Konum taşınmadan anneler bakın :(

Öncelikle sütün az olsa da bebegin istedikce emzir,artar sütün..Mamayi azaltıp emzirmeyi arttırmanı öneririm..

Kabızlığı mamasindan olabilir..Bizde aptamil kabızlık yapmamıştı..Bi çay kaşığı kadar z.yağ icir..Rezene icirebilirsin..Benim kızımı çok rahatlatırdı..Bir de kulak çubuğunu z.yagina batirip popo deliğini dairesel hareketlerle uyar , hafif içeri doğru..

Bu da olmazsa bi siringayla zeytinyağını poposundan sık .. Beş dk kadar yatar pozisyonda kalsın ki yağ akmasın..

Yok canim yedigin seyler direkt olarak o kadar etkilemez. Biraz etki eder tabi ama senin durumun icin yeterli bir degisken degil. Problem mamanizdadir. Doktor tavsiyesi ile degistirin. Gaz problemi de birkac aya bebek hareketlendikce cozulur. Bir de verebildigin kadar sut ver. Bos da olsa emsin. Bebek emdikce de sutun artar. Ama mama ile arasina en az yarim saat koy.
Anne sütü ve sma içiyor onun haricinde bir şey yok:/ acaba 2 gündür bulgur pilavı yedim omu fenalaştırdı

Eger mama aliyorsa az da su verin bence.zeytinyagi icirin cok iyi geldi kime tavsiye ettiysem.Bide yaptirmiycam diye inat edip bebege o aciyi cektirmeyin.bagirsaklari duzene girdikce artik ihtiyac duymayacaktir.Daha 2 aylik yavrum,tabi ki yardima ihtiyac duyacaktir.

Bifiform ve emzirme.Lütfen sütüm az deme , internetten Tomrisin emzirme günlükleri yazılarını oku bununla ilgili.Kendini harap etme hepsi geçecek , bir dönem hepsi yaşıyor aynı şeyleri.Bifiform 15 günlükten 6 aylık olana kadar kullandık gerçekten çok iyi.Doktoruna yine de danışarak kullan.Su vermektense emzir bebişini emzirme kampı yap gerekirse.Çok geçmiş olsun sevgiler.

Dediklerinize uyca. Şimdi rahatladı ve uyudu her sabah masajını yaparım hem karnına hem popsunuda uyarırım yağ sürerm

Buyuk oglumun da ilk ay tam 10 gun kaka yapmadigibi hatirliyorum
dr aradik dediki bir bebegin 10gun kaka yapmamasi olabilir bir durumdur.
yarini bekle olmassa getir.
sukur o gun yapmisti.
ikinci oglum muzbi kabizdi ve sizi iyi anliyorum Allah sifa versin

Ben mi yanlis biliyorum arkadaslar popoyu uyarmak da iyi degil 6 aydan kucuk bebege zeytinyagi gibi anne sutu veya formul mama disinda birseyvermek de. Hatta o ilaclar da bir ise yaramiyor diye biliyorum. Iyice arastirin lutfen boyle seyleri yapmadan. Ya zarari olursa daha beter? Ayrica sutum az demeyin bol bol emzirin benim de azdi her agladiginda emzirdim artti cok sukur mamaya elveda dedik. Sizin de oyle olacaktir dengeli beslenin ve en onemlisi bol bol emzirin

cnm kabizlik demek icin erken. kabizlik bi hafta on gun yapmazsa. sicaklar var madem anne sutu almiyo doktora danisip gunde bes alti çay kaşığı su ver gunde bi cay kasigi saf zeytinyagi ver rahatlar.

Ayrica bir arkadas da yazmis zaten ayse oner in masaj videosuna bakin internetten.ilik dus da iyi gelir rahatlar yavrucak. Sabredin gecici bir donem.

Aynıso oğlum 3-4 aylıkken başımıza geldi. Çok çektik. Emmeyi bırakacaktı nerdeyse.. doktor fitil verdi. İnatla emzirdim ve bende bağırsak çalıştırıcak şeyler yedim. Zamanla geçti.

Canim biogai tabiki çünkü canli bakteri var onda hemen düzelir. Ben 3 ay kullandim bu damlayi cok şükür atlattik. Gecmis olsun ama fitil griselin olandansa yazik ağlamasın kullan bir kac gün yarım yarım. Zaten dedigim fitil 2 dakikada yaptiriyor ve ilac degil tamamen griselin..

kızım sadece anne sütü almasına rağmen bagırsak yapısından dolayı ek gıdaya kadar kabızlık sorunu yaşadık. 4 günü bulunca fitil koyuyordum 10 dk ya yapıyordu.
zeytinyağı içirmek işe yaramamıştı.
fitil için çok direndim ama bir gün sadece sancıdan kıvranıp çıglık cıglıga aglayınca kullandim ilk defa.
siz mama da veriyormussunuz. hangi mamada iyiyse kakası ondan devam edin bence. bir de combiotic mamalar vardı sanırim bagirsaklari duzenleyen onlardan da deneyebilirsiniz.

Gazı var bebegın kaka on güne kadar yapmaması normal
Önerim
Hergün biogaia
Sürekli emziriceksin mamadan önce her zaman meme ver emsin süt ancak emerek artar yoksa bebegın erken bırakır bir çay kaşığına sütünü sağ içine bir çimdik kimyon at içir bebeğe sonra emzir Okadar rahatlatıyorki tam kolik bir Bebek büyüttüm ve çok şükür atlattık
Masaj yapabilirsin ayaklarında sürekli çorap olsun gazını her emzirmeden sonra mutlaka çıkar yoksa bagırsaklara iniyor
Bebeğinin tek problemi gaz kaka yaptırmaya zorlama fön sesi açabilirsin bunlarda rahatlatır

Fazla mi mama veriyorsun acaba? Smilac verme demek yaramiyor, ben sma gold veriyordum. Su ver bol bol. Mama veriyorsun madem.

Kizim dis çıkaracağı zaman hep kabiz olurdu. Bir sure zeytinyağı ver siringa fitil yerine.

Ama gecmezse doktora gidin, iyi incelesin.

Fitile alismasin
Saf zeytinyagi bir tatli kasigi icirebilirsin
Kimyon cayi rezene cayi ihlamur verebilirsin.

El kadar bebege onerilenleri gordukce stres oldum yeminle. Siz icin o rahatlatici seyleri bebege vermeyin sakin nolur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…