Konum taşınmadan anneler bakın :(

Ahh kıyamam kuzuma.. Benım sutum olmadıgından ılk 1 bucuk ay aptamıl kullanıyordum ve aptamıl bebegımı kabız yaptı. Sma aldım sımdı 6 bucuk aylık cok memnunum doktorların tavsıye ettıgı en ıyı ve anne sutune en yakın mama. Metsıl kullanıyoruz duzenlı kullanınca faydasını saglıyor.

Ayrıca bebekler 1 hafta kakalarını yapmadıklarında normal 1 haftayı gecerse doktora goturmek gerekır.

Ben zeytinyaginin emiliminin zor oldugunu düşünürek bir yasa kadar cok verilmemesi taraftariyim.
kabizlik büyük bir problem maalesef ki.. mamadan kaynaklanabilirm herhangi bir bitkisel ilactaj vs yararlaniyorsaniz o da yapabilir. Her bünye farkli tepki gösterir.
cok gecmis olsun. Insallah gecici bir surectir. fitile alismasin elbette ancak bazi durumlarda yapacak bir sey olmuyor.
Ilik duşu tavsiye ederim kesinlikle. Oturabiliyorsa ilik suya oturtun karnini yumusatin ovarak.

Benim bebeğim 11 aylık
Bol bol emzirdim ama sütüm yetmiyordu bebelac kullandık biz. Doktorumun tavsiyesiyle su bile vermedim ilk altı ay. Ama düzenli olarak günde iki kere zinco damla kullandık. Bir kere bile kabız olmadı. Ek gıdaya geçip mamayı bırakana kadar ek gıda olarak çorbayı tamamen reddettiği için sürekli kabız oluyordu karpuz kurtardı kızımı kabızdan. Bu da ek gıdada Bi fikir olarak aklınızda olsun dedim çünkü bebeciği öyle ağlarken zorlanırken görünce insan iki kat acı çekiyor ve deli gibi çözüm arıyor

cnm onlarla tanismak icin cok kucuk. sut cocugu bu daha 2 aylik demis midesini sutten baskasi cok yorar. sut kampina girip sutunu artırması en guzeli bence
ah cok pardon 4.5 ay okudum nedense. hakli arkadas. ama fitil verme ve poposunu uyarma masaj yap gunde iki kez. banyo yaptir hergun.

Biogaia işe yarıyor ama zeytin yağınıda verin bir tatlı kaşığı çok günde iki kere bir çay kaşığı verin daha küçük çok zor kabızlık benim oğlum hep kabızdı ve hala öyle

Belki kizacaksiniz olurmu hic diye ama buyuklerimiz keza ablamlarda. Bebekken gabiz okduklari zaman cooook minik. Minicik ama sabun atiyorlardi fitil gibi. Aninda buyuk abdestini yapiyorlardi.
Tabiki sık yapilmamasi gerek sanirim.
Sabunda cikiyor merak etmeyin. (Sanirim yani).

Annemde söyledi ama cesaret edemedik :/

bu kabızlığı 2 çocuğumda da yaşadım Allah yardımcın olsun.mama alan çocukların mutlaka su niçmesi gerekir suyu sakın ihmal etme.ayrıca kulak pamuğunu zeytinyağına batırıp makat kısmına ufak hareketlerle dokunup orayı uyar bu uyarmalarla ıkınmasını sağlayıp kaka yapmasını kolaylaştrabilirsin. fakat öncelikle bilmen gereken şey bu durumun geçeceği panikleme sakin ol siz de bu dönemi atlatacak ve rahata ereceksiniz.4. aya geldiğinde kaysı püresi yedirebilirsin.şimdilik aklıma gelenler bunlar daha olursa yazarım

Bu konuda cok cektim bende.hic uyumuyodu aglamaktan.mahvolmustum.gitmedigim yer kalmamisti.eskisehir acibademde makatta darlik var dediler.operasyon gerekiyor dediler.bu durumun daha cok para koparmakla alakali oldugunu dusundum.tipa gittik.orda bi prof. Operasyona gerek yok dedi.iki kere gittik sadece parmagiyla muayene etti.biraz genisledi.iki kere yetti.ayrica biz butun damlalari kullandik sadece biogaia iyi geldi ve nurse harvey.birlikte ve duzenlj kullan.zaten 3 aylikken duzeliyo hersey.xok sukur bi sorunu kalmadi o konuda.

Hepinize teşekkür ederim peki mama ve anne sütü içen bebekler en geç kaç güne kadar tuvalete çıkmayabilir?

Annemde söyledi ama cesaret edemedik :/
Aninda rahatlariyor. Tabiki ablamlarin ilk tercihi olmuyor. Ama cocuklar okadar cok eziyet cekip aci cekip agliyordu ki artik son care. Pirinc tanesi kadar atiyorlardi hic bir zarari yok. Hemen cikariyordi cocuklar.
Siz bilirsiniz tabiki.

Ah şu doktorlar. Para icin parmak kadar bebege bile amaliyat edecek kadar alcam haramzade bazi doktorlar.
(Hepsi degil durust olanlari tenzih ederim)
Deli oluyorum oyle doktorlara. Sanki amaclari insanlari iyilestirmek değil iyice hasta etmek.

Ah şu doktorlar. Para icin parmak kadar bebege bile amaliyat edecek kadar alcam haramzade bazi doktorlar.
(Hepsi degil durust olanlari tenzih ederim)
Deli oluyorum oyle doktorlara. Sanki amaclari insanlari iyilestirmek değil iyice hasta etmek.
Aynen oyle.vicdan meselesi.ister doktor ol ister hakim.nasil olsa hasta agzima bakiyo bilmiyo diye ne derse o olucakmis gibi dusunuyo.cok sukur insanlar bilincli artik.

Aynen oyle.vicdan meselesi.ister doktor ol ister hakim.nasil olsa hasta agzima bakiyo bilmiyo diye ne derse o olucakmis gibi dusunuyo.cok sukur insanlar bilincli artik.
Aynen canim doktor benide hic yoktan yere kurtaj yapacakti. Bosu bosuna rahimi yoracakti 200 tl icin ustelik 3 haftalikti dusuk yaparken. Esim tuttu kokumdan baska dr goturdu. Cok memenunum suanki dr.den. ne gerek var kurtaja dedi adet kanamasi ile atacaksin betani olcerek takip edecegiz dedi saglikli sekilde normal yoldan dusuk yaptim. Digeri agri kesici yutma vs. Vs. Dedi (tahminim. Agrilara dayanamayip kurtaj olmam icin. Gunahi boynuna) diger bayan doktorum parol ic dedi. Cok rahat ettim. ALLAH razi olsub doktorumdan.

200 tl icin sadece. Kim bilir bu parmak kadar bebege neler yapacaklardi. Canim benim. Hadi bizlerden utanmiyorlar minicik sabilerede uzulmuyorlar.
Vicdan meselesi iste..

Cok gecmis olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…