Konuşma şeklimden dolayı hasta mısın denildi ?

Bende yavaş konuşuyorum. Cümlelerim kısa olmaz hatta epey uzun cümleler kuruyorum ama konuşma tarzım yavaş ve tane tane.
Banada hep ne kadar sakin konuşuyorsun derler. Hiç rahatsız olunacak birşeymiş gibi gelmedi hayatım boyunca.
Söyledikleriniz anlaşılıyorsa,harfleri kelimeleri yutmuyorsanız bence dert etmeyin.

Hasta mısın denmesi uzun süre sorgulamama neden oldu. Hatta yıllarca herkes beni böyle mi gördü dedim. Söylediklerim gayet anlaşılır açık sadece tane tane çıkıyor konuşma hızımın yavaşlığından dolayı. Diksiyon hocası da bir problem olduğunu belirtmemişti o zamanlar ders alırken. Sakin bir yapım var ve sakin konuşuyorum. Benim ki çekingenlikten değil de daha çok yapı meselesi sanırım. Söyleyeceklerimi kısa net şekilde anlatır geçerim. Söyleyen kişi arkadaşımın arkadaşı. Biz şurdayız diye aramamı rica etmesi ile aramıştım ilk kez.

Kelime yutma ya da vurgu, tonlama sorunum yok. Sadece konuşma hızım yavaş. Evet bana da zaman zaman tane tane konuşuyorsun ne güzel sakince diyenler de olmuştu ama hastalık boyutunda niteleyen birinin olması beni şaşırttı ve üzdü

İnsanlar densiz ya. Kabalığın patavatsızlığın adı dobralık oldu. Konuşma tarzı diksiyon ile düzeltilebilir. Ama siz rahatsız oluyorsanız. Siz memnunsanız takılmayın lütfen.

Ben de hızlı konuşurum. Bunu bildiğim için iş hayatımda bilerek frenler yavaşlatırım kendimi.. Siz diksiyon dersi aldıktan sonra kendi kendinize evde konuşma pratikleri yapabilirsiniz. Sesinizi kaydedip her seferinde daha hızlı, istediğiniz hıza gelene kadar.. Ama dediğim gibi siz rahatsızsanız yapın bunu. Kelime yutma takılma probleminiz yoksa ve memnunsanız boşverin.. Düşünmeden konuşan kişiler için canınızı sıkmayın

sızın konusma hızınıza laf edene kadar kendısı uslupsuzluguna baksın once
ben sızın yerınızde olsam o anda allah usturupsuz destursuz yapmasın hız arttırılır yavaslatılırda dıgerı cozumsuz derdım
belkı ufak algı pırıltısı olustururdum kendısınde

agzı olan konusuyor ıste

benımde basıma benzer bırsey geldı aslında konu sahıbı o yuzden sızı anlıyorum
fakat ben sızın gıbı uzulmemıstım tam aksıne bu tarz mevzular kımınle gorusup gorusmeyecegımı belırleyen mevzular oldugu ıcın sevıyorum ben boyle seyler yasamayı

kımın ne zıhnıyetde karakterde oldugunu anlıyorsunuz

benım basıma gelende soyleydı
5 bucuk yasında kızım var benım bu mevzu oldugunda 3 yaslarındaydı
eltımın bag evındeydık kızım bahcede duran vıleda sopasını almaya ve kaldırmaya calısıyordu bızde cay ıcıyorduk
kızımın yanına gıttım bak bu hem senın ıcın suan agır hem yuzune carparsa canın acıyabılır hemde duvarlara degerse kırlenebılır evımızde oynarız anlastık mı dedım
o sırada sozumu kestı eltım öf basım agrıdı hıc durmadan konustun dırdırdır kafam kaldırmıyor dedı bana

işin ılgınc yanını soyleyeyım 20 lık dısımı cektırmıstım agzımı dogru duzgun acıp konusamıyordum bıle o gun kurdugum tek ve en uzun cumle kızımla konusmamdı ve kızımla konusuyorum ben

kendısının evınde mısafırım bana bu uslupla konusuyor sımdı bunu nıye kafama takayım asıl kafasına takması gereken kısı o

sızın ıcınde aynı sey gecerlı sızın kafanıza takacagınız bırsey yok daha once boyle uyarı almamıssınız ınsanlar sızden bu anlamda sıkılmıyor sızı rahatsız eden bırsey yok
sıze bu uslupla konusanın problemı bu o yuzden cok ta şey yapmayın

Bence konusma hizi tarz meselesi degil hizli yavas dusunme meselesi. Cok kitap okuyun ama hizli okumaya calisin. Hizli okudukca da anlayarak okumaya calisin. Bu sayede hizli dusunmeye hemen fikir uretmeye baslarsiniz. karsi taraf konusuyor dinliyorsunuz beyin bunu anlamlandiriyor sonra cevap dusunuyor ve cevap veriyorsunuz bazi insanlarda bu saliselerle olurken bazi insanlar 5 10 saniyede yaparlar. Kitap hem kelime haznesini de gelistirir bu sayede hizli konusurken takilmazsiniz ayni anda bircok dusunce sozcuk gecer aklinizdan.

