konuştuğum şeyleri aşırı derecede takıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
822
123
konuştuğum şeyleri aşırı derecede takıyorum. gerçekten konuşurken hata yapıyorum bazen. ama bunları günlerce takıyorum niye burda şunu dedim niye bunu söylemedim diye. Böyle olup da atlatan var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eskiden bende öyleydim, şunu şunu dedim niye öyle dedim ki, keşke öyle demeseydim, rezil oldum galiba gibi gibi. Bir de neden şunu demedim ki diye diye gece yerdim kendimi.. oy. ömür törpüsü.. Şimdi hiç kendimi kasmam, insanım ya hu hatada yapabilirim kekeleyebilirim de, cümle de kuramayabilirim bazen. Aşırı normal geliyor artık kısacası. Kendini bunları düşünerek yıpratmamalısın, vallahi değmiyor.

konuştuğum şeyleri aşırı derecede takıyorum. gerçekten konuşurken hata yapıyorum bazen. ama bunları günlerce takıyorum niye burda şunu dedim niye bunu söylemedim diye. Böyle olupta atlatan var mı acaba?
Bazen bende de oluyor keşke şunu demeseydim falan diye... kafama taktıkça boşver diyorum sürekli kendime boşuna kendimi bunaltıyorum çünkü

Aklınıza gelen ilk şeyi söylerseniz,yani düşünmeden konusursaniz sonrasında pişman olursunuz. Konuşmadan önce akıl süzgecinden geçirirseniz, bunu söylesem yanlış olur mu,yanlış anlaşılır mıyım diye böyle bir sıkıntı da cekmezsiniz

Bunca önemli insan hemde ekran karşısında o kadar şey söylüyor takmıyorsa sen neden takıyorsun
İşsizmisin nesin
Asosyal kişiliksin heralde
Az buçuk büyüklerimizden örnek al
Dün ak dediklerine bugün kara diyorlar banamısın demiyor
Bunları izle üç beş gün ne takıntın kalır nede bir sorunun
Ben süper bir hatibim dersin

Bende kendimle ilgili fazla anlattım diye rahatsız oluyordum. Şimdi de neredeyse hayatımla ilgili hiçbir şey anlatmıyorum. Bende abarttım galiba:confused: neyse en azından kafam rahat

Ben de öyleyim telefonda konuşuyorum komşuyla ayak üstü sohbet ediyorum sonra diyorum ki ben niye öyle dedim salak gibi konuştum gülmüştür kesin bana kesin beni yanlış anlamıştır gibi şeyler diyorum günlerce onu düşünüyorum kendi kendime utanıyorum napalım can çıkar huy çıkmaz demişler 🤷🏻‍♀️ hangi genden geçtiyse artık atalarımı merak ediyorum böyle takıntılı durumlarda 😂

hala dün yaptığım hatayı unutamıyorum, kafayı yicem ya :KK43: unutmak için ne yapmam lazım olan oldu biten bitti acilen farklı şeylerle uğraşmam gerek, iki günüm zehir oldu

Aklınıza gelen ilk şeyi söylerseniz,yani düşünmeden konusursaniz sonrasında pişman olursunuz. Konuşmadan önce akıl süzgecinden geçirirseniz, bunu söylesem yanlış olur mu,yanlış anlaşılır mıyım diye böyle bir sıkıntı da cekmezsiniz

tam aksine çok düşünürüm daha öncesinde ne konuşacağımı ama bir hata yapıyorum veya her zaman düşünecek vakit olmuyor kendimi kastığım için saçma cümleler kurabiliyorum yeterince açıklayamıyorum,aslında birçok insan düşünmeden gayet rahat konuşuyor ve bunu takmıyor keşke bende öyle olabilsem

konuştuğum şeyleri aşırı derecede takıyorum. gerçekten konuşurken hata yapıyorum bazen. ama bunları günlerce takıyorum niye burda şunu dedim niye bunu söylemedim diye. Böyle olup da atlatan var mı acaba?
Valla ben hiç düşünmeden konuşan insanlardanım halk dilinde patavazsız :) banane ya ne kasıcam lafa değil icraata bakmak lazım düşünmeden konuşan insandan zarar gelmez kötüsünüde iyisinide söyler kendini ele verir zaten boşverrr

Karşındaki kişi de mutlaka saçma cümleler kurmuştur, pot kırmıştır belki seninle konuşurken ama sen ertesi gün ya da 3 gün sonra onu hatırlayıp ' ya şöyle bir cümle kurmuştu ne cahil kadın' demiyorsundur. Yani en azından ben demiyorum. Anlık belki içimden geçiririm sohbet esnasında 'saçmaladı' derim belki ama 3 gün sonra aklıma gelmez. Aksi halde kimseyle iletişim kuramayız, çekingen oluruz zaten bunları düşünerek. Hem hayatta düşünecek bir sürü sorun varken oturup senin ne dediğini düşünmez kimse merak etme :KK66:
Not: Bu demek değildir ki ağzına her geleni söyle. Yine de bilinçli cümleler kurmaya, düşünerek konuşmaya dikkat etmek gerek.

Bende tam tersi konuşmadığım şeyleri kafaya takıyorum. Keşke şunu da deseydim, şu da tam yerinde olurdu gibi...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X