• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu yine dedem

Ya ne yanlış kafalar var. lise mezunu 80 bin alamazmış, çıkın artık bu kafalardan. diplomanın özellikle alalade üniversite diplomasının para ettiği dönemler geçti artık. kaldı ki burada konu ya da sorun para da değil. memlekette ya da dünyanın birçok yerinde bırak lise mezunu olmayı ilkokul mezunu inşaat ustası, iş makinası operatörü, sanayi de araç tamircisinin aldığı paraları duysanız dudağınız uçuklayacak sanırım. konu sahibi sağlık turizminde çalıştım uzaktan çalışabiliyorum dediğine göre çağrı merkezi çalışanı ve yabancılara sağlık için tur satıyor millete muhtemelen, bu tür işler yüzde ile çalışır yani satılan ürün üzerinden yüzde alırsınız. iyi satış temsilcileri çok daha yükseğini kazanıyor. ancak bu tür işler herkesin yapacağı iş değil, sabır lazım diksiyon lazım, ağzının laf yapması , ikna kabiliyetinin olması lazım.
şu memlekette diploma ne çok büyütülüyor ya maaş diplomaya göre değil, yaptığın işin işverende sağladığı faydaya göre verilir. memlekette herkes üniversite mezunu zaten. ne çok abartmışsınız.
Çağrı merkezinde değilim koordinatör hasta ilişkileri uzmanı satış pazarlama ne dersen de en son çalıştığım işte müşteri temsilcisiydim tüm iş telefonda hastayla iletişim kur ayarla otelinden tut biletine ben ayarlıyordum yani. Daha fazlasını da kazanıyordum insanlar danışmanlık firması kuruyor sırf bunun için ne paralar kazanıyor. Yurtdışından gelen bi hasta 7 bin dolara burun yaptırıyor yahu. Her şekilde mezun olup kazanacağım paradan daha fazlasını kazandım hem de 3 4 ay çalış istifa et 5 ay çalış istifa et şeklinde 🤣

Konu sahibi haklı özellikle dede konusunda. Ne demek bütün arsaları oğullarına vermek ama bakıma muhtaç olunca kızım baksın ??? Kime verdiysen mirasını o bakacak arkadaş

Allah yardımcınız olsun.

Sırf evden gitmek için alelacele bir evlilik yapmayın naçizane tavsiyem. Umarım okulu da bir an önce uzatmadan bitirip işe girip kendi ayaklarınızın üstünde durursunuz
Yok daha küçüğüm evlenmeyi düşünmüyorum zaten dedeme de ev tutuldu şuan dayıma gitti evle alakalı işler var mobilya vs geliyor diğer evi boşaltıyoruz sonra tamamen derdim olmayacak artık

Okumadan yorum yaptığın için sana burdan sevgiler yolluyorum sınıf öğretmenliği okurken bıraktım 1 senede mezun olurum istersem atanma zorluğu yüzünden 2 yıllık başka bölüm okuyorum istersem de hiç okumam çalışırım ya da çalışmam. Daha da fazla alınıyor bu arada dert olabilir baya. Gidip doğuda 5 6 sene yaşamak istemiyorum
kız sen bna ibandan para atacaktın demi zengindin 😃ne oldu bizim iş

Ay iyi bari sevindim 🤩 bazı yaşlılar gerçekten çekilmiyor…
Annemin de taşma noktasına geldi bazı şeyler istemiyorum dedi kız kardeşimle anlaşamıyorlar ve annemle babam genç yani evlilikleri bitme noktasına gelecekti yazlık aldık istanbula yakın bahçesi var tatitle vs gitmek istiyorlar gidemiyorlar salonu zaptetti evde yemek beğenmiyor babam sigara içiyor onu takip ediyor eve kimse gelip gidemiyor her lafa atlıyor mesela oturuyoruz mutfakta ben hikayede gördüm aa melike hamileymiş dedim haberimiz yoktu dedim(babamın kuzeninin kızı) annemle bunu konuşuyoruz salondan geliyor nolmuş melikeye melike dediniz(kuzenim) onu niye konuşuyorsunuz aramızda konuşuyoruz bizim melike değil dedim boşmuş ne gitmiş niye nerede ayyyyyyy

Annemin de taşma noktasına geldi bazı şeyler istemiyorum dedi kız kardeşimle anlaşamıyorlar ve annemle babam genç yani evlilikleri bitme noktasına gelecekti yazlık aldık istanbula yakın bahçesi var tatitle vs gitmek istiyorlar gidemiyorlar salonu zaptetti evde yemek beğenmiyor babam sigara içiyor onu takip ediyor eve kimse gelip gidemiyor her lafa atlıyor mesela oturuyoruz mutfakta ben hikayede gördüm aa melike hamileymiş dedim haberimiz yoktu dedim(babamın kuzeninin kızı) annemle bunu konuşuyoruz salondan geliyor nolmuş melikeye melike dediniz(kuzenim) onu niye konuşuyorsunuz aramızda konuşuyoruz bizim melike değil dedim boşmuş ne gitmiş niye nerede ayyyyyyy
Ayy fenalık geldi :( konunu okurken bile kriz geçirdim zaten vallahi empati yaptım da.
Tabi canım böyle huysuz üçüncü kişiler dahil olunca en sağlam evlilik bile sarsılır yani. Biraz da dayın ilgilensin canım olmaz ki böyle

