Konuşma şeklimden dolayı hasta mısın denildi ?

Herkes istediğini düşünsün, boş verin. Mesela Hatemi soyadlı iki hukukcu vardı, sağlam bir üniversitede hocalık yapan.

Abimin eş adayı da ağır konuşuyor. Telefonda konuşurken iç organlarımın eridiğini hissediyorum. Ben tahammül edemiyorum ağır konuşan insanlara mesela. Allahını seviyorsan anlat hadi diyesim geliyor ama herkes benim kadar sabırsız değildir ajsjs. Siz de rahatsız oluyorsanız çözüm için uğraşın. Milletin ne dediği ise derdiniz, görüşmeyin o tiplerle olsun bitsin. Gelin adayı da benimle görüşmese keşke.

Ben de çok hızlı konuşur ve hep yanlış yazarım. Yazmak istediklerime elim yetişemez. Bu beyin ile ilgili. Ben dikkatsizim. Yurtdışında yaşamadım ama hızlı ingilizce de konuşurum. Yani bu aslında aklıma gelenleri çok hızlı kelimelere döküp ağzımdan çıkması ile ilgili. Yazım da çok çirkindir, hızlı yazmaktan oluyor. Maalesef gaf da yaparım. Düşünmem çünkü konuşmadan önce. Siz de tam tersi demekki dikkatli, temkinli konuşuyorsunuz. Düşünüp taşınıyorsunuz. Sizin gibi olmayı yeğlerdim.

Kelimeleri yutmuyorum, açık ve net çıkıyor sadece konuşma hızım yavaş. Detaylı anlatmam olayları en kısa haliyle hep. Evet anlaşılır yorumlarda iyi geldi bana hafiften takıntı başlamıştı
Detaya girmem demişsiniz ya ben de bir olayı anlatmaya doğumundan başlarım. Ne kadar anlatırsam anlatayım karşı taraf anlamayacak gibi gelir, döktürürüm. İyi konuşmacı falan olduğumu söylerler. Ama bazen az öz konuşabilsem keşke derim. Çünkü bazı insanlar çok cin fikirli, ağzımdan laf almaya çalışan insanı geç farkedebiliyorum. Siz takılmayın buna, yapı meselesi.

bugün telefonda görüştüğüm asistan arkadaş siz olabilir misiniz??

Bilmiyorum gerçekten siz olabilir misiniz ama bende telefonda konuşurken sorduğum sorunun cevabını alana kadar çok beklemek zorunda kaldım.. kadın o kadar yavaş konuşuyordu ki sıcaktan zaten bunalmıştım iyice terler bastı beni.. Evet çok anlaşılır ve kelimeleri, aralarda 2 3 saniye beklemek şartıyla teker teker konuşuyordu..

Siz tam olarak böyle misiniz bilmiyorum ama eğer böyleyse karşı taraf için gerçekten yorucu birşey bu.. Ya da benim çok bunaldığım bir zamana denk geldi bilemiyorum.. Bana verdiği hissiyat hasta olması değilde sanki konuşmaya üşeniyor gibiydi..Ya da uyumuş da benim aradığım telefonla korkarak uyanmış bi şok yaşamış gibi bekleye bekleye konuşuyordu. Değişikti yani..

diksiyon kursu aldığınızı söylemişsiniz ama sanırım yeterli olmamış.. Tekrar bir kurs alabilirsiniz bence.. Çünkü bu öyle kendinizi kasarak, konuşmanızı sürekli kontrol altına alarak düzeltebileceğiniz birşey değil gibi .. Sizi de yorar bir zaman sonra zaten..

Yavaş konuşmak çok problem değil de tekdüze tonda, ruhsuz konuşuyorsanız bunu değiştirmek için birşeyler yapmanı gerek bence de. Söylediğim gibi konuşan birini mümkünatı yok dinleyemem mesela

Hayır ben değilim. Benim konuşmalarım aralarında bekleme saniyeleri olmuyorsadece kelimeleri konuşma hızım yavaş bekleye bekleye konuşanlar beni de rahatsız eder. Sizin dediğiniz tarzda birini dinlenemek eminim ki herkesi aşırı yorar.

