canım bir tanıdığım da sırf eltisi doğum yaptı diye gebe kalmaya çalıştı :))) ne tuhaf insanlar var. oğlum olsun dedi sürekli ama kızı oldu.Aynen canim benimde etrafimda var bu tarz insanlar. Sosyal medyaya canim cicim yavrum ama realde cocuga neler yapiyo bagiriyo vuruyo. Uzuluyorum bende gercekten
Agziniza saglik. Onlar ne icin cocuk yapmislar bilemiyorum. Fazla muhatap olmak istemedim bu tarz yorum yapan insanlarla. Cok yanlişlar bana göre.
Olsaydı muhtemelen uyumazdı genelde bas bas bağırıyorlar :) bir buçuk sene uzun bir zaman değil. Olur inşallah.Merhaba arkadaşlar. Buraya yazmamin sebebi bir nevi iç dökme de diyebiliriz. Biz 1.5 yillik evli ciftiz. Henuz daha bebek sahibi degiliz. Ama cok istiyoruz.. esimde bende. Zaten bebekleride cok seviyoruz internette tatli bi bebek fotografi gorelim birbirimize gonderiyoruz. Veya cevremizdeki bebekleri cocuklari cok seviyoruz ve onlari mutlu etmek icin herseyi yapiyoruz diyebilirim. Doktora gittim bir sorun olmadigi soylendi. Suan 3 ay tedavime ara verdim bu ay nasipse gidicem. Ama artik cok uzuluyorum. Bu aksam internette dolasirken benimle ayni gun evlenen bi arkadasimin bebegini gordum. Esime gosterdim nasil buyumus diye. Oda biraz buruldu gibi ama bana belli etmedi.. bizim ne zaman olcak gibisinden espri yapti. Olsaydi suan uyurdu vs hayaller kurmaya basladik. Bende belli etmedim ama uzuldum nasip askim deyip gecistirdim. Bizimde o zamanlarimiz gelecekmi cok merak ediyorum. Rabbim kimseye aratmasin. Beklemek cok zor. Hayali bile cok guzel..
Bence yanlış değil tercih diyelim.
Ben anne değilim fakat burada yorum yapanlardan 5 yıl sonra çocuk sahibi olanın da kendine göre haklı gerekçeleri vardır.
Belki de isteyip anne olamamıştır.
Bu onun yanlış yaptığını göstermez.
Hayattaki tercihi budur.
Tamamen tercih meselesi.
Herkes buraya size fayda sağlasın diye yazıyor.
Ben olsam yorumlara böyle bakardım.
Bu beni elestirmeleri anlamina gelmiyo. Erkenmis yasim maddi manevi bakabilcekmisin tarzinda yorumlar. Biz ince fikirli insanlariz zaten bakamicak olsak cocuk sahibi olmayi istemezdik. Herkes yorumunu elestirisini kendine saklasin. Bizimde aklimiz fikrimiz var cok sukur
Sevgili konu sahibi. Eşinizin aylık gelirini bilmiyorum fakat bu devirde layıkıyla çocuk büyütmek gerçekten çok zor. İyi bir gelecek için maalesef iyi bedeller ödemek gerekiyor.
Eğer iş hayatınıza dönmek istiyorsanız benim tavsiyem öncelikle bir iş bulup çalışmanız. Mesleğinizi bilmiyorum fakat deneyim kazanmanız ve belli bir kariyere geldikten sonra çocuk düşünmeniz. Çünkü yaşınız daha çok genç önünüzde uzun yıllar var.
Fakat önceliğiniz çocuksa, maddi ve manevi hazırsanız ve çalışmayı düşünmüyorsanız çocuk yapabilirsiniz elbet.
Fakat stres yapacak bu kadar üzülecek bir durum yok. Zamanı gelince olur.
Pardon da maddi ve manevi durumunuzu bilmeden kim neye göre yorum yapacak?
Sizi tanımıyoruz ki şartlarınızı bilmiyoruz.
Üslubunuzu çok sert buldum.
Kimse size aklınız fikriniz yok demedi.
Konuyu buraya çekmenize gerek yoktu.
Bu çıkış çok gereksiz oldu.
Neyse ben konuyu takipten çıkıyorum.
Hakkınızda hayırlısı diyorum.
Kesinlikle evladı cinsiyetine göre istemek ne büyük yanlıştır. Bu soy devamı için istemeleri beni öldürüyor. Bizim karşı komşunun 5.kızı oldu kadın artık paronayaklaştı kocam beni aldatıyor diye. Yazık günah değil mi o yavrulara? Allah bilir kaynanası falan nasıl baskı yapıyordur. Birde herifte tek erkek çocuk ahanda soyları kurudu. Ne soymuş arkadaş yav. Tövbe haşa allahın işinede karışır oldular. Kadında kendini bir müddetten sonra yetersiz görüyor erkek çocuk doğuramadım diye (ki bence böyle düşünmemesi lazım) sonra özgüvensiz kadınlar oluyorlar.Evet baskı görüyorlar ama bir kadın ben kuluçka makinesi değilim diyebilmeli.
Sonuçta anne olmak ömür boyu süren bir kimlik.
Bu illa erkek çocuk olacak şeklindeki düşünce stili yavaş yavaş kırılmalı.
Allah isteyenlere hayırlı evlat versin.
Cinsiyet teferruattır.
