Daha çok yenisiniz.Merhaba arkadaşlar. Buraya yazmamin sebebi bir nevi iç dökme de diyebiliriz. Biz 1.5 yillik evli ciftiz. Henuz daha bebek sahibi degiliz. Ama cok istiyoruz.. esimde bende. Zaten bebekleride cok seviyoruz internette tatli bi bebek fotografi gorelim birbirimize gonderiyoruz. Veya cevremizdeki bebekleri cocuklari cok seviyoruz ve onlari mutlu etmek icin herseyi yapiyoruz diyebilirim. Doktora gittim bir sorun olmadigi soylendi. Suan 3 ay tedavime ara verdim bu ay nasipse gidicem. Ama artik cok uzuluyorum. Bu aksam internette dolasirken benimle ayni gun evlenen bi arkadasimin bebegini gordum. Esime gosterdim nasil buyumus diye. Oda biraz buruldu gibi ama bana belli etmedi.. bizim ne zaman olcak gibisinden espri yapti. Olsaydi suan uyurdu vs hayaller kurmaya basladik. Bende belli etmedim ama uzuldum nasip askim deyip gecistirdim. Bizimde o zamanlarimiz gelecekmi cok merak ediyorum. Rabbim kimseye aratmasin. Beklemek cok zor. Hayali bile cok guzel..
Sadece sana desem seni alıntılardım evet. Lafım böyle konuşup kadını yerden yere vuran herkese.Benim üzerime konusmak istersen, alintilayabilirsin.
Ben evlendikten 3 yil sonra çoçuk sahibi oldum. Ve evet bilerek bekledim. Esim ile gezdik tozduk, tatile gittik ve ona ragmen çok zorlandik. Evlendikten belli bir süre sonra çoçuk düsünmek bir kural degil fakat tecrübe ile beraber diyorum ki bu evlilikler için daha iyi.
Artik simdiki jenerasyonun evlilikten beklentileri farkli. Eskiden kadin sadece "çekiyordu". Ask ve sevgi evlilikleri zaten azdi. Kadin sadece evlenip, çoçuk dogurmak, hizmet etmek ve ölmek için vardi. Tabiki genç evlenip, bebek yapiliyordu. O zamanlar kural buydu.
Ancak simdi öyle degil. Önce çoçuga iyi bir yuva hazirlanmali. Hersey ates pahasina. Kadin ile erkek birbirlerini iyi tanimali, iyi bir zemin olusturmali. Ve evet çoçuk hayatin çok büyük bir parçasini aliyor fakat dikkat edilmesi lazim. Hayatin merkezine alinirsa ne çoçuk, ne anne rahat yasayabilir.
Ha yazdiklarimi kesinlikler begeni ugruna yazmiyorum. Bana ne kim begenip begenmiyorsa. Ki bu açiklamaya yazmak bile zorunda degilim. Konu sahibi konu açmis, o zaman farkli açilardan bakan insanlarada tahamül etmeli.
biz de 4 aydır istiyoruz kuzum. hiç sorunumuz yok ama nasip olmadı daha. kimyasal bile yaşamadım.Merhaba arkadaşlar. Buraya yazmamin sebebi bir nevi iç dökme de diyebiliriz. Biz 1.5 yillik evli ciftiz. Henuz daha bebek sahibi degiliz. Ama cok istiyoruz.. esimde bende. Zaten bebekleride cok seviyoruz internette tatli bi bebek fotografi gorelim birbirimize gonderiyoruz. Veya cevremizdeki bebekleri cocuklari cok seviyoruz ve onlari mutlu etmek icin herseyi yapiyoruz diyebilirim. Doktora gittim bir sorun olmadigi soylendi. Suan 3 ay tedavime ara verdim bu ay nasipse gidicem. Ama artik cok uzuluyorum. Bu aksam internette dolasirken benimle ayni gun evlenen bi arkadasimin bebegini gordum. Esime gosterdim nasil buyumus diye. Oda biraz buruldu gibi ama bana belli etmedi.. bizim ne zaman olcak gibisinden espri yapti. Olsaydi suan uyurdu vs hayaller kurmaya basladik. Bende belli etmedim ama uzuldum nasip askim deyip gecistirdim. Bizimde o zamanlarimiz gelecekmi cok merak ediyorum. Rabbim kimseye aratmasin. Beklemek cok zor. Hayali bile cok guzel..
