- 25 Aralık 2020
- 6.035
- 21.820
- 298
- 41
kadının derdi tapusu değilson mesajinda belirtmis diye gormustum, ayrica bu kadin apartman bahcesini bolup kendine ayirmadigina gore tapuda bahce mulkiyetli dukkan gozukuyor dedigi gibi ki dedi bunu okuyun konu sahibinin mesajlarini. bir de; dedigim gibi olabiliyor. tapusunu sorgulamamiz gerekmiyor zaten? kadinin derdi tapusu mu sizce su an??
Neden bahçe onun olamasın? Tapuda bölmüş olabilirler.apartmanda bahçe sizin olamaz.
istediğiniz kadar kapınızın önü olsun
kat irtifakı yapılırken sadece meskenlerine irtifak yapılır, bahçeler ortak alandır.
ha ama bahçeye kaçan topu alın vermeyin. 1 vermezsiniz 2 vermezsiniz sonra kendileri gider.
bunun hukuki bir yolu yok.
Tapuda bahçe kullanımı diye birşey olmaz. Siz çevirdiğiniz için diğer komşularınız da görmezden geldiği için kullanabiliyorsunuz. Daire dükkan tapusu nasıl oluyor onu da anlamadım da neyse. File gererseniz top hiç gelemeZ. Duvarınız da yüksekmiş file işi çözer. Çocukların ailelerini de savcılığa şikayet edebilirsiniz.Çocuklar bizim apartmandan değil sokakta oynuyalar karşı apartmandaki çocuk. Ayrıca dairemiz bahçe kullanımlı dükkan tapulu
apartmanın bahçesini sahiplendiğinizin farkında mısınız? giriş katların çoğunun balkonu bile kaçak ülkemizde. bahçe nasıl size ait olabilir anlamadım açıkçası. yanlış biliyorsam birileri beni aydınlatsınMerhaba arkadaşlar, canımı sıkan bi konu var o da şu.; 3 yıllık bi binanın giriş katında oturuyorum. Daireme ait 15 m2 lik bahçemiz var. biz bu bahçeyi duvarla kapadık 2m yükseklite ve her yerine değişik değişik çiçekler güller ektim, onlara emek veriyorum, bakıyorum,seviyorum. bebeğim için salıncak kaydırak falan kurdum.. Ama çocuklarla başım dertte. Sürekli sokakta top oynuyolar ona sözüm yok ama sürekli bahçeme top geliyor ya duvardan tırmanıyolar ya bahçe kapısını zorluyolar bahçem pert. Her seferinde dikkatli oynayın diye uyarıyorum. Bugün 1 saatliğine dışarı çıktım, geldiğimde gördüm ki Gülü gövdesi ortadan ikiye ayrılmış. Ya bebeğim bahçedeyken başına falan gelse. Zaten Sırf bebeğim için yaptım bahçeyi rahat gezsin oynasın diye. Bu akşamda salonda otururken güm diye ses geldi baktım duvarda duran mandal sepetim falan düşmüş, çocuklardan birinin annesi kapımı zorluyo açmak için. İyice sinir oldum. Gelelim soruma, binada güvenlik kamerası var şikayetçi olsam konut dokunulmazlığı ve mala zarar verme ile ilgili sonuç ne olur? 14 15 yaşlarında çocuk bunu yapanlar herhangi işlem yapılır mı?
Açıklama: çocuk diye linçlemeyin beni.. Anne babaları sokağa salıp ilgilenilmeyen tipler. Anne babası, Geçen yaz bizimle değil ama çevre komşularıyla çok kavgalar ettiler bu yüzden. Laftan ricadan anlamazlar. (başka bi komşu sessiz oynayın dedi çocuk sanane diye cep verdi) Bende hukuk yolunu seçmek istiyorum. Sizden alacağım akılla
ailemde müteahhit çok ve yüzlerce evin satışına şahit oldum. onlara da sorucam bunu tekrar ama şu ana kadar hiç böyle bir şey duymadım. benim bildiğim giriş katlara yapılan balkonların bile kılıfına uydurulduğu ama aslında olmaması gerektiği.en az 12 haneli apartmanlarda nasıl oluyor da bahçe özel mülk sayılıyor gerçekten merak ettimbakın, bahce konu sahibine ait olabilir. bizim apartmanimizda bahceler ayri ayri bolunmus durumda ve daire sahiplerine ait. tapuda bu yaziyor, bahce mulkiyeti kimin belli. yia olamaz vs demeyin, oluyor yani. ki konu sahibi 50 kere belirtmis tapuda bana ait gozukuyor ayri ozel girisim var diye. okuyun bi once arkadaslar. ezbere yorum yapmayin. konu sahibinin sorusuna gelince, hukuki yollardan ziyade dikenli tel ve kapi zorlamasi aninda calan bir alarm isinizi gorur, hukuki yollarda surec yavas isler siz yipranirsiniz
Aaa yazık size varoş mahallesindemi yaşıyorsunuzO yaratıklardan biz de çekiyoruz, ağaçlarımızı mahvediyorlar. Hep de aynı kasa varoş kadınların doğurup sokaklara attığı yamyam gibi tipler. Pek bir yaptırım uygulanacağını sanmam. Duvarı yükseltin?