Anlatım güzel ve dikkat çekiciyse detaylı da olsa dinler insan sizin konuşmanız gerçekten iyi o zaman. Bir komşumuz olayı aşırı ayrıntılı anlatıyor, her anı anına. Bana bir daral geliyor dinleyemiyorum. Ama iyi bir konuşmacıyı sabaha kadar bile dinlerim.

Yavaş konuşmak çok problem değil de tekdüze tonda, ruhsuz konuşuyorsanız bunu değiştirmek için birşeyler yapmanı gerek bence de. Söylediğim gibi konuşan birini mümkünatı yok dinleyemem mesela
Ses tonumda inişler çıkışlar olur. Tek düze mıy mıy dedikleri tarzdan değilde, kelimelerimin çıkş hızı biraz normalin altında. Vurgu tonlama yaparım

Konuşma aralarımda bekleme süreleri olmuyor ya da ımmm diyerek sürekli düşünmüyorum. Bekleye bekleye konuşanlar beni çok yoruyor. Gelininiz bekleyerek mi konuşuyor yoksa kelimeleri yavaş çıkıyor benim gibi. Akışta bir problem yok benim sadece kelimeler normalin altında bir hızda çıkıyor

Düşünerek konuşmaktan biraz da sanırım benimkisi. Normalde de hassas bir yapım var. Hızlı konuşanlarda bana ilginç geliyor düşünüp hemen aynı anda nasıl çıkıyor kelimeler diyorum.

Ben de yavaş konuşuyorum ama useniyorum konusasim yoktur mesela. kavga içinde olursam değişiyor kısa süreli bir şok oluşuyor insanlarda o daha kotu hrld .)

Ses tonumda inişler çıkışlar olur. Tek düze mıy mıy dedikleri tarzdan değilde, kelimelerimin çıkş hızı biraz normalin altında. Vurgu tonlama yaparım
O zaman çok da dert etmeyin bence; hepimiz aynı hızda konuşmuyoruz ki. Bazen ben de kendimi yavaşlatmaya çalışırım, yorucu birşey.

Kelime arasında boşluk yoksa kelimelerin çıkış hızı nasıl düşük oluyor

Kelime keeeliiimeee şeklinde mi söyleniyor

Hasta mısınız demek neden kötü bir şey yani bazen hasta olur hali olmaz ya öyle düşünmüş geçmiş olsun diyecekti, gelmeyeyim ben o zaman diyecekti belki

Bunu kafanıza takmayın diksiyon hocası da belirtildi bu kadar bariz bir yavaşlık varsa

Ben de hızlı konuşuyorum çünkü çok konuşuyorum, yavaş konuşursam düşünce hızıma yetişemem

Dinlerken de başını unuturum yavaş konuşanlarda, bana da ay yavaş konuşun diyenler oluyor o isteyene yavaş konuşup sonra olağana dönüyorum buna alınmıyorum maalesef bu yaştan sonra yavaşlayamam da

Yeni tanıştığım kişiler ile daha yavaş konuşurum belki ama evde vs çok hızlıdır

İstemsiz yazdığınız cevapları yavaş yavaş okuyorum diğer üyelerinkini hızlı ..yazmanızda yavaş galiba :)

Şaka şaka dert etme yaa bir arkadaşım vardı tane tane konuşurdu onu dinlerken yorulurdum ama tane tane ne guzel çıkarıyor kelimeleri derdim bir yandanda ...karşı taraf için bazen sıkıcı olabiliyor sadece

Aklıma bir öğrencim geldi, o kadar yavaş ve tonlaması sakin konuşurdu ki akranları bir şekilde benzer ifadeleri ona da söylerdi. Bir gün dert anlatırken dedi ki ben sözlerimi seçerek kırmadan anlatmak istiyorum neden böyle yapıyorlar diye. Diksiyonu da çok düzgündü, ancak bir mesaj yazarcasına düşünürdü. Bu derslerde, sınavlarda ve hareketlerinde bile bir yavaşlığa sebep oluyordu. Belki düşünce ve hareket egzersizleri iyi gelebilir. Sizi rahatsız eden bir konu ise uzman desteği almak gerekir.

Bu bence yaratılış ile alakali. Ben de cok hızlı konuşuyorum. Hatta bazen kelimeleri yutuyorum. Yavaş konuşmayı denediğim zaman ne söyleyeceğimi unutuyorum. Ben de bundan muzdaribim. Benim tam tersim olarak kız kardeşim de çok yavaş konuşur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…