• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuları uzatmam

123gulcin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2023
1.954
841
43
36
Merhaba hanımlar ben Gülçin. Ben 7 yıldır evliyim ben evlliğimin ilk 6 ayı cok güzel geçti. Sonrasında kaynanam yakınımıza taşındı. Temizliğimi eleştirmeler laf sokmalar müdahalelerin kıskançlıkları ardı arkası kesilmedi daha sonra bana laf söylenince sessiz kaldım önce sonra aradan zaman geçti. Gittim konuştum huyları gene aynı sonra gittim tartıştım daha sonra psikoloğa gittim onun cesaretiyle bir daha konuştum yıllar içinde özetle bu evlilik eşimle aramız iyi bile olsa beni soğutmaya başladı. Sorun şu ki bana geçmişte yapılan haksızlıkları unutamıyorum. Onlardan bahsedilince konuları uzatıyorum.... Bu arada bu 7 yıl içinde hiç odaklanamadım hayata ne iş bulabildim nede cocuk oldu zaten tüp bebek işi bitmedi. Eşimle aramızda hiç sorun yokken onlar yüzünden tartışıyoruz biliyorum onun suçu yok. Eşim onları savunmuyor ama sessiz kaldığı için sinir oluyorum. Bana niye böyle dediler onların huyu niye böyle diye konular uzuyor. Artı üzerinden zaman geçiyor gene başka ir durumda aklımdan çıkmıyor gene uzuyor. Özetle olay yaşansa bile ailesiyle etkisi yıllarca sürüyor bende içim affetmiyor... Bir zaman sonra aklıma geliyor ve konuyu açıyorum ve uzatıyorum.... Tüp bebek den dolayı işe de girmedim.. Medeni nedir bu evlilik 6 ayından beri neden beni sıkıyor ve konular gözümde cok büyüyor.

Çok geçmiş olsun Gülçin Hanım. Bebek Allah kısmet ederse olur zaten bunca gerginlik arasında olmaması belki daha hayırlıdır. Hayırlısıyla bir eşinizle arayı toparlayın, huzurlu olun da Allah nasip ederse o da olur.
Esas sıkıntılar kayınvalide ile anladığım kadarıyla, kaç yaşında kadın onu değiştiremezsiniz o da öyle ama kapınızı kapadığınızda hepsi dışarıda kalıyor, dış kapının dış mandalı yani bir kulağınızdan girsin diğerinden çıksın. Sizin kv ye iyi olmanız gerekmiyor, kv nin de size iyi olması gerekmiyor, saygıda kusur olmadığı müddetçe sıkıntı olmamalı bence. Siz kv memnun etmekle yükümlü değilsiniz, eşinizin anası babasıdır onlarla ilişkilerine o karar verebilir o da her istediklerini yapmakla mesul değil. Dinen de anne babanın istekleri önemli evet ama olmayacak istekleri de yapmayın diyor zaten. O yuzden eviniz pis mi diyordu, gelmeyin o zaman anne ben bu kadar yapabiliyorum ben temizlikçi değilim deyin dinen de yapmak zorunda değilim hatta bu kadar şikayetçi iseniz oğlunuza söyleyin eve temizlikçi tutsun deyin. Esiniz de aslında yapamıyorum dediğiniz anda dinen bunu yapmakla yukumlu. Sizin evi süpürme temizleme gibi bir göreviniz yok. Bence iş bulmaya da çalışın veya belediyelerin ücretsiz kursları var oralara gidin hem çevreniz değişir uzaklaşırsınız o ortamdan hem yeni insanlar tanırsınız hem de bunları düşünmeye vaktiniz kalmaz. Bazen çok düşündükçe çok da büyütüyoruz bir şeyleri.
Geçmişi de bırakmaya çalışın artık olan olmuş biten bitmiş bu saatten sonra geçmişi değiştiremezsiniz, hepsine teşekkür edin sizi bugünkü olduğunuz noktaya getirdiler hepsi muhakkak size bir seyler kattı ama artık önünüze bakın hayat devam ediyor.

