Konut dokunulmazlığı.-mala zarar verme

kadının derdi tapusu değil
apartmandaki diğer kat malikleriyle de bir sorunu yok zaten
ama hukuki olarak bir yol bulabilmesi için legal biçimde kendi mülkü olması lazım, onu diyoruz biz. yoksa bize ne tapusundan alıcı değiliz.

Neden bahçe onun olamasın? Tapuda bölmüş olabilirler.

Çocuklar bizim apartmandan değil sokakta oynuyalar karşı apartmandaki çocuk. Ayrıca dairemiz bahçe kullanımlı dükkan tapulu
Tapuda bahçe kullanımı diye birşey olmaz. Siz çevirdiğiniz için diğer komşularınız da görmezden geldiği için kullanabiliyorsunuz. Daire dükkan tapusu nasıl oluyor onu da anlamadım da neyse. File gererseniz top hiç gelemeZ. Duvarınız da yüksekmiş file işi çözer. Çocukların ailelerini de savcılığa şikayet edebilirsiniz.

apartmanın bahçesini sahiplendiğinizin farkında mısınız? giriş katların çoğunun balkonu bile kaçak ülkemizde. bahçe nasıl size ait olabilir anlamadım açıkçası. yanlış biliyorsam birileri beni aydınlatsın

ailemde müteahhit çok ve yüzlerce evin satışına şahit oldum. onlara da sorucam bunu tekrar ama şu ana kadar hiç böyle bir şey duymadım. benim bildiğim giriş katlara yapılan balkonların bile kılıfına uydurulduğu ama aslında olmaması gerektiği.en az 12 haneli apartmanlarda nasıl oluyor da bahçe özel mülk sayılıyor gerçekten merak ettim

Aaa yazık size varoş mahallesindemi yaşıyorsunuz

Sorunlu çocuk yok sorumsuz anne baba var
Maalesef bazı anneler aman evde değil sokakta atsın enejisini gürültüsünü diyip salıyor sokağa

O çocukla hafta sonlark etkinlikler yapılsa aılecek sinemaya gidilse ve ya kitap veya Lego. Gibi hobilere teşvik edilse veya hayvan sahiplendirilse o çocuk öyle olmaz

Aaa yazık size varoş mahallesindemi yaşıyorsunuz
Hayır, ben sitede yaşıyorum. Aile apartmanımızın olduğu bir sokakta sıkıntılı birkaç aile var, yer olarak ortalama üstü bir yer, yaşayan birkaç aile var varoş, köyden kente inmişler toplu yaşama kültürleri yok. Annem oturuyor, ben de muhatap olmak zorunda kalıyorum.

Almanya’da yaşıyorum kapının önü öğleden sonra çocuk doluyor acayıp iyi geliyor Türkıye gibi aynı her market dönüşü olmasada birşeyler alıp dağıtıyorum bazen çocuklarla bizde iniyoruz bagırış çagırış kimse bişe demiyor

Ama elbette bu çocuklar kimsenin kapısına yüklenmiyor herkes kabul edecek değil iş ailelerde bitiyor

ne güzel ailenizde ev yapan çok, bizim apartman iki blok ve yaklaşık 40 daire var. bahçe katı bizzat halamın ve bahçe de halamın, tapuda geçiyor. bizzat gördüğüme göre, yapılabiliyormuş demek ki diyorum. teraslar nasıl evlere dahil ise, dubleks evlerin teras mülkiyeti nasıl o evin sahibine aitse bahçe katı evlerin de bahçeleri özel olarak bölündü ve mülkiyetleri ev sahiplerine ait. galiba burada biraz adaletli olmayı bilmek gerekiyor.

zaten kendi mülkü hanımefendi, konu sahibi diyor ki mülk de bahçe de tapuda benim. ev dükkan tapulu olabilir, home office kullanıyorum der geçer? bir arka sokağımızda yıllardır (20+) bir aile dükkanda yaşıyor, kimse bir yaptırımda bulunmadı gelip de.

dikenli telle çevirin etrafını olsun bitsin. 18 yaş altının siciline falan bir şey işletemezsiniz öyle kolay kolay. oraları geçin.

Duvarın üzerine tel koyup uzat ve tam kapının olduğu yere özel mülke ait alandır kamera ile kayıt altındadır yaz . Kaçan topları almaya çalışırken de müsade etme sende verme bir olur iki olur sonunda dikkat ederler mecburen

Dava açmakla uğraşana kadar gidin üste bir file falan gerin veya duvarın üstüne tel çekin iyice yükselsin duvar ve telden tırmanmak zor olur batar ellerine falan.elalemin şımarık çocuklarıyla uğraşmaya değmez en iyisi kendiniz önlemleri arttırın.apartmandaki bahçe sizin mi tapuda o tartışılır hiç o toplara girmeyin emin değilseniz.

Parka götürsünler çocuklarını orada oynasınlar bizim mahallede 15dk mesafede bile bir sürü park var.

Anlamadım konu tapunun kimin üzerinde olduğunun konuda ne gibi önemi var?
Tapuda başkasının adı geçse milletin orayı talan etmeye, istedikleri gibi kapıyı zorlama haklarımı var?
Kadın emek vermiş çiçek dikmiş, yeşil alan oluşturmuş buna saygı duyulmuyor derdi bu
Apartman sakinleri burayı sahiplenemezsin diye üstüme geliyor, napsam diye soru sormamış, bahçe seninmi tapuda bahçe sanamı ait diye sormanın mantıklı amacını bana biri anlatabilirmi? Durumda neyi değiştiriyor?

Hak iddia edememiş oluyor. Kamuya açık herkesin alanı, dolayısıyla çocuklar istediği yerde istediği şekilde oynar oluyor. Mala zarar vermeden bahsediyor, bahçe ona özel olmayınca malı da olmuyor.

Hak iddia edememiş oluyor. Kamuya açık herkesin alanı, dolayısıyla çocuklar istediği yerde istediği şekilde oynar oluyor. Mala zarar vermeden bahsediyor, bahçe ona özel olmayınca malı da olmuyor.
İyide o apartmanda oturmayan bir çocuk o bahçede oynamaya hakkı nerden oluyor?
Park değil nasıl halka açık alan olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…