Okurken yavaş okuyanlar +1 :)

Geç konuşan bir çocuk mu olmuşsunuz? Eğer evetse ve hala insanlar yavaş konuştuğunuzu söylüyorsa disleksi sorununuz olabilir.Yurtdışında her yüz kişiden onuna disleksi tanısı konulur aslında oldukça yaygındır nufusta.Ama ülkemizde aileler ya da eğitimciler bunu farketmediğinden teşhis oranı çok daha düşük..Bir de bu hastalığın dalları var diyelim .Yazıda olan ,duymada olan ya da konusmada olan dısleksı farklı. Nedense insanlar bu tanıyı alınca zeka geriliği gibi algılıyor aslında hiç alakası yok zeka ile beynin çalışma şekli farklı.Bunun üzerine küçük bir eğitim aldım durumundan şüphelendiğim bir öğrencimi (ki çok emindim aslında koskoca denizdeki bir damla kadar bilgimle o cocuktakı farklılıgı analdım) rehber ogretmenıne gonderdım o da benımle hem fıkır oldu gelin görün ki aıleyı çağarıp paylaştıgımızda sankı hakaret etmıs gıbı bır tepkı ıle karsılastık oysaki cocugu bir uzmana gösterin biz bu konuda şüphelendik ama teşhis koyamayız.Bunda alınacak ne varsa ben olsam minnettar olurum.

TRT spikeri gibi konuşuyor olsanız, tane tane dediğiniz için onları örnek verdim, kimse yavaş şu bu demez. Tane tanelik dışında bir durum var demek ki.
Açıkçası yavaş konuşan insanlara ben çok sabır gösteremiyorum hele ki konuyu da uzatan huyları varsa.

Haber spikerleri karşılarındaki ekrandan yazıları belli hızda okumak zorundalar haberi sunmak için, o tarz videoları bulun ve yazıları okumaya çalışın. Eğer siz tamamlamadan üstlerde kaybolmuş olursa cümle yapamadınız demektir. Uğraşa uğraşa normal hıza ulaşabilirsiniz.

ben de yavas konusurum, hatta son heceyi uzatirim. mesela “ppaardooaannn??” gibi. veya “neee alakaaaa??” gibi. ama cok yavas cekimde dusun yani. enerjisiz bulan olur, ay ne tatli konusuyosun tane tane diyen olur, uykumuz geldi diyen olur, bazi arkadaslarim taklidimi yapar.

herkesin her dedigine takilacak olsak ohooo yani kafaniza takmaniza degmez. konusmanizin on planda oldugu bir is yapiyorsaniz tabi cozum bulmaniz iyi olur.

Yavaş ve tane tane konuşuyorsan daha ne ki
Tekerleme çalışması yap kronometreyle her gün daha hızlı söylemeye çalış

Ay boşverin bence üzülmeyin.
Ben çok hızlı ve yüksek tonda konuşan insanlardan hoşlanmıyorum mesela, kafam kaldırmıyor o durumu ama aksi gibi 2 çocuğumda gür seslihaliyle acayip kafamı yoruyorlar, akşam kafam kazan gibi oluyor,keşke bana benzeselermiş diyorum mesela.
Kızımın okulundan yüzyüze hic görusmediğim bir kadın(Müdür yardımcısı) beni aradığında sormuştu hastamısınız diye bir kez, bozulmadım,üzülmedim yüzyüze gelmedik ki hiç,belki karşılıklı oturup konuşsak demezdi bunu bana. Sonraki aramalarında demedi hic,hatta zoomdan toplantılarda vs konuştuk yine,anladı ki bu benim normal halim.
Densizlik aslında,ben koşarcasına konuşan birine dur bir nefes al,sakin ol ,kafam şişti vs demiyorsam banada kimse diyemez ,kabalık birazda bunu soylemek. İnsanlari olduğu gibi kabullenmek gerek.

Rap albumu dusunmuyorsan bosver herkes bir kusur buluyor baskasinda kendileri ceza sanki normalin bir tik alti olsa ne olacak yani soyledigin anlasiliyor

Hızlı konuşmak için çok fazla metin okumalısınız yüksek sesle.
Kitap roman vs, onlar zaten çok olmalı ama önünüze gelen her metni kendi duyacağınız şekilde, noktalama işaretlerine dikkat ederek mümkün mertebe hızlı okumaya çalışın.
Kendinize süre tutun, 1 dk içerisinde kaç kelime okuyabildiğinizi görün ve sürekli bunu arttırmaya çalışın.
Aynı zamanda dil pratiği içinse rap şarkıları muhteşemdir
Komik gelse de en iyi hızlı konuşma pratiğini bu şekilde yapabilir, dilinizi diş ve dudak uyumunu akıcı şekilde sağlayabilirsiniz.

Bende yavas konusanlardanim ama aksi gibi çok hızli okuyabiliyorum,elime aldığım kitabı çok kısa sürelerde bitirebiliyorum,mesela oğlum uyurken kitap bitirdigim oluyor.
Rap müzikte severim ,dinlerim hatta söylerim de gayet ayak uydurup ama konuşmada yavaş sakin tane tane gidiyorum. Bence bir bozukluk,problem vs yoksa bunlari yaparak değişmez konuşma şekli,değişseydi benim degişirdi diye düşünüyorum. Ha konuş-a-mamak olsa idi problem bence işe yarardı ama sakin,durgun konusma şekli karakteristik özellik bence.

Diğer arkadaşlarda söylemiş yavaş konuşmanın nedeni hızlı düşünememek, hazır cevap olamamak.
Özellikle yabancı komedi dizileri izlemenin çok etkili olduğunu düşünüyorum. Aşağıdaki videoda başka tavsiyeler de var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…