- 19 Kasım 2013
- 18.853
- 34.034
- 798
- Konu Sahibi tabularasaa
-
Hasta mısın denmesi uzun süre sorgulamama neden oldu. Hatta yıllarca herkes beni böyle mi gördü dedim. Söylediklerim gayet anlaşılır açık sadece tane tane çıkıyor konuşma hızımın yavaşlığından dolayı. Diksiyon hocası da bir problem olduğunu belirtmemişti o zamanlar ders alırken. Sakin bir yapım var ve sakin konuşuyorum. Benim ki çekingenlikten değil de daha çok yapı meselesi sanırım. Söyleyeceklerimi kısa net şekilde anlatır geçerim. Söyleyen kişi arkadaşımın arkadaşı. Biz şurdayız diye aramamı rica etmesi ile aramıştım ilk kez.bırıne bu yuzden hasta mısın dıyen kısı enteresan geldı bana asıl
soyledıklerınız anlasılır sekılde konusuyorsanız yavas veya hızlı konusmanız sızın tarzınızla tavrınızla yapınızla alakalı
bende hızlı ve mimik jestlerı cok kullanan elıyle koluyla hareket ederek konusan bırıyım cunku tez canlıyım heyecanlıyım yapım boyle
sızde daha sakin bırısınız demek kı
dayımda yavas ve sessız konusur ve cok ayrıntı vererek konusur onunda yapısı o mesela
yapı meselesı yanı herkes aynı ton ve tarzda konusamaz kı
kımısı ıcıne ıcıne konusur agzında yuvarlar cekıngendır cunku
tarzın nıye boyle demek ıle aynı neden boyle konusuyorsun demek sacma
ustelık dıksıyon dersıde almıssınız
sorun teskıl edecek duzeyde bu kadar dıkkkat cekecek sekılde yavas konusan bırı olsaydınız egıtımcınız sızı bu anlamda yonlendırırdı dıye dusunuyorum
sıze bunu kım soyledı pekı
Kelime yutma ya da vurgu, tonlama sorunum yok. Sadece konuşma hızım yavaş. Evet bana da zaman zaman tane tane konuşuyorsun ne güzel sakince diyenler de olmuştu ama hastalık boyutunda niteleyen birinin olması beni şaşırttı ve üzdüBende yavaş konuşuyorum. Cümlelerim kısa olmaz hatta epey uzun cümleler kuruyorum ama konuşma tarzım yavaş ve tane tane.
Banada hep ne kadar sakin konuşuyorsun derler. Hiç rahatsız olunacak birşeymiş gibi gelmedi hayatım boyunca.
Söyledikleriniz anlaşılıyorsa,harfleri kelimeleri yutmuyorsanız bence dert etmeyin.
sızın konusma hızınıza laf edene kadar kendısı uslupsuzluguna baksın onceHasta mısın denmesi uzun süre sorgulamama neden oldu. Hatta yıllarca herkes beni böyle mi gördü dedim. Söylediklerim gayet anlaşılır açık sadece tane tane çıkıyor konuşma hızımın yavaşlığından dolayı. Diksiyon hocası da bir problem olduğunu belirtmemişti o zamanlar ders alırken. Sakin bir yapım var ve sakin konuşuyorum. Benim ki çekingenlikten değil de daha çok yapı meselesi sanırım. Söyleyeceklerimi kısa net şekilde anlatır geçerim. Söyleyen kişi arkadaşımın arkadaşı. Biz şurdayız diye aramamı rica etmesi ile aramıştım ilk kez.