Geçmişi de bırakmaya çalışın artık olan olmuş biten bitmiş bu saatten sonra geçmişi değiştiremezsiniz, hepsine teşekkür edin sizi bugünkü olduğunuz noktaya getirdiler hepsi muhakkak size bir seyler kattı ama artık önünüze bakın hayat devam ediyor.
Bu olabilir mi sizce? insanın içinde o kadar nefret birikmişken ...Eleştri olarak söylemiyorum duygusal bir cvp benimki

Çok geçmiş olsun Gülçin Hanım. Bebek Allah kısmet ederse olur zaten bunca gerginlik arasında olmaması belki daha hayırlıdır. Hayırlısıyla bir eşinizle arayı toparlayın, huzurlu olun da Allah nasip ederse o da olur.
Esas sıkıntılar kayınvalide ile anladığım kadarıyla, kaç yaşında kadın onu değiştiremezsiniz o da öyle ama kapınızı kapadığınızda hepsi dışarıda kalıyor, dış kapının dış mandalı yani bir kulağınızdan girsin diğerinden çıksın. Sizin kv ye iyi olmanız gerekmiyor, kv nin de size iyi olması gerekmiyor, saygıda kusur olmadığı müddetçe sıkıntı olmamalı bence. Siz kv memnun etmekle yükümlü değilsiniz, eşinizin anası babasıdır onlarla ilişkilerine o karar verebilir o da her istediklerini yapmakla mesul değil. Dinen de anne babanın istekleri önemli evet ama olmayacak istekleri de yapmayın diyor zaten. O yuzden eviniz pis mi diyordu, gelmeyin o zaman anne ben bu kadar yapabiliyorum ben temizlikçi değilim deyin dinen de yapmak zorunda değilim hatta bu kadar şikayetçi iseniz oğlunuza söyleyin eve temizlikçi tutsun deyin. Esiniz de aslında yapamıyorum dediğiniz anda dinen bunu yapmakla yukumlu. Sizin evi süpürme temizleme gibi bir göreviniz yok. Bence iş bulmaya da çalışın veya belediyelerin ücretsiz kursları var oralara gidin hem çevreniz değişir uzaklaşırsınız o ortamdan hem yeni insanlar tanırsınız hem de bunları düşünmeye vaktiniz kalmaz. Bazen çok düşündükçe çok da büyütüyoruz bir şeyleri.
Haklısınız
Yorum yaptığınız için teşekkürler haklısınız galiba evlilikten beklentim farklı böyle bir aile beklemiyordum ben... Eşim çok çok iyi bir insan beni ailem hep ezik yetiştirdi bir eleştiri aldığımda bana aman boşver bak bişi deme laf söyleme hep bu şekilde yetiştiğim için sürekli susuyordum.... Sonra psikologa gidince sınır çizmeyi öğrendim. Yavaş yavaş...

Bu olabilir mi sizce? insanın içinde o kadar nefret birikmişken ...Eleştri olarak söylemiyorum duygusal bir cvp benimki
Çok doğru içimde nefret var eşimle aramızda hiç sorun yokken cok güzel anlaşıyor ken onlar bana laf soktu diye ben söyleniyorum sinirleniyorum eşimde konuları uzattığım için susmadığım için bana sinir oluyor yoksa onları hiç bir zaman haklı bulmuyor....

Hayatımız da onlar olmasaydı yani uzak şehirde oturuyorlar dı gelmeselerdi bunlar olmayacaktı yılda 1 kere sinir olucaktım. Sebep onlar hem ailemden uzaktayım yalnızım bir de bu durumları çekiyorum... Hayatımla ilgili sağlıklı düşünüp sağlıklı kararlar alıcaktım...