Ayy fenalık geldi :( konunu okurken bile kriz geçirdim zaten vallahi empati yaptım da.
Tabi canım böyle huysuz üçüncü kişiler dahil olunca en sağlam evlilik bile sarsılır yani. Biraz da dayın ilgilensin canım olmaz ki böyle
İşte şuan top halada genç çocuğu yok eşi vefat etti evi yok. Bu evim bilmem ne yerinden ev aldı kesin teslimat memlekette onun ödemeleri var. Köyde dedemin evi kaloriferli vs rahat dedemin arabası var araba da kullanıyor istediği gibi yaşar dedemden de çekinmez zaten o da yaşlı bakıyordu mecbur

İşte şuan top halada genç çocuğu yok eşi vefat etti evi yok. Bu evim bilmem ne yerinden ev aldı kesin teslimat memlekette onun ödemeleri var. Köyde dedemin evi kaloriferli vs rahat dedemin arabası var araba da kullanıyor istediği gibi yaşar dedemden de çekinmez zaten o da yaşlı bakıyordu mecbur
Ee deden bakıma muhtaç değilmiş ki eziyet için mi tepenize geldi o kadar🤢

MERHABA

Eski konumu hatırlayan olur mu bilmiyorum. Dedem bizimle yaşıyor. Bugün okula gidecektim. Annem aradı, dedene kahvaltı hazırla dedi. “Kahvaltı hazır” dedim ama saat 11 oldu kalkmadı. Zaten evde gizli gizli yemek yiyor sonra iştahım yok diyor. Her şeyden şikayet ediyor, mızmızlanıyor. Gerçekten sinir sistemim çöktü. Yemezsen yeme, okula gidiyorum bana ne ya deyip çıktım. dayımı aramış, ağzımdan çıkmadığı halde bana b.. ye dedi demiş. dayım hemen arayıp bana çıkıştı. Onunla da kavga ettik.Çok istiyorsan al babanı sen bak dedim.

Her şeye karışıyor. tavuk sote yapıyorum, güzel olmuyor, kızartma yapsaydın diyor kolesterol tavan. Köfte yapıyorum, Keşke kıymayı kavurup pilav yapsaydın diyor. Balık istiyor, annem ev kokuyor diyor, o yine ısrar etti diye aldık yaptık. Babam çorba yapalım dediğinde Çorba içsinler balık yemesinler mi diyorsun dedi. dayanamadım sen babamı kendin mi sandın dedim.

Bu adam hep böyleydi. Bayramda bile misafir tabaklarında kalan eti bize sıyırtmaya kalktı. Dayımın eşi bile Köpek miyiz? deyip tartışmıştı. Evde salatalık bile kıskanırdı.

Her şeye karışır. Evde sürekli “Ne, ne, neeee?” diye bağırıyor. Aramızda 2 laf geçemiyor. Telefonla konuşmayı bile bilmiyor.

Annem de artık dayanamadı. Evini satıp 1+1 alalım, gerekirse bakıcı tutalım diyor yanaşmıyorlar. Ev fatihte tarihi bir yerde ilerde çok değerlenirmiş? dedem tüm arsalarını dayımlara vermiş. O yüzden maddi olarak yapacak bir şey kalmadı. Annem o zaman arsaları satın alın diyor. Yok. Birleşip kira ödeyelim yoksa evine bırakıp döneceğim yeter dedi. Ama yapmaz biliyorum.

ayrı eve çıkalım kardeşimle dedim ama mümkün değil. Ailemin borçları var kira ödeyemeyiz diyorlar. Dayanamadım sevgilimin evine taşınacağım dedim. Ya dedem gider ya giderim sevgilimle yaşarım. Hatta evleneceğim dedim. Babam bu yüzden bana küstü. annem de çıkarsan bir daha eve dönemezsin dedi.

Okulu uzattım. bu sene farklı bölüm okuyorum, 2 yıllık bölümde ilk senedeyim. Eski iş yerim bana 80 bin TL civarı maaş teklif ediyor, uzaktan da çalışabilirim ama okul + iş birlikte yürütemem. Tembelim ben.
Sadece okulu bırakıp işe girersem ayrı eve çıkma şansım olur. Neden bu çileyi çekiyoruz anlamıyorum. Bi insan hiç mi şuurlu olmaz???
Benim de babannemin tuhaf huyları vardı
28 sene yasadi annem ile beraber
Dedende suç yok çünkü adam yaşlı. Kendi kafan yapında dusunme. Nereden baksan senden 50 60 yaş büyük adam kuşak farkı var. Oda bu evde beni istemiyorlar diye sizi kötü davranıyor dur.

Back
X