Okurken yavaş okuyanlar +1 :)Kelimeleri söyleme hızım anladığım kadarıyla normalin altında. Telefonda ilk kez konuştuğum birisi hasta mısın demişti. Yine aynı şekilde dershaneye giderken lise çağlarında da bir arkadaşım sizde herkes böyle yavaş mı konuşur dedi. Bana göre normal konuşma hızına sahibim gibi geliyor ama sesimi kaydedip dinlediğimde konuşma hızımın yavaşlığından dolayı bir enerjisizlik ver konuşmamda. Dikkat edip bazen kelimeleri biraz daha normal hıza yakın söylemeye çalışsamda bir süre sonra beni yoruyor kontrollü konuşmaya çalışmak. Bu kişilerden başka söyleyen olmadı belki de çevrem hep benle olduğu için normal geliyor. Bir öneriniz ya da aynı problemi yaşayan var mı
Düzeltme: Soru işaretini başlığa yanlışlıkla koymuşum
Ben de oyle okudum niyeyseOkurken yavaş okuyanlar +1 :)
Geç konuşan bir çocuk mu olmuşsunuz? Eğer evetse ve hala insanlar yavaş konuştuğunuzu söylüyorsa disleksi sorununuz olabilir.Yurtdışında her yüz kişiden onuna disleksi tanısı konulur aslında oldukça yaygındır nufusta.Ama ülkemizde aileler ya da eğitimciler bunu farketmediğinden teşhis oranı çok daha düşük..Bir de bu hastalığın dalları var diyelim .Yazıda olan ,duymada olan ya da konusmada olan dısleksı farklı. Nedense insanlar bu tanıyı alınca zeka geriliği gibi algılıyor aslında hiç alakası yok zeka ile beynin çalışma şekli farklı.Bunun üzerine küçük bir eğitim aldım durumundan şüphelendiğim bir öğrencimi (ki çok emindim aslında koskoca denizdeki bir damla kadar bilgimle o cocuktakı farklılıgı analdım) rehber ogretmenıne gonderdım o da benımle hem fıkır oldu gelin görün ki aıleyı çağarıp paylaştıgımızda sankı hakaret etmıs gıbı bır tepkı ıle karsılastık oysaki cocugu bir uzmana gösterin biz bu konuda şüphelendik ama teşhis koyamayız.Bunda alınacak ne varsa ben olsam minnettar olurum.Kelimeleri söyleme hızım anladığım kadarıyla normalin altında. Telefonda ilk kez konuştuğum birisi hasta mısın demişti. Yine aynı şekilde dershaneye giderken lise çağlarında da bir arkadaşım sizde herkes böyle yavaş mı konuşur dedi. Bana göre normal konuşma hızına sahibim gibi geliyor ama sesimi kaydedip dinlediğimde konuşma hızımın yavaşlığından dolayı bir enerjisizlik ver konuşmamda. Dikkat edip bazen kelimeleri biraz daha normal hıza yakın söylemeye çalışsamda bir süre sonra beni yoruyor kontrollü konuşmaya çalışmak. Bu kişilerden başka söyleyen olmadı belki de çevrem hep benle olduğu için normal geliyor. Bir öneriniz ya da aynı problemi yaşayan var mı
Ay boşverin bence üzülmeyin.Kelime yutma ya da vurgu, tonlama sorunum yok. Sadece konuşma hızım yavaş. Evet bana da zaman zaman tane tane konuşuyorsun ne güzel sakince diyenler de olmuştu ama hastalık boyutunda niteleyen birinin olması beni şaşırttı ve üzdü
Rap albumu dusunmuyorsan bosver herkes bir kusur buluyor baskasinda kendileri ceza sanki normalin bir tik alti olsa ne olacak yani soyledigin anlasiliyorKelimeleri söyleme hızım anladığım kadarıyla normalin altında. Telefonda ilk kez konuştuğum birisi hasta mısın demişti. Yine aynı şekilde dershaneye giderken lise çağlarında da bir arkadaşım sizde herkes böyle yavaş mı konuşur dedi. Bana göre normal konuşma hızına sahibim gibi geliyor ama sesimi kaydedip dinlediğimde konuşma hızımın yavaşlığından dolayı bir enerjisizlik ver konuşmamda. Dikkat edip bazen kelimeleri biraz daha normal hıza yakın söylemeye çalışsamda bir süre sonra beni yoruyor kontrollü konuşmaya çalışmak. Bu kişilerden başka söyleyen olmadı belki de çevrem hep benle olduğu için normal geliyor. Bir öneriniz ya da aynı problemi yaşayan var mı
Bende yavas konusanlardanim ama aksi gibi çok hızli okuyabiliyorum,elime aldığım kitabı çok kısa sürelerde bitirebiliyorum,mesela oğlum uyurken kitap bitirdigim oluyor.Hızlı konuşmak için çok fazla metin okumalısınız yüksek sesle.
Kitap roman vs, onlar zaten çok olmalı ama önünüze gelen her metni kendi duyacağınız şekilde, noktalama işaretlerine dikkat ederek mümkün mertebe hızlı okumaya çalışın.
Kendinize süre tutun, 1 dk içerisinde kaç kelime okuyabildiğinizi görün ve sürekli bunu arttırmaya çalışın.
Aynı zamanda dil pratiği içinse rap şarkıları muhteşemdir
Komik gelse de en iyi hızlı konuşma pratiğini bu şekilde yapabilir, dilinizi diş ve dudak uyumunu akıcı şekilde sağlayabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?