- 16 Eylül 2015
- 117
- 224
- 103
- 29
- Konu Sahibi --Beyzanur--
-
Doktora gittiniz mi bunun için?Kuzenimin oğlu çok geç konuştu 4 yaşlarında sizin ki gibiydi doktor bir sorun yok demişti.Bazı çocuklar geç konuşurmuş.Konuşmaya başladığından beri de susmuyorHanımlar yardımınıza ve goruslerinize ihtiyacım var. Oğlum Aralık'ta 4 yaşını dolduracak ama konuşmamızda sıkıntı var. Anne elma ver.. anne su ver.. karnım açıktı gibi cümleler kuruyor .. kelime olarak tekrar ettirdigim zaman dilinin döndüğü kadar beni tekrar ediyor lakin babası veya bir başkası oğlum bugün neler yaptın diyince .. kınkınkınkın bir sürü bişey söylüyor ama dedikleri anlaşılmıyor .. ne yapmam gerektiğini anlayamadım konuşma terapistlerini araştırdım ama oğlum çok utangaç doktor hanımın dediklerini ne kadsr yapar bilemiyorum. Sizin evlatlarıniz ne zamanlarda konuştu
Benim oğlum 22 aylık benimki de konuşmuyor anne baba dede falan işine gelince diyor ben peki napabilirim hani karşısına geçip anne diyorum başka bisey diyor beni de dinlemiyor bana da yardımcı olacak var mı
Benimkide 25 aylık konuşmuyor
Geçen hafta oğlumu sağlık ocağına kontrole götürmüştüm konuşuyormu deyince hayır dedim psikiyatriye yönlendirdiler bugün gittik
Sadece dede,nene,baba,mama bide susayınca suuu diyor. Her çocuk bir değil tabi geç konuşanlarda var ama gelişim testi yaptılar cevapladım işte oğluma seslendiklerinde bakmadı ilgilenmedi ama dışardaki yabancılara karşı böyle , evdeyken çok aktif oyunlar oynarız beraber benle dedesiyle falanda eğlenir , göz teması kurar
Bazen ağzında bişeyler geveler konuşuyomuş gibi. Bi çok şeyi anlıyor aslında ... Mesela bişey istese elimden çekip götürüyo o şekilde
Mesela üstümü giyindiğimde elimden tutup beni kapıya götürür ayakkabılarını yerden alıp bana verir al der giydirmem için. Susayınca suuuu diyo , yemeğini elleriyle yiyebiliyo ,bardakla suyunu içiyo , ben elimde bişey saklasam gelip arıyo falan... En önemli sıkıntımız tek başına olması.. sadece teyzesinin oğlu var ara ara bi tek onu görüyor. Altına yapınca rahatsız olupda gelip bana haber vermiyo bide bişey için al onu bana getir dediğimde getirmiyo bu gibi olumsuzluklar var ama bunların dışında bi çok şeyi anlıyor . Doktor bugün dediki "yaşıtlarına göre gelişim geriliği var."Ama onlar dışardaki haline bakarak böyle söylüyolar evde böyle değil yabancılara karşı ilgisiz ama bizimle oynuyor eğleniyor
Bide doktor kreşe verin mutlaka dedi
daha küçük 2 yaşında kreşe verilirmi hem bezli bu şekilde nasıl olacak bide bilmediği bi yerlerde bazen çok ağlıyo ürküyo , ben yanında olmayınca oralarda ağlar çok küçük daha. Doktor canımı sıktı ama zamanla konuşurlar inşallah ya bence önemli olan algılarının açık olması, anlamaları...
eğer çocuğun seninle göz teması kuruyosa sıkıntı etme . Ben oğluma seslenince bana bile herzaman bakmıyor sadece istediğinde bakıyo . Doktor bana dediki çocuk senden bişey isteyince hemen yapma sürekli ne istediğini sor hemen verme o kendini anlatmaya çalışsın... Benim yeğenim de yakında 3 yaşına girecek o da konuşmuyor ama bazı kelimeleri söylüyor herşeyi anlayıp tepki veriyor sadece cümle kuramıyor
bizimkilerde biraz daha büyüsünler inşallah aşarız bunlarıda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?