Konumuz çocuk

Aynen canim benimde etrafimda var bu tarz insanlar. Sosyal medyaya canim cicim yavrum ama realde cocuga neler yapiyo bagiriyo vuruyo. Uzuluyorum bende gercekten
canım bir tanıdığım da sırf eltisi doğum yaptı diye gebe kalmaya çalıştı :))) ne tuhaf insanlar var. oğlum olsun dedi sürekli ama kızı oldu.

böyle çok örnekler var canım.

Agziniza saglik. Onlar ne icin cocuk yapmislar bilemiyorum. Fazla muhatap olmak istemedim bu tarz yorum yapan insanlarla. Cok yanlişlar bana göre.

Bence yanlış değil tercih diyelim.
Ben anne değilim fakat burada yorum yapanlardan 5 yıl sonra çocuk sahibi olanın da kendine göre haklı gerekçeleri vardır.
Belki de isteyip anne olamamıştır.
Bu onun yanlış yaptığını göstermez.
Hayattaki tercihi budur.
Tamamen tercih meselesi.
Herkes buraya size fayda sağlasın diye yazıyor.
Ben olsam yorumlara böyle bakardım.

Offf ne kadar cok insanların hayatina secimlerine tercihlerine muhalif bir toplumuz okudukca artik ne kadar cok bilmis insanimiz var ve neden bu durumdayiz diye yaman bir celiskiye giriyorum....Sanki ezberlemisler bosan,doğurma,evlenme.....ma,......me,bize NE!

Olsaydı muhtemelen uyumazdı genelde bas bas bağırıyorlar :) bir buçuk sene uzun bir zaman değil. Olur inşallah.

Bu beni elestirmeleri anlamina gelmiyo. Erkenmis yasim maddi manevi bakabilcekmisin tarzinda yorumlar. Biz ince fikirli insanlariz zaten bakamicak olsak cocuk sahibi olmayi istemezdik. Herkes yorumunu elestirisini kendine saklasin. Bizimde aklimiz fikrimiz var cok sukur

Pardon da maddi ve manevi durumunuzu bilmeden kim neye göre yorum yapacak?
Sizi tanımıyoruz ki şartlarınızı bilmiyoruz.
Üslubunuzu çok sert buldum.
Kimse size aklınız fikriniz yok demedi.
Konuyu buraya çekmenize gerek yoktu.
Yapıcı yorum yazmıştım.
Bu arada yorum istemiyorsanız niye buraya konu açtınız?
Hem herkes düşüncesini kendisine saklasın diyorsunuz hem konu açıyorsunuz çok şaşırtıcı gerçekten.
Neyse ben konuyu takipten çıkıyorum.

Son düzenleme:

Calismayi dusunmuyorum. Ama bi cocugum olana kadar kendimce birseylerle ugrasiyorum. Kurslara gidiyorum. Suan icin önceligim bi evlat sahibi olmak allah nasip ederse. Ve ilaclara ragmende olmayinca insan ister istemez strese giriyor.

Ben belirtiyorum zaten maddi manevi haziriz diye. Hala gereksiz yorum yapan insanlar var. Cıkabilirsiniz

Kesinlikle evladı cinsiyetine göre istemek ne büyük yanlıştır. Bu soy devamı için istemeleri beni öldürüyor. Bizim karşı komşunun 5.kızı oldu kadın artık paronayaklaştı kocam beni aldatıyor diye. Yazık günah değil mi o yavrulara? Allah bilir kaynanası falan nasıl baskı yapıyordur. Birde herifte tek erkek çocuk ahanda soyları kurudu. Ne soymuş arkadaş yav. Tövbe haşa allahın işinede karışır oldular. Kadında kendini bir müddetten sonra yetersiz görüyor erkek çocuk doğuramadım diye (ki bence böyle düşünmemesi lazım) sonra özgüvensiz kadınlar oluyorlar.

Agziniza saglik. Onlar ne icin cocuk yapmislar bilemiyorum. Fazla muhatap olmak istemedim bu tarz yorum yapan insanlarla. Cok yanlişlar bana göre.
Sen kimseyi takma kafana. Biliyorum insana zor geliyor özellikle çevrendeki insanlar yorum yaparken. Sana laf eden olursada tövbe haşa sen Allahtan daha mı iyi mi biliyon? Rabbimin işine ne karışıyorsun yazdığı vakit gelince vericek de kes onlarında sesinide. Üzüldüğünü belli edersen daha da üstüne gelirler. Yeri geldiğinde kendi ailen olsa bile sustur ki üzülmeyesin

Haklisiniz. Boyle durumlarda kala kalıyorum malesef. Insanlari kirmak istemiyorum ama insanlar acimadan laf söyleyebiliyolar. Karsisindakinin ne dusundugunu ne hissettigini bilmeden. Biz ince fikirli insanlariz eşimde bende. Zaten uygun olmasak boyle bisey dusunmeyiz bile korunurduk. Maddi manevi hazirim dememe rağmen hala usteliyorlar yasim kucukmus cocuguma yetebilcekmiymisim cocugu eglence olarak goruyomusum da falan filan. Dilerim rabbim onlara aratmasin dicegim bu kadar.

