Konuşma şeklimden dolayı hasta mısın denildi ?

Ben de tam tersi hızlı konuşurdum hatta bazen kelimeleri yutardım ergenlikte…üniversiteye başlayınca bunu zamanla kendi kendime değiştirdim ve kızım doğduğundan beri özellikle daha dikkat etmeye başladım ve şimdi tane tane , yuvarlamadan ve daha akıcı konuşuyorum , normal hızda ama sinirliysem ya da heyecanlıysam yine hızlı konuşabiliyorum zaman zaman… yapı meselesi bu bence, ben de hep yavaş yavaş gevrek gevrek konuşan insanlara özenirdim hızlı konuşurken dedikleriniz anlaşılıyorsa , tane tane akıcıysa hiç kafanıza takmayın derim

not: kızım şu an 4 yaşında, 1,5-2 yaşındayken de parkta yaşıtlarına göre çok iyi konuşurdu, herkes kreşe mi gidiyor diksiyonu çok güzel derdi, ben de yok anne kız beraberiz, onunla çok konuşuyorum, kitap okuyorum derdim ki şu an da yaşıtlarından çok ileride kelime haznesi

Atladığınız nokta okuma hızınızın iyi oluşu, konuşma hızınızın değil.
Kitabı yüksek sesle aynı hızda bitirebiliyorsanız selam ederim.

Yavaş konuşmak bana göre büyük bir sorun çünkü yavaş konuşurken dinleyicinin ilgisini kaybeder, tonlamalar farklılaşarak olayın özünü başka yere çekersiniz.
Hızlı konuşmak, anlaşılmaz ya da yuvarlayarak konuşmak değildir, akıcı şekilde net olarak anlamdan kaymadan direkt ifadedir.

Allah askina sorun ettikleri seye bak herkes bir mi sana normal geliyorsa problem yok elbette anormal birsey vrsa sana söylensn ama bu abarti millet kusur ariyor gereksiz bir yaklasim bunun herkesin bir karakteri var banada kucuklugmden beri bagir ses tonun cok az bende bu sinirlenirsem mikrofon yutmusum gibi cikar bnde böyleym bence tane tane dinlendirici bir konusmanz vardr bu problem olamz kimi etkileyeceksinz ya spiker olsanz bile yavas konusmk sorun olmz hic konusmaynlar ya yapmayin

Her şeyin başı kendimizi sevmek var olan özelliklerimizin arkasında durmak sanırım. Bana hasta mısın dendiğinde düşüneceğime Acaba gerçekten hasta gibi mi konuşmam diye konuşma tarzım bu diye lop diye lafı atmak en iyisiymiş sanırım. Direkt hasta mısın deyince bende ne olduğumu şaşırdım. Konuşurken acaba başka insanlarda mı öyle düşünüyor hissi oluşmaya başlamıştı. Burdaki yorumlar sizde dahi çok iyi geldiniz

Benim de okuma hızım çok fazla. Okuduğum şeylerde sorun olmuyor gözümle okuduğum için.

Kelimeleri yutmuyorum, açık ve net çıkıyor sadece konuşma hızım yavaş. Detaylı anlatmam olayları en kısa haliyle hep. Evet anlaşılır yorumlarda iyi geldi bana hafiften takıntı başlamıştı

Evet belki de bu olabilir. Çok teşekkür ederim

Bende kitabı çok hızlı okuyanlardanım. Yapı itibariyle de sakin biriyim sanırım o da konuşmamdan çıkıyor

Geç konuşmamışım, disleksiye baktım ama bana uymuyor. Birisi pratik düşünememekten kaynaklıyor demiş belki o da olabilir.

Önerileriniz güzel duruyor. Kitap okumaya sesli şekilde devam o zaman

Insanlar gerçekten çok kötü. Karşımda yavaş konuşan birisi olsa, hadi diyelim ki rahatsız olduğunu düşünsem bunu soramam kalbi kırılır diye. Biz ne ara bu kadar kötü insanlar olduk aklım almıyor..
Eğer sizi bu durum çok rahatsız ediyorsa tekrar kursa gidebilirsiniz ama cümleler anlaşılıyorsa seslendirme veya konuşma ile ilgili bir iş yapmıyorsaniz millete halt yemek düşer. Kimse kimseye bu şekilde konuşamaz

Yavaş konuşmamdan bahseden hayatımda iki kişi oldu. Onun dışında ben hiç farketmemiştim söyleyen de olmadı. Tane tane konuşuyorsun diyen olurdu ama. Olayların detaylarına girmem detaylı anlatımları da sevmem. Ben detaylardan sıkılırım karşımdakine de yapmam o yüzden en yüzeysel kısa şekilde anlatır geçerim

Bende kesinlikle diyemezdim. Bir de hasta mısın tabiriyle demek hangi vicdan işi bilmiyorum. Konuşma ve seslendirmeyle bir iş yapmıyorum. O kişi hasta mısın dedikten sonra biriyle konuşurken dedikleri aklıma geliyordu. Acaba şuan da mı hasta düşünüyorlar diye.

Rap albumu dusunmuyorsan bosver herkes bir kusur buluyor baskasinda kendileri ceza sanki normalin bir tik alti olsa ne olacak yani soyledigin anlasiliyor
Konuşmam anlaşılıyor boğuk içe doğru değil sadece biraz yavaş. Özellikle konuşmalarımda detaya vermem hem yavaş hem detaylı anlatımlardan yılarlar

Bence birdaha böyle söyleyen birisi olsa tepkinizi gösterin, hasta değilim ama olabilirdim bu ne hadsizlik diye.
Sizin yavaş konuşmanız kimseyi ilgilendirmez. Bazı insanlar hızlı, bazı insanlar yavaş konuşur çok ayıp insanlara hasta misin diye sormak

Evet bende hızlı hararetli konuşmaları seviyorum. Söylediğiniz herşey birebir benle aynı. Yoruyor yüksek ton ve hızlı konuşma insanı. Bana hasta mısın diyen kişiyle daha önce hiç yüz yüze gelmedik direkt hasta ses tonu olarak düşünmesi üzdü de beni

Ben hep bu ayrımda kalıyorum bazıları cevap vermemek en iyisi diyor. Bazısı lafı yapıştırıp geçip gitmek. Bazen de diyorlar ya kendi hadsiz konuşmalarına bakmadan bu da çok alıngan diye. Alındığımı belli edersem karşı tarafı daha amacına ulaştırmış gibi hissediyorum

Aslında şöyle düşünüyorum, bu tarz insanlara bir kere sert çıkarsan, belki çok ayıp olduğunu farkedip başkalarınada patavatsızlık yapmayı bırakır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…