Evet çünkü herkes bütçesini düşünmeden bebek yapıyor. Mamaymış, bezmiş.... Yani bu fikirle bakacak olursak bayanlar hepimiz kordonlarımızı bağlatalım ve soğanın bile 5 lira olduğu bu dünyaya hiç birimiz çocuk getirmeyelim(!). Saçma saçmaaaaaa çok saçmaaa. Saçmalıyor bazıları.
Bende diyorum ki insanlar bütçelerinin farkında ve ona göre çocuk istiyor. Elde avuçta yokken kimse kalkıpta çocuk çocuk diye tutturmaz. Hesap kitap yapan tek siz değilsinizSizin düşünce yapınıza göre saçmalıyoruz.(!)
Ben saçmaladığımı düşünmüyorum.
Bu arada soğan 6 liralarda 5 lirayı geçeli çok oldu.
Bu arada bilinçli anne olan Türkiye'de kaç kişi?
Halkın yüzde 60 civarı asgari ücret alıyor TUİK 'e göre.(Türkiye İstatistik Kurumu verisi)
Siz,ben ve buradaki çoğu bilinçli kişiler biz istisna olanlarız.
Ve maddiyatı düşünenler hiç de saçmalamış olmuyor.
Eğer ki marketten 180 tl'lik 1 kutu devam mamasını parasız alabilen görürsem sizin gibi düşünürüm ancak.
Bende diyorum ki insanlar bütçelerinin farkında ve ona göre çocuk istiyor. Elde avuçta yokken kimse kalkıpta çocuk çocuk diye tutturmaz. Hesap kitap yapan tek siz değilsiniz
Gidiyoruz cnm tedavi görüyoruzNasip canim nasip. Doktora gitmiyomusun
Gidiyoruz cnm tedavi görüyoruz
Ama ben açıkçası pek umutlu değilim
İnşallah Allah büyük''yaşıyorsak, hala umut var demektir''
Tek maaşla 4 çocuk mu?Buradaki konu sahibine zaten ben bilinçlisiniz dedim.Burada bahsettiğim konu sahibi değil.
Ben buradaki bizler dışındakilerden bahsediyorum.
Ayrıca bu forumda bizim gibi düşünmeyen ne kişiler oldu.Ve hala oluyor.
Yani bilinçli dediğimiz kadınlar hala bir elin parmağını geçmez.
Ben burada tek maaşla (asgari ücret) 4,5 çocuk isteyeni de gördüm.
Ve maddi olarak iyi değiliz diyordu.
Böyle kişiler bilinçlenir belki diye yazıyorum.Yoksa kimseye ahkam kesmek için yazmıyorum.
Tek maaşla 4 çocuk mu?onlar suriyeli heralde.
Benim hayattaki en büyük korkum anne olamamak olmasına rağmen 4 çocuğu düşünemedim. Valla helal olsun.
Kesinlikle. Çocuk istemek ayrı cinsiyete göre istemek apayrı. Evlat evlattır sonuçta.Yok böyle düşünenler var.
Çoğu kadın hala günümüzde erkek çocuk için 3,4 tane doğum yapıyor.
Sırf erkek çocuğu oldu desinler diye.
Sonra da hiçbirine bakamıyor ve o çocuklar yoklukla büyüyor.
Ben burada kaç hikaye okudum 3 kızı var hala 4.ye hamile kalmak istiyordu.Siz erkek çocuk için 4.çocuk istiyorsunuz deyince de yok biz çok çocuk seviyoruz diyorlar..
Tabi tabi diyesim geliyor ama işte..
Çok dogma düşüncelerimiz var çok..
Böyle düşünen kadınlara da Allah akıl ve fikir versin diyorum..
