Konumuz çocuk

Daha çok yenisiniz.
Rabbim gönlünüze göre versin.

Sadece sana desem seni alıntılardım evet. Lafım böyle konuşup kadını yerden yere vuran herkese.

biz de 4 aydır istiyoruz kuzum. hiç sorunumuz yok ama nasip olmadı daha. kimyasal bile yaşamadım.
etrafına aldanma. ben de bir arkadaşıma özenmiştim, ne güzel hamile falan diyordum. benden 1 sene sonra evlenmişti. bebek doğunca eşimle hayırlamaya gittik. arkadaşım ve eşi bahçede telefonla uğraşıyordu, bebek de evin içinde ağlıyordu. daha 2 haftalık bebek. dedim ki niye oturuyorsun bak bebek ağlıyor. tlfondan başını kaldırmadan bana dedi ki her ağladığında bakacakmıyım be ne hali varsa görsün ağlar ağlar susar.

inan bana hepsi gerçekten anne olamıyor...

sosyal medyada sürekli bebeklerinin resimlerini paylaşan bazı arkadaşlarımın gerçekte neler yaptığını biliyorum ve onlar niye gebe kalıyor diye ister istemez üzülüyorum...

Sizin düşünce yapınıza göre saçmalıyoruz.(!)
Ben saçmaladığımı düşünmüyorum.
Bu arada soğan 6 liralarda 5 lirayı geçeli çok oldu.
Bu arada bilinçli anne olan Türkiye'de kaç kişi?
Halkın yüzde 60 civarı asgari ücret alıyor TUİK 'e göre.(Türkiye İstatistik Kurumu verisi)
Siz,ben ve buradaki çoğu bilinçli kişiler biz istisna olanlarız.
Ve maddiyatı düşünenler hiç de saçmalamış olmuyor.
Eğer ki marketten 180 tl'lik 1 kutu devam mamasını parasız alabilen görürsem sizin gibi düşünürüm ancak.

Ve milleti takmayın.
Herkes konuşur, o yüzden bu günleri üzülerek değil eğlenerek geçirin.

Benim 8 sene olmadı. Her kafadan bir ses çıktı ama umursamadım. Kime ne ki?
Yedim içtim gezdim tozdum kurslara gittim tam 8 sene.

Şimdi 3 çocukla eve kapandım diye üzülürken üniversite okumaya başladım.

Bende diyorum ki insanlar bütçelerinin farkında ve ona göre çocuk istiyor. Elde avuçta yokken kimse kalkıpta çocuk çocuk diye tutturmaz. Hesap kitap yapan tek siz değilsiniz

Bende diyorum ki insanlar bütçelerinin farkında ve ona göre çocuk istiyor. Elde avuçta yokken kimse kalkıpta çocuk çocuk diye tutturmaz. Hesap kitap yapan tek siz değilsiniz

Buradaki konu sahibine zaten ben bilinçlisiniz dedim.Burada bahsettiğim konu sahibi değil.
Ben buradaki bizler dışındakilerden bahsediyorum.
Ayrıca bu forumda bizim gibi düşünmeyen ne kişiler oldu.Ve hala oluyor.
Yani bilinçli dediğimiz kadınlar hala bir elin parmağını geçmez.
Ben burada tek maaşla (asgari ücret) 4,5 çocuk isteyeni de gördüm.
Ve maddi olarak iyi değiliz diyordu.
Böyle kişiler bilinçlenir belki diye yazıyorum.Yoksa kimseye ahkam kesmek için yazmıyorum.

Çok acele ediyorsunuz, kendinizi biraz serbest bırakın stres boyutuna getirmeyin yoksa daha zorlaşır. İnşallah en kısa zamanda bebişiniz olur

Tek maaşla 4 çocuk mu? onlar suriyeli heralde.
Benim hayattaki en büyük korkum anne olamamak olmasına rağmen 4 çocuğu düşünemedim. Valla helal olsun.

Sevgili konu sahibi. Eşinizin aylık gelirini bilmiyorum fakat bu devirde layıkıyla çocuk büyütmek gerçekten çok zor. İyi bir gelecek için maalesef iyi bedeller ödemek gerekiyor.
Eğer iş hayatınıza dönmek istiyorsanız benim tavsiyem öncelikle bir iş bulup çalışmanız. Mesleğinizi bilmiyorum fakat deneyim kazanmanız ve belli bir kariyere geldikten sonra çocuk düşünmeniz. Çünkü yaşınız daha çok genç önünüzde uzun yıllar var.
Fakat önceliğiniz çocuksa, maddi ve manevi hazırsanız ve çalışmayı düşünmüyorsanız çocuk yapabilirsiniz elbet.
Fakat stres yapacak bu kadar üzülecek bir durum yok. Zamanı gelince olur.

Tek maaşla 4 çocuk mu? onlar suriyeli heralde.
Benim hayattaki en büyük korkum anne olamamak olmasına rağmen 4 çocuğu düşünemedim. Valla helal olsun.

Yok böyle düşünenler var.
Çoğu kadın hala günümüzde erkek çocuk için 3,4 tane doğum yapıyor.
Sırf erkek çocuğu oldu desinler diye.
Sonra da hiçbirine bakamıyor ve o çocuklar yoklukla büyüyor.
Ben burada kaç hikaye okudum 3 kızı var hala 4.ye hamile kalmak istiyordu.Siz erkek çocuk için 4.çocuk istiyorsunuz deyince de yok biz çok çocuk seviyoruz diyorlar..
Tabi tabi diyesim geliyor ama işte..
Çok dogma düşüncelerimiz var çok..
Böyle düşünen kadınlara da Allah akıl ve fikir versin diyorum..

Kesinlikle. Çocuk istemek ayrı cinsiyete göre istemek apayrı. Evlat evlattır sonuçta.

Ama şöyleki allah bilir nasıl baskı görüyorlar ki eşlerinin tarafından birazda mecburi hissediyorlar. Çok sağlıksız düşünceler bunlar. Allah akıl fikir versin

Agziniza saglik. Onlar ne icin cocuk yapmislar bilemiyorum. Fazla muhatap olmak istemedim bu tarz yorum yapan insanlarla. Cok yanlişlar bana göre.

Aynen canim benimde etrafimda var bu tarz insanlar. Sosyal medyaya canim cicim yavrum ama realde cocuga neler yapiyo bagiriyo vuruyo. Uzuluyorum bende gercekten

Evet baskı görüyorlar ama bir kadın ben kuluçka makinesi değilim diyebilmeli.
Sonuçta anne olmak ömür boyu süren bir kimlik.
Bu illa erkek çocuk olacak şeklindeki düşünce stili yavaş yavaş kırılmalı.
Allah isteyenlere hayırlı evlat versin.
Cinsiyet teferruattır.

Çocuk düşünmeye başladıktan sonra hemen olmayınca kadın,ben yetersizim psikolojisine giriyor.
Hepimize oldu.Eksikmis gibi hissediyorsun.Hamile kalınca diyorsnki yazık o harap ettiğim günlere:)
Gezdik tozdık 5 sene ,ama 3,5 senesinde hep eksiktik.Kendimiz yaratmışız o algıyı.Sİmdi isten eve zor atıyorm kendimi.Yolda bulantı olmasın diye dua ede ede geliyırm:)
Haa bin sükürr Allahıma bana bugünleri gösterdi
Ama keşke 3,5 sene eziyet etmeseymsim kendime.Ama iste yasamadan anlasulmuyor.Konu sahibi de hayatının merkezine bebeği koymus.Hamile kalınca anlıcakki gayet doğal bi olay:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…