Sen kimseyi takma kafana. Biliyorum insana zor geliyor özellikle çevrendeki insanlar yorum yaparken. Sana laf eden olursada tövbe haşa sen Allahtan daha mı iyi mi biliyon? Rabbimin işine ne karışıyorsun yazdığı vakit gelince vericek de kes onlarında sesinide. Üzüldüğünü belli edersen daha da üstüne gelirler. Yeri geldiğinde kendi ailen olsa bile sustur ki üzülmeyesinAgziniza saglik. Onlar ne icin cocuk yapmislar bilemiyorum. Fazla muhatap olmak istemedim bu tarz yorum yapan insanlarla. Cok yanlişlar bana göre.
Ben belirtiyorum zaten maddi manevi haziriz diye. Hala gereksiz yorum yapan insanlar var. Cıkabilirsiniz
Sen kimseyi takma kafana. Biliyorum insana zor geliyor özellikle çevrendeki insanlar yorum yaparken. Sana laf eden olursada tövbe haşa sen Allahtan daha mı iyi mi biliyon? Rabbimin işine ne karışıyorsun yazdığı vakit gelince vericek de kes onlarında sesinide. Üzüldüğünü belli edersen daha da üstüne gelirler. Yeri geldiğinde kendi ailen olsa bile sustur ki üzülmeyesin
Çocuk düşünmeye başladıktan sonra hemen olmayınca kadın,ben yetersizim psikolojisine giriyor.
Hepimize oldu.Eksikmis gibi hissediyorsun.Hamile kalınca diyorsnki yazık o harap ettiğim günlere:)
Gezdik tozdık 5 sene ,ama 3,5 senesinde hep eksiktik.Kendimiz yaratmışız o algıyı.Sİmdi isten eve zor atıyorm kendimi.Yolda bulantı olmasın diye dua ede ede geliyırm:)
Haa bin sükürr Allahıma bana bugünleri gösterdi
Ama keşke 3,5 sene eziyet etmeseymsim kendime.Ama iste yasamadan anlasulmuyor.Konu sahibi de hayatının merkezine bebeği koymus.Hamile kalınca anlıcakki gayet doğal bi olay:)
Herkesin dusunce yapisi farklidir. Ben sevdim evlendim ve iyiki diyorum iyikide evlenmisim. Cok sukurHayir ben sadece 3-4 ay beklemistim hamile kalmayi ve o hisi kesinlikle anliyorum. Yani dedigim gibi sorun çoçuk istemek degil. Ancak mesela ben 23 yasindayken evlilige zaten söylebakiyordum, yani birak hamileligi. Hadi herkes farkli diyelim, yinede hayatta sadece çoçuk istemek ve bu erken yasta benim nezdimde korkunç birsey.
Yani ben kizim içini istemezdim 20-21 yasinda evlenip sadece hayatinda çoçuk yapmak, ev hanimi olma istegi olsun. Onun için dedim konu sahibine kendine mesgale bulsun, hayatta gayeleri olsun. Eninde sonunda çoçugu olacak ve hem çoçuk isi, hem ev isi çok nankör seylerdir. Hiç bitmez isi. Sonunda insan tükeniyor. Insan kendini sadece ev isi yapan, çoçuga bakan robot gibi his eder. Yani bunu önlemek adina konu sahibine yazdim ama tabiki fayda etmez. Bazen baze seyleri yasamak lazim sanirim.
Kesinlikle evladı cinsiyetine göre istemek ne büyük yanlıştır. Bu soy devamı için istemeleri beni öldürüyor. Bizim karşı komşunun 5.kızı oldu kadın artık paronayaklaştı kocam beni aldatıyor diye. Yazık günah değil mi o yavrulara? Allah bilir kaynanası falan nasıl baskı yapıyordur. Birde herifte tek erkek çocuk ahanda soyları kurudu. Ne soymuş arkadaş yav. Tövbe haşa allahın işinede karışır oldular. Kadında kendini bir müddetten sonra yetersiz görüyor erkek çocuk doğuramadım diye (ki bence böyle düşünmemesi lazım) sonra özgüvensiz kadınlar oluyorlar.
Kesinlikle katılıyorm ben 26 da evlendim.Annem hep erken evlendin der durur.İsi bırakmadım hic.Annem ben 30 sene önce 23 yasında evlendim diyor.Simdi erken evlenenlere cok kızar o yüzden.Hayir ben sadece 3-4 ay beklemistim hamile kalmayi ve o hisi kesinlikle anliyorum. Yani dedigim gibi sorun çoçuk istemek degil. Ancak mesela ben 23 yasindayken evlilige zaten söylebakiyordum, yani birak hamileligi. Hadi herkes farkli diyelim, yinede hayatta sadece çoçuk istemek ve bu erken yasta benim nezdimde korkunç birsey.
Yani ben kizim içini istemezdim 20-21 yasinda evlenip sadece hayatinda çoçuk yapmak, ev hanimi olma istegi olsun. Onun için dedim konu sahibine kendine mesgale bulsun, hayatta gayeleri olsun. Eninde sonunda çoçugu olacak ve hem çoçuk isi, hem ev isi çok nankör seylerdir. Hiç bitmez isi. Sonunda insan tükeniyor. Insan kendini sadece ev isi yapan, çoçuga bakan robot gibi his eder. Yani bunu önlemek adina konu sahibine yazdim ama tabiki fayda etmez. Bazen baze seyleri yasamak lazim sanirim.
Amin inşallah sizinde evlatlarınız varsa sizlere bağışlasın inşallahAynen katılıyorum.
Hemcinslerimiz çoğu konuda birbiriyle çelişiyor.
Çok örnek var.
Daha fazla bu sayfada yorum yazmak istemiyorum ama zaten siz gerekli örneği vermişsiniz.
Son olarak bilinçli anneler bilinçli çocuklar diyorum.
Amin inşallah sizinde evlatlarınız varsa sizlere bağışlasın inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?