- 24 Haziran 2018
- 975
- 721
- 33
- 34
- Konu Sahibi tabularasaa
-
Diksiyon dersi aldım ama konuşma hızım aynı yavaşEğer kafana taktığın bir şeyse belki diksiyon dersi alırsan düzelir
Bizim buralarda böyle yavaş konuianlara eznük gibi konuşma derler, yani ezile büzüle konuşma, sesin canlı olsun derler. Bu halledilmeyecek birşey değil, diksiyon kursu alabilirsinKelimeleri söyleme hızım anladığım kadarıyla normalin altında. Telefonda ilk kez konuştuğum birisi hasta mısın demişti. Yine aynı şekilde dershaneye giderken lise çağlarında da bir arkadaşım sizde herkes böyle yavaş mı konuşur dedi. Bana göre normal konuşma hızına sahibim gibi geliyor ama sesimi kaydedip dinlediğimde konuşma hızımın yavaşlığından dolayı bir enerjisizlik ver konuşmamda. Dikkat edip bazen kelimeleri biraz daha normal hıza yakın söylemeye çalışsamda bir süre sonra beni yoruyor kontrollü konuşmaya çalışmak. Bu kişilerden başka söyleyen olmadı belki de çevrem hep benle olduğu için normal geliyor. Bir öneriniz ya da aynı problemi yaşayan var mı
Hızlı konuşmak bana marifet gibi geliyor. Ne söyleyeceğimi bulamam şahsen hızlı konuşuyor olsamBende de tam tersi çok hızlı konuştuğum icin kelimeleri yutuyorum resmen bazen tekliyorum hızdan dolayı
Diksiyon kursu aldım ama konuşma hızım yine aynı. Kendim kontrollü şekilde dikkat ederek konuşursam bir süre iyi gidiyor ama yoruyorBizim buralarda böyle yavaş konuianlara eznük gibi konuşma derler, yani ezile büzüle konuşma, sesin canlı olsun derler. Bu halledilmeyecek birşey değil, diksiyon kursu alabilirsin
Herkesin bi konuşma tarzı vardır bence eğer diksiyon bozukluğu yoksa bunu değiştirmeniz gerekmez.Kelimeleri söyleme hızım anladığım kadarıyla normalin altında. Telefonda ilk kez konuştuğum birisi hasta mısın demişti. Yine aynı şekilde dershaneye giderken lise çağlarında da bir arkadaşım sizde herkes böyle yavaş mı konuşur dedi. Bana göre normal konuşma hızına sahibim gibi geliyor ama sesimi kaydedip dinlediğimde konuşma hızımın yavaşlığından dolayı bir enerjisizlik ver konuşmamda. Dikkat edip bazen kelimeleri biraz daha normal hıza yakın söylemeye çalışsamda bir süre sonra beni yoruyor kontrollü konuşmaya çalışmak. Bu kişilerden başka söyleyen olmadı belki de çevrem hep benle olduğu için normal geliyor. Bir öneriniz ya da aynı problemi yaşayan var mı
Düzeltme: Soru işaretini başlığa yanlışlıkla koymuşum
Dediklerim anlaşılıyor vurgu tonlamada da sıkıntı yok teker teker tane tane konuşuyorumSenin tarzında bu şekil de demek ki.
Dediklerin anlasiliyorsa,vurgu yaptığında fark ediliyorsa,sesin istem dışı yükselip alcalmiyorsa dert etme derim.
Ben biri diyene kadar hiç garketmemiştim. Çabaladıkça yoruluyorum. Ama hasta mısın dendiğinde utandım da biraz kafama takıldı. En iyisi kabullenmekHerkesin bi konuşma tarzı vardır bence eğer diksiyon bozukluğu yoksa bunu değiştirmeniz gerekmez.
Aman boşver densiz insanlar işte.. Şöyle düşün makyaj yapmadığın gün hasta mısın diye sormuşlar gibiBen biri diyene kadar hiç garketmemiştim. Çabaladıkça yoruluyorum. Ama hasta mısın dendiğinde utandım da biraz kafama takıldı. En iyisi kabullenmek
Aman boşver densiz insanlar işte.. Şöyle düşün makyaj yapmadığın gün hasta mısın diye sormuşlar gibi
Sizin yaşadığınız diyaloğu kurgulayıp "Yok hasta değilim ...Peki sen?! " derken buldum kendimiBen biri diyene kadar hiç garketmemiştim. Çabaladıkça yoruluyorum. Ama hasta mısın dendiğinde utandım da biraz kafama takıldı. En iyisi kabullenmek
ne guzel ıste spiker gıbıDediklerim anlaşılıyor vurgu tonlamada da sıkıntı yok teker teker tane tane konuşuyorum
Konuşma hızım yavaş olunca pek de öyle olmuyor yane guzel ıste spiker gıbı
Konuşma hızım yavaş olunca pek de öyle olmuyorne guzel ıste spiker gıbı
İnsanlar ne kadar duyarsız. İnsan dile getirirken bir şeyi hiç mi düşünmez. Evet bende kalakaldım. Demek ki böyleleri bir bana denk gelmiyorBenim de dişlerimde şekil bozukluğu var. 4 yıl aynı sınıfta olduğum universitedeki sinif arkadaşlarımdan biriyle 4.sinifta konusurken bana "aaay caniiim dişlerine ne olduuuu" demişti ben de o zaman sizin gibi hissetmistim, kizin 4 senedir yüzüme hic bakmamiz olmasina mi sasirayim, bu abuk tepkisine mi sasirayim. Öylece kalmistim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?