Hayatımız da onlar olmasaydı yani uzak şehirde oturuyorlar dı gelmeselerdi bunlar olmayacaktı yılda 1 kere sinir olucaktım. Sebep onlar hem ailemden uzaktayım yalnızım bir de bu durumları çekiyorum... Hayatımla ilgili sağlıklı düşünüp sağlıklı kararlar alıcaktım

Onlar için değil kendimiz için olmalı çünkü içimizdeki nefret onlari değil bizi çürütüyor içten içe. İnsanın kendine yaptığı kötülüğü kimse yapmıyor aslında

Hayatımız da onlar olmasaydı yani uzak şehirde oturuyorlar dı gelmeselerdi bunlar olmayacaktı yılda 1 kere sinir olucaktım. Sebep onlar hem ailemden uzaktayım yalnızım bir de bu durumları çekiyorum... Hayatımla ilgili sağlıklı düşünüp sağlıklı kararlar alıcaktım
Yani yapabileceğiniz bir şey yok sonucta sizin de anne babanız var eminim onlarin da her laf söz davranışını onaylamıyorsunuzdur, onların da sizi sinirlendiği yerler oluyordur. Bunlar da eşinizin anne babası o da atsa atamaz, satsa satamaz. Size eşiniz anne babanla görüşme dese ne kadar olmazsa, ona da siz deseniz olmaz.
Kararları da hala alan sizsiniz, bu kadar sevmediğiniz insanların hayatinizi bu denli etkilemesine, kontrol etmesine izin veren de sizsiniz aslında. Bu kadar önemli hale getiren sizsiniz onlari, halbuki umursamasanız hiçbir önemleri kalmayacak. Birine nefret etmek için bile o insana bir değer vermeniz lazım. Nefret de bir değer aslında cunku yoldan geçen biri atıyorum bir yaşlıyı tartakliyor, ondan nefret etmezsiniz ayıplarsiniz müdahale edersiniz belki ama gerisi yoktur, bi önem yüklemezsiniz. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.

Konuya girerken isim vereni de ilk defa görüyorum.
Hayat ölümcül kinler için cok kisa.
birini/birilerini sevmemek, gorusmemek icin nedenlerim varsa gorusmem lakin
Surekli onlara olan nefretimi sicak tutupta kendimi karanlığa gömmem.
siz kendinizi karanlıkta birakmis, daha da nefret etmek icin güç sarf ediyorsunuz.
Değer mi?

Yani yapabileceğiniz bir şey yok sonucta sizin de anne babanız var eminim onlarin da her laf söz davranışını onaylamıyorsunuzdur, onların da sizi sinirlendiği yerler oluyordur. Bunlar da eşinizin anne babası o da atsa atamaz, satsa satamaz. Size eşiniz anne babanla görüşme dese ne kadar olmazsa, ona da siz deseniz olmaz.
Kararları da hala alan sizsiniz, bu kadar sevmediğiniz insanların hayatinizi bu denli etkilemesine, kontrol etmesine izin veren de sizsiniz aslında. Bu kadar önemli hale getiren sizsiniz onlari, halbuki umursamasanız hiçbir önemleri kalmayacak. Birine nefret etmek için bile o insana bir değer vermeniz lazım. Nefret de bir değer aslında cunku yoldan geçen biri atıyorum bir yaşlıyı tartakliyor, ondan nefret etmezsiniz ayıplarsiniz müdahale edersiniz belki ama gerisi yoktur, bi önem yüklemezsiniz. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.
Çok haklısınız nefret de önemsemek galiba... Biraz takıntılı bir yapım sadece onları değil kendi gelinimiz bile bak işte senin hakkında filanca bunu dedi dediğinde bile sinirleniyorum.. Ve hemen gidip anneme şikayet ediyorum gelinimiz bana böyle söyledi beni üzdü diye.

Konuya girerken isim vereni de ilk defa görüyorum.
Hayat ölümcül kinler için cok kisa.
birini/birilerini sevmemek, gorusmemek icin nedenlerim varsa gorusmem lakin
Surekli onlara olan nefretimi sicak tutupta kendimi karanlığa gömmem.
siz kendinizi karanlıkta birakmis, daha da nefret etmek icin güç sarf ediyorsunuz.
Değer mi?
Haklısın değmez. Ama eşimi severek evlensem de başka şehirde yaşamak istemiyor dum ben aslında. Zamanla alışırım dedim ama ailem çocukluktan beri kız cocuklaara uzağa verilemez diyerek empoze etti....