Hayir ben sadece 3-4 ay beklemistim hamile kalmayi ve o hisi kesinlikle anliyorum. Yani dedigim gibi sorun çoçuk istemek degil. Ancak mesela ben 23 yasindayken evlilige zaten söyle bakiyordum, yani birak hamileligi. Hadi herkes farkli diyelim, yinede hayatta sadece çoçuk istemek ve bu erken yasta benim nezdimde korkunç birsey.

Yani ben kizim içini istemezdim 20-21 yasinda evlenip sadece hayatinda çoçuk yapmak, ev hanimi olma istegi olsun. Onun için dedim konu sahibine kendine mesgale bulsun, hayatta gayeleri olsun. Eninde sonunda çoçugu olacak ve hem çoçuk isi, hem ev isi çok nankör seylerdir. Hiç bitmez isi. Sonunda insan tükeniyor. Insan kendini sadece ev isi yapan, çoçuga bakan robot gibi his eder. Yani bunu önlemek adina konu sahibine yazdim ama tabiki fayda etmez. Bazen baze seyleri yasamak lazim sanirim.

Herkesin dusunce yapisi farklidir. Ben sevdim evlendim ve iyiki diyorum iyikide evlenmisim. Cok sukur

Aynen katılıyorum.
Hemcinslerimiz çoğu konuda birbiriyle çelişiyor.
Çok örnek var.
Daha fazla bu sayfada yorum yazmak istemiyorum ama zaten siz gerekli örneği vermişsiniz.
Son olarak bilinçli anneler bilinçli çocuklar diyorum.

Kesinlikle katılıyorm ben 26 da evlendim.Annem hep erken evlendin der durur.İsi bırakmadım hic.Annem ben 30 sene önce 23 yasında evlendim diyor.Simdi erken evlenenlere cok kızar o yüzden.
Evde kendini geliştirmek maalesef olanaksız.
Calısırken bile Allahtan o eğitimler,toplantılar var diyorum.İnsan farklı bisey görüyor.Yoksa ev is ev is cok sıkıcı.Otrdugun yerde sayıyorsun.
Ben olsm bende çocuk düşünmek yerine kocamı ikna edeyim bi ise gireyim derdim.

Amin inşallah sizinde evlatlarınız varsa sizlere bağışlasın inşallah

Reactions: 000
Amin inşallah sizinde evlatlarınız varsa sizlere bağışlasın inşallah

Yok benim şu an çocuğum yok.
31 yaşında olmama rağmen hayırlı bir evlat olacaksa çocuğum olsun diyorum.
Ille de çocuk diye bir tutturmam yok.
Çünkü hayata sırf çocuk için gelmedim.
Ama nasip olursa olur olmazsa da isyan etmem.
Başka çocuklara annelik yaparım..Ama tabi gönül istiyor ki 1 tane çocuğum olsun..
Hayırlı olacaksa Allah çocuğumu bana bağışlasın..
Güzel dileğiniz için çok teşekkür ederim..

Son düzenleme:
Arkadaslar sirf cevap atayim diye uyelik actim:)cunku cok acip kapadigim olmustu sinirlendigim konu lar yorumlari:)Ama kk sever takip ederim hatta buradaki konulara uzulur dua ederim:)) simdi gelelim konuyu bence Siz yanlis noktaya takildiniz Ben suphelendim cunku garip geldi 1bucuk yillik evlilik konu Sahibi esi Ve kendi skntili bise olmamasina ragmen klomen gormus Ve yasi 24 acikcasi mantikli gelmedi..cunku doktor lar 1 sene sure veriyor ve pkoslu hastalara bile klomen ve catlatma ignesini hemen kullandirmiyorlar Ayrica yasida cok genc..Boyle Olunca bende eski konularina baktim ilk celiski konu Sahibi eylul ayinda 1bucuk yillik evliyim demis subata geldik Hala 1bucuk..eylul ayinda esim 30yasinda demis suan 6ay gecmis esi 32 yasinda olmus..Ve konu Sahibi baskasinin cocugunu gorup farkli tepki vermis bence..Konu sahibi celiskilisin ama sunu bil canim bilgilerin yanlis problem ne yas kac yada nasil bi sknti var bilmiyorum Diş baski var fln garip yani bi psikolojik tedavi gormelisin bence Diş insanlara gore yasama Ayrica doktorun gercekten boleysede degistir Yani 24yasindasin yeni evlisin tamam kimyasal gecirmissin AMA doktorlar hemen tedaviye baslamazlar bi skntin yoksa ki esinde seninde yokmus esinjn yasida problem degil Yani bence kendinle celisme dogrulqri yaz insanlar Sana yardim etsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…