Sorunlu çocuk yok sorumsuz anne baba varTek bi kişi var sorunlu bi çocuk. Diğerleri tamam abla der çekilir. O çocuk bi enteresan bütün mahalle yaka silkiyo. Çoğu zaman bağırış çağırış kapı önünde millet anasına şikayete gider. Annesi benim çocuğum yapmaz edasında.
Hayır, ben sitede yaşıyorum. Aile apartmanımızın olduğu bir sokakta sıkıntılı birkaç aile var, yer olarak ortalama üstü bir yer, yaşayan birkaç aile var varoş, köyden kente inmişler toplu yaşama kültürleri yok. Annem oturuyor, ben de muhatap olmak zorunda kalıyorum.Aaa yazık size varoş mahallesindemi yaşıyorsunuz
Almanya’da yaşıyorum kapının önü öğleden sonra çocuk doluyor acayıp iyi geliyor Türkıye gibi aynı her market dönüşü olmasada birşeyler alıp dağıtıyorum bazen çocuklarla bizde iniyoruz bagırış çagırış kimse bişe demiyorBiz de bundan önce site içinde giriş katta oturuyorduk, çocuklar oyun alanı olduğu halde binanın önünde oynuyorlardı, sesleri de çok geliyordu. Ben kendimi yol kenarında oturup araba sesi yerine çocuk sesi gelsin diye rahatlatıyordum. Çocuklara hiç kızmadım, toplarını balkona düşünce kapıyı çalıyorlardı, ben de veriyordum. Ki isteseler balkona çok rahat çıkabilirlerdi. Siz de öyle düşünün o çocukların top oynayacak alanları yok, oyun oynamak onların da hakkı. Top gelirse verin, çocuklar dikkat edin sert atmayın diyin. Zıtlaşarak çözemezsiniz.
ne güzel ailenizde ev yapan çok, bizim apartman iki blok ve yaklaşık 40 daire var. bahçe katı bizzat halamın ve bahçe de halamın, tapuda geçiyor. bizzat gördüğüme göre, yapılabiliyormuş demek ki diyorum. teraslar nasıl evlere dahil ise, dubleks evlerin teras mülkiyeti nasıl o evin sahibine aitse bahçe katı evlerin de bahçeleri özel olarak bölündü ve mülkiyetleri ev sahiplerine ait. galiba burada biraz adaletli olmayı bilmek gerekiyor.ailemde müteahhit çok ve yüzlerce evin satışına şahit oldum. onlara da sorucam bunu tekrar ama şu ana kadar hiç böyle bir şey duymadım. benim bildiğim giriş katlara yapılan balkonların bile kılıfına uydurulduğu ama aslında olmaması gerektiği.en az 12 haneli apartmanlarda nasıl oluyor da bahçe özel mülk sayılıyor gerçekten merak ettim
kadının derdi tapusu değil
apartmandaki diğer kat malikleriyle de bir sorunu yok zaten
ama hukuki olarak bir yol bulabilmesi için legal biçimde kendi mülkü olması lazım, onu diyoruz biz. yoksa bize ne tapusundan alıcı değiliz.
Parka götürsünler çocuklarını orada oynasınlar bizim mahallede 15dk mesafede bile bir sürü park var.Biz de bundan önce site içinde giriş katta oturuyorduk, çocuklar oyun alanı olduğu halde binanın önünde oynuyorlardı, sesleri de çok geliyordu. Ben kendimi yol kenarında oturup araba sesi yerine çocuk sesi gelsin diye rahatlatıyordum. Çocuklara hiç kızmadım, toplarını balkona düşünce kapıyı çalıyorlardı, ben de veriyordum. Ki isteseler balkona çok rahat çıkabilirlerdi. Siz de öyle düşünün o çocukların top oynayacak alanları yok, oyun oynamak onların da hakkı. Top gelirse verin, çocuklar dikkat edin sert atmayın diyin. Zıtlaşarak çözemezsiniz.
Varoş olmayan mahalle mi kaldı?lüks sitede bile kro insanlarla muhattap oluyoruz.Aaa yazık size varoş mahallesindemi yaşıyorsunuz
Hak iddia edememiş oluyor. Kamuya açık herkesin alanı, dolayısıyla çocuklar istediği yerde istediği şekilde oynar oluyor. Mala zarar vermeden bahsediyor, bahçe ona özel olmayınca malı da olmuyor.Anlamadım konu tapunun kimin üzerinde olduğunun konuda ne gibi önemi var?
Tapuda başkasının adı geçse milletin orayı talan etmeye, istedikleri gibi kapıyı zorlama haklarımı var?
Kadın emek vermiş çiçek dikmiş, yeşil alan oluşturmuş buna saygı duyulmuyor derdi bu
Apartman sakinleri burayı sahiplenemezsin diye üstüme geliyor, napsam diye soru sormamış, bahçe seninmi tapuda bahçe sanamı ait diye sormanın mantıklı amacını bana biri anlatabilirmi? Durumda neyi değiştiriyor?
İyide o apartmanda oturmayan bir çocuk o bahçede oynamaya hakkı nerden oluyor?Hak iddia edememiş oluyor. Kamuya açık herkesin alanı, dolayısıyla çocuklar istediği yerde istediği şekilde oynar oluyor. Mala zarar vermeden bahsediyor, bahçe ona özel olmayınca malı da olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?