Psikologu değiştirin. Gidin kv ile konuşun demesituhaf. Konusnadan anlauacak insan bir baslasının ev düzenine karısmaz.
Nesafe koyun az görüşün. Evinize laf ediyorsa sıklıkla siz gidin onun evine.

Haklısın değmez. Ama eşimi severek evlensem de başka şehirde yaşamak istemiyor dum ben aslında. Zamanla alışırım dedim ama ailem çocukluktan beri kız cocuklaara uzağa verilemez diyerek empoze etti....
Her seyi bosver, kendi hayatına odaklan.
Kendin icin bir şeyler yap.
sana katkisi olan, gelistiren şeyler.
Spor yap bol bol, enerjini at/enerji kazan
kitaplar oku farklı dunyalara gir
Hobiler edin
Hayat kisa, yaşa ve yaşat..

sen üzerinden şu stresi azaltırsan bence bebeğin olur :) uzaklaş cevap verme muhatap olma bırak ne derlerse desinler eşine de bu kadar yüklenme onunda ailesi elbette sende eşisin ama arada kalmak diye bir mevzu var lütfen nefret bileme kimseye sen kendinden nefret etmiş oluyorsun sosyalleşin biraz uzak kalın insanlardan

sen üzerinden şu stresi azaltırsan bence bebeğin olur :) uzaklaş cevap verme muhatap olma bırak ne derlerse desinler eşine de bu kadar yüklenme onunda ailesi elbette sende eşisin ama arada kalmak diye bir mevzu var lütfen nefret bileme kimseye sen kendinden nefret etmiş oluyorsun sosyalleşin biraz uzak kalın insanlardan
Evet haklısın ama yazık değil geçen 7 yılıma adam 5 senedir çocuk diye hasret içinde kaldı ailesi eşime yazık etmiş olmuyor mun40 yaşında adam çocuk yok diye ağlıyor için için.... Bize yazık ettiler sonuçta ben takıntılı biriyim huyum böyle karşıma rahat relex çözüm odaklı insanlar çıkması gerekiyordu... Ben sorun problem kaldıramam yani istemiyorum sorunlu insan hayatımda görmek istemiyorum. Çünkü benim evlilikte ki sorunları tehlike olarak algılıyor. Bu yüzden de tüp bebek bile tutmuyor...

Eşim saygılı efendi sorun çıkaran bir tip değil. Ama ailesinin de öyle olması lazım çünkü ben kadıramam sorunlu insanları benim fıtratıma ters sorun gördüm mü ben çözmem direk kaçarım. benim için tehlike sorun çözmek için uğraşamam. Direk sorun çıkmasın ben sorunsuz kafa rahat hayat yaşayayım... Bana çözüm odaklı insan lazım cahil dengesiz insan istemem. Eşimin ne sevgisi ne aşkı hepsi bir anda biter bende....

Eşim saygılı efendi sorun çıkaran bir tip değil. Ama ailesinin de öyle olması lazım çünkü ben kadıramam sorunlu insanları benim fıtratıma ters sorun gördüm mü ben çözmem direk kaçarım. benim için tehlike sorun çözmek için uğraşamam. Direk sorun çıkmasın ben sorunsuz kafa rahat hayat yaşayayım... Bana çözüm odaklı insan lazım cahil dengesiz insan istemem. Eşimin ne sevgisi ne aşkı hepsi bir anda biter bende....
canım başkasından beklentini azalt eşin saygılı olabilir ama bu herkesin saygılı olacağı anlamına gelmez beklentiler insanı yaralar gerekirse görüşme bitir eşine de durumu izah et kaçıyormuşsun madem uzattığın konu nedir

Back
X