gelinin. Paspallık konusuna yorum bile yapmak istemiyorum çünkü çok ayıp. Evleneceğim kişi ablasına "Auri çok paspal" diyor olsa ve ben bunu öğrensem yüzüne bakmazdım. Keşke evlenmeseler, kız evlenmeden bu kaçıncı konusu yazık.

Bence siz buluttan nem kapiyorsunuz. Ayrica paspal da giyinir kokoş ta olur sanki ilk defa gordugu birisi mi? Gelin bana tuhaf gelmedi, abiniz ve her şeye bir kulp arayan siz tuhafsiniz

:skandal::skandal:
Konu açıp sizlerle paylaşmak istedim yazan sizsiniz.Yorumlar hoşunuza gitmeyince görümceyim ondan böyle yapıyosunuz bla bla bla.Nişanlısıyla konuştuklarını kızkardeşine anlatıp şikayetlenen abinizi de sizi de çok dedikoducu buldum.Gelin harcasa da harcıyor abime acımıyor diye dedikodusunu yapardınız eminim.

Biz de şöyle mi diyelim madem GELİN YA NE YAPSA YARANAMAZ NE DE OLSA O BİR "GELİN"

Eski konusunda onu da yaptı :) çok lüks salon bakıyor,gelinliği 7000 liraya seçmek istiyor diye birşey yazmış :) gelinin derdi görümceyi gerdi bence :dondurma:
Her türlü dedikodusunu yapıyor kızın.. :skandal:

Sert anlaşılsın istemem ama rahat bırakın Allah aşkına kadını. Buraya gelin olarak kendisi konu açsa buradaki herkes "Görümcene neymiş ki istediğini giyersin istediğini çağırırsın onu ilgilendirmez" derdi. Kadının her şeyine karışmışsınız, konuda sizi ilgilendiren hiçbir şey göremiyorum.
Eski konularina biraz bakim derdini anlarsiniz? Gelini sehzadelerine layik bulmuyolar ailecek. Abi de ayri bir hikaye ya neyse...

Eski konularina biraz bakim derdini anlarsiniz? Gelini sehzadelerine layik bulmuyolar ailecek. Abi de ayri bir hikaye ya neyse...

Abi de ayrı bir olay, aynen. Müstakbel eşinin yüzüne bir şey diyemeyip gidip kız kardeşine şikayet etmek gerçekten çok ayıp, kaç yaşında insan çocuk gibi. Bütün özellerini bik bik gidip yetiştirmiş. Geline cidden yazık.

Ben aile olarak sizi dengesiz bulmaya basladim kusura bakmayin bir onceki konularda kiz pahali seciyor ivir zivir hersey org afet vs vs istiyor diye dert yaniyordunuz simdi gereksiz gordugunu almiyor diye
Hem elalem ne dercisiniz hem cok masraf olsun istemiyorsunuz
Hem biraz gosteris yapmak istiyorsunuz hem bunu az koz tarafi hissettirince bune yaaaa diye ayaklaniyorsunuz
Abiniz hem paspal kizla cikiyor hem begenmiyor
Hem kiza birsey soyleyemiyor hem kendini hem cevresini sisiriyor.
Annenizde sizi gormeye gelen kv adaylarina garip sekilde takiliyordu ortada fol yumurta yokken

Bizde bir laf vardir cok sozlu diye yani olan olmayan herseyi mevzu yapan soze doken sonundada hir cikarana denir kendi kendilerini huzursuz eden insanlardir
Erkekler pek vay gelin olacak vay gelinlik kiz aileyede giriyor vs diye bakis acisinda olmazlar kusura bakmayin bana yakin cevreden cok duymusta aklina dusmus dusurulmus gibi geldi
Ayrica gelecek kiza elin kizi baska bir evden gelen birey yada abinizin evlenecegi kiz olarak bakmak yerine evinize yeni kiz kendinize kardes ana babaniza da bir evlat geliyor diye bakar ona gore davranirsaniz bukadar elestirel olmazsiniz Daha cok kabullenip bir aile olmayi basarirsiniz

Back
X