Şöyle aşağıya doğru baktım da yorumlara sanki sizin bebeğe maddi manevi onlar bakacaklar. Nedir yani bu? Evet genç ve evet genç anne olmak çok güzel. Annem beni 31 yaşında doğurmuş bende onun kadar bekleseydim belki kadın torununu göremeyecekti. Keşke diyor daha erken doğursaydım seni torunuma daha fazla enerji haracayabilirdim. İnsanlar evlenir evlenmez çocuk isteyebilir bunun bir kuralı yok. Yani "evlendikten 5 yıl sonra çocuk düşünülecek" diye bir kanun kaide varsa söyleyin bizde bilelim. Çocuğa hasret olmak için yıllar geçirmeye gerek yok.
Evet bebek bir insanın merkezidir. Çünkü sen bir insann yetiştiriyorsun nasıl merkezde olmasın? Ondan sonra ortada avanak avaanak gezenler ortaya çıkıyor.
Sen canını sıkma konu sahibi. Allah verdikten sonra kimseye laf etmek düşmez. Her nasip vaktine esirdir derler. Burda yapılan yorumlarıda takmayın. Bazıları heralde evlenir evlenmez hamile kalmış ki hayıflanıyor. Burda anlayamadığım bir grup var sadece yorum yapmak için yapıyor. Biri geliyor kin kusuyor diğerleride beğeni uğruna onları tutuyor. Yani boş yorum yapan çok fazla takmayın siz.
biz de 4 aydır istiyoruz kuzum. hiç sorunumuz yok ama nasip olmadı daha. kimyasal bile yaşamadım.
etrafına aldanma. ben de bir arkadaşıma özenmiştim, ne güzel hamile falan diyordum. benden 1 sene sonra evlenmişti. bebek doğunca eşimle hayırlamaya gittik. arkadaşım ve eşi bahçede telefonla uğraşıyordu, bebek de evin içinde ağlıyordu. daha 2 haftalık bebek. dedim ki niye oturuyorsun bak bebek ağlıyor. tlfondan başını kaldırmadan bana dedi ki her ağladığında bakacakmıyım be ne hali varsa görsün ağlar ağlar susar.
inan bana hepsi gerçekten anne olamıyor...
sosyal medyada sürekli bebeklerinin resimlerini paylaşan bazı arkadaşlarımın gerçekte neler yaptığını biliyorum ve onlar niye gebe kalıyor diye ister istemez üzülüyorum...
Kesinlikle. Çocuk istemek ayrı cinsiyete göre istemek apayrı. Evlat evlattır sonuçta.
Ama şöyleki allah bilir nasıl baskı görüyorlar ki eşlerinin tarafından birazda mecburi hissediyorlar. Çok sağlıksız düşünceler bunlar. Allah akıl fikir versin
Çocuk düşünmeye başladıktan sonra hemen olmayınca kadın,ben yetersizim psikolojisine giriyor.Benim üzerime konusmak istersen, alintilayabilirsin.
Ben evlendikten 3 yil sonra çoçuk sahibi oldum. Ve evet bilerek bekledim. Esim ile gezdik tozduk, tatile gittik ve ona ragmen çok zorlandik. Evlendikten belli bir süre sonra çoçuk düsünmek bir kural degil fakat tecrübe ile beraber diyorum ki bu evlilikler için daha iyi.
Artik simdiki jenerasyonun evlilikten beklentileri farkli. Eskiden kadin sadece "çekiyordu". Ask ve sevgi evlilikleri zaten azdi. Kadin sadece evlenip, çoçuk dogurmak, hizmet etmek ve ölmek için vardi. Tabiki genç evlenip, bebek yapiliyordu. O zamanlar kural buydu.
Ancak simdi öyle degil. Önce çoçuga iyi bir yuva hazirlanmali. Hersey ates pahasina. Kadin ile erkek birbirlerini iyi tanimali, iyi bir zemin olusturmali. Ve evet çoçuk hayatin çok büyük bir parçasini aliyor fakat dikkat edilmesi lazim. Hayatin merkezine alinirsa ne çoçuk, ne anne rahat yasayabilir.
Ha yazdiklarimi kesinlikler begeni ugruna yazmiyorum. Bana ne kim begenip begenmiyorsa. Ki bu açiklamaya yazmak bile zorunda degilim. Konu sahibi konu açmis, o zaman farkli açilardan bakan insanlarada tahamül etmeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?